• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Kizlar ben düşük yaptim sonrasinda kurtaj oldum 25 gun sonra dr ilk kontrole gittigimde kendine bu kan pihtilasmasiyla ilgiki testleri yaptirmak istedigimi söyledim.Universite hastaneleri yapıyormuş fakat 2.veya daha fazla olan düşükler de bu testleri yapiyorlar dedi.özelde yaptirmak istersende bu sana bin lirayi bulur dedi.Ne olur bisey söyleyin yok mu bunun bi cözümü.bu testleri baska türlü yaptiramaz miyim illaki allah korusun başima ikinci bi olayin gelmesi mi gerek.dusukten sonra sizler hangi süreçleri yaptiniz?yazilanlari okuyorum kafam karisti.bana bir yol gösterin:KK14::KK14:
Canim benim de ilk dusugum. ozel hastaneye gidiyorum. Doktorum istedi testleri.Tıp fakultesinde yaptirdim pihtilasma testini ücret almadilar. Sebepleri öğrenip önlem almak için cok kayibin mi olması lazım. Çok sacma bir durum.

Sor cnm sn ya anlatsin yani onun isi o. Bnm dr da cok settti esim uyardi onu sumdi cok ii. Rahim filmi nie cekcek ki sn de haber ver cnm tmm sonuclari. Embriyo sonucunda bise ciksa soylerdi tabi dr stres yapma sn onu . Ona gore bilgilendiridi sonucta. Bnm pihtilasma var zaten cnm trombofili dedigin o dimi. Bizim simdi genetik ve kromozom anomalisi sonuclaro var iste. Bi de dr bana disardan yesillik salata fln yeme dedi ya boyld bise sana da dedi mi

Hm anladim cnm benim dedigim trombofili evet bana o dedigin kromozom anomali testi yaptirmadi baska teste gerek var mi dedim yok dedi:KK64:

Bana hic şunu bunu yeme.demedi cnm istersem hemen ilk adetimden sonra folik asit ve kan sulandirici ilaca baslayalim dedi ama kararaizim bidaha denesek mi diye:KK64: 2 ay kullanmam gerek ilaclari toplamda 3 ay oluyor iste aradaki süre

Canim benim de ilk dusugum. ozel hastaneye gidiyorum. Doktorum istedi testleri.Tıp fakultesinde yaptirdim pihtilasma testini ücret almadilar. Sebepleri öğrenip önlem almak için cok kayibin mi olması lazım. Çok sacma bir durum.

Bende bulunduğum yerde bir tip fakultesinde yaptirsam şansimi denemek istiyorum.nedenini araştirmak istiyorum.evet bencede cok saçma ancak bi arkadasimin da başina geldi cok onceden o da boyle demisti. İkinciden sonra testleri yapiyorlar demisti.aynisini drumdan da duyunca umudum kalmamisti.senden duyunca ümitlendim simdi.hangi bölüme gittiniz siz canim

Hm anladim cnm benim dedigim trombofili evet bana o dedigin kromozom anomali testi yaptirmadi baska teste gerek var mi dedim yok dedi:KK64:

Bana hic şunu bunu yeme.demedi cnm istersem hemen ilk adetimden sonra folik asit ve kan sulandirici ilaca baslayalim dedi ama kararaizim bidaha denesek mi diye:KK64: 2 ay kullanmam gerek ilaclari toplamda 3 ay oluyor iste aradaki süre
Bana folik asit i kullan dedi cnm.. basta coraspin e devam dedi sonradan da icme dedi anlamadim bn de . Folik asiti kullaniom su an. Ya bnm test sonuclarina bakti pihtilasma icin olan sonra himm sen disarda yesillik yeme dedi evde de salata yaparken sirkeye yatir fln dedi.

Ben ilk defa düşük yaptım Allahm bidaha yaşatmasın doktorum 3 dusukten sonra arastiriyoruz dedi icime.sinmedi bsska bi prof dr buldum ustelik sehrimizde arastirma hastanesi yok baska ile gittim buldugum prof hemen trombofili yaptırdı.

2 3 kere düşük yapmayi beklemeleri cok saçma doktorların..

Bende kan pihtilasmasi cikti trombofili testi sonucunda konya selcuk tıpta yaptırdım 7-10 güne sonuç cıktı. Bi tüp kan veriyosun yani bunu niye ilk seferde yaptırmazlar anlamam

Hangi sehirdesin?

