Düşük yapanlar

sen naptin oldunmu ilk adet
Yok canım daha olamadım bir haftam var bekliyorum inşallah gebe kalırım diyecem pek değerlendiremedik çok zor malüm ben çok sıkıntılı bir düşük yaşadım atlatmaya çalışıyorum...çok dua edelimbirbirimizi ben ediyorum hepinize

Kızlar bende size yaşadıklarımı anlatıyım kürtaj olanlar için umut ışığı olurum belki ☺ İlk gebeliğimi 4.haftada öğrendim 6.haftada kese de vardı yolkta ama kalp atışını hiç duymadık. 8.haftaya kadar bekledim sonra aynı hüsran kalp atışı yok üstelik 6 haftalıkken gelişimide durmuş. Doktorum acil kürtaj dedi çünkü zaten 2 hafta beklemiş oldum. Düşük yapanları bilemem ama kürtaj psikolojisi çok kötü sanki kopardılar onu benden. Narkozu verdiklerinde bayılana kadar hakkını helal et annem ahirette görüşürüz inşallah dedim. Gelişimi durduğu halde acaba kalbi atar mıydı yanlış mı yapıyorum diye düşündüm günlerce. Tam 6 ay gebe kalamadım bu sefer kürtajdan dolayı mı diye iyice pişman oldum. Halbuki herşey Allahtan. 1 yudum rızkı olan gelir dünyaya Neyin telaşına düşmüşsem. 2.gebeliğimi hiç beklemiyodum öğrenince eşimle sarılıp ağladık ne kadar öyle durduğumuzu hatırlamıyorum. Tek duam Allahım nolur aynı şeyleri yaşamayayım bana bir daha bu acıyı yaşatma diye dua ettim. Ama imtihan ya o bebeğimi de aynı şekilde kaybettim. Kalp atışı yoktu ve gelişimi durmuştu. Bu sefer kardeşine iyi bak dedim vedalaşırken. Sonra tamamen boşluğa düştüm. Herkes kürtajı kötülerken 2 defa kürtaj olan bi daha zor hamile kalır derken etraftan acınarak bahsedilirken adet olmadan hamile kaldım ☺ Kürtaj olduktan sonra 15 gün kanamam olmuştu. Sonrasında hemen hamile kalmışım. Adet olamıyorum diye düşünürken hamile olduğumu öğrendim. Sevinemedik eşimle. Kimseyle paylaşmadık kendi aramızda bile konuşmadık yokmuş gibi davrandık. Ben zaten kaybedicem onu da diye her gece ağlıyodum. 6 haftalıkken kalbi yine duyulmadı. 8e kadar bekledim ve sonra o minik kalp atışını duyduk. Benim küçük mucizem oğlum tutunmuştı hayata. Kucağıma almak nasip olsun dedim her duamda. Çok şükür sağlıkla dünyaya geldi 4 aylık koca bi oğlan oldu şimdi. Kürtaj oldum bir daha hamile kalamam korkusu yaşayıp kendinizi üzmeyin kızlar. Doktorunuz sizin için en iyisini bilir. Ve Rabbim ol derse olur ☺
Darısı başımıza siz de zor zamanlar yaşamışsınız ama sonu çok güzel olmuş...Ben de kürtaj olmak zorunda kaldım aynı nedenden,duygularıma tercüman olmussunuz icimden cekip aldilar ruhumu da cekip aldilar sanki,hala kalbim sızlıyor insallah ben de en hayırlı zamanda anne olabilirim sizin gibi, çok istiyorum

Yok canım daha olamadım bir haftam var bekliyorum inşallah gebe kalırım diyecem pek değerlendiremedik çok zor malüm ben çok sıkıntılı bir düşük yaşadım atlatmaya çalışıyorum...çok dua edelimbirbirimizi ben ediyorum hepinize
bende canim🙏hayirli haberler alalim ins

Kizlar sonuclarima bi bakar misiniz.Ne dusunuosunuz.Doktorum guzel buldu siz ne dersiniz.Ay yine duramadim guya ara veriodum:KK48::olamaz:
Screenshot_20200312-164826_OneDrive-01.jpeg

Güzel görünüyor canım :KK36: Benim estradiol düşük mü ya 27 çıktı , normal dedi ama
Canım bu bilgiyi paylaşayım seninle
Kadınlar doğurganlık dönemlerinde yüksek miktarda E2’ye sahiptir. Menopozdan sonra ise estradiol seviyeleri neredeyse sıfıra iner. Estradiol için normal seviyeler şunlardır:
  • Doğurganlık çağındaki kadınlar için 30 – 400 pg / mL
  • Menopoz sonrası kadınlar için 0 – 30 pg / mL
  • Erkekler için 10 – 50 pg / mL
  • Çocuklar için < 10 pg / mL

Kizlar sonuclarima bi bakar misiniz.Ne dusunuosunuz.Doktorum guzel buldu siz ne dersiniz.Ay yine duramadim guya ara veriodum:KK48::olamaz:Eki Görüntüle 2604186
Canım seninde yaşınla orantılı değerlerin sadece amh düşük azıcık 1.5 olmalıydı çünkü 35 ten sonra yarı yarıya direk düşüyor her kadında bilgin olsun Zaten1 den sonrası düşük yumurta rezervine giriyor.Bunları niye söylüyorum kötü değil sadece acele edin anlamını taşıyor tedbir alın diye...tabi fsh ta önemli çok güzel çıkmış sende birde amh tek başına yetmiyo jinekolog muayane ilede yumurta rezervi teyit edilmeli. İkisinin uyumuna beraber bakılmalı.Amh 2 olup yumurtası az olan bile çok var

