- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
- Konu Sahibi Black Light
-
Tamda bittim tükendim dediğimiz anda geliyor mucizeler çok şükür bugünlerimize ❤ Rica ederim ne demek sağlıkla ilerlesin hayırlısı ile kucaklayın inşallahGüzel sözleriniz için teşekkür ederim❤ ben hayata küsmüştüm, hamile olabilmek imkansızdı benim için. Artık nasıl olsa olmuyor diye umutlanma işini bir kenara bırakmıştım. Ama Allah karşıma öyle bir zamanda mucize çıkardı ki ne kadar şükretsem azBen de başkasının mucize hikayelerini okuyup sevinirdim. Her şeyin vakti varmış çok haklısınız ❤❤
Eşimin de sonuçları çok kötü ve ileri hız sıfırdı. 1.derece varikosel dediler, yine de ameliyat istedik. 15 dakika süren bir operasyon sonucu tüm başlıklarda düzeldi çok şükür. Meğer geride 3.derece olan bir damar varmış, ameliyatta gördüler onu.Merhaba arkadaşlar.
Böyle bir konu açmak istedim, tek başlık altında toplaşalım diye.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız 24.3 milyondu, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız 100 bin çıktı
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz hem maddi hem manevi, ben yine manevi olarak hazır olsam da eşim hiç yanaşmıyor. Devlet hastaneleri de 3 yıllık evlilik şartı kosuyor.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.
İlk hastane iyi değil diye başka hastanede yapalım dedik. İkinci hastane daha kötü çıktı. İnanır mısınız doktor bu sayı ile tüp bebek de olmaz demiş eşime. O yüzden başka bir hastane seçmeye karar verdik..
Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz
Bizde varikosel yok ama :/Eşimin de sonuçları çok kötü ve ileri hız sıfırdı. 1.derece varikosel dediler, yine de ameliyat istedik. 15 dakika süren bir operasyon sonucu tüm başlıklarda düzeldi çok şükür. Meğer geride 3.derece olan bir damar varmış, ameliyatta gördüler onu.
Ultrasonla bakıldı mı? Üroloji doktoru her zaman fark edemiyorBizde varikosel yok ama :/
İnşallah bu duyguyu yaşarsın❤ Tabi ki ederim. Ben o dönemde bol bol esma okumuştum. Senin için de okurumAllahım mucize
İnşallah o mucize beni de bulur canım.
Dua eder misin
Amin inşallah❤ siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın ❤❤Tamda bittim tükendim dediğimiz anda geliyor mucizeler çok şükür bugünlerimize ❤ Rica ederim ne demek sağlıkla ilerlesin hayırlısı ile kucaklayın inşallah
Evet canım bakıldı. Bilmiyorum ki varsa belki ameliyat ile düzelir, bilemiyorum bi özelde tekraralayack testi İnşallahUltrasonla bakıldı mı? Üroloji doktoru her zaman fark edemiyor
Ya canımsınİnşallah bu duyguyu yaşarsın❤ Tabi ki ederim. Ben o dönemde bol bol esma okumuştum. Senin için de okurum
Amin Allah razı olsun canım inşallah görürüz o günleriAmin inşallah❤ siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın ❤❤
Canım sağlıkla kucağına alırısn inşallah sizde ileri hız 0 mıydı , eşin sigara kullanıyor mu beslenmeye nasıl dikkat ettiniz , keçi boynuzu özü dediğin biraz yaşadığınız süreci anlatırsan çok sevinirim ya bizde de aynı problem vardaHerkese merhaba. Neredeyse 4 senelik evliyim. İlk 2 sene bebek düşünmediğimiz için korunmuştuk. Sonraki sene korunmayı bıraktık, doğurgan haftaları denedik ama 1 sene boyunca hamile kalamadım.
Kendimde kist vardır gibi basit bir düşünceyle kadın doğuma gittim. Doktor eşimden de spermiyogram istedi. İşte her şey bundan sonra başladı.
Benim tüm sonuçlarım sağlıklı çıktı ancak eşimin sperm sayısı 0.1 yani 100bin çıktı. Tanı olarak oligospermi dediler Ayrıca çocukluktan kalan testis kalsifikasyonu varmış spermler dışarı çıkamıyormuş.
