• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Düşük Sperm Sayısı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşim kürü 1 aydır kullanıyor 2 ay en az kullanılması grekiyormuş bu aradda cok sigara icen biriyken onu da azalttı sıcak suyla yıkanan biriyken suyu ılıga dondurdu onların da özellikle harekette buyuk etkisi oluyormuş biz 1 senelik evliyiz bn evlendiğimden beri korunmuyorum 9 aydır duşmeye başladık ustune son 1 ay da dokor kontrolunde falan daha da ciddileşti konu ama benm problemlerim var o yuzden olmuyor henuz bakalım hayırlısı
Anladım canım teşekkür ederim. Bizde 1 yıllık evliyiz, bende hiç korunmadım. Benlik bir sıkıntımız yok elhamdülillah simdilik. Sizin ne gibi bir sıkıntınız var Rabbim şifa versin

Anladım canım teşekkür ederim. Bizde 1 yıllık evliyiz, bende hiç korunmadım. Benlik bir sıkıntımız yok elhamdülillah simdilik. Sizin ne gibi bir sıkıntınız var Rabbim şifa versin
Amin çok teşekkürler ben de çikolata kistinden ameliyat olmuştum amh 0.81 düşük bir de tekrarlayan bir çikolata kisti var tup tıkalıydı rahim filminde acıldı dendi .yumurtalar büyümüyor gecen ay ilaç kullandım çatlatma iğnesi falan olmadı .bu ay aşılama dedi doktorum ancak ona da biz yanaşmadık sene sonuna kadar bekliyoruz bakalm.Bir de kiminle konuştuysam herkes düşünmeyin strese girmeyin diyor cok onemli oldugunu ssoyluyorlar haklılar da ama insan düşünmeden edemiyor ne yazık ki

Amin çok teşekkürler ben de çikolata kistinden ameliyat olmuştum amh 0.81 düşük bir de tekrarlayan bir çikolata kisti var tup tıkalıydı rahim filminde acıldı dendi .yumurtalar büyümüyor gecen ay ilaç kullandım çatlatma iğnesi falan olmadı .bu ay aşılama dedi doktorum ancak ona da biz yanaşmadık sene sonuna kadar bekliyoruz bakalm.Bir de kiminle konuştuysam herkes düşünmeyin strese girmeyin diyor cok onemli oldugunu ssoyluyorlar haklılar da ama insan düşünmeden edemiyor ne yazık ki
Etrafımızda o kadar hamile ve yeni doğan varken düşünmemek elde değil..
Bazen durduk yere ağlayasın geliyor. Elde değil gerçekten. Çok acı bir imtihan

İnşallah hayırlı haberler alırsın canım. Bende henüz yeni girdim bu yola. Erkek infertilitesini 2 aydır çözmeye çalışıyorum, henüz pek bir tedavi uygulamadk İnşallah işe yarar
İnşallah canım .Benim 1 tane negatif tüp bebek denemem var açıkçası iyi kaliteydi tutmasını bekliyordum ama nasip olmadı , bir tane dondurulmuş var oda tutmazsa bu doktorun dediği tedaviyi uygulayıp tekrar başka bir merkezde tüp bebeğe geçeceğiz

İnşallah canım .Benim 1 tane negatif tüp bebek denemem var açıkçası iyi kaliteydi tutmasını bekliyordum ama nasip olmadı , bir tane dondurulmuş var oda tutmazsa bu doktorun dediği tedaviyi uygulayıp tekrar başka bir merkezde tüp bebeğe geçeceğiz
İnşallah bu sefer tutar canım da gerek kalmaz başka şeye. ❤️

Etrafımızda o kadar hamile ve yeni doğan varken düşünmemek elde değil..
Bazen durduk yere ağlayasın geliyor. Elde değil gerçekten. Çok acı bir imtihan
Aynen öyle ama biz ne yaparsak yapalım Rabbim biliyor en doğrusunu ne olmaz denilen bebekler oluyor ya da hiç sorun yokken olmuyor o kadar cok örnek var ki cevremde hakkımızda hayırlısı neyse o olsun bazen tevekkül etmek şart

