Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ahhhhh cnm senin derdin belli oldu biraz da ihmal edilmektedir korkuyorsun haklı olarak bende öyleyim biraz bi arkadaşıyla iki gün üst üste buluşsun kıskanırım ve 1. Karına git onunla konuş diye de laf sokarım. Ama İnan bebek olduğunda o da baba olacağı için bunlar olmaz artık kendi çocuklarıyla ilgilenir Senin içinde aynı şeyleri düşünmeyeceğine inanıyorum ihmal ediliyorum vs. Gibi bunları düşünmeye fırsatın olmicak ve kayınvaliden bence iyi biri şuana kadar okuduklarıma istinaden söylüyorum. Yoksa neler var nelerrrrrr

evet canım aynen öyle korkum var. ve daha eşim şu hamilelik olayına sevinme gibi durumu olmadı ilaçlarından dolayı aklı yerinde değildi 2 gündür bana ilgi gösteriyor yeni... ahh ahh geçmişi ve yaptıklarını anlatmayayım boşver. beni gelini olarak istemediğini ve sürekli bnle tartıştığı dönemler oğlum ile seni boşattıracam diyip aileme şikayet etmeler gelin kızınızı geri al demeler. ama ben hiiiç birine karşılık vermedim her hasta olduğunda yardıma koştuğumu gördü ve kendisi yanıldığını anladı. şimdi günah çıkartıyor :) ama olsun kötülüğü en güzel iyilikle def edilir bunu biliyorum...onun için beni çook seviyor artık bana toz kondurmuyor,bezende ara ara kopukluğuda oluyor ama hayırlısı diyorum geçiyorum canım... ama içim biryan böyle rahat etmeye çalışıyorum senin dediğin gibi bebiş olunca onunla ilgilenir diye. tabii allah bilir, inş öyle olur diye umut ediyorum.

Son düzenleme:

kuzum maalesef gelin kaynanalar arasında öyle tatsızlıklar oluyor. sonuçta kimse senin kendi annen gibi olamaz. sor herkes dertlidir bir şeyler anlatır. misal benim kaynanam da bizim evlenmemize sözde çok destek verdi, gelin olarak da beni çok istedi sevdi ama evlendiğimiz günden beri sırtıma kamburdur. 7/24 etrafında pervane olalım ister, küçük çocuk gibi küser, nazlanır, kaprislenir. ve hep her şey hep ona hep onadır. ne tüp sürecimde bir desteğini gördüm, ne hamileliğimden beri. 3,5 aydır evde kusuyorum, zar zor yemek yapıyorum, evinde 24 saat kadın varken, bir kaşık yemek yapıp yollamamıştır. 5 senedir çam sakızı çoban armağanı bir hediye almamıştır. tam aksine her gittiğimde o benden bir şey bekler. elim boş gideyim bozulur. telefonda bile beni sormaz hep kendini anlatır. benim kayın validem öyle doğum masraflarıymış, doğummuş düşünüvercek yeminle elini ayağını öperdim. oldukça varlıklı olduğu halde aman ondan para mara isteriz diye korkusundan tüp yaptık kaç para harcadık diye bir kere sormadı. o yüzden sen yine boşver, seninkiyle başta tatsızlıkların olsa da artı yönleri var. sana teklif edileni kendi çıkarına kullan. eşinin sonuçta uzun süreçli bir hastalığı var hamile halinle sen uğraşma bırak biraz o uğraşsın. bebeğini de arada sırada emanet edebileceğin yakında birinin olması öyle büyük bir nimet ki anlatamam. para mevzuna da takılma. sen kendin yavaş yavaş eline alırsın. hele hele çocuk olunca zaten mümkün değil o yönetsin.

malesef canım semiha şakirde bu söylediklerin yok.sadece doğum ve kadın hastalıkları üzerine bir hastane olduğu için dışarıdan alıyorsun bu raporu.

canımm sen çok zor sorunlarla ugrastın ve şuan iki tane dünya tatlısı bebişin olacak inşalla bence kayınvalideni sorun etme o sizin iyiliğinizi istiyordur eminimmm faydası olur zararı olmaz bence

Evet canımcım patron yok bu hafta yerimden de kımıldayamıyorum yoksa bu hafta açtırırdım dosyayı belki marta bile yetişirdik ama hayırlısı bakalım cumartesi günü kontrol ettirdik gayet sağlıklı bi çok yumurtam varmış dediğin gibi hatta 18,75 mm bir yumurtam olduğunu da öğrendik belki bi ihtimal diyerekten bu günleri de boş geçmedik hayırlısı

malesef canım semiha şakirde bu söylediklerin yok.sadece doğum ve kadın hastalıkları üzerine bir hastane olduğu için dışarıdan alıyorsun bu raporu.

