• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aklımda bulunsun o zaman. Kalp atışlarını duymuşmuydun :KK43: İnşallah kötü bişe çıkmaz sonuçlarında kuzum. benimde 5 haftalıktı.
ilkinde duymamıştık canım 2. de duyduk 2 hafta sonra durdu kalbi. inşallah canım Allahdan hayırlısı inşallah

Canım 45 güne kadar önü var diyorlar eğer hala olmazsan o zaman doktora görün mutlaka rahim de yapışıklık olabiliyor felan da diyorlar Allah korusun.
benım doktor yapısıklık olmasın diye enjeksıyonla aldı kazıma filan yapılmadı. sonrasında da gittim gayet temiz diyor

benım doktor yapısıklık olmasın diye enjeksıyonla aldı kazıma filan yapılmadı. sonrasında da gittim gayet temiz diyor
O zaman biraz daha bekle bakalımm bende biraz önce adet olim diye bakıyorum ama kolay gelmicek sanırım :KK43:

Merhaba,
Aralık ayında ilk gebelik heyecanım kürtajla sona erdi.
Allah tekrardan yaşatmasın. Gerçekten çok üzücüydü.
Genetik sonucu için erkenden eşimle birlikte tahlil yaptırdık.
Fakat Mart'ın ortasında sonuç çıkacağından dolayı bende daha fazla beklemek istemiyorum.
Şimdiden çalışmalara başladım.
Özellikle de bu ay hamile kalmayı çok istiyorum:anneadayı:
Allah isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bir şekilde gebelik nasip etsin.

Merhaba,
Aralık ayında ilk gebelik heyecanım kürtajla sona erdi.
Allah tekrardan yaşatmasın. Gerçekten çok üzücüydü.
Genetik sonucu için erkenden eşimle birlikte tahlil yaptırdık.
Fakat Mart'ın ortasında sonuç çıkacağından dolayı bende daha fazla beklemek istemiyorum.
Şimdiden çalışmalara başladım.
Özellikle de bu ay hamile kalmayı çok istiyorum:anneadayı:
Allah isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bir şekilde gebelik nasip etsin.
Merhaba,geçmiş olsun canım. Tek bende sanıyordum herkes benim gibi sabırsız sanırım :KK48: doktorun sana ne dedi bekleme süresi felan ? İnşallah sonuçların da temiz çıkar. Amiiin Rabbim nasip etsin çok dua ediyorum hepimiz için

Merhaba,geçmiş olsun canım. Tek bende sanıyordum herkes benim gibi sabırsız sanırım :KK48: doktorun sana ne dedi bekleme süresi felan ? İnşallah sonuçların da temiz çıkar. Amiiin Rabbim nasip etsin çok dua ediyorum hepimiz için

Teşekkür ederim canım. Evet yorumları okudukça bende yalnız olmadığımı gördüm.
İnşallah sağlıklı bir şekilde gebeliğimiz olur.
Doktorum da genetik sonucuna bakarız fazla uzatmana gerek yok deyip 3 ay süre vermişti.
Ama ben 2 adet dönemini atlattım. Doktoruma da ilettim ben çalışmalara başlıyorum diye. :)
O da bir sorun görmedi.
Çünkü daha fazla uzatmak istemiyorum. Belki olmayacak , şimdiden başlamak gerekiyor.

Teşekkür ederim canım. Evet yorumları okudukça bende yalnız olmadığımı gördüm.
İnşallah sağlıklı bir şekilde gebeliğimiz olur.
Doktorum da genetik sonucuna bakarız fazla uzatmana gerek yok deyip 3 ay süre vermişti.
Ama ben 2 adet dönemini atlattım. Doktoruma da ilettim ben çalışmalara başlıyorum diye. :)
O da bir sorun görmedi.
Çünkü daha fazla uzatmak istemiyorum. Belki olmayacak , şimdiden başlamak gerekiyor.
Genelde 3 ay bekle diyen doktorlar bile bi adet yada iki adet dönemini geçirdikten sonra pek bişey demiyorlar. Zaten 1 adet dönemi bekle yada hemen çalışmalara başla diyen doktorların olduğunuda gördük. Çok haklısın 3 ay bekleme süresinden sonra hemem hamile kalmanın garantisi yok ki. Zaten acaba kalabilcek miyiz soruları kafamızdayken

Merhaba arkadaslar nemde 11 subatta ikinci kürtajım olmak zorunda kaldım 9+5 te kalbi durmus ilki agustos ayında 6+3 te durmus tu kalbini hiç duyamadık. İlk kürtajım dan sonra iki ay korunduk korunmayı bıraktıktan sonra ikinci ay tekrar hamile oldıgımı ögrendum. Hamile kalmak problem degil cok sukur ama saglıkla ilerlese keske :( ilk kürtajdn sonra kan pıhtılasma testi yaptırdık birsey cıkmadı ikinci kürtaj dan sonra bebegimi genetik incelemeye gönderdiler bakalım sonucu cıktıktan sonra hem farklı doktorlara göstereceğim hem de arastırma hastanesine de esımle görüneceğiz. Cok tuhaf bir duygu tarifsiz Allah hepimizn kucagını bos koymasın ayrıca 2,5 yıllık evliyiz ilk senemiz vajınusmus belasıula gecrı. Eşimle cok kolay, zorlanmadan severek evlendik sıkıntılarımız evlendikten sonra basladı bu tip üzücü olaylar bizi daha cok bagladı, ınsallah bir de bebegimz olur 😔

