Gebeliğe Hazırlık Düşük yapan güzel anneler bizde toplanalım birbirimize destek olalım yeni melekler için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım bir başka topikte gebe oldugunu böyle öğrenenler olmuş orayada attım fotoyu bebiş gelmiş diyorlar bakalım hayırlısı gebelik testi alıp yapıcam pzrtesi
Evet deneyenler daha iyi bilir tabi canım. Kusura bakma merakimdan soruyorum, neden ovu testi yaptin, hcg yapmadıyapmadın?

Evet deneyenler daha iyi bilir tabi canım. Kusura bakma merakimdan soruyorum, neden ovu testi yaptin, hcg yapmadıyapmadın?
Canım elimde gebelik testi kalmamıştı ve çok ta umudum yoktu bem de senin gibi düşük yaptım kasımda 6.5 haftalık bebeğimi kaybetmiştim o zamandan beri olmuyordu onun için elimde olan ovu testleriyle öylesine oyalanıyordum taki bugün testim bu şekilde çıkana kadar ama pztesi gebelik testi alıp yapıcam

Araştırildi, bir problem görünmüyor. Üç düşüge kadar normalmis. Sağolasın, Allah razi olsun canım, bilmukabil
Bende bu doktorları anlamıyorum normal ne ya bana da düşük çok normal zaten %25 düşük şansı veriyoruz falan dedi çok kolay bi şeymiş gibi Rabbim yaşatmasın ya:dua:

Canım elimde gebelik testi kalmamıştı ve çok ta umudum yoktu bem de senin gibi düşük yaptım kasımda 6.5 haftalık bebeğimi kaybetmiştim o zamandan beri olmuyordu onun için elimde olan ovu testleriyle öylesine oyalanıyordum taki bugün testim bu şekilde çıkana kadar ama pztesi gebelik testi alıp yapıcam
Hadi bakalım hayırlısı. İyi haberlerini bekliyoruz. Bu arada çatlatma iğnesini benim doktorum altı sekiz ay denemeden tavsiye etmemişti. Senin doktor vurmuş, çok iyi

merhaba
İlk gebeliğim korunmayı bıraktık ve 1 ay sonra yani kasımda oldu 13 haftalıkken kalbi durdu
Aradan 9 ay geçti yine kasım ayı ben hamile kaldım boş gebelik oldu bu süreç içinde 2 ay yumurta takibi yaptırmıştım femara adlı ilaç ile ile ona rağmen olamamıştı
Ocak’ta kürtaj oldum adetler hep düzenli yumurta attığım zamanı da hem akıntı hemde ağrıdan hissediyorum ilişkimiz zaten düzenlidir istesek te istemesek te önemli günlere denk geliyor çocuk olsun diye hiç ilişki yaşamadım bu güne kadar
Gelgelelim kasımdan önce olmuyor hormon tahlillerim de normal doktorlar da öyle söylüyor yumurtlama testlerim de 17/18 çıkıyor

Kayıplarım içinde immün testler dahi yapıldı ama hiç sebep yok pıhtılaşma var trombofili testine göre (mtfr homozigot) iğne kullandım folic asit zaten kesmiyorum hiç sonuç yine başarısız ayrıntılı pıhtılaşma testleri ise (homosistein seviyesi koagültasyon pt ptz ınr vs ) normal sorunsuz son olarak eşime sperm dna hasar testi yapıldı sonuç bekliyoruz
Yeni bir gebelik için tekrar kasım ayının gelmesini beklemek istemiyorum açıkçası ne tavsiye edersiniz?

merhaba
İlk gebeliğim korunmayı bıraktık ve 1 ay sonra yani kasımda oldu 13 haftalıkken kalbi durdu
Aradan 9 ay geçti yine kasım ayı ben hamile kaldım boş gebelik oldu bu süreç içinde 2 ay yumurta takibi yaptırmıştım femara adlı ilaç ile ile ona rağmen olamamıştı
Ocak’ta kürtaj oldum adetler hep düzenli yumurta attığım zamanı da hem akıntı hemde ağrıdan hissediyorum ilişkimiz zaten düzenlidir istesek te istemesek te önemli günlere denk geliyor çocuk olsun diye hiç ilişki yaşamadım bu güne kadar
Gelgelelim kasımdan önce olmuyor hormon tahlillerim de normal doktorlar da öyle söylüyor yumurtlama testlerim de 17/18 çıkıyor

Kayıplarım içinde immün testler dahi yapıldı ama hiç sebep yok pıhtılaşma var trombofili testine göre (mtfr homozigot) iğne kullandım folic asit zaten kesmiyorum hiç sonuç yine başarısız ayrıntılı pıhtılaşma testleri ise (homosistein seviyesi koagültasyon pt ptz ınr vs ) normal sorunsuz son olarak eşime sperm dna hasar testi yapıldı sonuç bekliyoruz
Yeni bir gebelik için tekrar kasım ayının gelmesini beklemek istemiyorum açıkçası ne tavsiye edersiniz?
Geçmiş olsun arkadaşım, benim de iki kaybım var, 18 ve 8 haftalik. Bahsettiğin tahliller benim de temiz çıktı. Eşime kanda genetik tahlil yapıldı, Sperm tahlili yapılmadı. Bence Kasım ayı senin için tesadüf olmuş, Kasımı neden bekleyesin ki? Akışına bırakmalisin bence. Üç düşüge kadar normalmis doktorlara kalırsa, inşallah üçüncüde kucağımıza alabiliriz arkadaşım. Hoşçakal, selametle...