canlarım öğrendiğime göre artık hepsini semiha şakirden halledebiliyormuşsun dahiliye vardı geçen gittiğimde tüp bebek bölümünün hemen yanına açmışlar hatta gerçi çalışanlarla değil hastalarla görüştükten sonra vardım bu kanıya dışarı gitmedik hepsini burdan hallettik dedi hepsi inşallah haftaya dosya açtırdığımda öğreneceğim bakalım

Canımmm Allah yardımcın olsun ama değerini anlamış olması çok güzel bi durum valla bizimki de yan apartmanımda ama nasılsın demeyi bırak kızım dememiştir bana bu saate kadar ne yapalım Rabbim herşeyi bilir verir diyoruz en azından iyiye de kötüye de karışmıyorlar

Canlarım bi de sizden fikir almak istiyorum bizim durumumuzu şimdilik ne benim ne eşimin ailesinden kimse bilmiyor sadece bir arkadaşım biliyor ve bana dedi ki tüp döneminde yanında birine ihtiyaç duyacaksın en azından annenin bunu bilmeye hakkı var yanında olsun ve sonradan öğrenirse senin için çok daha zor olur ancak benim annem eşime biraz sıkıntılıdır zor bir insandır bunu eşime ima etse ben çok rahatsız olurum. Eşim kimsenin bilmesini istemiyor aslında ama sen ihtiyaç duyacaksan söyle diyor sonra doğumda çıkarsa falan kötü olur dediler aklım karıştı iyice ne yapsam söylesem mi söylemesem mi yardım edin bana yaa

canım sizin aile hayatınız kimsyi ilgilendirmez benim eşimde tedavi grüyo hareket sorunu var ben niye çocuk yok dyenlere düşünmüyoz nasip geçiştryom yakınlarım dail bazı şeyler karı koca arasında kalmalı sorun erkekte olunca hassaa davranılmalı

kesinlikle canım bu zamaan kadar kimseye söylemedik zaten ama tüp tedavisine başlayacağız inşallah bu dönemde yardıma ihtiyacın olur falan dediler o yüzden korktum bi de doğumda çıkar muhakkak tüp olduğu dediler dr.u hastaneyi uyardıktan sonra niye çıksın ki dimi ama

canım allah yardımcın olsun seninkide ayrı dert. en güzeli takmamak,bende öyle yapmaya çalışıyorum güzel yönlere bakmaya çalışıyorum canım. allahtan tek isteyim herşeyin hayırlısını versin ve eşimi, çocuklarımı bana bağışlasın. immocum rabbim senin de huzurunu eksik etmesin. herşeyden önemli eşin ve çocukların canım. inş rabbim beklentilerimizi cevablandırsın...

canımm sen çok zor sorunlarla ugrastın ve şuan iki tane dünya tatlısı bebişin olacak inşalla bence kayınvalideni sorun etme o sizin iyiliğinizi istiyordur eminimmm faydası olur zararı olmaz bence
inş öyle olur canım, bu zorluklara sabretmeye çalışıyorum duanı eksik etme canım. rabbim büyük. inş. seninde gönlüne göre verir canım...

canım bence kimseye söyle, çok çok yardıma ihtiyacın olursa kız kardeşin veya yakın arkadaşın yardıma gelir gündüzlari akşamlarıda eşin ev konusunda sana yardım eder. Ben eşimde sıkıntı olduğunu söylemedim ama sürekli eşimin ailesi beceriksiz gelin bana bir torun veremedin diyince eşimde sinirlendi ve benden dolayı çocuk olmuyor diyince sustular. tabi ben eşime kızdım açıklama yapmak zorunda değilsin diye. benim ailemden kimse bilmiyor bir kaçı hariç aşılama olduğunu, eşimin ailesinden de annesi hariç kimse bilmiyor. sonrada doğumda denileceğini sanmıyorum. velevki, söylendi bu bizim özelimiz istemedik söylemeyi dersin.

