• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Çok teşekkürler not alıyorum hemen.
Hangi çakram düzensiz bilemiyorum sırayla hepsini mi yapsam farklı zamanlarda mı?

Reikiye uyumlandınız mı ? genelde uygulama yaparken el ya soğuyor ya da fazla ısınıyor reiki ye uyumlandıysanız hemen anlarsınız diğer durumda bilmiyorum cidden ama hocama sorayım

kür

Teşekkür ederim ben seni seviyorum diyorum durmadan bunu Ho'oponopono yöntemini duymadan öncede yapıyordum bir süredir farklı farklı okuduğum kitaplarda anlatılan bir yöntem di sorun şu ki ben niyet kısmını yapamıyorum bi türlü sorunum hakkında tam anlamıyla içime sinene cümleler oluşturamıyorum bir de siz sıralamayı farklı yazmışsınız seni seviyorum özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim şeklinde de oluyormu acaba ?farkeden bir şey olurmu ?

kür

Teşekkür ederim ben seni seviyorum diyorum durmadan bunu Ho'oponopono yöntemini duymadan öncede yapıyordum bir süredir farklı farklı okuduğum kitaplarda anlatılan bir yöntem di sorun şu ki ben niyet kısmını yapamıyorum bi türlü sorunum hakkında tam anlamıyla içime sinene cümleler oluşturamıyorum bir de siz sıralamayı farklı yazmışsınız seni seviyorum özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim şeklinde de oluyormu acaba ?farkeden bir şey olurmu ?

Ben ilk baştan beri böyle yapıyorum. Şu an için en öncelikli değiştirmek istediğiniz durumla ilgili dilerseniz mesajla ya da burada yazarak nasıl bir niyet cümlesi söyleyebileceğinizi belirleyebiliriz. Her birimiz içsel olarak bir bilgeliğe sahibiz. Yazılan bütün kitap ve yazılar tek kaynaktan alınıyor. Bir bilgi varsa o bilgiyi içsel olarak herkes farkında olmadan açığa çıkarıyor.

Benim şöyle bir iki problemim var:

* Kendimi ikili ilişkileri mutlu bir şekilde yaşayacak özgüvene ve özgürlüğe sahip olmadığıma inanıyorum.
* Hayatıma alacağım insanı kaybetmekten korktuğum için korktuklarımı yaşamamak için hayatıma birisini alma aşamasında sıkıntı yaşıyorum. Ya o kişiden uzaklaşıyorum, ya kendimi uzaklaştırıyorum.
* İkili ilişkilerde her şeyden çok fazla utanıyorum. Güzel söz söylemekten, o sözü duymaktan, her türlü şeyden ötürü çok fazla utanç duyuyorum; öyle ki bir kabuğa sığınmış gibi şekle giriyorum. Kendim olamıyorum.

Benim ne gibi olumlama cümleleri kurmam gerek, bir iki örnek ile beyin fırtınası yapalım mı? Ama en önemlisi bunları İNANARAK nasıl söyleyebileceğimi bilmiyorum. :KK43:

Reikiye uyumlandınız mı ? genelde uygulama yaparken el ya soğuyor ya da fazla ısınıyor reiki ye uyumlandıysanız hemen anlarsınız diğer durumda bilmiyorum cidden ama hocama sorayım
Bilinçli hiçbir çalışmam olmadı. Kendi kendime Yapılabilir bir durum olabileceğini düşündüm aslında..

Doğal kristal taşlardan yapılan sarkaç(pandül) alıp onlarla açık olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
Aslında taşları çok seviyordum. Özellikle yanımda mavi akik taşıdığımda enerjisini hissediyorum olumlu etkileniyorum. Taşım kırıldı bende gömdüm bir daha doğal satan yerlerden emin olamadım tekrar almak için. Hatırlatmış oldunuz bana teşekkür ederim.
Sarkaçın özel bir şekli var mı? ve Özellikle olması gereken bir taş?