Bu süreci yaşayanlar bilir dünyam başıma yıkıldı, eşim de şaşkın bir halde kaldı. Doktorlar bunun bir tedavisi olmadığını ve normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Kendimize biraz süre tanıdık hem bu durumu sindirmek hem araştırmak için.
Sonrası tüp bebek merkezleri araştırdık gittik görüştük. Niyetimiz bu sene sonu tüp bebek denemekti.
Geçen ay adetim 8 gün gecikti. Normalde adetim düzenli gelir ama hiç ihtimal vermediğim İçin hep gelir diye bekledim. Baktım kasıklarımda devamlı bir ağrı var, adetim sökülmüyor kendi kendime dedim ki test yapayım negatifi göreyim ki adetim sökülsün. Ve testi yaptığım anda pozitif çıktı. Hayatımda bu kadar büyük bir şaşkınlık yaşadığımı hatırlamıyorum.
Doktora da gittim bebeğimin kalp atışı da oluştu. Eşim de ben de şaşkınız.
Ne yaptınız derseniz doktorlar bize tedavisi yok dediler ilaç vermediler sadece tüp bebek önerdiler. Ben sadece burda okuyup keçiboynuzu özü içirdim eşime. Korona dönemi boyunca 2 ay her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde. Sanırım bu işe yaradı. Bir de geçen ay ovülasyon testi yapıp günü bulup 3 günü değerlendirmiştik. İşte olmasa bile deniyorduk yumurtlama haftasını.
Çok uzun yazdım dilerim isteyen herkes bu haberi alır❤
Teşekkür ederim çom sağolun❤Canım sağlıkla kucağına alırısn inşallah sizde ileri hız 0 mıydı , eşin sigara kullanıyor mu beslenmeye nasıl dikkat ettiniz , keçi boynuzu özü dediğin biraz yaşadığınız süreci anlatırsan çok sevinirim ya bizde de aynı problem varda
Doktor bu sayı ile tüp bebekte olmaz mı demişBazı doktorlar için umut kırmak kötü haberi çok daha kötüymüş gibi söylemek ne basit. 100.000 diyorsun kuzum bak eşi azosperm hastası olanlar var yani hiç sperm yok testis içinden ameliyat ile sperm bulunuyor ve 1 tane sperm ile hamile kalabiliyor insanlar bak 1 diyorum sen 100.000 diyorsun. Gerçekten çok üzülüyorum zamanında bize de aynısını yaptılar sizin çocuğunuz olmaz diye yüzümüze vurdu resmen doktor. Evet normal yolla şansımız çok fazla düşüktü ama tüp bebek ile başarı şansımız çok yüksekmiş meğer. Bunu da başka insaflı bir doktor söyledi umutlarımız yeşerdi sağolsun. Biz sorunumuzu öğrendikten sonra bir süre daha normal yolla denedik vitaminlerle kürlerle düzelir belki olur diye yani 1 yıl kadar denedik ama olmadı. Vakit kaybetmek istemedik çünkü normal yolla başarı şansımız çok düşüktü ne yaptıysak da değerleri değişmedi eşimin. 4 milyon sperm ileri hareket 0 morfoloji 0 ilk tüp bebek denememizde 2 adet sağlıklı kaliteli embriyo elde ettik biri benimle çok şükür. Rapor çıkartmıştım ben çünkü sperm 5 milyon altında olunca 3 yıl evlilik şartı aranmıyor. 5 günde de raporumuz çıktı. Özel bir klinikte kullandım raporumu. İnşallah size ve isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder rabbim ben 2,5 yıl bekledim ve şimdi kucağıma almayı bekliyorum.
Sperm hızınız nasıldı peki şuan ben de çok umutlandım ama hızımız %1 sperm olsa da hızı yok diye kaygılanıyorum. Allah, sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin varikosel var mıydı bir deHerkese merhaba. Neredeyse 4 senelik evliyim. İlk 2 sene bebek düşünmediğimiz için korunmuştuk. Sonraki sene korunmayı bıraktık, doğurgan haftaları denedik ama 1 sene boyunca hamile kalamadım.
