• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok geçmiş olsun canım ben geçen ay kürtaj olmak zorunda kaldım düşük yaptığım için temizlediler bugün 41 gün hala gelmedi ama ben kürtaj sonrası 10 günden itibaren korunmadim yaklaşık on gündür bel bacak kasık ağrısı yaşıyorum dünden beri göğüs ucu sizlamasi var
Gebelik olabilir canım test yap bence çünkü yumurtlama oluyor.. Doktorum 40 günü geçerse gel demişti. 40 güne kadar gecikme normalmiş

Test yaptım üç gün önce miratec markaydı iki çizgi çıktı ama gün içinde tekrar yaptığım da çıkmadı hatta çok üzüldüm birde o marka test hakkında çok olumsuz yazilar okudum en iyisi 45 gün bekleyim dedim çok istiyorum inşallah vardır 4 gün daha beklicem gelmezse eğer doktora gidicem canım dua et olurmu benim için rabbim sana ve tüm isteyenlere hayırlı sağlık li bebisler nasip etsin🙏🙏🙏

Test yaptım üç gün önce miratec markaydı iki çizgi çıktı ama gün içinde tekrar yaptığım da çıkmadı hatta çok üzüldüm birde o marka test hakkında çok olumsuz yazilar okudum en iyisi 45 gün bekleyim dedim çok istiyorum inşallah vardır 4 gün daha beklicem gelmezse eğer doktora gidicem canım dua et olurmu benim için rabbim sana ve tüm isteyenlere hayırlı sağlık li bebisler nasip etsin🙏🙏🙏
Insallah bebeğin seninledir canım dua edeceğim. Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inşallah

Bende şubat ayında aynısını yaşadım kürtajdan bir hafta sonra kontrole gittiğimde kan pıhtısı kaldığı için tekrar operasyon geçirdim ikinci operasyon sonrası üç gün hafif kanama oldu sonra kesilmişti endişe etme bir daha nezaman kontrole çağırdı yine bakar herhangi bir bulgu varmı diye rahimde
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Tekrar gelmene gerek yok artık iyileştin demişti. Olmadı devam ederse farklı bi hekim tercih edeceğim.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Tekrar gelmene gerek yok artık iyileştin demişti. Olmadı devam ederse farklı bi hekim tercih edeceğim.
Tabi mutlaka ihmal etmeyin gitmeyi inşallah bir sorun olmaz kanama kesilir zaten kürtajın ilk gününden sayarak kırkınca güne kadar en geç adet gelmeli bu kanama bitip zaman geçmiş olmalı aklınızda bulunsun kırkta gelmezse doktor acilen gel kürtaj da sorun vardır demek kırkı geçmesi demişti çok şükür 32.gün adet olmuştum

Tabi mutlaka ihmal etmeyin gitmeyi inşallah bir sorun olmaz kanama kesilir zaten kürtajın ilk gününden sayarak kırkınca güne kadar en geç adet gelmeli bu kanama bitip zaman geçmiş olmalı aklınızda bulunsun kırkta gelmezse doktor acilen gel kürtaj da sorun vardır demek kırkı geçmesi demişti çok şükür 32.gün adet olmuştum
Çok sağolun teşekkür ederim. Ben de bu süreci sağlıkla tamamlarım inşallah.

Bu gün kan testi yaptım gebelik yok canım çok üzgünüm tarlusal aldım 😔

Merhaba ben de iki haftadır sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Sonra kan pıhtısı içeride kaldığı için önce hap kullandım sonra vakum ile temizledi ama hala kanamam var az az sizin de oldu mu temizledikten sonra?
Benim şu şekilde oldu. 3 aylık kese oldu ama bebek gelişemediği için kürtaj dedi bana bende doktora gitmeden önce afedersin cinsel ilişki sonrası kanama geldi doktora gittik ilk gebelik diye yatış yaptı ilk olduğu için alttan kürtaj öncesi hap yaydırdı rahime 2 kere sonra ağızdan aldım kanamam ve sancım tamamen geldikten sonra kürtaja aldı. Sonra antibiyotik demir eksikliği hapı filan verdi 1 hafta kullandım kontrole gittim kan pıhtısı sebebi ile vakumla temşzlşcez dediler sadece serum verdiler sonra anestezi ile vakumla temşzlediler

