- Konu Sahibi minik_kelebek
-
- #15.021
merhaba canim yasadigin olayi tahmin edebiliyorum, bende nisan basinda 18.haftada bebegimi kaybettim benim suyum geldi ve hastanede normal dogum yaptim bende ama sonunda yine kürtaj yapildi kalan parcalar icin evet cok berbat bir duygu ilk haftalar nefes alamiyorum zannettim kimseyi göremiyodum ama simdi biraz daha iyiyim bende de bebekde bir sorun cikmadi kan pihtilasmasindan süphelendiler bakalim evet senin doktor anlamadimi önceden ?
Canım ben doktora mayısın 7sinde gittim. Ozaman şüphe yoktu yeni temizlenmiştim zaten. Doktor korun demedi. Aksine tam kalktım çıkıyodum odadan ozaman bana bu arada gebelik oluşursa muhakkak erkenden öğrenelim.Sakın bekleme öyle 3-5 gün öğrendiğin gibi de en geç 3 gün içinde yanımda ol dedi. Neden dedim ilk gebeliğin de düşük olduğundan dolayı riske atmayalım hemen testlerini tekrarlar kontrolümüzde tutarız dedi. İşte insan o anda soramıyor dışarı çıkınca aklıma geldi neden madem kisti düşürmeye ilaç veriyor niye hamilelik bekliyor diye. Eşin aynı hastanenin yoğun bakım servisinde sağlık memuru. Ona sordum oda bi şaşırdı ama sonuçta çok iyi bir doktor muhakkak senin anlamadığın birşey vardır ben bir ara sorarım hocaya dedi. Sonrada kaldı öyle.
gebeliğe zararı olmayabilir mi dicem de aklım almadı dediğin gibi sökücü bişey
istersen sen bi sor doktora canım.belki de sadece öğrendikten sonra gelişirken alınmaması gereken bişeydir.
çünkü erkenden öğren demiş
Bende senin gibi düşünüyorum gebelik durumunda alınması doğru değildir heralde. Zaten bitti içmiyorum 1 haftadır. Bakalım eğer regli olursam sorun yok. Gebeysem de rabbim korusun ne diyeyim. Doktor 1 ay bekleyelim gebelik oluşmassa kontrolümde başlatırız demişti bu arada eşimde testlerini yaptıracak ve yanına tekrardan gidicem. Nasıl bir süreç olacak bilmiyorum şimdilik. Bugün akıntım da çoğaldı. Arada göbeğime batmalar oluyor. Göbek düşmesi gibi pazar günü de çok yaşamıştım onu esnerken falan ağrı giriyor inceden.
zaten bayadır içmiyomuşsun canım bişey olmaz heraldeki
kısa zamanda güzel haberlerini alırız inşallah
koca koca kistlerle hamile kalan bisürü tanıdığım var.
doğururken aldırırsın onu da
teşekkur ederım canım allah senınde bebegını kucagına almayı nasıp etsın işallah ... rabbim hepımızınkını hayırlısıyla saglıklı bı sekılde bızlere kavustursun ... işallah bebegı gorur ama en kotu ıhtımalle kurtaj olmasını ıstemıyoruz ... :44: beklıcez bakalım işallah kotu bısey demes doktorlar ...merhaba canım allah bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin
ben 2. düşüğümde aynısını yaşadım
7+0 da bebek görünmedi yolk sac vardı kese de büyüdü ama bebek yoktu
karından baktı yok,allttan baktı evirdi çevirdi yok
kürtaj ol beklemenin faydası yok dedi doktor,kanamam yoktu çok iyi gidiyodu
ben de kürtaj oldum ama 1 hafta daha bekleyebilirdim aslında
ama şöyle de bişey var kendiliğinden düşük için ilaç verseler bile eğer sonunda parça kalırsa arkadaşına zarar verebilir
veya mecbur kürtaj masasına yatmak zorunda kalabilir.o zaman da çektiği ağrıyla kalır maalesef.bence de 1 hafta beklesin
zaten kürtaj olmak istemiyosa bu sürede elbet bi sonuç alınır
ya bebeğini görür inşallah veya kötü ihtimal düşük yapar.
