- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.629
- 108
Adamda resmen aşagılık kompleksi var işi para var saygı var durumuna getirmesi ne alaka yoksa ve bu kadar da tepki verilmez öfke kontrol problemi de yaşıyor bi kelimeye bu kadar parlayan daha başka Bi kavga olsa cinnet geçirir herhalde uzak durun bana kalırsakızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.
Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.
İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.
- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Para her zaman saygı getirir zaten.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.
Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.
Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?
Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
Borderline hmmmm... Hepimiz borderlineyiz kim değil ki???Bak sana çok net bir şey söyleyeceğim. Bu kişi borderline. Ben senin gibi alttan alınacak bi şey yapmadım ama tıpatıp aynı şeyi yaşadım. Eski arkadaşlık yıllar sonra sevgililik 3. Ayda aynı ama aynı bu kavga. Herhalde hatalıyım deli değil ya bu dedim. Aradım. Zamanla bunlar tekrarlandı. Ya paradan saygıya saman alevine kadar aynı kelimeler. Ben aptallık ettim, evlendim. Şimdi boşanıyorum. Nasılsa bunu kabul eden saygı değmez biri sanacak seni dozu artacak ve sonuç şiddet. Sırf falsosu bu değildir. Başka tepkilerini de düşün bi. Konumu oku istersen. Sana sonradan algıladığım yüzlerce örnek sayarım. Bunun adı manipülasyon.
10 dk aralıksız devam etti. Bu arada asla ben konuşmuyorum. Daha da sinirlendirecek bir şey yapmadım yani.Ben erkek arkadaşınızı haklı görmüyorum. Az falan da değil size dakikalarca saydırmış bunun bir üstü şiddet göstermesi ya da daha ağır küfürler etmesi mi? Neyi az görmüşler tam olarak?
deneyeceğim sanırım. Suan evlilik için erken yani ilişkimiz o boyutta değil:)Hemen evlenmeyeceksen bir kaç ay dene şimdi ayrıl desek aklın kalacak senin bence. İyi ölç biç kişiliğini bir daha ki sinirinde ne denli olduğuna bak ve ona göre yolunu çiz. En azından denedim olmadı dersin.
Bu arada bence o patlama esnasında söyledikleriyle seni sindirmek isteyebilir. Seni ele geçirmesine izin verme dikkat et. :)deneyeceğim sanırım. Suan evlilik için erken yani ilişkimiz o boyutta değil:)
sizin yorumlarınızı hep görüyorum , begeniyorum da.Çok gereksiz yükselmiş, sen kimsinvari konuşmuş.
Benim de bir sevgilim vardı, yüzde yüz haklı olduğum bir sebepten bağırıp çağırırken (ayrılma konusmasiydi) , gayet sakince 'seni sevmem benimle böyle konuşma hakkını vermiyor, kapatıyorum. Sakinlesince beni ara' deyip çat diye kapatmıştıyani yine ayrıldık ama bu davranış çok hoşuma gitmişti.
Birisini sevmek seninle üst perdeden konuşmasına izin verme hakkını vermemeli. Bu açıdan çocuk haklı .
Ama o kadar saçma konuşmuş ki... Zaten kendini sakinkestiremeyen insanlar hep beni korkutmustur
Sinirliyken içindekileri söyler ya insan, o da sana demiş; sen kimsin?
İşte sen busun onun gözünde..ben yerinde olsam devam etmezdim. Zaten aşkınız devam ederse bir şekilde barisirsiniz. Ama şimdi devam etmek bence yanlis.
Yol ver gitsin.
Daha beş ayda sana böyle bilenmiş, biraz da kendine toz konduramayan insan. Bunla evlenecen de sanki mutlu mu olacan?
