Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şu an yaşamanız gereken bir duygu var ve siz o duyguyu yaşıyorsunuz.Duyguları bastırmaktansa, yaşanması taraftarıyım. İsyan etmediğiniz sürece yaşadığınız hisler ruhunuzu eğitip olgunlaştıracaktır.Bir söz var ya,"Öldürmeyen acı, güçlendirir." diye, siz de güçleneceksiniz inşallah.Bu kişi sizin için dogru kisi olsaydi ayrılmayacaktınız muhtemelen.Bu süreçten ya acınızı çekip güçlenerek çıkacaksınız, ya da isyan edip dibte yaşayacaksınız.Ama birinci şıkkı dikkate alacağınızdan eminim:)Merhabalar, bugün o kadar kötüyüm ki, derdimi kimseyle paylaşamıyorum da aklıma burası geldi, burayı hep okuyorum rahatlıyorum, olumlamaları esmaları da ara ara uyguluyorum ancak şuan dipteyim sanki...birkaç saat önce fotolarda eski sevgilimin evlendiğini gördüm, onu unutmaya çok çalıştım, dualar okudum, olumlamalar yaptım, süslenmeye kendime bakmaya çalıştım ama yok hepsi faydasızmış, ben onu bu kadar düşünürken onun umrunda bile değildim, hiç bişey demeden hayatımdan gitti ve 1 ay sonra sözlendi, sonra pişman oldu geldi, bir sürü şey oldu, Allahtan korktum onun yanında olamadım, sonunda o hayatına baktı, ha ben ha bir başkası evlendi gitti, o şimdi çok mutlu, o kız mutlu, aileleri çok mutlu(görücü usulü gibi onlar daha çok istiyordu zaten)... peki ben nolucam şimdi, bir daha gerçekten sevebilecek miyim, hadi sevdim diyelim yine mi sevdiğim insanı bir başkasına vericem, benim hayalimi başkası mı yaşayacak, yine mi kandırılıcam, kalbim hep acıyacak mı, evlenmeye değil belki ama beni gerçekten sevip asla yarı yolda bırakmayacak birine o kadar çok ihtiyacım var ki, ben napıcam şimdi sürekli ağlıyorum, hiç bişey beni mutlu etmiyor, isyana düşmekten korkuyorum, nasıl bu girdaptan kurtulucam akıl verin nolur
Şu an yaşamanız gereken bir duygu var ve siz o duyguyu yaşıyorsunuz.Duyguları bastırmaktansa, yaşanması taraftarıyım. İsyan etmediğiniz sürece yaşadığınız hisler ruhunuzu eğitip olgunlaştıracaktır.Bir söz var ya,"Öldürmeyen acı, güçlendirir." diye, siz de güçleneceksiniz inşallah.Bu kişi sizin için dogru kisi olsaydi ayrılmayacaktınız muhtemelen.Bu süreçten ya acınızı çekip güçlenerek çıkacaksınız, ya da isyan edip dibte yaşayacaksınız.Ama birinci şıkkı dikkate alacağınızdan eminim:)
Sevmek konusuna gelince şöyle düşünün ve kendinizi şuna inandırın, "Demek ki Allah benim daha ahlaklı, daha karakterli biriyle evlenmemi istiyor.Bu yüzden onu bana nasip etmedi."
Olumlamaları yabana atmayın ve üzerinde durun derim.Evvela kendinizi sevmeniz ve değer vermeniz üzerine olumlama yapın. Gerekirse iki - üç kere yapın. Başta kalbiniz inanmayabilir ama zamanla inanacak.Dikkat edin,kalbiniz neye inanırsa duanız olur.Bilincaltiniza sizi cok mutlu bir evliliğin beklediğini kodlayın.Belki zor belki kolay olacak ama sakın pes etmeyin.
Allah yardımcınız olsun...