ama dediğim gibi kürtaj olunmamasının garantisi yok
ben ilk düşüğümde kendim düşürdüm ilaçsız
doktor çok şanslısın hayret dedi çok şaşırdı hiç parça kalmamış kürtaj yapmicam dedi.
ben de en azından ona şükretmiştim
allah şifa versin inşallah bebeğini görür
sağol canım amin hepimize nasip olur inşallah
dikkat etmeye çalışıyorum
evet canım doğru diyosun hemen yastığı arkamda düzeltip iyice yaslanıyorum
revirde yatak varmış yarım saat molam var gidip dinlencem artık mola saatimde
canikkom adetin geçse bile stres yapma söz verdin ama
bi de sen ovulasyon testi alıcaktın bence mutlaka almalısın en azından ne zaman yumurtladığını bilirsin ki ne zaman adet tarihin olacağını bilirsin.
ben mesela en son 2 gün geç yumurtladım,yani kadın bünyesi bu işte hormonlar bazen farklı çalışıyo
sen yeter ki stres yapma
tabi hamile olma ihtimalin her zaman var.yine de bi test yapmayı ihmal etme
madem doktor sorun yok diyo akışına bırakçaz kuzum
benim bi arkadaşta gerdanlık gibi kist varmış adetleri de çok düzensizmişİnş canım ya. Ablam da öyle diyor ufacık kistin ne zararı olacak doğumda düşecektir o zaten takma demişti. Hayırlısı inş.Gelişmeleri yazarım muhakkak.
çok sağol amin canım inşallaaahteşekkur ederım canım allah senınde bebegını kucagına almayı nasıp etsın işallah ... rabbim hepımızınkını hayırlısıyla saglıklı bı sekılde bızlere kavustursun ... işallah bebegı gorur ama en kotu ıhtımalle kurtaj olmasını ıstemıyoruz ... :44: beklıcez bakalım işallah kotu bısey demes doktorlar ...
evet cnm içimden gelerek söylüyorum ve yapıyorum kendime sözverdim,üzüntü yapmakla olmuyo .
bu ay adetim bi gelsin hemen ovulasyon testi alıcam,gebelik konusunda pek ihmal veremiyom yok gibi hem belirtimde yok sadece gecikme var cnm,test yapmak artık soğukluk getirdi bnde,bnde artık saldım kendimi kafamı dağıtmak için başka uğraşlarla vakit geçiriyom çok iyide oluyo,bu arada sende iyisin inşallah sende dikkat et kendne:)))
benim bi arkadaşta gerdanlık gibi kist varmış adetleri de çok düzensizmiş
doktora gitmiş kontrol için bakmış ki kalp atışı var
kız kazayla hamile
:))) Doğrudur. Benim 13 yaşında bir erkek kardeşim var. Maşallah turp gibi selvi boylu çokta yakışıklı gören birdaha birdaha bakıyor 7 kardeşiz ki bizde kısa boylu pek yoktur ortalama boylardayız hepimiz o bizim tepemizden bakıyor şu anda:)) Onun doğumu da bir mucizedir. Annem kilolu bir bayan, anneme kistin var diyorlar annemi ameliyata alıyorlar. ameliyatta 2 kilo ur parçalanmış içeri de ise bir bebek:) Ki o dönem rahmetli dayım kanser hastasıydı ve annem sürekli yanındaydı kemoterapi tedavilerinde. Kendisi de bir dolu ilaç içiyordu. Kardeşim 8 aylık gibi doğdu. 7.ayını biraz geçmiş.2 kilo kistin içinde 1 kilo 900 gram:) kedi yavrusu gibi bişeydi:)) Annem ameliyattan çıkınca şok olmuş tabiki bizde çünkü ablamın doğumuna sayılı günlerimiz vardı:) doktorlar yaşamaz 8aylık çok küçük dediler. Aldık eve getirdik 10 gün sonra mosmor olunca fakülteye götürdük hemen ameliyata aldılar o el kadar bebeyi. Çünkü annemin alığı ilaçlar flimler dayımın tedavileri derken bebeğin bağırsağı delinmiş. Rahmana çok şükür ki beyinde de olabilirdi. Baya bir tedavi süreci oldu özel bakımı vs vs derken. 3-4 aylık olduğunda dünyalar güzeli bir bebek olmuştu. Tüm kardeşler esmer iken onun altın sarısı kıvır kıvır saçları yemyeşil gözleri ölen dayımın kopyası:) Hiç kimse inanamıyordu annemin arkadaşları gelip çocuğu kurcalıyodu pilli bebek bu şaka yapıyosunuz dimi diyerek:))) Annem de dahil hepimiz çok olmuştuk. Ve bir mucizede rahmetli dayım bebek doğmadan 1ay önce vefat etmişti. Ama sadece o bikere anneme bakıp abla sende bebekmi var demişti. İlaçların etkisiyle hayal görüyor sanmıştık ve kimse üzerinde durmamıştı. Kısacası Yüce Allah okadar büyük ki onun OL demesi yetiyor...