Bu arada bence o patlama esnasında söyledikleriyle seni sindirmek isteyebilir. Seni ele geçirmesine izin verme dikkat et. :)
ay varya sen bensinbir de konuşmadaki senin demek istediğin ben burada ciddi ciddi konuşuyorum sen orada işi gırgıra vuruyorsun zaten sinirlenmişim demek istemişsin ben anladım. işte birikmiş öfkenin patlaması fena oluyor, eşim biraz destek aldığı için bu konularda çok profhep şey der öfke insana tatlı gelir. O öfke anında allahım nasıl haklıyım, işte dersini bildiriyorum gibi tuhaf bir boşalma oluyor ama ben bu güne kadar öfke ile kalkıp zarar ile oturmayanı gerçekten görmedim. Kendimi de hiç haklı göremedim o yüzden sevgilini de belki bundan haklı göremiyorum.
böyle yazarak ettiği tüm lafları yutacakmışım gibi hissediyorum ve bu hiç hoş değil
ben de tam böyle arafta kaldım.Gevşek kelimesinden bende nefret ederim o şekilde hitap etmeniz olmamış ama o da fazla tepki vermiş bilemedim
bunu da söyledim. Şimdi düzelsek bir daha yapmayacagını nereden bileceğim dedim.Ya inanıyor musun? İstediği olmayınca garsona bağıran, trafikte yolunu alana öfkelenen zamanla sana kızdığında ne yapar? İnsansın belki gerçekten hata yaparsın bir gün o zaman ne olacak? Onun istediği gibi boyun eğmediğinde içinde biriken yönetememe duygusu, kin ne olacak? Hani sana sakindi bak ne yaptı? Neden bi daha yapmasın?
bana dedi ki. Bak ben hatamı anladım özür diledim. Sen onu bile yapamıyorsun.Ya işte o bunun farkına varırsa sıkıntı.
benzetmeye istemsizce güldüm :)Şans vermeye değmez. 5 ay çabuk unutulur. Yat kalk Allaha dua et erkenden gördün.
Sen o kelimeyi etmekle gerçekten hata etmişsin ben olsam ben de sinirlenirim. Ama bu kadar uzun uzadıya yok sen kimsin anam babam mısın diye dırdır yapmam. Erkeğin dırdırcısı musil içmiş güvercine benzer, mide bulandırır.
Bu tavrı kadınlar olarak biz yapmayı basarabilirsek tüm dünya değişir bence.Adami takdir ettim yalniz harika bir tepki vermiş, keşke herkes kendine şu kadar saygi duysa. Ha bi de keşke arkasinda dursaymiş soylediklerinin ama bundan sonra konuşmalariniza dikkat edeceginiz kesin ne de olsa o yuzden bir sans vermis aslinda.
Bu tavrı kadınlar olarak biz yapmayı basarabilirsek tüm dünya değişir bence.
açıkçası buraya yazmadan önce. Hatalı oldugumu biliyordum ama o da fazla tepki gösterdi diye düşünüyordum.Yorumlara baktım da nasıl böyle bir şeyi meşrulaştırabildiniz anlamadım. Hiçbir şey olmasa dahi "kimse kimsenin kara kaşına yanında durmuyor" sözü ne kadar incitici. Tartışma esnasında kendini frenleyemeyen insan yarın bir gün şiddete de başvurur. Ve siz yorumlarınızla bu kızı o şiddet yanlısı adama itmişsiniz resmen. Çok şaşkınım.
Hayır cümlenin bu cevapla uzaktan yakından alakası yok
Annenle mi konuşuyorshn ,babanla mı ,küçük kardeşinle mi ?
Yani bunlara söyleyebilirsin ,bunlar yakının ben sıradan biri değilim demek istiyor .. annen baban yok karşında ne demek Ya ,ben bişey olunca çocuk yok karşında derim mesela ,annen baban kelimesi küçültücü bişey burada
olay buraya nasıl geldi hala inanamıyorum.Mesajina bakmadin diye patlayip, sen kimson, haddini bileceksin diye azarlayan adamda asagilik kompleksi vardir, cektirir, biktirirr
gevsek gevsek demem sizin açınızdan nasıl geldi.Adam açık açık sormuş işte. Ben seni istediğim zaman canım istediği şekilde azarlayip sonra da zeytinyağı gibi üste çıkmak istiyorum. Onayliyorsan devam edelim demiş. Çok karmaşık bir mevzu değil yani. Kabul edecek, kaldirabilecekseniz devam edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?