Benim şöyle bir iki problemim var:

* Kendimi ikili ilişkileri mutlu bir şekilde yaşayacak özgüvene ve özgürlüğe sahip olmadığıma inanıyorum.
* Hayatıma alacağım insanı kaybetmekten korktuğum için korktuklarımı yaşamamak için hayatıma birisini alma aşamasında sıkıntı yaşıyorum. Ya o kişiden uzaklaşıyorum, ya kendimi uzaklaştırıyorum.
* İkili ilişkilerde her şeyden çok fazla utanıyorum. Güzel söz söylemekten, o sözü duymaktan, her türlü şeyden ötürü çok fazla utanç duyuyorum; öyle ki bir kabuğa sığınmış gibi şekle giriyorum. Kendim olamıyorum.

Benim ne gibi olumlama cümleleri kurmam gerek, bir iki örnek ile beyin fırtınası yapalım mı? Ama en önemlisi bunları İNANARAK nasıl söyleyebileceğimi bilmiyorum. :KK43:[/QUOTE

Önce bilinçaltı çalışma yapmalısınız. Olumsuz inançlarınızı temizlemeniz için. Sonra olumlamaları tekrarlamalısınız.

Bu sahip olduğunuz inanç kalıplarını bina olarak düşünürsek. Sahip olduğunuz bina baraka. Siz olumlama yaparak barakanın üzerine güzel bir daire inşa etmeye çalışıyorsunuz. Ettiğinizi düşündüğümüzde o zaman en ufak Sarsıntıda yeni yaptığınız daire yıkılır. Onun yerine bilinçaltı çalışma yaptığınızda bu barakayı yıkıp yerine sağlam temelli güzel hak ettiğiniz binayı yaparsınız.

EFT kişinin kendi kendine yapacağı bir çalışma. Cavit Çağ'ın internet sitesi olan sonsuz şifada önceden günlük maile gönderilen ücretsiz bir çalışma vardı. Orayı araştırabilirsiniz.

Kızlar eşimle ayrılık derecesine geldik Ortada olan herşey sudan sebepler...
Ne gibi olumlamalarla eşim tekrar düzelir bana karşı?

Aslında taşları çok seviyordum. Özellikle yanımda mavi akik taşıdığımda enerjisini hissediyorum olumlu etkileniyorum. Taşım kırıldı bende gömdüm bir daha doğal satan yerlerden emin olamadım tekrar almak için. Hatırlatmış oldunuz bana teşekkür ederim.

Sarkaçlar aşağı doğru üçgen seklinde. Kuvars yapıda olanlar daha uygun. Kristal kuvars, pembe kuvars, dumanlı kuvars. Taşı elinize aldığınızda onun enerjisini hissediyorsanız. O sizin için doğrudur. İstanbul'da yaşıyorsanız Eminönü'nde mısır çarşısının arkasında Ali Baba var ben oradan alırım genelde.

Sarkaçlar aşağı doğru üçgen seklinde. Kuvars yapıda olanlar daha uygun. Kristal kuvars, pembe kuvars, dumanlı kuvars. Taşı elinize aldığınızda onun enerjisini hissediyorsanız. O sizin için doğrudur. İstanbul'da yaşıyorsanız Eminönü'nde mısır çarşısının arkasında Ali Baba var ben oradan alırım genelde.
Ank dayım ama ist a giderim ara ara gittiğimde temin edeceğim. Peki bu sarkacı nasıl kullanacağım?

Bir sorun daha olacak taşımı arındırma kısmında şüphem yok toprak tuzlu ya da sirkeli, su akan su bir şekilde arındırdığıma inanıyorum ama bazı yerlerde yükleme işlemini duydum. Taşı ilk sahiplenince yükleme yapmak yeterli mi her arınmadan sonra yükleme yapılmalı mı?

Ank dayım ama ist a giderim ara ara gittiğimde temin edeceğim. Peki bu sarkacı nasıl kullanacağım?

Bir sorun daha olacak taşımı arındırma kısmında şüphem yok toprak tuzlu ya da sirkeli, su akan su bir şekilde arındırdığıma inanıyorum ama bazı yerlerde yükleme işlemini duydum. Taşı ilk sahiplenince yükleme yapmak yeterli mi her arınmadan sonra yükleme yapılmalı mı?