Su an hissettiklerin cok cok normal,acaba abartiyor muyum diye düşünme.Simdi sana o her sey,etrafindaki digerleri hicbir sey gözüküyor.Cunku evlilikle ilgili kalibimiz var,o baskasinin oldu gibi.Tabi kacan balik da büyük hesabi,gozunde de buyutuyorsun.Sana layik olsa o seninle olurdu eninde sonunda.Biz ne desek de zaman en guzel ilactir.Once seda dikerindi sanirim,hayali bir bag varmia gibi altin makasla eterik bag kesme eylemini uygulayabilirsin hayali olarak.Bir de su an kendine bol bol kendine deger verme olumlamasi yapmalisin.Cunku bu sana ondan cok cok cok daha iyileri oldugu ve onlari hakkettigini,onlarin da seni hak ettigini hatirlatacak. Bence senin icin firsat bu,kendini daha kaliteli deneyimlere niyet etmene vesile.Hadi bakalim,kolay gelsinnnnn.Merhabalar, bugün o kadar kötüyüm ki, derdimi kimseyle paylaşamıyorum da aklıma burası geldi, burayı hep okuyorum rahatlıyorum, olumlamaları esmaları da ara ara uyguluyorum ancak şuan dipteyim sanki...birkaç saat önce fotolarda eski sevgilimin evlendiğini gördüm, onu unutmaya çok çalıştım, dualar okudum, olumlamalar yaptım, süslenmeye kendime bakmaya çalıştım ama yok hepsi faydasızmış, ben onu bu kadar düşünürken onun umrunda bile değildim, hiç bişey demeden hayatımdan gitti ve 1 ay sonra sözlendi, sonra pişman oldu geldi, bir sürü şey oldu, Allahtan korktum onun yanında olamadım, sonunda o hayatına baktı, ha ben ha bir başkası evlendi gitti, o şimdi çok mutlu, o kız mutlu, aileleri çok mutlu(görücü usulü gibi onlar daha çok istiyordu zaten)... peki ben nolucam şimdi, bir daha gerçekten sevebilecek miyim, hadi sevdim diyelim yine mi sevdiğim insanı bir başkasına vericem, benim hayalimi başkası mı yaşayacak, yine mi kandırılıcam, kalbim hep acıyacak mı, evlenmeye değil belki ama beni gerçekten sevip asla yarı yolda bırakmayacak birine o kadar çok ihtiyacım var ki, ben napıcam şimdi sürekli ağlıyorum, hiç bişey beni mutlu etmiyor, isyana düşmekten korkuyorum, nasıl bu girdaptan kurtulucam akıl verin nolur
Teşekkür ederim, evet gözümde fazla büyütüyorum, oysa ki çevremdeki kimse onu istemiyordu, bana uygun bulmuyordu, gel de kalbe anlat bunu, inandır işte...Su an hissettiklerin cok cok normal,acaba abartiyor muyum diye düşünme.Simdi sana o her sey,etrafindaki digerleri hicbir sey gözüküyor.Cunku evlilikle ilgili kalibimiz var,o baskasinin oldu gibi.Tabi kacan balik da büyük hesabi,gozunde de buyutuyorsun.Sana layik olsa o seninle olurdu eninde sonunda.Biz ne desek de zaman en guzel ilactir.Once seda dikerindi sanirim,hayali bir bag varmia gibi altin makasla eterik bag kesme eylemini uygulayabilirsin hayali olarak.Bir de su an kendine bol bol kendine deger verme olumlamasi yapmalisin.Cunku bu sana ondan cok cok cok daha iyileri oldugu ve onlari hakkettigini,onlarin da seni hak ettigini hatirlatacak. Bence senin icin firsat bu,kendini daha kaliteli deneyimlere niyet etmene vesile.Hadi bakalim,kolay gelsinnnnn.
hiç kimse senden daha değerli kıymetli değil!!!Teşekkür ederim, evet gözümde fazla büyütüyorum, oysa ki çevremdeki kimse onu istemiyordu, bana uygun bulmuyordu, gel de kalbe anlat bunu, inandır işte...