Canımcım bende söyleme taraftarı değilim ama korkuttu beni arkadaşım işte valla kardeşimi bu konuya dahil etme taraftarı değilim çünkü destekten çok köstek oluyor geçen bu konuda rahatsız edici bir konuşma yaşadık ben eşimin üstüne çok gidiyormuşum normal yoldan olmayacakmış denemeyi kesmeliymişiz falan acaip üzüldüm bu konuşma üzerine bizi bizden daha iyi anlayabilecek kimse olduğuna inanmıyorum artık annem zaten eşimi hiç istemedi malum kızını kimseye yakıştıramama sendromu... Zaten eşim bu durumdan dolayı kendini suçlu hissediyor hala bunun bir sağlık sorunu olduğunu anlayabilmiş değil bir ara boşanalım falan da dedi hatta o yüzden annemin en ufak bir iması bile yıkar eşimi. Ben çok ağır bir dönem olduğunu düşünmüyorum ama siz deneyimli arkadaşlarımdan fikir almak istedim sağolasın canım
İnşallah miniklerimiz ve eşinle sen iyisindir

canım sana tecrübeme dayanarak yardımcı olmaya çalışayım. geçeceğin süreçle ilgili daha ayrıntılı bigi sahibi olursan belki anneni çağırıp çağırmama konusunda daha kolay karar verebilirsin.
öncelikle yumurta toplamadan sonra bir kaç gün ağrın oluyor ama öyle aşırı bir şey değil. hani idrar yollarını üşütürsün de tuvalete gidince sızlar ya, aynen öyle oluyor. sadece tuvalete çıktığın zamanlarda olan bir sızı ağrı. ki normal yaşantını sürdürmene engel değil. sana tavsiyem yalnız olacaksan yumurta toplamadan sonra, transferden önce size 3-5 gün dayanacak yemek yap. transferde zaten hiç bir şey hissetmiyorsun. kanülü takıp, boru gibi bir şeyle embriyoyu oraya bırakıyorlar. hiç bir şey olmamış gibi eve gidiyorsun. yemek yap dememin sebebiyse 3 gün ayakta kalmamanı söylemeleri. ben yatmamıştım, daha çok oturmuştum, ama tuvalet ve kendime yemek koymak harici hiç kalkmadım desem yeridir. 3. günden sonra 1 hafta dolana kadar da yine her şeyi olabildiğince oturduk yerden yapmaya özen göstermeni tavsiye ederim. tüm bu süreçte bol proteinle beslenmelisin. 5. güne kadar falan da duş alma. 5. günden sonra da sıcak olmayan ılık bir suyla olabildiğince çabuk yıkan. bunlar dışında öyle hasta gibi falan yatmıyorsun. ağrın sızın falan olmuyor. opu ve transfer günü hariç yanında birinin olması çok da şart değil(eşin tüm gün izin alırsa zaten yeterli) ama tabii manevi açıdan destek isterim diyorsan elbette anneni yanında istemen gayet normal. 12. gündeki teste kadar her gün acaba hamilemiyim değilmiyim diye kendini yiyip bitiren kişi dolu. birinin seni rahatlatması için faydalı olabilir.

cnm mrb aslına bakarsan senin kendini rahat hissetmen herseyden önemlii ama ben senin yerinde olsaydım eger kesinlikle annemi çağırırdımm annen sana bir bebişşş gibi bakarrr morel verirr dua ederr.ayrıca insan yanında güç istiyorrr tek belki sıkılabilirsinn evde yanılmıyorsam çalışıyordun transferden sonra bekleme sürecini evde geçireceksin demi o açıdan annen olsa hani sıkılmazsın felan ne zaman başlıyorsun tedaviye

Canım çok sağolll desteğin için sıkışıp kalmış durumdayım evet annemi isterim muhakkak yanımda ama benim annem biraz bencil bir insan o an belki bakar bana ama sonra bunu kullanmasından korkuyorum açıkçası eşimde en ufak bi lafında kırılır çok üzülür bir ara sıkıntı bende desem mi diye düşündüm açıkçası
Mesela eşim yağlı yemek sevmez ama annemler her geldiğinde bunu bile bile yağlı yapar yemeği bu dönemde en son istediğim şey stres böyle durumlarla karşılaşıp daha beter stres yaşamak da istemiyorum bi de annemle babam durmadan didişirler bunlarda acaip geriyor beni he daha 1,5ay var ama ne bileyim kafam çok karıştı yaaa

canımcım keşke annem her anne gibi olsa yoksa bu dönemlerde yanımda olurdu hep çok istiyorum annemin yanımda olmasını ancak bu durumları düşünüp geriliyorum ne yapacağımı bilmiyorum 2gündür acabalarla yaşıyorum nisan başında başlayacağım sanırım canım transferden sonra ki 12günü evde mi geçirmeliyim yoksa işe gidebilir miyim onun için nasıl izin alacağım onu da bilmiyorum ay beynim bir sürü soruyla dolu