teşekkur ederım canım allah senınde bebegını kucagına almayı nasıp etsın işallah ... rabbim hepımızınkını hayırlısıyla saglıklı bı sekılde bızlere kavustursun ... işallah bebegı gorur ama en kotu ıhtımalle kurtaj olmasını ıstemıyoruz ... :44: beklıcez bakalım işallah kotu bısey demes doktorlar ...
dün bu yazdıklarını okurken tutamadım kendimi nası bi mucizedir bu yaaa:))) Doğrudur. Benim 13 yaşında bir erkek kardeşim var. Maşallah turp gibi selvi boylu çokta yakışıklı gören birdaha birdaha bakıyor 7 kardeşiz ki bizde kısa boylu pek yoktur ortalama boylardayız hepimiz o bizim tepemizden bakıyor şu anda:)) Onun doğumu da bir mucizedir. Annem kilolu bir bayan, anneme kistin var diyorlar annemi ameliyata alıyorlar. ameliyatta 2 kilo ur parçalanmış içeri de ise bir bebek:) Ki o dönem rahmetli dayım kanser hastasıydı ve annem sürekli yanındaydı kemoterapi tedavilerinde. Kendisi de bir dolu ilaç içiyordu. Kardeşim 8 aylık gibi doğdu. 7.ayını biraz geçmiş.2 kilo kistin içinde 1 kilo 900 gram:) kedi yavrusu gibi bişeydi:)) Annem ameliyattan çıkınca şok olmuş tabiki bizde çünkü ablamın doğumuna sayılı günlerimiz vardı:) doktorlar yaşamaz 8aylık çok küçük dediler. Aldık eve getirdik 10 gün sonra mosmor olunca fakülteye götürdük hemen ameliyata aldılar o el kadar bebeyi. Çünkü annemin alığı ilaçlar flimler dayımın tedavileri derken bebeğin bağırsağı delinmiş. Rahmana çok şükür ki beyinde de olabilirdi. Baya bir tedavi süreci oldu özel bakımı vs vs derken. 3-4 aylık olduğunda dünyalar güzeli bir bebek olmuştu. Tüm kardeşler esmer iken onun altın sarısı kıvır kıvır saçları yemyeşil gözleri ölen dayımın kopyası:) Hiç kimse inanamıyordu annemin arkadaşları gelip çocuğu kurcalıyodu pilli bebek bu şaka yapıyosunuz dimi diyerek:))) Annem de dahil hepimiz çok olmuştuk. Ve bir mucizede rahmetli dayım bebek doğmadan 1ay önce vefat etmişti. Ama sadece o bikere anneme bakıp abla sende bebekmi var demişti. İlaçların etkisiyle hayal görüyor sanmıştık ve kimse üzerinde durmamıştı. Kısacası Yüce Allah okadar büyük ki onun OL demesi yetiyor...
canım iyi tatiller kendinize iyi bakın dememe gerek yok sanırım anladın sen onumerhaba arkadaslar, disardan telefondan yaziyorum. ben biraz burda yanlizlik bunalimlarina girince,esim de is gucten yorgundu, bastik haftasonu tatiline geldik. gecmisi okuyamiyorum gelince eve okuyacagim oturup. pazar gecesine kadar yokum, beni merak etmeyin opuyorum hepiniziiiii!