Kendimde kist vardır gibi basit bir düşünceyle kadın doğuma gittim. Doktor eşimden de spermiyogram istedi. İşte her şey bundan sonra başladı.
Benim tüm sonuçlarım sağlıklı çıktı ancak eşimin sperm sayısı 0.1 yani 100bin çıktı. Tanı olarak oligospermi dediler Ayrıca çocukluktan kalan testis kalsifikasyonu varmış spermler dışarı çıkamıyormuş.
Bu süreci yaşayanlar bilir dünyam başıma yıkıldı, eşim de şaşkın bir halde kaldı. Doktorlar bunun bir tedavisi olmadığını ve normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Kendimize biraz süre tanıdık hem bu durumu sindirmek hem araştırmak için.
Sonrası tüp bebek merkezleri araştırdık gittik görüştük. Niyetimiz bu sene sonu tüp bebek denemekti.
Geçen ay adetim 8 gün gecikti. Normalde adetim düzenli gelir ama hiç ihtimal vermediğim İçin hep gelir diye bekledim. Baktım kasıklarımda devamlı bir ağrı var, adetim sökülmüyor kendi kendime dedim ki test yapayım negatifi göreyim ki adetim sökülsün. Ve testi yaptığım anda pozitif çıktı. Hayatımda bu kadar büyük bir şaşkınlık yaşadığımı hatırlamıyorum.
Doktora da gittim bebeğimin kalp atışı da oluştu. Eşim de ben de şaşkınız.
Ne yaptınız derseniz doktorlar bize tedavisi yok dediler ilaç vermediler sadece tüp bebek önerdiler. Ben sadece burda okuyup keçiboynuzu özü içirdim eşime. Korona dönemi boyunca 2 ay her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde. Sanırım bu işe yaradı. Bir de geçen ay ovülasyon testi yapıp günü bulup 3 günü değerlendirmiştik. İşte olmasa bile deniyorduk yumurtlama haftasını.
Çok uzun yazdım dilerim isteyen herkes bu haberi alır❤
Merhabalar. Biz spermiyogramı eğitim araştırma da yaptırmıştık. Sperm sayısı çok düşük olunca hız falan hiç bir şeyi çalışmamışlardı sonuçta. Varikosel yoktu eşimde ama testis kalsifikasyonu vardı. Yani genital bölgesinde sperm çıkışını engelleyen kalıcı bir hastalıkmış tedavisi yok dediler. Teşekkür ederim bu arada❤. Ben çok umutsuzdum ama tam bir müjde oldu bu durum bize. Hiç beklemiyorduk çünkü olmaz demişlerdi. O ay ovülasyon testi yapıp 3 günü de değerlendirmiştik. Sanırım bu da önemli.Sperm hızınız nasıldı peki şuan ben de çok umutlandım ama hızımız %1 sperm olsa da hızı yok diye kaygılanıyorum. Allah, sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin varikosel var mıydı bir de
Allah ol dedikten sonra değerler kötüykennbile oluyor demedikten sonra tüp bebekle dahi olmuyor değerleri musait de olsa. Biz geçen hafta yaşadık ilk şoku şuan bu sancılı süreçlere yeni girdik. Sayımız 8ml hızımız 1 morfoloji 4 ne olacak hiç bilmiyoruz sanırım varikosel de var bakırköy sadi konuk da ali ihsan taşçı diye bir prof varmış ondan randevu almaya çabalıyoruzMerhabalar. Biz spermiyogramı eğitim araştırma da yaptırmıştık. Sperm sayısı çok düşük olunca hız falan hiç bir şeyi çalışmamışlardı sonuçta. Varikosel yoktu eşimde ama testis kalsifikasyonu vardı. Yani genital bölgesinde sperm çıkışını engelleyen kalıcı bir hastalıkmış tedavisi yok dediler. Teşekkür ederim bu arada❤. Ben çok umutsuzdum ama tam bir müjde oldu bu durum bize. Hiç beklemiyorduk çünkü olmaz demişlerdi. O ay ovülasyon testi yapıp 3 günü de değerlendirmiştik. Sanırım bu da önemli.