Kızlar ya... aynı durumları yaşıyoruz ben de kimseye açılamıyorum, annem pek anlayışlı davranmaz hele ki eşimden dolayı olduğunu bilse, zaten tavır yaptı en son bir sorun varsa söyle bilmeye hakkım var ben annenim senin dedi !! ??? üstelik eşim birilerine anlatırsan ( annemi ima etti) duyarsam hakkımı helal etmem dedi ( eşimle annem zaten hiç anlaşamıyorlar, her iki taraftan da sürekli baskı, ne iş arkadaşlarıma anlatabiliyorum, ne anneme ne kardeşime ne arkadaşlarıma , bir kişiye anlatırsam ve sonrasında duyulur korkusuyla tedavi sürecimi bekliyorum, yakında tedaviye başlicaz hayırlısıyla , e birde iş yerinden bir şekilde izin almam gerekecek .. Bütün bunlara rağmen güçlü durmaya çalışıyorum, olayları aklıma getirmemeye çalışıyorum ve mümkün olduğunca bir bahane bulup ziyaretlerimi seyrek ve kısa tutuyorum

Al benden de o kadar benim işyerimde patronum biliyor canım mecburen yoksa izin alma konusunda sıkıntı yaşıyorum ama aileme söyleyemiyorum mecburiyetten annem benimde anlayışsızdır bu konularda bi de o dönemi gergin geçirmek istemiyorum sanırım söylemesem daha hayırlı olacak herhalde kısmet artık inşallah tutar da doğumu nasıl atlatacağımızın hesabını da yaparız Rabbim yardımcımız olsun

canım annen sana öyle stres verecek biriyse hiiiç haber verme. çünkü tedavi ve transfer dönemini sıfır sinir stresle atlatman çok önemli. dediğim gibi öyle özel bir bakım falan görmen gerekmiyor. annensiz de gayet rahat kotarabilirsin. ha 1-2 gün çağırabileceğin bir arkadaşın, komşun varsa istersen onu çağır. illa tüp yaptım demene gerek yok. uydur gitsin, histeroskopi yaptırdım, 1-2 gün dinlen dediler de mesela.onda da ameliyat yerin yok bişeyin yok, kimse aradaki farkı anlamaz sonuçta.

canım bence eşinle sen birbirinize yetersiniz. benim annem de çok sıkıntı yaptı kardeşim geldi 1 gün kaldı kıyameti kopardı. zaten eşimle evlenmemi ailemde istemedi. bak ben aşıla günümden önce pazar işlerini temizlik işlerimi ütü işlerimi tam tamına bitirdim. hazırlığımı yaptım da. 3 gün hiiç iş yapmadım. evi bile süpürmedim. tamam aşılama ve tüp bebek aynı değil ama ben 1 hafta sancıdan ölmüştüm.yemeği dışardan söylerdim çok kötü oldum mu yada eşim yapardı. sonra günlük rütün hayatıma devam ettim. ama fazla yüklenmedim kendime. allah inş. sana ve diğer arkadaşlara da nasip eder bu güzel duyguyu canım. alah huzur dolu ağız tadıyla mutlu bir şekilde gebelik geçirmeyi nasip etsin hepimize. eşimde idare işte cuma izinli olarak eve getirecem ve p.tesiye kadar kalacak evde. sonra gene götürecem hastaneye. hayırlısı artık, duanı eksik etme canım... ha bu arada ben aşılama da çok rahattım nedeni kimseye söylemediğim için kafam çok rahattı. kendi işimi kendim görüyordum ama en azından heryerden laf işitmiyordum...

Son düzenleme:
bu ne yahu annelerden yana yaşanan stres. allah hepinize sabır versin. şükür ben kendi annemden yana hiç böyle şeyler yaşamadım. eşimi kendi öz evladı gibi sever, asla toz da kondurmaz. durumumuzu hep soğuk kanlılıkla karşıladı, tüp sürecinde olsun, öncesinde olsun hep destek oldu. bir tek kaynanamdan çektim. eşimin durumu teşhis edilmeden önce hep bende kusur aradı, 1 yıl her görüşmemizde imalı imalı konuştu durdu. akrabalara falan bile "gelinden dolayı çocukları olmuyor herhalde" demiş. kendi oğlunda bir sorun olabileceğine hiç ihtimal vermedi sonra da durumu öğrenince pat diye oğlumu boşucanmı dediydi. nasıl anneyse artık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…