Her arındırmadan sonra yükleme yapmanıza gerek yok. Sarkaç kodlama ve kullanımı ile ilgili internetten bilgi bulabilirsiniz. Bulamazsanız yazarsanız cevaplarım.

Ben ilk baştan beri böyle yapıyorum. Şu an için en öncelikli değiştirmek istediğiniz durumla ilgili dilerseniz mesajla ya da burada yazarak nasıl bir niyet cümlesi söyleyebileceğinizi belirleyebiliriz. Her birimiz içsel olarak bir bilgeliğe sahibiz. Yazılan bütün kitap ve yazılar tek kaynaktan alınıyor. Bir bilgi varsa o bilgiyi içsel olarak herkes farkında olmadan açığa çıkarıyor.

Benim yaptığım gibi devam etmem de sorun olurmu öyle o kadar çok söyledim ki o şekilde alıştım da benim tek istediğim eski sevgilimin uğrattığı hayalkırıklığını yenerek tekrar neşeli huzurlu halime geri dönebilmek

kova burcuyum ametist taşlı bir yüzüğüm var arındırıyorum da 2 haftada bir ama değişik bir etkisi olmadı bende

Benim yaptığım gibi devam etmem de sorun olurmu öyle o kadar çok söyledim ki o şekilde alıştım da benim tek istediğim eski sevgilimin uğrattığı hayalkırıklığını yenerek tekrar neşeli huzurlu halime geri dönebilmek

Söyleyebilirsiniz. Niyet cümleniz insanların benim neşemi ve huzurumu almasına izin veren bendeki hatalı duygu ve düşüncelerim için özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum (sıralamayı dilediğiniz gibi yapın)

kova burcuyum ametist taşlı bir yüzüğüm var arındırıyorum da 2 haftada bir ama değişik bir etkisi olmadı bende

Taşları burçlara göre kullanmaktansa özelliğine göre kullanmanız size daha çok fayda sağlar. Ametis taşı etrafındaki negatif enerjiyi pozitife çevirir. Bu aralar siz hüzünlü olduğunuz için dilerseniz haftada bir arındırın

Seni Seviyorum

Hayatınızda var olan olumlu olumsuz tüm her şeyde değişim ve dönüşüm sağlayacak sihirli cümle.

Kalpten gelen sevginin var olduğu yerde olumsuz herhangi bir durum olamaz. Sevdiğiniz insanla sevgiyi paylaştıkça sevgi daha da artar. Sizde olumsuz hisler ortaya çıkaran herhangi bir insana da sevginizi verdikçe o insan ya hayatınızdan çıkar gider ya da dönüşür.

Sevgi yaşamın sihridir.

Küçük bir çalışma paylaşmak istiyorum sizlerle.

Gözlerinizi kapatın, derin derin nefes alın verin. Şimdi kalbinize odaklanın yoğun olarak sevgiyi kalbinizde hissetmeye başlayın. Sevgi yoğunluğu yeterli değilse "Evrensel sevgiye bağlanıyorum, tüm kalbimin ve bedenimin sevgi ile dolmasını talep ediyorum" dedikten sonra sevgi akışını hissedin ve tüm hücrelerinize sevgi dolana kadar derin derin nefes alın verin. Tepe çakranızdan saf sevgi girmeye başlıyor ve tüm bedeninleriniz bu güzel enerji ile doluyor. Yüzünüzde bir gülümseme oluşuyor. Kalbinizde bu sevgiyi hissediyorsunuz. Kalbiniz genişliyor ve ferahlıyor; mutlusunuz. Şimdi yüzünüzde olan gülümseme devam ederken sevmekte zorlandığınız sizi yaşam içinde zorlamış olan insanı karşınızda imgeliyorsunuz. Onu görürgörmez " .... (Adını ve soyadını söyleyip) seni seviyorum." cümlesini sürekli tekrarlıyorsunuz. Her seni seviyorum cümlesini tekrarladığınızda kendinizi çok daha güçlü hissediyorsunuz. Sevgi aydınlığın gücüdür. Bu cümleyi tekrarlamayı sürdürdükçe kalbinizden başlayıp etrafınıza beyaz ışık yayılmaya başlıyor. Siz çok güçlüsünüz. Bu beyaz ışık ve seni seviyorum sözü karşınızdaki kişiye kadar ulaşıyor. Sizi ve onu kaplıyor. Bulunduğunuz odayı kaplıyor, bulunduğunuz evi kaplıyor. Sevgi ve ışık geneişleyerek yayılıyor sizden.