Bir de kürtaj sonrası patolojide incelendi bebekte bi sorun cıkmamıstı sanırım

Adet oldugunda gel dedi doktor sanırım HSG rahim filmi cekecek

Sana trombofili yaptiracak bir doktor bulmani oneririm ya da arastirma hastanesinde yalan soyle 3.kere dusuk yaptim de

Sadece soru soruyolar muayene vs yapmiyolar bi form dolduruyosun sadece

Canim çok tesekkur ederim verdiğin bilgiler için.Bende öyle yapayim o zaman illak başimiza iş gelmesi mi gerek bi kere düşüğü yasadim ve bir daha yaşamak istemiyorum.Dusuk yaparken canimdan can koptu gitti oyle agrilar cektim ki :( ruhen yaşadigim acilar apayri bi olay zaten.Allah senden razi olsun gidip sansimi denemeliyim.Ben kucuk bi sehirde yasiyorum ancak bulundugum yerlere yakin nerede varsa araştirip gitmekle başlamaliyim sanirim :( kendim ozel muaynanesi olan bi dr gidiyordum.kisaca bana yapmazlar dedi ya da özelde bin lira gibi bir maliyetten bahsetti içinden cikamamiştim.tekrar ayni seyleri yasamak istemiyorum :(

Ben ilk defa düşük yaptım Allahm bidaha yaşatmasın doktorum 3 dusukten sonra arastiriyoruz dedi icime.sinmedi bsska bi prof dr buldum ustelik sehrimizde arastirma hastanesi yok baska ile gittim buldugum prof hemen trombofili yaptırdı.

2 3 kere düşük yapmayi beklemeleri cok saçma doktorların..

Bende kan pihtilasmasi cikti trombofili testi sonucunda konya selcuk tıpta yaptırdım 7-10 güne sonuç cıktı. Bi tüp kan veriyosun yani bunu niye ilk seferde yaptırmazlar anlamam

Hangi sehirdesin?

Bir de kürtaj sonrası patolojide incelendi bebekte bi sorun cıkmamıstı sanırım

Adet oldugunda gel dedi doktor sanırım HSG rahim filmi cekecek

Sana trombofili yaptiracak bir doktor bulmani oneririm ya da arastirma hastanesinde yalan soyle 3.kere dusuk yaptim de

Sadece soru soruyolar muayene vs yapmiyolar bi form dolduruyosun sadece

Arkadaşim bi sorum daha olacakti.Hastaneye Gidince hangi bölüme gideceğim ben şimdi.?

Bana folik asit i kullan dedi cnm.. basta coraspin e devam dedi sonradan da icme dedi anlamadim bn de . Folik asiti kullaniom su an. Ya bnm test sonuclarina bakti pihtilasma icin olan sonra himm sen disarda yesillik yeme dedi evde de salata yaparken sirkeye yatir fln dedi.

Anladim canim
Senin anomali icin yaptirdigin test sonucu ne zaman cikacak?

Canim çok tesekkur ederim verdiğin bilgiler için.Bende öyle yapayim o zaman illak başimiza iş gelmesi mi gerek bi kere düşüğü yasadim ve bir daha yaşamak istemiyorum.Dusuk yaparken canimdan can koptu gitti oyle agrilar cektim ki :KK43: ruhen yaşadigim acilar apayri bi olay zaten.Allah senden razi olsun gidip sansimi denemeliyim.Ben kucuk bi sehirde yasiyorum ancak bulundugum yerlere yakin nerede varsa araştirip gitmekle başlamaliyim sanirim :KK43: kendim ozel muaynanesi olan bi dr gidiyordum.kisaca bana yapmazlar dedi ya da özelde bin lira gibi bir maliyetten bahsetti içinden cikamamiştim.tekrar ayni seyleri yasamak istemiyorum :KK43:

Arkadaşim bi sorum daha olacakti.Hastaneye Gidince hangi bölüme gideceğim ben şimdi.?

Allah senden de razi olsun canim yasadiklarimiz cok zor Rabbim bidaha yasatmasin disardan beni herkes iyi goruyor ama insan icinde yasiyor uzuntuyu zaten

Ben de kucuk bir sehirde yasiyorum en yakin arastirma hastanesi olan sehirde bi prof buldum zaten o yonlendirdi sanirim doktorun yonlendirmesi isini kolaylastiriyor

Genetik bolumune gittim canim doktor bi kagit yazmisti onu verdim danismaya bir form doldurdum kac dusuk var ailende su var mi bu var mi annen baban sag mi kac yasinsa vs sorular vardi sonra 1 tup verdiler gittim kan alma bolumune kan verdim az bisey sonra getirdim genetige geri ve 10 gun sonra sonuc cikti

Bu kadar basit bi islem yani niye bunu ilk dusukte yapmiyolarsa

Evet ozelde bin lira hayta iki uc bin lira tututor

Ben isvicredeyim 3 düsük olmadan arastirma yapmiolar bende yalan söyliyemem birbiri ile baglantidalar hemen dosyayi istiyorlar
3 düsük gerceklesti daha sonra arastirma karari aldilar rahimde perde oldugu saptandi amaliyat oldum
1.5 yil sonra hamile kaldim yine kaybettim
Ya amaliyat basarisiz gecti yada bende kan pihtilasmasi var 6 haftadan randevu alicam bakalim insAllah sorun buyuk degil dir

Anladim canim

Allah senden de razi olsun canim yasadiklarimiz cok zor Rabbim bidaha yasatmasin disardan beni herkes iyi goruyor ama insan icinde yasiyor uzuntuyu zaten

