Erkek İnfertilitesi Düşük Sperm Sayısı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tamda bittim tükendim dediğimiz anda geliyor mucizeler çok şükür bugünlerimize ❤ Rica ederim ne demek sağlıkla ilerlesin hayırlısı ile kucaklayın inşallah

Eşimin de sonuçları çok kötü ve ileri hız sıfırdı. 1.derece varikosel dediler, yine de ameliyat istedik. 15 dakika süren bir operasyon sonucu tüm başlıklarda düzeldi çok şükür. Meğer geride 3.derece olan bir damar varmış, ameliyatta gördüler onu.

Bizde varikosel yok ama :/

Canım sağlıkla kucağına alırısn inşallah sizde ileri hız 0 mıydı , eşin sigara kullanıyor mu beslenmeye nasıl dikkat ettiniz , keçi boynuzu özü dediğin biraz yaşadığınız süreci anlatırsan çok sevinirim ya bizde de aynı problem varda

Teşekkür ederim çom sağolun❤ biz eğitim araştırmada yaptırmıştık spermiyogramı ve orda sayı düşük olunca ileri hız dahil bir çok şeyi hesaplamamışlardı. Eşim 3-4sene önce sigarayı bırakmıştı. Arada alkol tüketiyordu ama abartılı olmayacak şekilde.
Beslenme olarak dikkat ediyorduk kahvaltımızı evde yapardık. Kahvaltıda klasik domates, salatalık, yağlı peynir, yeşil zeytin, roka, yumurta ve ceviz yiyorduk. İkimize de kahvaltı tabağı hazırlıyordum sabahları. Arada meyve ve kuruyemiş yerdi. Paketli gıdalardan genelde uzak bir hayatımız var. Kışlık hazırlığımızı yaparız, hazır şeyler pek tercih etmeyiz. Akşamları da evde yemek yeriz, hafta boyunca ağırlıklı olarak baklagil,sebze, 1 günü tavuk, 1 günü balık yemeye ayırıyorduk. Dışarda yemeği ayda 1 olacak şekilde tercih ederdik. Bir de son zamanlarda spor yapıyordu eşim. Başka da farklı bir şey yiyip içmedi hiç. Keçiboynuzu özünü de 2 ay boyunca her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde içiyordu.

Sperm hızınız nasıldı peki şuan ben de çok umutlandım ama hızımız %1 sperm olsa da hızı yok diye kaygılanıyorum. Allah, sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin varikosel var mıydı bir de

Merhabalar. Biz spermiyogramı eğitim araştırma da yaptırmıştık. Sperm sayısı çok düşük olunca hız falan hiç bir şeyi çalışmamışlardı sonuçta. Varikosel yoktu eşimde ama testis kalsifikasyonu vardı. Yani genital bölgesinde sperm çıkışını engelleyen kalıcı bir hastalıkmış tedavisi yok dediler. Teşekkür ederim bu arada❤. Ben çok umutsuzdum ama tam bir müjde oldu bu durum bize. Hiç beklemiyorduk çünkü olmaz demişlerdi. O ay ovülasyon testi yapıp 3 günü de değerlendirmiştik. Sanırım bu da önemli.

Allah ol dedikten sonra değerler kötüykennbile oluyor demedikten sonra tüp bebekle dahi olmuyor değerleri musait de olsa. Biz geçen hafta yaşadık ilk şoku şuan bu sancılı süreçlere yeni girdik. Sayımız 8ml hızımız 1 morfoloji 4 ne olacak hiç bilmiyoruz sanırım varikosel de var bakırköy sadi konuk da ali ihsan taşçı diye bir prof varmış ondan randevu almaya çabalıyoruz

İlk günler insan büyük şok geçiriyor. Biz öğrendikten sonra çok etkilenmiştik. Eşim içine kapanmıştı hayata küsmüştü. Düzelmemiz biraz zaman aldı. Birbirimize destek olarak süreci geçirdik ve çareleri araştırdık. Erkekler hassaslaşabiliyor destek olmak lazım. O yüzden süreci kolaylıkla geçirmenizi diliyorum. Dilerim gönlünüze göre olsun ve güzel sonuçlar alın❤

Haklısınız destekle inançla duayla halledeceğiz inşallah bu süreci sizin ne kadar sürdü düzelmeniz

bizde aynı sorunla uğraşıyoruz mart ayında tüp bebek yaptırdık sonuç negatif oldu haziranda tekrar başlıcaktık pandemi baş gösterince erteledik şuanda erkek faktörlü infertilitede 3 yıllık evlilik şart yok bizde devlette yaptırdık, başka bir hastane araştırın isterseniz.

darısı bizlere olsun sağ sağlim kucağınıza alın inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…