Tekrarlamaya devam ediyorsunuz " .... (Adını ve soyadını söyleyip) Seni seviyorum." Siz bu cümleyi tekrarladıkça izin verin o kişiye karşı hissettiğiniz sevgi dışındaki tüm duygular sadece sevgiye dönüşsün. Siz ona karşı bu kadar yoğun sevgiyi ve ışığı sunduğunuzda ya bu insan size sarılacak ya da sizin olumlu enerjinizden rahatsız olup gidecektir. Her iki durumda da sizin için hayırlı olan durum gerçekleşmiştir. Olanı olduğu gibi kabul edin. Gerçekleşen hissettiğiniz her ne olursa olsun sevgi ve ışığı yaymaya devam edin. Huzuru hissettikten sonra. Sevgi enerjisine size destek olduğu için teşekkür edin ve dilediğiniz zaman gözlerinizi açabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,
nihayet bütün sayfaları okuyup bitirdim.Tadı damağımda kaldı ama olsun:)Çakra mevzusuna bayağı dikkat çekilmiş.Ben de bugün internetten okuduğum iki yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İslami Namaz “Yogası”

Dr. Karima Burns

Kraliyet Tıp Derneği Dergisi tarafından bedeni, zihni ve ruhu kapsayan kişisel gelişimin en eski sistemlerinden bir tanesi olarak adlandırılan yoga; bugün en hızlı gelişen sağlık akımlarından biri haline gelmiştir. Mekanizmayı tedavi edici güçleri yüzyıllardır bilinmektedir.

Yoga; istenilen zaman süresi için kişinin ya ‘’mantraları(sürekli tekrarlandığında ruhani güçlerin uyandırılmasını sağlayan anahtar kutsal sözleri)’’ söylerken ya da ritmik bir şekilde nefes alırken devam ettiği birkaç ‘’Asana’’ veya ‘’beden pozisyonlarından’’ oluşmaktadır.

Yararları; onu hastalarına tavsiye eden pek çok Doktor, Harvard gibi pek çok tıp okulu ve Menninger
Vakfı gibi pek çok kuruluş tarafından incelenmiştir.

Aslına bakılırsa, yoga o kadar popüler hale gelmiştir ki; sekreterler kendi masalarında yapabilecekleri basitleştirilmiş oturma biçimini geliştirmişlerdir. Yaşlıların, hamile kadınların ve sporcuların da kendi biçimleri vardır.

İlginç bir şekilde, yoga sınıflarına kaydolan milyonlarca insana karşı İslami namaz biçimi Müslümanlara on dört yüzyıldan beri yoganın bazı aynı yararlarını (hatta daha da üstününü) sağlamıştır. ’’Yoganın” bu basit şekli, Müslümanlar Kur’ân’dan ezbere okudukları ve zikirleri söyledikleri sırada belirli pozisyonları yaptıkça günde beş defa fiziksel, zihinsel ve ruhsal yararlar sağlamaktadır.

Elbette, yoga pozisyonlarının hepsi İslami namazda bulunmamaktadır. Bununla birlikte hastane araştırmacıları, hastaların yoganın basitleştirilmiş biçiminden bile yarar gördükleri sonucuna varmışlardır ve hastane yoga programlarının birçoğu, Massachusetts’teki Spaulding Rehabilitasyon Merkezi’ndekiler gibi olanlar, sadece beş ila yedi pozisyondan oluşmaktadırlar.

Müslüman namazının beş pozisyonu vardır ve hepsi de (namazı kılarken ezbere okuduğumuz duaların yanı sıra) modern bilimsel araştırmaya göre ruhani ve zihinsel iyiliğimizle karşılıklı ilişkiye sahiptirler. Her gün belirli hareketleri ve ezbere okunan duaları uygulamanın yararları; pozisyonun veya hareketin kendinin doğru icra edilmesinden, pozisyonun tutulduğu zamanın uzunluğundan, dikkatli ve doğru ezbere okuma tekniklerinden gelmektedir.