Merhaba arkadaslar nemde 11 subatta ikinci kürtajım olmak zorunda kaldım 9+5 te kalbi durmus ilki agustos ayında 6+3 te durmus tu kalbini hiç duyamadık. İlk kürtajım dan sonra iki ay korunduk korunmayı bıraktıktan sonra ikinci ay tekrar hamile oldıgımı ögrendum. Hamile kalmak problem degil cok sukur ama saglıkla ilerlese keske :KK43: ilk kürtajdn sonra kan pıhtılasma testi yaptırdık birsey cıkmadı ikinci kürtaj dan sonra bebegimi genetik incelemeye gönderdiler bakalım sonucu cıktıktan sonra hem farklı doktorlara göstereceğim hem de arastırma hastanesine de esımle görüneceğiz. Cok tuhaf bir duygu tarifsiz Allah hepimizn kucagını bos koymasın ayrıca 2,5 yıllık evliyiz ilk senemiz vajınusmus belasıula gecrı. Eşimle cok kolay, zorlanmadan severek evlendik sıkıntılarımız evlendikten sonra basladı bu tip üzücü olaylar bizi daha cok bagladı, ınsallah bir de bebegimz olur 😔
Çok geçmiş olsun canım,inan hayatlarımız farklı ama acılarımız aynı. Aslında ne kadar korunma süresi olsada o başına gelceksede geliyor. İnşallah sebebinide öğrenirsiniz ve ona göre devam edersiniz bir sonraki sürece. Vajinismus belasını bende burda öğrendim öyle bişe yaşamadım ama yaşayanlara da çok üzüldüm. Bende ilk evlendiğim zaman zorlandım tam bi ilişki 3 hafta sonra yaşadık hatta. Sonrasında hiç korunmadık geçen ay hamile olduğumu öğrendim bende şubatın 8inde kürtaj oldum. Seninle tarihlerimiz yakın. Şimdi adetimi bekliyorum. Sonra tekrar istiyorum hamile kalmak.

Geçmiş olsun canım. İlk hamileliğinde bi sıkıntı yaşamışmıydın? Sonradan düşükler olmasının sebebi ne acaba? En azından tutuncak bi evladın var :KK43: Benim kafamda olcak mı olmıcak mı ya hiç olmazsa soruları dolaşıyor.

Hayır ilk hamileliğimde korunmadığımız ilk ayda hamile kaldım. Doguma kadar da ne bir ağrı ne bir kanama vs. hiçbir sorun yaşamamıştım. Rabbime çok şükür sağlıklıca kavuştum yavruma ama bu kadar sorunsuz bir hamilelikten sonra 3 düşük çok yıpratıyor insanı.
Cuma günü gideceğim tıp fakültesine. Bakalim be diyecekler
Olacaktır inşallah en azından rabbim var ediyor orada ama tutunmasi için gerekli araştırmanın takibini yapmak gerekiyor.

Hayır ilk hamileliğimde korunmadığımız ilk ayda hamile kaldım. Doguma kadar da ne bir ağrı ne bir kanama vs. hiçbir sorun yaşamamıştım. Rabbime çok şükür sağlıklıca kavuştum yavruma ama bu kadar sorunsuz bir hamilelikten sonra 3 düşük çok yıpratıyor insanı.
Cuma günü gideceğim tıp fakültesine. Bakalim be diyecekler
Olacaktır inşallah en azından rabbim var ediyor orada ama tutunmasi için gerekli araştırmanın takibini yapmak gerekiyor.
Hiçbir şeyin garantisi yok işte. İlk hamileliğin gayet sağlıklı geçmiş. Ama işte sonrasında ki bebekler niye tutunamadı. 3 düşük hiç kolay değil canım.Rabbim düşmanımn başına bile vermesin. Sende inşallah sağlıklı bi gebelik geçirirsin ❤

Günaydın hanımlarr. Nasıl gidiyor. Gelişmeler var mı?

Kizlar dusükten sonraki ilk adetim sökulmuyor bi turlu.. kahverengi varla yok arasi ufak ufak geliyor 10 gundur
Arada bi iki hafif kan geldi..
Normalmi sizce?
Diger adet zamanimda geldi bu arada..
Agrim filan yok. Dusukten sora parcalar ve yogun kanama yaşadim doktorada gitmistim.

Azze Azze canım bende geçtiğimiz Temmuz ayında kürtaj oldum 13 haftalık ikizlere hamileydim, karnımda öldüler maalesef..
Doktorum 3 ay korun yani 3 adet dönemi geçsin bekle rahmin eski haline gelsin toparlasın biraz kendini dedi.
Ekimden itibaren başlarsın dedi.. ben düşünmüyordum. hiç te istemiyordum ne yalan söyleyeyim kendimi biraz toparlayayım falan diye. Sonrasında Ekim de regl gördükten sonra eşim kendini tutamayıp boşalma oldu. ,
İstemediğim için ilişkiden 10-12 saat sonra sanırım Ella kullandım ama ona rağmen hamile kaldım :) Hayırlısı böyle imiş..

Ama benim fikrim gerçekten 3 ay geçmesi.. çünkü gebelikte rahim genişliyor ve eski haline gelmesi için en azından 1-2 regl dönemi geçmeli.. diye düşünüyorum . Hakkında hayırlısı olsun inşallah :KK200:

Kizlar dusükten sonraki ilk adetim sökulmuyor bi turlu.. kahverengi varla yok arasi ufak ufak geliyor 10 gundur
Arada bi iki hafif kan geldi..
Normalmi sizce?
Diger adet zamanimda geldi bu arada..
Agrim filan yok. Dusukten sora parcalar ve yogun kanama yaşadim doktorada gitmistim.
Benimde aynı öyle oldu bi türlü tam gelemedi ta ki 44.güne kadar sonra normal regl oldum

Back