Merhaba ben de iki haftadır sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Sonra kan pıhtısı içeride kaldığı için önce hap kullandım sonra vakum ile temizledi ama hala kanamam var az az sizin de oldu mu temizledikten sonra?
Bide ben lan pıhtısını temizledikten 1 ay sonra adet oldum ve tekrardan 22 gün sonra adet oldm benim normalde de 22 veya 25 günde bir olduğu için düzene girdi 2. Adetimide oldum bidaha ki adet sonrasında korunmasız ilişki ile Allah nasip ederse bebiş düşünebilirim

Tabiki öle ama idrar testlerine asla güvenmem bidaha ben çok mutluydum dün gece hiç uyumadim dün tarlusal a başladım hala gelen yok rahim duvarin çok ince dedi muayne sırasında daha kan sonucum çıkmamıştı bu incelikte gebelik olmaz dedi normalde çok düzenli adet gören biriyim 28 günde bir olur hiç gecikmez demekki kürtajla alakalı bu durum

Tabiki öle ama idrar testlerine asla güvenmem bidaha ben çok mutluydum dün gece hiç uyumadim dün tarlusal a başladım hala gelen yok rahim duvarin çok ince dedi muayne sırasında daha kan sonucum çıkmamıştı bu incelikte gebelik olmaz dedi normalde çok düzenli adet gören biriyim 28 günde bir olur hiç gecikmez demekki kürtajla alakalı bu durum
Kürtaj sonrası düzensizlik olabiliyormuş maalesef ama birkaç aya düzeliyormuş canım

Bide ben lan pıhtısını temizledikten 1 ay sonra adet oldum ve tekrardan 22 gün sonra adet oldm benim normalde de 22 veya 25 günde bir olduğu için düzene girdi 2. Adetimide oldum bidaha ki adet sonrasında korunmasız ilişki ile Allah nasip ederse bebiş düşünebilirim
Kürtaj sonrası düzensizlik olabiliyormuş maalesef ama birkaç aya düzeliyormuş canım
İnşallah Allah ım hayırlısı ile nasip etsin. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim de perşembe 1 hafta olucak vakum ile temizleneli kanamam tam bitcek gibi olup geri başlıyo. Umarım ben de sağlıkla tamamlarım bu süreci

Merhaba bende Şubat ayında düşük yaşadım. 8 haftalıkken kese yeterince büyümediği için bebeğimin kalbi durdu. İlaçla düşük yapıldı doktor kürtaja gerek yok dedi. Benim normalde 7 gün süren reglim düşükten sonra 4 güne düştü ve aşırı pıhtılı. Böyle bir durum yaşayan var mı acaba ? İçerde parça kalmış olabilir mi? Ve ilk gebeliğimde istediğimiz ay hamile kaldım şimdi 2 aydır korunmuyoruz olmuyor
Yumurtlama gününüze denk gelmemiş olabilir sater bitmez başlayın
Arkadaşlarım da hep anlatıyor. Çevrelerinde benim gibi ilkinde düşük yaşayıp ikincisinde sağlıklı bir şekilde doğum yapanlar olmuş.
Bunları duymakta beni ümitlendiriyor.
İnşallah sonucumuz temiz çıkar.:dua:

Kanuniye bende yaptırdım . Bana da doktor 13 Mart dedi.
Her gün kontrol ediyorum.
İlettiğin gibi halen henüz onaylanmayan iki tetkik olarak gözüküyor.

Tüp bebek paketleri hastaneye göre değişiyor.
Normal tüp bebek işlemi 8500 tl artı ilaçlar dahil 5000 tl buluyormuş.
Ama genetik olursa ayrı ... Ayrıştırma işin içine giriyor.
Tahminen 40.000 tl buluyor diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam.

O yüzden Allah korusun öyle bir durum olursa gebeliği ileri ki plana atarım.
İş hayatıma da geri dönüp birikim yaparım. Hem de ikiz düşünürüm. :işsiz:
Canım nasılsın ne yaptın sonuçlarin nasıl?

İnşallah Allah ım hayırlısı ile nasip etsin. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim de perşembe 1 hafta olucak vakum ile temizleneli kanamam tam bitcek gibi olup geri başlıyo. Umarım ben de sağlıkla tamamlarım bu süreci
Allah razı olsun canım Rabbim hepimize hayırlı yavrular nasip etsin inşallah

Kızlar merhaba benimde 9. Hafta kontrole diye gittim 6.haftada kalmış bebek kürtaj olacağım ama ilaç falan vermedi doktor direk yarın yapacak sizinde mi öyle oldu korkuyorum

Back