Merhaba arkadaşlar.
Böyle bir konu açmak istedim, tek başlık altında toplaşalım diye.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız 24.3 milyondu, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız 100 bin çıktı :KK43:
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz hem maddi hem manevi, ben yine manevi olarak hazır olsam da eşim hiç yanaşmıyor. Devlet hastaneleri de 3 yıllık evlilik şartı kosuyor.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.
İlk hastane iyi değil diye başka hastanede yapalım dedik. İkinci hastane daha kötü çıktı. İnanır mısınız doktor bu sayı ile tüp bebek de olmaz demiş eşime. O yüzden başka bir hastane seçmeye karar verdik..
Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz :KK43:
Doktor bu sayı ile tüp bebekte olmaz mı demiş🤦‍♀️ Bazı doktorlar için umut kırmak kötü haberi çok daha kötüymüş gibi söylemek ne basit. 100.000 diyorsun kuzum bak eşi azosperm hastası olanlar var yani hiç sperm yok testis içinden ameliyat ile sperm bulunuyor ve 1 tane sperm ile hamile kalabiliyor insanlar bak 1 diyorum sen 100.000 diyorsun. Gerçekten çok üzülüyorum zamanında bize de aynısını yaptılar sizin çocuğunuz olmaz diye yüzümüze vurdu resmen doktor. Evet normal yolla şansımız çok fazla düşüktü ama tüp bebek ile başarı şansımız çok yüksekmiş meğer. Bunu da başka insaflı bir doktor söyledi umutlarımız yeşerdi sağolsun. Biz sorunumuzu öğrendikten sonra bir süre daha normal yolla denedik vitaminlerle kürlerle düzelir belki olur diye yani 1 yıl kadar denedik ama olmadı. Vakit kaybetmek istemedik çünkü normal yolla başarı şansımız çok düşüktü ne yaptıysak da değerleri değişmedi eşimin. 4 milyon sperm ileri hareket 0 morfoloji 0 ilk tüp bebek denememizde 2 adet sağlıklı kaliteli embriyo elde ettik biri benimle çok şükür.🙏 Rapor çıkartmıştım ben çünkü sperm 5 milyon altında olunca 3 yıl evlilik şartı aranmıyor. 5 günde de raporumuz çıktı. Özel bir klinikte kullandım raporumu. İnşallah size ve isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder rabbim ben 2,5 yıl bekledim ve şimdi kucağıma almayı bekliyorum. 🌸

Doktor bu sayı ile tüp bebekte olmaz mı demiş🤦‍♀️ Bazı doktorlar için umut kırmak kötü haberi çok daha kötüymüş gibi söylemek ne basit. 100.000 diyorsun kuzum bak eşi azosperm hastası olanlar var yani hiç sperm yok testis içinden ameliyat ile sperm bulunuyor ve 1 tane sperm ile hamile kalabiliyor insanlar bak 1 diyorum sen 100.000 diyorsun. Gerçekten çok üzülüyorum zamanında bize de aynısını yaptılar sizin çocuğunuz olmaz diye yüzümüze vurdu resmen doktor. Evet normal yolla şansımız çok fazla düşüktü ama tüp bebek ile başarı şansımız çok yüksekmiş meğer. Bunu da başka insaflı bir doktor söyledi umutlarımız yeşerdi sağolsun. Biz sorunumuzu öğrendikten sonra bir süre daha normal yolla denedik vitaminlerle kürlerle düzelir belki olur diye yani 1 yıl kadar denedik ama olmadı. Vakit kaybetmek istemedik çünkü normal yolla başarı şansımız çok düşüktü ne yaptıysak da değerleri değişmedi eşimin. 4 milyon sperm ileri hareket 0 morfoloji 0 ilk tüp bebek denememizde 2 adet sağlıklı kaliteli embriyo elde ettik biri benimle çok şükür.🙏 Rapor çıkartmıştım ben çünkü sperm 5 milyon altında olunca 3 yıl evlilik şartı aranmıyor. 5 günde de raporumuz çıktı. Özel bir klinikte kullandım raporumu. İnşallah size ve isteyen herkese en kısa zamanda nasip eder rabbim ben 2,5 yıl bekledim ve şimdi kavuşmayı bekliyorum 🌸
Canım benim ya 😍
Maşallah Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bizde bi süre denemek istiyoruz. Aslında sayısı bir kaç bir şeyden etkilenmiş olabilir diye tekrar test yapacak, bakacağız İnşallah.
Bizimde 1 yıla kadar dayanabilirsek, olmazsa yani, tüp bebeğe geçeceğiz İnşallah. Bana kalsa simdi geçerim. Eşim pek yanaşmıyor biraz beklemek istiyor. İnşallah aleyhimize olmaz bekleyiş.
Teşekkür ederim tekrardan 🌹🌹