Teşekkürler
Gittim sabah kontrole kese ve yolk sac göründü sol Yumurtalık kistim büyümüş .
10 gün sonra gel dedi doktor.
İnşallah hepimize sağlık bebekler verir allahım🙏
Amin canım inşallah seninde çok güzel olacak içini ferah tut:KK200:

Canım bu bilgiyi paylaşayım seninle
Kadınlar doğurganlık dönemlerinde yüksek miktarda E2’ye sahiptir. Menopozdan sonra ise estradiol seviyeleri neredeyse sıfıra iner. Estradiol için normal seviyeler şunlardır:
  • Doğurganlık çağındaki kadınlar için 30 – 400 pg / mL
  • Menopoz sonrası kadınlar için 0 – 30 pg / mL
  • Erkekler için 10 – 50 pg / mL
  • Çocuklar için < 10 pg / mL
Şoktayım şu an :KK43:

Şoktayım şu an :KK43:
Canım benim sadece bu değer tek başına yetmez tüm değerler incelenmeli...yani doktorun güzel demişse diğer tüm değerlerin çok iyidir.e2 yumurta sayısıyla orantılıdır.mesela tüp bebek transferi öncesi hergün e2 ye bakıyorlar yumurta başına 200 faz olması lazım yetersiz ise transfer iptal oluyor.bunun gibi şeyler...fsh yüksek ise mesela gebe kalamıyorsun en fazla 10 olması lazım benim 10.5 azıcık yüksekti 6 ay önce ama bu değerlerin hepsi beslenme vs ile düzeliyor sadece amh hiçbirzaman iyiye gitmiyor yaşla alakalı çünkü gittikçe düşer 0 olduğunda menepoz olur.35 yaşından sonra yarı yarıya düşüyor ki buda çok ciddi bir durum.yani canımı sıkma bu ay böyle çıkmıştır gelecek ay çok iyi olabilir yada bu ay çok iyidir sonra kötü olabilir.bende inşallah tekrar baktıracam merak etmiyor değilim.

Canım benim sadece bu değer tek başına yetmez tüm değerler incelenmeli...yani doktorun güzel demişse diğer tüm değerlerin çok iyidir.e2 yumurta sayısıyla orantılıdır.mesela tüp bebek transferi öncesi hergün e2 ye bakıyorlar yumurta başına 200 faz olması lazım yetersiz ise transfer iptal oluyor.bunun gibi şeyler...fsh yüksek ise mesela gebe kalamıyorsun en fazla 10 olması lazım benim 10.5 azıcık yüksekti 6 ay önce ama bu değerlerin hepsi beslenme vs ile düzeliyor sadece amh hiçbirzaman iyiye gitmiyor yaşla alakalı çünkü gittikçe düşer 0 olduğunda menepoz olur.35 yaşından sonra yarı yarıya düşüyor ki buda çok ciddi bir durum.yani canımı sıkma bu ay böyle çıkmıştır gelecek ay çok iyi olabilir yada bu ay çok iyidir sonra kötü olabilir.bende inşallah tekrar baktıracam merak etmiyor değilim.
Normal demisti canim fsh 6 lh 6 progesteron prolaktin hepsi normaldi, neden estradiol o kadar dusukmus cok uzuldum ben ya sabahi zor edecegim simdi

Normal demisti canim fsh 6 lh 6 progesteron prolaktin hepsi normaldi, neden estradiol o kadar dusukmus cok uzuldum ben ya sabahi zor edecegim simdi
Daha neler canım basit bir durum sen yumurtana baktırdıysan sayı yeterliyse gerisi hikaye..ben neyapayım oturup ağlayayımmı? Bir sürü kişi tanıyorum tek yumurtayla gebe kalıyor doğuruyo.geçen arkadaşım 43 yaşında doğum yaptı.yani veren Allah bunlara bakmaz.senin amh kaç baktırdınmı önemli olan bu ve adetin 3. Günü yapılan yumurta takibi.çünkü kaç yumurtan olduğu gözüküyor.dediğim gibi her ay bu değerler herkeste değişiyor gelecek ay daha farklı olacak inanmazdan tekrar baktır

Daha neler canım basit bir durum sen yumurtana baktırdıysan sayı yeterliyse gerisi hikaye..ben neyapayım oturup ağlayayımmı? Bir sürü kişi tanıyorum tek yumurtayla gebe kalıyor doğuruyo.geçen arkadaşım 43 yaşında doğum yaptı.yani veren Allah bunlara bakmaz.senin amh kaç baktırdınmı önemli olan bu ve adetin 3. Günü yapılan yumurta takibi.çünkü kaç yumurtan olduğu gözüküyor.dediğim gibi her ay bu değerler herkeste değişiyor gelecek ay daha farklı olacak inanmazdan tekrar baktır
Herseyin normal olduğunu yumurtalarin da cok guzel oldugunu soyledi

Bu bilgide burda dursun test yaptıracak arkadaşlara yardımcı olur
Fsh hormonunun normal değerleri
6 nın altında ise çok iyi
6-9 arası iyi
10-13 yumurtalık rezeervinde azalma var
13 üstü ise uyarılması çok zor.

X