Beş namaz pozisyonunun her biri benzer yoga pozisyonuna sahiptir ve pozisyonlar hep birlikte bedendeki yedi ‘’Çakranın (Enerji alanlarının)’’ hepsini ‘’aktif hale’’ getirirler. Bir çakrayı aktif hale getirme fikri dilsel olarak tuhaf gelebilir, fakat biri bir defa o kelimeyi daha bilinen bir lisanda çevirdiğinde anlamak daha kolaydır.

Doğu hekimleri her bir çakranın omurga belkemiğinden dışarıya doğru yayılan ana sinir düğümüyle bağlantı kurduğuna inanırlar. Bu nedenle, bu sinir merkezlerini aktif hale getirme kavramı; kiropraktik dengeleme görmek veya bedensel işlev bozukluklarıyla ilgili olanları düzeltmek için omurga üzerine tedavi edici uyarıcı bir cihazı takmaya benzerdir.

layman’ın tabiriyle, çakralar fikri ‘’hissetme’’ algısının nasıl çalıştığı hakkında düşünülerek anlaşılabilir. Vücudun herhangi bir kısmına dokunulduğunda, biri o kısmın daha ‘’uyanık’’ ve ‘’farkında’’ olarak tepki verdiğinin farkına varır. Vücudun dokunulmayan ama aynı sinir yolu boyunca olan diğer kısmı da tepki verebilir.

Örneğin, bir kişi otururken geçici olarak hareketsiz olan bacakları hakkında düşünmeyebilir; buna rağmen eğer biri onlara dokunursa, onların tekrar ‘’farkında’’ olacaktır. Çakralar aşağı yukarı aynı şekilde çalışırlar.

Çalışmalar; bedenin çeşitli kısımlarının dokunmayla, hareket ve düşünceyle harekete geçirildiklerinde bir gülümsemenin biri gülümsemeden önce kendini uyuşuk ve mutsuz hissetse bile mutluluk hissine neden olabildiği ve hatta dolaşımı arttırdığı şekildeki gibi, kendine özgü duygusal ve fiziksel tepkileri harekete geçirdiğini keşfetmiştir. Bu da, İslami namazın tüm hareketlerinin hızla yapılmasındansa; mükemmel şekilde yapılmasının neden o kadar önemli olduğunun nedenlerinden bir tanesidir.

Vücudun duruşunu, dengesini ve öz-farkındalığı geliştirdiği keşfedilen Tekbir ve Kıyam; birlikte yogadaki Dağ Pozisyonuna çok benzerdir. Bu pozisyon; astım ve kalp hastalarına pek çok yarar sağladığı gibi, kan basıncı ve nefes almayı da normal hale getirmektedir.

Kıyam pozisyonu süresince göğsün üzerine konan ellerin yerleşiminin dünyada öz- bilincimize yönlendiren ve kas sisteminin, cildin, bağırsakların, karaciğerin, pankreasın, safra kesesinin ve gözlerin sağlığını denetleyen Karın boşluğu ‘’çakrasını’’ veya sinir yolunu aktif hale getirdiği söylenmektedir. Eller dua için açık tutulduğunda; aşk, uyum ve huzur duygularının merkezi olduğu söylenen, sevgi ve şefkati düzenleyen Kalp ‘’çakrasını’’ aktif hale getirmektedir. O; kalbi, akciğerleri, boyun altı bezini, bağışıklık sistemini ve kan dolaşımı sistemini de yönetmektedir.

Müslüman araştırmacılar; Müslümanlar Kur’ân’dan ezbere okurlarken eski düşüncelerin, duyguların, korkuların ve suçluluk duygusunun serbest bırakıldığını veya iyileşmiş olduğunu, kan basıncı ve stres seviyelerinin azaldığını göstermişlerdir. Arapça dilinin hemen hemen bütün sesleri vücudun tüm etkilenen kısımlarında bir denge yaratarak, Kur’ân okunurken ifade edilmektedirler.