Maşallah, nazar değmesin, ne güzelhiç kimse senden daha değerli kıymetli değil!!!
her zaman kullandığım bir cümle ''birşeyler olmuyorsa,daha da iyisi olacağı içindir'' bunu sakın unutma!!bir gün gelecek bu lafın aynını yaşayacaksın..ben yaşadım!!gerçekten ne isyan et ne de başka bişey..kötü dönemler yaşadığım bir zamanda bu cümle kulağıma küpe olduı..dayan pofu dedim..demekki var bir bildiği Yaradanın..ve gerçekten varmış :) şuan ki hayatım o zamankinden kat ve kat daha güzel ve daha iyi..şimdi diyorum ''iyiki de olmamış ''...
Bol bol dua edin ve duanızın kabul olacağına kesin inanın. Size küçük bir tavsiyede bulunayım.Mesela susadınız ve su içmek istiyorsunuz.Ne yapacaksınız? Mutfağa gidip su içeceksiniz değil mi? Yani gerçekleşmesi gayet doğal bir durum.Mutfağa gitmeden evvel "Ya Rabbi, bana mutfağa gidip su içmeyi nasip et." diye dua edin.Mutfağa gidip suyunuzu içtikten sonra da "Ya Rabbi, duamı kabul ettiğin için sana şükürler olsun."diyerek hamdedin. Bu egzersizler (dua egzersizi diyorum) sayesinde hem gayet basit bir eyleminizi ibadete çevirip sevabınızı çoğaltacaksınız, hem de zamanla bilinçaltınızda Allah'a olan zannınız daha da güzelleşecek ve tevekkülünüz artacak.Böylece dualarınızın kabul edilme süreci çok daha kısalacak.Maşallah, nazar değmesin, ne güzel
O daha iyisi her neydeyse bulsun artık beni, bir gün ben de senin gibi iyiki olmamış diyebileyelim, inşallah...
Bir de buraya yazan herkesin enerjisi hayata bakış açısı çok güzel..iyi ki burası var gerçekten, teşekkür ediyorum:))
Bol bol dua edin ve duanızın kabul olacağına kesin inanın. Size küçük bir tavsiyede bulunayım.Mesela susadınız ve su içmek istiyorsunuz.Ne yapacaksınız? Mutfağa gidip su içeceksiniz değil mi? Yani gerçekleşmesi gayet doğal bir durum.Mutfağa gitmeden evvel "Ya Rabbi, bana mutfağa gidip su içmeyi nasip et." diye dua edin.Mutfağa gidip suyunuzu içtikten sonra da "Ya Rabbi, duamı kabul ettiğin için sana şükürler olsun."diyerek hamdedin. Bu egzersizler (dua egzersizi diyorum) sayesinde hem gayet basit bir eyleminizi ibadete çevirip sevabınızı çoğaltacaksınız, hem de zamanla bilinçaltınızda Allah'a olan zannınız daha da güzelleşecek ve tevekkülünüz artacak.Böylece dualarınızın kabul edilme süreci çok daha kısalacak.
İstikrarlı olmasam da ara ara aklıma geldikçe yaptığım bir yöntemdir. Eminim fazlasıyla faydasını göreceksiniz...
Maşallah, nazar değmesin, ne güzel
O daha iyisi her neydeyse bulsun artık beni, bir gün ben de senin gibi iyiki olmamış diyebileyelim, inşallah...