Canım benim ya 😍
Maşallah Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bizde bi süre denemek istiyoruz. Aslında sayısı bir kaç bir şeyden etkilenmiş olabilir diye tekrar test yapacak, bakacağız İnşallah.
Bizimde 1 yıla kadar dayanabilirsek, olmazsa yani, tüp bebeğe geçeceğiz İnşallah. Bana kalsa simdi geçerim. Eşim pek yanaşmıyor biraz beklemek istiyor. İnşallah aleyhimize olmaz bekleyiş.
Teşekkür ederim tekrardan 🌹🌹
Amin Allah razı olsun kuzum darısı başına 🙏😍
İşin aslı bize tüp bebekle şansınız yüksek diyen üroloji doktorumuzdu ve normal yolla biraz daha deneyin dedi yaşınız çok genç dedi vitamin verdi kesin düzelir demiyorum ama düzelebilir denemeden bilemezseniz dedi vitaminlerde en az 3 ay kullanımda etki ediyormuş biz uzun bir süre kullandık ama değişmedi belki sizde değişir inşallah değişir 🙏 Bende eşinizin sperm örnekleri arasındaki geçişi farklı bir nedene yordum. Stres bile etkiliyor veya geçirdiği bir gribal enfeksiyon bile olabilir. Sigara içiyorsa kesin kesin bırakmalı spermin baş düşmanı çünkü. Umarım bir sonraki değerleriniz daha güzel çıkar hayırlısı olsun herşeyin 🌸 inşallah tedaviye gerek kalmadan olur👼🏻

Amin Allah razı olsun kuzum darısı başına 🙏😍
İşin aslı bize tüp bebekle şansınız yüksek diyen üroloji doktorumuzdu ve normal yolla biraz daha deneyin dedi yaşınız çok genç dedi vitamin verdi kesin düzelir demiyorum ama düzelebilir denemeden bilemezseniz dedi vitaminlerde en az 3 ay kullanımda etki ediyormuş biz uzun bir süre kullandık ama değişmedi belki sizde değişir inşallah değişir 🙏 Bende eşinizin sperm örnekleri arasındaki geçişi farklı bir nedene yordum. Stres bile etkiliyor veya geçirdiği bir gribal enfeksiyon bile olabilir. Sigara içiyorsa kesin kesin bırakmalı spermin baş düşmanı çünkü. Umarım bir sonraki değerleriniz daha güzel çıkar hayırlısı olsun herşeyin 🌸 inşallah tedaviye gerek kalmadan olur👼🏻
İnşallah inşallah inşallah canım benim ❤️😍
Sigara normalde içmezdi, bu ay bi kaç defa içti. Ama çok şükür bıraktı. 3 - 4 neden düşmesine sebep olmus olabilir diye düşünüyorum. Ama bilemiyorum biz daha sperm testi hic yapmadan 2 ay önce covid olduk ikimizde o da etkilemiş olabilir, hem o hem ağır ilaçlar, tabi etkilemiştir. Eşim uzun süre kendine gelemedi covidden sonra kötü etkilenmişti.

İnşallah inşallah inşallah canım benim ❤😍
Sigara normalde içmezdi, bu ay bi kaç defa içti. Ama çok şükür bıraktı. 3 - 4 neden düşmesine sebep olmus olabilir diye düşünüyorum. Ama bilemiyorum biz daha sperm testi hic yapmadan 2 ay önce covid olduk ikimizde o da etkilemiş olabilir, hem o hem ağır ilaçlar, tabi etkilemiştir. Eşim uzun süre kendine gelemedi covidden sonra kötü etkilenmişti.
Kesinlikle etkiler kuzum basit bir enfeksiyon bile etkiliyorken covid hiçte basit değil spermler 3 ayda bir kendini yeniler bir süre sonra yeni test yaptırın muhakkak, sigarayı da bırakması iyi olmuş birdaha içmesin kuzum. Ben umutluyum güzel haberler gelecek sizden.💜
Bu arada geçmiş olsun.🌸

Kesinlikle etkiler kuzum basit bir enfeksiyon bile etkiliyorken covid hiçte basit değil spermler 3 ayda bir kendini yeniler bir süre sonra yeni test yaptırın muhakkak, sigarayı da bırakması iyi olmuş birdaha içmesin kuzum. Ben umutluyum güzel haberler gelecek sizden.💜
Bu arada geçmiş olsun.🌸
Çok teşekkür ederim canım. İnşallah sağ salim gelir miniğin ❤️❤️🌹🌹