Aslına bakılırsa, bazı belirli sesler vücuttaki ana organlara karşılık gelmektedirler. Rudolph Steiner (Waldorf okullarının kurucusu), araştırmasında ve ‘Ritmik Düzen’ adlı buluşunda; ‘A’, ‘E’ ve ‘U’ sesli harfleri telaffuz edilirken yapılan titreşimlerin kalbi, akciğerleri ve tiroit, epifiz (pineal), hipofiz ve adrenal bezlerini uyardığını laboratuvar testleri esnasında keşfetmiştir.

Rükû pozisyonu, yogadaki Öne Bükülme Duruşuna çok benzerdir. Rükû; belin, kalçaların, bacakların ve baldırların kaslarını gerer ve kanın üst gövdeye doğru pompalanmasına olanak sağlar. Midenin, karnın ve böbreklerin kaslarını yumuşatır. Doğru açıyı oluşturma, mide kaslarının gelişmesine olanak sağlar ve göbekteki gevşekliği önler.

Bu pozisyon; zihinsel toksinlerin serbest bırakılmalarına olanak sağlayarak bilhassa başa, gözlere, kulaklara, beyine ve akciğerlere, vücudun daha üst bölgelerine daha büyük bir kan akışı da ilerletmektedir. Zamanla bu; beyin fonksiyonunu, kişinin kişiliğini geliştirir ve hamile kadınlarda anne karnındaki bebeğin düzgün pozisyonu sürdürmesi için mükemmel bir vücut duruşudur.

Secdenin kişinin etrafındaki evrenle ruhani bağlantısı ve ruhani arayışlarının şevkiyle bağlantılı olan ‘’Taç çakrayı’’ aktif hale getirdiği söylenmektedir. Bu sinir yolu; beyin, sinir sistemi ve epifiz bezinin (pineal bezin) sağlığıyla da bağlantı kurmaktadır. Onun sağlıklı fonksiyonu, birinin iç ve dış enerjilerini dengelemektedir.
Secdede de bükülürüz, böylece insan varlığını sürdürme temel içgüdülerini düzenleyen ve gerekli zemini sağlayan ‘’Kök çakrayı’’ aktif hale getiririz. Bu, mantıklı ve pozitif düşünmenin yanı sıra yüksek motivasyonlu yaşam bakışını geliştirmeye yardım eder; lenf ve iskelet sistemlerinin, prostatın, idrar torbasının ve adrenal bezlerinin sağlığını sürdürür. Nitekim Secde esnasında üreme organlarına yarar sağlayarak ve onları yumuşatarak ‘’Kuyruk sokumu çakrasını da (Sakral çakrayı da)’’ büküyoruz.

Ayak parmaklarını, dizleri, kalçaları ve bacakları sabit tutan Oturuş pozisyonu, yogadaki Yıldırım Duruşuna benzerdir. Haddinden fazla uykuya eğilimli olanlar ve uzun saatler uyumayı sevenler için iyi olduğu söylenmektedir. Buna ek olarak, bu pozisyon; hızlı sindirime yardımcı olur, karaciğeri toksinsizleştirmeye yardım eder ve kalın bağırsaktaki bağırsaklara ait hareketi (peristaltik hareketi) harekete geçirir.

Sonuncu fakat bir o kadar da önemlisi, “Boğaz çakrasının” namazın bitişinde başın ilk önce sağ omuza, daha sonra da sol omuza döndürülerek aktif hale getirilmesidir. Bu sinir yolu; kişisel yaratıcılığı ve iletişimi etkileyerek boğaz, boyun, kollar, eller, bronşlar ve işitmeyle bağlantılıdır.

Günde en az bir defa yedi sinir yolunun hepsini aktif hale getiren bir kişinin duygusal, fiziksel ve ruhani olarak dengeli kalabileceğine inanılmaktadır. Bu, tüm samimi Müslümanların hedefi olduğuna göre; popüler yogada, tai chi ve diğer pek çok egzersiz sınıfında öğretilen ustalık tekniklerinin ta kendisi olan namazlarımızı kılarken Hadis-i Şerifte tavsiye edilen vücut duruşu, ezbere okuma ve nefes alma ustalığına erişmek için hepimiz büyük çaba göstermeliyiz.

Çeviren: Esin Tezer

Back
X