Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba .... Ben de 10 ay önce düşük yaptım hiç bir deni söylemediler neden oldu diye doktorlar hiç ilgilenmedi hamilelik boyunca o yüzden de düştü diyorum ben neyse üç ay bekle sonra Tekrar dene dediler ben de öyle yaptım o zamanda. Beri uğraşıyorum ama olmuyor 4 kere horman testi yaptım hamile kalmam için hiç bir sıkıntı yok ama olmuyor bu ay doktor klomen verdi ondan da çok umutlu değilim deniyenlere baktım çoğuna fayda gelmemiş 2 doza başlamışlar ve kiste yapıyormuş bundan da çok korkuyorum artık yoruldum her ay bir beklenti için de olmak

Hanımlar merhaba ben de geçtiğimiz salı günü normalde 13+3 olması gereken bebeğimin 9+6 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim ve aynı gün toplam 3 ayrı doktor muayenesinden sonra kürtaj olmak zorunda kaldım, acım çok taze psikolojik olarak çöküntüdeyim, cinsiyetini öğrenmek için gittiğimiz doktor kontrolünde neler yaşadık eve nasıl geldik oldukça yıpratıcı oldu. Ben biran önce neler yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum araştırdığım kadarı ile düşük dendiğinde akla ilk gelen şeyler arasında kanda pıhtılaşma sorunu çıktı karşıma, tıbbi genetik bölümüne gidip kromozom analizi (eşim ve benim için) ve kanda pıhtılaşma araştırılmasının ilk öncelik olduğunu gördüm, bunların yanı sıra eşimin sperm kalitesine de baktirmasi gerektiğini, sma taşıyıcılığı testi yapilmadiysa onun da yapılması gerektiğini öğrendim. Fakat ozellikle üniversite hastanesinde kanda pıhtılaşma ve kromozom analizi yaptırabilmek için en az 2 düşük yapmış olma şartı varmış diye okudum. Özel hastanede de sadece kanda pıhtılaşma için olan yanlış hatırlamıyorsam trambofili paneli testiydi adı, sadece onun için 7 bin küsur istendi, kromozom analizini hiç soramadım bile. Şimdi size bir sorum var kürtaj olduğum hastane dışında başka hastanede kaç kürtaj olmuşum kaç düşük yapmışım biliyorlar mı sistemden görebiliyorlar mi

Geçmış olsun. Sistemde yapılan kürtajlar görülüyor ne yazık mı onun yalanını söylemeyin. Ben de ikinci düşükten sonra pıhtılaşma genetik vs tüm testleri yaptırdım bir şey çıkmadı 2. Kürtajımdan 3 ay sonra hamile kaldım 9 günlük oldu bile bebeğim. Süreç çok yıpratıcı biliyorum sizi anlıyorum ama ilk gebeliklerde ne yazık ki böyle olabiliyor. Ben de ıkılı tarama için gittiğimde öğrenmiştim birini sizin gibi. Ayrıca yapılan son araştırmalara göre pıhtılaşma da olsa kan sulandırıcının çok etkisi olmadığı söyleniyor çok yeni bir araştırma . Sizin yapacağınız şey tekrar denemek ne yazık ki.

Teşekkür ediyorum cevabınız için, insan bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyor ama doktorlara göre ilk gebelik kaybının hiçbir önemi yok o kadar can sıkıcı ki.. perinatoloji de isteyebiliyor mu kromozom analizi ve trambofili paneli testini bilginiz var mı, gözünüz aydın bu arada çok sevindim bebeğinizi sağ salim kucağınıza aldığınız için bir oğlum var, kardeşi olsun ona yoldaş olsun istedik ama olmadı.. Eşim ben kürtaj olurken konusmus oğlumla kardesin biraz geç gelecek diyebilmis sadece, oğlum da henüz bilmiyor kaybimizi kardeşi ile ilgili hala hayaller kuruyor, 4,5 yasinda oğlum çok istemişti kardeşinin olmasını ve çok sevinçliydi, her şey o kadar can acıtıyor ki... Bu testleri, özellikle pıhtılaşma testini yaptırmam gerekiyor o kadar çok düşük ve pıhtılaşma kelimelerini aynı cümlede okudum ki..

Ben de kesin bende pıhtılaşma var demiştim ama çıkmadı. O kaybın ne demek olduğunu anlamıyorlar ama okadar sık gözüküyor ki gebelik kaybı. Bi çocuğunuz daha varmış bence güzel vitamin destegı alın tekrar gebelik için çalişmalara başlayın. Acınızı unutturmanın bence en büyük olayı tekrar gebe kalmak. Umarım Allahım en kısa sürede nasip eder

Ben 1 düşük ve 4 kimyasal gebelik yaşadıktan sonra gittim doktora üniversite hastanesinde yapıldı tahlillerim. Ben evde düşürdüm kürtaj olmadım sistemde görünmesi mümkün değil doktorda hiç sormadı sisteme fılanda bakmadı. Tercih sizin tabii. Rabbim sizede banada oğullarımıza kardeş nasip etsin tüm isteyenlerede inşallah

Evet hep diyorlar ya 10 çocuğum daha olsa yine bu acım geçmez 13 hafta 3 gün bebeğim yaşıyor sanarak mutlu mesut hayat geçirdim zor oldu gerçekten.. yine de yaptırayım bu korona süreci de aklıma takılıyor oğlum koronadan önce doğdu, belki de o süreçte kanda pıhtılaşma oluştu bilmiyorum kafama çok takıldı bu pıhtılaşma olayı içimi rahatlatmak istiyorum

Tamamdır teşekkür ediyorum 1 düşük 2 de kimyasal yaşadım gibi bişey soyleyim ben de, özele para vermek istemiyorum bu testler için, yol gösterdiğiniz için sağolun amin inşallah birer kardeşleri yoldaşları olur. Eşim ben kürtaj olurken konusmus kardeşin biraz gecikecekmis annen ondan üzüldü diye, oğlum kardeşinin geleceğini düşünüyor hala kardeşine isim arıyor bugün kardeşimin adı Mustafa olsun mu diyordu, geçen cuma günü de kürtaj sonrası muayeneye gitmiştim, yaşasın kardeşimi görmeye geldik diye sevindi, 2 ay korunsam yetmez mi ki 3 ay çok uzun geliyor, oğlumu da hayal kırıklığına ugratmak istemiyorum sanırım soyleyemiycem kardeşinin karnimda olmadığını, 4 buçuk yaşında zaman kavramı yok şükür ki, o 5 yaşına gelmeyi bekliyordu kardesinin doğması için, ona da çok üzülüyorum

Söyleseniz daha az üzülürsünüz bence kolay unutuyorlar sordukca siz daha da üzüleceksiniz. Benim düşüklerim 8-9 haftalıkken oldu kendim düşürdüm bir adet gecsın demıstı doktorum. Ama sizin büyükmüş kürtaj olmussunuz doktorunuzu dinleyin bence

Sohrab merhaba cok fazla tanışıklığimiz yok birkaç srfer yazismistik konuda, duvarda simdi burdan bildirim geldi hanile olduğunu gördüm çok ama cok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Anlıyorum ama ne yazık ki iki düşük öyküsü istiyorlar bakmak için. Umarım Allahım en yakın zamanda tekrar nasip eder sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…