Şimdi tüp bebekle şansınız düşük dedi ama neye göre kime göre benimde eşim aynı durumda . Ürüloji doktoru şu sözleri söyledi daha hiç bitşey bilmiyorken . Kısırlık var diyemem ama normal yoll çocuğunuz olmaz , tüp bebek yaptırın .bi silkindim ve tüp bebek şansımjz var yani dedim evet dedi iyi bi klinikte ama doğal olmaz dedi . Ben daha 6 aylık evliydim daha tüp bebek nedir bilmiyodum . Bi am şok oldum . Eşim konuşamadı bi süre sorularıma dahi yanıt vermedi . Dondu kaldı . Sonra araştırdım araştırdım okudum . Asla yılmadan okudum . Kuzum tüp bebekte şansımız çok allaha şükür sende asla üzülme . 100 bin sprem demek yüz bin evlat olma kapasitesi demek . Bunlardan sadece rtaneai lazım olacak sana . Sakın umutsuzluğa kapılma ama doğal yolla olmasınada kendini inandır ma ben 1 buçuk senedir henüz ne dış ne kimyasal ne başka şekilde hamile olmadım . Çok nadir oluyo olanları görünce bendede olurmu diyodum bıraktım artık .

Şimdi tüp bebekle şansınız düşük dedi ama neye göre kime göre benimde eşim aynı durumda . Ürüloji doktoru şu sözleri söyledi daha hiç bitşey bilmiyorken . Kısırlık var diyemem ama normal yoll çocuğunuz olmaz , tüp bebek yaptırın .bi silkindim ve tüp bebek şansımjz var yani dedim evet dedi iyi bi klinikte ama doğal olmaz dedi . Ben daha 6 aylık evliydim daha tüp bebek nedir bilmiyodum . Bi am şok oldum . Eşim konuşamadı bi süre sorularıma dahi yanıt vermedi . Dondu kaldı . Sonra araştırdım araştırdım okudum . Asla yılmadan okudum . Kuzum tüp bebekte şansımız çok allaha şükür sende asla üzülme . 100 bin sprem demek yüz bin evlat olma kapasitesi demek . Bunlardan sadece rtaneai lazım olacak sana . Sakın umutsuzluğa kapılma ama doğal yolla olmasınada kendini inandır ma ben 1 buçuk senedir henüz ne dış ne kimyasal ne başka şekilde hamile olmadım . Çok nadir oluyo olanları görünce bendede olurmu diyodum bıraktım artık .
Teşekkür ederim canım benim.
Bende artık akışına bırakıyorum.
Bir süre bekleyeceğiz deneyeceğiz olmazsa tüp bebek İnşallah. Rabbim hepimize güzel yavrular nasip etsin.. 🌹
Doktora inanmadım zaten ben araştırmıştm çünkü azosperm olan bile tüp bebek ile bebek sahibi olabilirken bize böyle konuşması zaten doktoru gözümden sildirdi..
Elhamdülillah umudumuz her daim var İnşallah ❤️

Herkese merhaba. Neredeyse 4 senelik evliyim. İlk 2 sene bebek düşünmediğimiz için korunmuştuk. Sonraki sene korunmayı bıraktık, doğurgan haftaları denedik ama 1 sene boyunca hamile kalamadım.
Kendimde kist vardır gibi basit bir düşünceyle kadın doğuma gittim. Doktor eşimden de spermiyogram istedi. İşte her şey bundan sonra başladı.
Benim tüm sonuçlarım sağlıklı çıktı ancak eşimin sperm sayısı 0.1 yani 100bin çıktı. Tanı olarak oligospermi dediler Ayrıca çocukluktan kalan testis kalsifikasyonu varmış spermler dışarı çıkamıyormuş.
Bu süreci yaşayanlar bilir dünyam başıma yıkıldı, eşim de şaşkın bir halde kaldı. Doktorlar bunun bir tedavisi olmadığını ve normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Kendimize biraz süre tanıdık hem bu durumu sindirmek hem araştırmak için.
Sonrası tüp bebek merkezleri araştırdık gittik görüştük. Niyetimiz bu sene sonu tüp bebek denemekti.
Geçen ay adetim 8 gün gecikti. Normalde adetim düzenli gelir ama hiç ihtimal vermediğim İçin hep gelir diye bekledim. Baktım kasıklarımda devamlı bir ağrı var, adetim sökülmüyor kendi kendime dedim ki test yapayım negatifi göreyim ki adetim sökülsün. Ve testi yaptığım anda pozitif çıktı. Hayatımda bu kadar büyük bir şaşkınlık yaşadığımı hatırlamıyorum.
Doktora da gittim bebeğimin kalp atışı da oluştu. Eşim de ben de şaşkınız.
Ne yaptınız derseniz doktorlar bize tedavisi yok dediler ilaç vermediler sadece tüp bebek önerdiler. Ben sadece burda okuyup keçiboynuzu özü içirdim eşime. Korona dönemi boyunca 2 ay her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde. Sanırım bu işe yaradı. Bir de geçen ay ovülasyon testi yapıp günü bulup 3 günü değerlendirmiştik. İşte olmasa bile deniyorduk yumurtlama haftasını.
Çok uzun yazdım dilerim isteyen herkes bu haberi alır❤