Ben de kucuk bir sehirde yasiyorum en yakin arastirma hastanesi olan sehirde bi prof buldum zaten o yonlendirdi sanirim doktorun yonlendirmesi isini kolaylastiriyor

Genetik bolumune gittim canim doktor bi kagit yazmisti onu verdim danismaya bir form doldurdum kac dusuk var ailende su var mi bu var mi annen baban sag mi kac yasinsa vs sorular vardi sonra 1 tup verdiler gittim kan alma bolumune kan verdim az bisey sonra getirdim genetige geri ve 10 gun sonra sonuc cikti

Testi 20 temmuzda yaptirdik cnm genetik iki haftaya cikar kromozom da iki aya belli olur dedilwr. Bizde ikisini beraber gorusuruz due iste eylul de ins gidelim dioruz

Anladim canim

Tesekkur ederim canim.İlk firsatta bende gideceğim.insallah temiz cikar.sonucu burada tekrar paylaşirim.icimdeki korku gitmiyor varsa bisey baştan oğreneyim tedbirimi alayim en azindan.senin icinde bol bol dua edicem.saglikla kal...

Ben isvicredeyim 3 düsük olmadan arastirma yapmiolar bende yalan söyliyemem birbiri ile baglantidalar hemen dosyayi istiyorlar
3 düsük gerceklesti daha sonra arastirma karari aldilar rahimde perde oldugu saptandi amaliyat oldum
1.5 yil sonra hamile kaldim yine kaybettim
Ya amaliyat basarisiz gecti yada bende kan pihtilasmasi var 6 haftadan randevu alicam bakalim insAllah sorun buyuk degil dir

Off Allah yardımcın olsun :(
Rabbim bidaha yasatmasin artık saglıkla.hayırla evlat nasip etsin sana
Rahimde perde olduğu nasıl anlaşılıyor rahim filmi ile mi?

Testi 20 temmuzda yaptirdik cnm genetik iki haftaya cikar kromozom da iki aya belli olur dedilwr. Bizde ikisini beraber gorusuruz due iste eylul de ins gidelim dioruz

Wow iki ay uzunmuş yaa
Hayırlı sonuçlar gelir inşaAllah

Tesekkur ederim canim.İlk firsatta bende gideceğim.insallah temiz cikar.sonucu burada tekrar paylaşirim.icimdeki korku gitmiyor varsa bisey baştan oğreneyim tedbirimi alayim en azindan.senin icinde bol bol dua edicem.saglikla kal...

InsaAllah cnm Allah yardimcin olsun sen de saglicakla kal Allah hepimizi muradimiza erdirsin âmin

Off Allah yardımcın olsun :KK43:

Wow iki ay uzunmuş yaa

InsaAllah cnm Allah yardimcin olsun sen de saglicakla kal Allah hepimizi muradimiza erdirsin âmin
Aminn cnm ya. Insallah bi dahakine kavusuruz bebislerimise

Bende bulunduğum yerde bir tip fakultesinde yaptirsam şansimi denemek istiyorum.nedenini araştirmak istiyorum.evet bencede cok saçma ancak bi arkadasimin da başina geldi cok onceden o da boyle demisti. İkinciden sonra testleri yapiyorlar demisti.aynisini drumdan da duyunca umudum kalmamisti.senden duyunca ümitlendim simdi.hangi bölüme gittiniz siz canim
canım beni doktorum yonlendirdi. Tıbbi genetik bölümünde yaptirdik. Yaptirirken hangi hastane hangi doktor yonlendirdi diye sormuslardi. Ama bunun için belge filan istemiyorlar. Hastane doktor ismi yeterli. Ama olmazsa doktoruna israrla yaptirmak istediğini soyle.

canım beni doktorum yonlendirdi. Tıbbi genetik bölümünde yaptirdik. Yaptirirken hangi hastane hangi doktor yonlendirdi diye sormuslardi. Ama bunun için belge filan istemiyorlar. Hastane doktor ismi yeterli. Ama olmazsa doktoruna israrla yaptirmak istediğini soyle.

Tamam canim öyle yapicam.cok tesekkur ederim

Off Allah yardımcın olsun :KK43:

Wow iki ay uzunmuş yaa

sagol cnm rahım fılmı cekılo yıne ıstıycem. Bakalım hayırlı kapılar acsın Mevlam

Rahim filmi cektirmek cok can acitiyo mu canim

Rabbim sana tezelden hayirlisiyla saglikli evlat nasip etsin ya kac kere dusuk yasamissin cok zor.olmali :KK43:
Canim bayiltiyorlar aci cekmedim bir kez daha istiyorum bakalim sorun nerde
Valla kimyasalla 5 düsük oldu
Allahim kimseye yasatmasin kolay degil en yakin 3 arkadasim hamile biri benleydi biri 5 aylik
Ve biride yeni dogum yapti hayirlisi Allahtan insAllah

Back