İlk günler insan büyük şok geçiriyor. Biz öğrendikten sonra çok etkilenmiştik. Eşim içine kapanmıştı hayata küsmüştü. Düzelmemiz biraz zaman aldı. Birbirimize destek olarak süreci geçirdik ve çareleri araştırdık. Erkekler hassaslaşabiliyor destek olmak lazım. O yüzden süreci kolaylıkla geçirmenizi diliyorum. Dilerim gönlünüze göre olsun ve güzel sonuçlar alın❤Allah ol dedikten sonra değerler kötüykennbile oluyor demedikten sonra tüp bebekle dahi olmuyor değerleri musait de olsa. Biz geçen hafta yaşadık ilk şoku şuan bu sancılı süreçlere yeni girdik. Sayımız 8ml hızımız 1 morfoloji 4 ne olacak hiç bilmiyoruz sanırım varikosel de var bakırköy sadi konuk da ali ihsan taşçı diye bir prof varmış ondan randevu almaya çabalıyoruz
Haklısınız destekle inançla duayla halledeceğiz inşallah bu süreci sizin ne kadar sürdü düzelmenizİlk günler insan büyük şok geçiriyor. Biz öğrendikten sonra çok etkilenmiştik. Eşim içine kapanmıştı hayata küsmüştü. Düzelmemiz biraz zaman aldı. Birbirimize destek olarak süreci geçirdik ve çareleri araştırdık. Erkekler hassaslaşabiliyor destek olmak lazım. O yüzden süreci kolaylıkla geçirmenizi diliyorum. Dilerim gönlünüze göre olsun ve güzel sonuçlar alın❤
bizde aynı sorunla uğraşıyoruz mart ayında tüp bebek yaptırdık sonuç negatif oldu haziranda tekrar başlıcaktık pandemi baş gösterince erteledik şuanda erkek faktörlü infertilitede 3 yıllık evlilik şart yok bizde devlette yaptırdık, başka bir hastane araştırın isterseniz.Merhaba arkadaşlar.
Böyle bir konu açmak istedim, tek başlık altında toplaşalım diye.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız 24.3 milyondu, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız 100 bin çıktı
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz hem maddi hem manevi, ben yine manevi olarak hazır olsam da eşim hiç yanaşmıyor. Devlet hastaneleri de 3 yıllık evlilik şartı kosuyor.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.
İlk hastane iyi değil diye başka hastanede yapalım dedik. İkinci hastane daha kötü çıktı. İnanır mısınız doktor bu sayı ile tüp bebek de olmaz demiş eşime. O yüzden başka bir hastane seçmeye karar verdik..
Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz
darısı bizlere olsun sağ sağlim kucağınıza alın inşAllahDoktor bu sayı ile tüp bebekte olmaz mı demişBazı doktorlar için umut kırmak kötü haberi çok daha kötüymüş gibi söylemek ne basit. 100.000 diyorsun kuzum bak eşi azosperm hastası olanlar var yani hiç sperm yok testis içinden ameliyat ile sperm bulunuyor ve 1 tane sperm ile hamile kalabiliyor insanlar bak 1 diyorum sen 100.000 diyorsun. Gerçekten çok üzülüyorum zamanında bize de aynısını yaptılar sizin çocuğunuz olmaz diye yüzümüze vurdu resmen doktor. Evet normal yolla şansımız çok fazla düşüktü ama tüp bebek ile başarı şansımız çok yüksekmiş meğer. Bunu da başka insaflı bir doktor söyledi umutlarımız yeşerdi sağolsun. Biz sorunumuzu öğrendikten sonra bir süre daha normal yolla denedik vitaminlerle kürlerle düzelir belki olur diye yani 1 yıl kadar denedik ama olmadı. Vakit kaybetmek istemedik çünkü normal yolla başarı şansımız çok düşüktü ne yaptıysak da değerleri değişmedi eşimin. 4 milyon sperm ileri hareket 0 morfoloji 0 ilk tüp bebek denememizde 2 adet sağlıklı kaliteli embriyo elde ettik biri benimle çok şükür. Rapor çıkartmıştım ben çünkü sperm 5 milyon altında olunca 3 yıl evlilik şartı aranmıyor. 5 günde de raporumuz çıktı. Özel bir klinikte kullandım raporumu. İnşallah size ve isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder rabbim ben 2,5 yıl bekledim ve şimdi kucağıma almayı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?