Herkese merhaba. Neredeyse 4 senelik evliyim. İlk 2 sene bebek düşünmediğimiz için korunmuştuk. Sonraki sene korunmayı bıraktık, doğurgan haftaları denedik ama 1 sene boyunca hamile kalamadım.
Kendimde kist vardır gibi basit bir düşünceyle kadın doğuma gittim. Doktor eşimden de spermiyogram istedi. İşte her şey bundan sonra başladı.
Benim tüm sonuçlarım sağlıklı çıktı ancak eşimin sperm sayısı 0.1 yani 100bin çıktı. Tanı olarak oligospermi dediler Ayrıca çocukluktan kalan testis kalsifikasyonu varmış spermler dışarı çıkamıyormuş.
Bu süreci yaşayanlar bilir dünyam başıma yıkıldı, eşim de şaşkın bir halde kaldı. Doktorlar bunun bir tedavisi olmadığını ve normal yolla çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. Kendimize biraz süre tanıdık hem bu durumu sindirmek hem araştırmak için.
Sonrası tüp bebek merkezleri araştırdık gittik görüştük. Niyetimiz bu sene sonu tüp bebek denemekti.
Geçen ay adetim 8 gün gecikti. Normalde adetim düzenli gelir ama hiç ihtimal vermediğim İçin hep gelir diye bekledim. Baktım kasıklarımda devamlı bir ağrı var, adetim sökülmüyor kendi kendime dedim ki test yapayım negatifi göreyim ki adetim sökülsün. Ve testi yaptığım anda pozitif çıktı. Hayatımda bu kadar büyük bir şaşkınlık yaşadığımı hatırlamıyorum.
Ne yaptınız derseniz doktorlar bize tedavisi yok dediler ilaç vermediler sadece tüp bebek önerdiler. Ben sadece burda okuyup keçiboynuzu özü içirdim eşime. Korona dönemi boyunca 2 ay her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde. Sanırım bu işe yaradı. Bir de geçen ay ovülasyon testi yapıp günü bulup 3 günü değerlendirmiştik. İşte olmasa bile deniyorduk yumurtlama haftasını.
Yine bir mucize haber gercekten bayılıyorum böyle hikayelere😍❤ Ben de bir umut belki olur diye bekledim tedaviye kadar hatta ne de olsa olmuyor diye iyice kafamdan normal yolla olmasını silmiştim ama yok olmadı çok şükür ilk tedavide kavuştuk.❤
Böyle hikayeleri okuyunca kendime sevinir gibi seviniyorum rabbim herkese nasip etsin ben herşeyin zamanı olduğuna inanıyorum eğer rabbim zamanı gelmese tüp bebekle de nasip etmezdi diyorum. Demek böyle olması lazimmis hayırlı olsun bebiş gerçekten çok sevindim😍

Yine bir mucize haber gercekten bayılıyorum böyle hikayelere😍❤ Ben de bir umut belki olur diye bekledim tedaviye kadar hatta ne de olsa olmuyor diye iyice kafamdan normal yolla olmasını silmiştim ama yok olmadı çok şükür ilk tedavide kavuştuk.❤
Böyle hikayeleri okuyunca kendime sevinir gibi seviniyorum rabbim herkese nasip etsin ben herşeyin zamanı olduğuna inanıyorum eğer rabbim zamanı gelmese tüp bebekle de nasip etmezdi diyorum. Demek böyle olması lazimmis hayırlı olsun bebiş gerçekten çok sevindim😍
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim❤ ben hayata küsmüştüm, hamile olabilmek imkansızdı benim için. Artık nasıl olsa olmuyor diye umutlanma işini bir kenara bırakmıştım. Ama Allah karşıma öyle bir zamanda mucize çıkardı ki ne kadar şükretsem az🙏 Ben de başkasının mucize hikayelerini okuyup sevinirdim. Her şeyin vakti varmış çok haklısınız ❤❤

Allahım mucize 😍
İnşallah o mucize beni de bulur canım.
Dua eder misin 🌹

Back