merhaba hilbar sen eylül topiğindeydin değil mi bende eylülde negatif aldım ancak 3 hafta önce kendiliğinden hamile olduğumu öğrendim tabii havalara uçtuk ancak benim de aynen arkadaşın gibi bebk gözükmüyor kürtaj denildi bende bekliyorum bakalım bende leke kanama filan da yok doktor %90 kürtaj dedi düşmez dedi arkadaşının durumunu haber ver merakla bekliyorum(
hilalcim aralık arkadaşım benim de daha önce başımdan kürtaj geçti, ne kanama ne bişey gelişmemiş kalp atışı durmuştu mecburi krtj dendi eylül başıydı... neyse allaha şükürler olsun şimdi tekrar hamileyim rabbim hepimizi sağlıkla tamamına erdirsinmerhaba dertdaşlarım... oncelikle size umut olmak isterım bende düşük yaptım ve ardından bır kere adet gorup ıkıncıyı goremeden hamıle kaldım... sukur rabbim aratmadı... ama düşük cok cok zor bılıyorum....
size sorum olcakk lutfen yardım edin...
bir arkadasım var suan 7 haftalık hamıle ve doktorların soyledıgıne gore boş gebelık ... kese gozukdu ama bebek gozukmedı.. bizim hala bi umudumuz var derkenkanaması basladı ama ara ara gelıyo kanamalar cogu zamn kahverengı bazende kırmızı dun basladı kanaması sanırım düşük yapıyorr... ama doktorlar kendılıgınden dusmesse kurtaj yapabılırız demıs... acaba kurtaja gerek kalmadan düşürebilirmi? ve ne yapmalı doktorlar bi hafta bekle demıs ama bız cok endıselenıyoruz suan ne yapsa iyi kurtaj olmak istemıyoo kesınlıkle artık kendılıgınden dusmesınede razıyızz allahım sen dermansız dert vermessın ama kımseye kaldıramayacagı yuk verme amin...
yardımcı olursanız sevınırım... tesekkur ederim...
oohhh iyi tatiller canım tadını çıkar sonra anlat bize demerhaba arkadaslar, disardan telefondan yaziyorum. ben biraz burda yanlizlik bunalimlarina girince,esim de is gucten yorgundu, bastik haftasonu tatiline geldik. gecmisi okuyamiyorum gelince eve okuyacagim oturup. pazar gecesine kadar yokum, beni merak etmeyin opuyorum hepiniziiiii!
miniğim benim de devamlı normal renkte akıntım oluyor bu çok normalMerhaba kızlar,çok şükür bugünü de atlattık
sabah 9 da doktora gittik,bi sıkıntı yokmuş şükürler olsun
dün ağrım çok oldu biraz akıntım oldu moralim bozuldu işten izin alıp evde yattım
şimdi de dinleniyorum
evet canım eyluldeydım ve dusuk yapmısdım kasımda dogurcam bu sefer işallah... allahım sana guzel haberler almayı nasip etsın işallah.. kanamanda yokmus aslında umut var kesenın boyutu ne durumdaymıs kuculuyomu yoksa kese gelısıyomu ? doktor ne dedı?
benım arkadasım bugun kesın sonucu aldıı bekle demısler kendılıgınden dusmesse kurtaj olcakmıs ama işallah olmaz kesın dusuk olcak ama kesesı ıyoce gelısımı durmus uzulduk ama tek temennımız artık kurtaj olmaması ... en azından kendılıgınden sökülmesi...artık umut yok arkadsmda kayıp oldugu kesınlesdıı... ama işallah sen guzel haberler alırsın betan baktrdınmı ? degerın kaç ? cok soru sordum galıba
Cnm insAllah bebek vardir guzelimHayırlı Cumalarımız olsun İnşeAllah:)
Nasılsınız bakalım kızlar?
Ben bu ay bir garibim. Geçen profa gittiğimi anlatmıştım. Orgametril vermişti ufak bir kistim oluşmuş onu düşürmek için demişti.
Geçen pazar ilacım bitti. Batım bugün. 1 haftadır bi farklıyım. İlk gebeliğimden ve burda gebe kalan arkadaşlardan öğrendiklerimin hepsini yaşıyorum. Ama dün tablet testlerden yaptım kafam kadar tek çizgi çıktı:) psikolojik hamileyim heralde:)) Netten araştırıyorum bu ilacın geciktirme özelliği de varmış. Ya varya hepten karıştı kafam benim madem söksün diye verdi niye geciktiriyor?:) İlk gebeliğimde de olan belirtilerime geleyim.