İnsanlarin çocuk var mi olmuyor mu hamile degil misin yine lafından bıktım artık. Sanatsın ki 10 yilllik evliyiz. Daha yeni 2 sene olacak ilk sene zaten hic düşünmedik. Neyin kafası yasıyor bu teyzeler. Nerede ne konuşacağını bilmiyor yaşlını basını almış teyzeler bile. Sanane belki istemiyoruz. Belki de olmuyor. Nasip kısmet. İlla dedikodusunu yapacak bir laf aramalar falan.. şu baskı yüzünden hiçbir sorun olmamasına rağmen bir sürü çift sebepsiz infertilite cekiyor. Sinirlendim sabah sabah yine.

İnsanlarin çocuk var mi olmuyor mu hamile degil misin yine lafından bıktım artık. Nerede ne konuşacağını bilmiyor yaşlını basını almış teyzeler bile. Sanane belki istemiyoruz. Belki de olmuyor. İlla dedikodusunu yapacak bir laf aramalar falan.. şu baskı yüzünden hiçbir sorun olmamasına rağmen bir sürü çift sebepsiz infertilite cekiyor. Sinirlendim sabah sabah yine.
Malesef böyle bir algı durumu var toplumumuzda bebeğimi kaybettiğimde utanmadan ağır mı kaldırdın bi yere mi uzandın stres mi yaptın yemek mi yemedin diyen insanları gördüm etrafımda ve suanda çoğuna karsı mesafeliyim yaratanın allah oldugunu alnımıza ne yazıldı ise onu yaşadığımızı anlamak istemeyen cahil topluluğu var etrafımızda kafaya takmamak en iyisi boşverin emin olun bu şekilde daha da mutlu oluyorsunuz

Akıntım düşülten 2 gün önce sulu şekilde oluyodu bi sıcaklık geliyodu doktor suyun iyi demişti belkide suyum geliyodu az az bilmyrm ben sabah uyandığımda lavaboda su kesesini düşürdüm hiç ağrım olmadı arkasından kanama oldu suyumun hepsi geldi zaten doktra gttğmde bitmşti suyu

Bir de sancın oluyor muydu düşük sırasında?
Rahim ağzı yetmezliği topigini takip etmelisin bence, orda bu tip düşük ve erken doğum öyküleri çok fazla. Sonunda yavrusunu kucağına alan çok kişi var. Rabbim cümle isteyenlere nasip etsin inşallah
Rahim ağzı yetmezliği topiğini bulamadım canım linkini atabilirmisin sana zahmet

Akıntım düşülten 2 gün önce sulu şekilde oluyodu bi sıcaklık geliyodu doktor suyun iyi demişti belkide suyum geliyodu az az bilmyrm ben sabah uyandığımda lavaboda su kesesini düşürdüm hiç ağrım olmadı arkasından kanama oldu suyumun hepsi geldi zaten doktra gttğmde bitmşti suyu
Canım bahsettiğin sancısiz düşük Rahim ağzı yetmezliğine benziyor. Bu topics i mutlaka oku canım. Hoşçakal...

Kizlar bende dusuk yaptim yeni hala kanamam devam ediyorda merak ettiğim ne zmaan tekrar hamile kalabilirim doktorlar bekleme suresi verio ama beklemesem sorun olurmu.

Kizlar bende dusuk yaptim yeni hala kanamam devam ediyorda merak ettiğim ne zmaan tekrar hamile kalabilirim doktorlar bekleme suresi verio ama beklemesem sorun olurmu.
erken hafta düşüğü ise 8.haftaya kadar korunma vermiyorlar diye biliyorum canım bana dr korunma vermedi benim geçen hafta salı düşük kanamam bitti dr gittim yumurta gelişmiş pazar dahil 4 gün ilişki önerdi bana

Kızlar bende düşük yapalı bir buçuk sene olacak ve çocuk istiyorum çok umutsuzum morelim çok bozuk 6 aydır deniyoruz henüz bir şey yok umudum kalmadı sanki hiç olmayacakmış gibi hissediyorum artık

Kızlar bende düşük yapalı bir buçuk sene olacak ve çocuk istiyorum çok umutsuzum morelim çok bozuk 6 aydır deniyoruz henüz bir şey yok umudum kalmadı sanki hiç olmayacakmış gibi hissediyorum artık
Altı ay uzun bir süre değil canım. Bence acele etmeyin. Kendiliğinden gebe kalabilmissin, bence ümitsiz olma.

erken hafta düşüğü ise 8.haftaya kadar korunma vermiyorlar diye biliyorum canım bana dr korunma vermedi benim geçen hafta salı düşük kanamam bitti dr gittim yumurta gelişmiş pazar dahil 4 gün ilişki önerdi bana
Canim 8 haftalik ama geriden geliyorduk 7 haftalikken oldu bunu duyduguma sevindim cok tesekkur ederim.

X