Bir de buraya yazan herkesin enerjisi hayata bakış açısı çok güzel..iyi ki burası var gerçekten, teşekkür ediyorum:))
Bol bol dua edin ve duanızın kabul olacağına kesin inanın. Size küçük bir tavsiyede bulunayım.Mesela susadınız ve su içmek istiyorsunuz.Ne yapacaksınız? Mutfağa gidip su içeceksiniz değil mi? Yani gerçekleşmesi gayet doğal bir durum.Mutfağa gitmeden evvel "Ya Rabbi, bana mutfağa gidip su içmeyi nasip et." diye dua edin.Mutfağa gidip suyunuzu içtikten sonra da "Ya Rabbi, duamı kabul ettiğin için sana şükürler olsun."diyerek hamdedin. Bu egzersizler (dua egzersizi diyorum) sayesinde hem gayet basit bir eyleminizi ibadete çevirip sevabınızı çoğaltacaksınız, hem de zamanla bilinçaltınızda Allah'a olan zannınız daha da güzelleşecek ve tevekkülünüz artacak.Böylece dualarınızın kabul edilme süreci çok daha kısalacak.
İstikrarlı olmasam da ara ara aklıma geldikçe yaptığım bir yöntemdir. Eminim fazlasıyla faydasını göreceksiniz...
beni gerçekten sevip asla yarı yolda bırakmayacak birine o kadar çok ihtiyacım var ki, ben napıcam şimdi sürekli ağlıyorum, hiç bişey beni mutlu etmiyor, isyana düşmekten korkuyorum, nasıl bu girdaptan kurtulucam akıl verin nolur
“Müslümanlardan herhangi birisi bir musibete uğrar da, ‘İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn.’ der, sonra da ‘Allah’ım, bu uğradığım musibetin mükâfatını ihsan et ve beni ondan daha hayırlısına nail et!’ diye dua ederse, muhakkak Allah onun duasını kabul eder.”
Eşi vefat ettiği için çok üzülen Ümmü Seleme validemiz, bir yandan Peygamberimizin tavsiye ettiği yukarıdaki duayı tekrarlıyor, bir yandan da “Ebû Seleme’den daha hayırlı kim olabilir?” diye düşünüyordu. Bu dualarının mükafatı olarak Ona sevgili peygamberimizin eşi olmak nasip oldu!!![]()
Ben buralarda yeniyim arkadaslar daha güzel olumlama örnekleri verebilir:) ama eger olumlama yapmak istiyorsaniz hasta olmayayim ya da hasta degilim dememeye dikkat edin ve olumlamalariniz simdiki zaman cumleleri olsun.Örneğin;Merhabalar
Sağlıkla ilgili ne gibi olumlamalar dualar yapılabilir? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
Kendim için değil oğlum için nasıl yapmam lazimBen buralarda yeniyim arkadaslar daha güzel olumlama örnekleri verebilir:) ama eger olumlama yapmak istiyorsaniz hasta olmayayim ya da hasta degilim dememeye dikkat edin ve olumlamalariniz simdiki zaman cumleleri olsun.Örneğin;
Benim bağışıklık sistemim çok güçlü.Daima direncim çok yüksek.Fiziksel ve zihinsel olarak cok sağlıklıyım cok iyiyim diyebilirsiniz
Eder elbette siz inanın yeter:) ben buraya depresyonda olduğum bir zamanda geldim ve ne zaman kotu hissetsem bu başlığa gelirim. Yeniden ne zaman aşık olursun bilmiyorum ama yine sevilecegine hatta daha cok sevilecegine eminim:)Rabbim bana da hayatimla ilgili guzel seyler yazmayi nasip edecek mi bir gun buraya? Gercekten tekrar asik olup sevilip bir yuva kurabilecek miyim ?
Ayni cumleleri ben yerine oglum diyerek yapabilirsiniz.Bazi arkadaslar uygun esmalari da biliyor onlar okuduklarinda yardımcı olurlar.Benim bilgim sınırlıKendim için değil oğlum için nasıl yapmam lazim
Çok teşekkür ederimAyni cumleleri ben yerine oglum diyerek yapabilirsiniz.Bazi arkadaslar uygun esmalari da biliyor onlar okuduklarinda yardımcı olurlar.Benim bilgim sınırlıAllah acil sifa versin insallah tez zamanda cok cok iyi olur