1- İlk önce burun kanaması.
2- Normalde 35,5-36 arası olan ateşimin 1 haftadır 36,2--37 arasında olması
3- Halsizlik ve yemek yiyememe mide bulanması(ilkinde bu yoktu)
4- 1 haftadır süren sürekli akıntı ve 2 gün önce çamaşırda kahverengi lekeler
5- Dün geceye kadar heran regli olacakmışsım gibi sancı ve bel ağrısı bugün kesildi.
6- Göğüslerimde herhangi bi değişiklik yok aynı.
7- Üşenmedim aynaya baktım kirpiklerim birbirine girmiş:) İlkinde bunu bilmediğimden bakmamıştım.:)
8- Bugün inanılmaz bir gaz şişkinliği ve ağrısı var.
Ve ilk günlerde gördüğüm bebekli rüyalar ve sonrasın da hep karışık rüyalar. Şimdi normalde günüm değil saatim geçmezdi benim.Bunlara rağmen dün test negatif çıktı. Kendimi kaptırmakta istemiyorum. Biliyorum Çok üzüleceğim çünkü geçikmeyi o ilaç yaptı diye düşünüyorum ve zaten söktürücü diye verdi eğer varsada düşecek belkide. Kan testi içinde çok erken sanırım. Ptesiyi bekleyebilirsem eğer çatlamadan ve olmassa ozamana kadar öyle yaptırırım diyorum. Şu selaların cumanın yüzü suyu hürmetine rabbim ellerimizi boş çevirmesin korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail etsin cümlemizi inş. Ara ara sancılarım oluyor kokuyorum, rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Bu ilacı kullanıpta başına böyle şeyler gelen varmı içimizde acaba?
Allah yardimcisi oldun bn iki dusugu ilacla yasafim kanamalar uzun surdu ikinvide 45 gun oldumerhaba dertdaşlarım... oncelikle size umut olmak isterım bende düşük yaptım ve ardından bır kere adet gorup ıkıncıyı goremeden hamıle kaldım... sukur rabbim aratmadı... ama düşük cok cok zor bılıyorum....
size sorum olcakk lutfen yardım edin...
bir arkadasım var suan 7 haftalık hamıle ve doktorların soyledıgıne gore boş gebelık ... kese gozukdu ama bebek gozukmedı.. bizim hala bi umudumuz var derkenkanaması basladı ama ara ara gelıyo kanamalar cogu zamn kahverengı bazende kırmızı dun basladı kanaması sanırım düşük yapıyorr... ama doktorlar kendılıgınden dusmesse kurtaj yapabılırız demıs... acaba kurtaja gerek kalmadan düşürebilirmi? ve ne yapmalı doktorlar bi hafta bekle demıs ama bız cok endıselenıyoruz suan ne yapsa iyi kurtaj olmak istemıyoo kesınlıkle artık kendılıgınden dusmesınede razıyızz allahım sen dermansız dert vermessın ama kımseye kaldıramayacagı yuk verme amin...
yardımcı olursanız sevınırım... tesekkur ederim...
arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, ben geçen hafta yani 18 inde kürtaj oldum bebeğim canlanmadığı için, aradan 1 hafta geçti bhcg değerim 2800 lerde çıktı, bana çok yüksek geldi bu değer acaba benim gibi bu sorunu yaşayanlar oldumu aranızda diye merak ettim???
merhaba kızlar...Nisan ayının 16 kanamam başladı ve 29 unda 8 haftalık bebeğimi kaybettim...kürtaj olmama gerek kalmadı...ama sol tarafımdaki hafif sancı tarzı ağrılarım hiç geçmedi.14 Mayısta 4 gün süren bir adet kanaması gördüm.ve 25 inde cumartesi gününden beri hafif şekilde lekelenmelerim var. neden olduğunu anlamadım adet olamam çünkü olalı bir hafta oldu.düşükten sonra bu tarz şeyler yaşayanlar oldumu... çok merak ediyorum. doktorum normal olabilir diyor ama ben anlam veremiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?