Bagısıklık sorununuz olup olmadıgını anlamak ıcın rahım ıcınden parca alınır bıyopsıye gder, cd56testı yaptırcaksınız, bagısıklık olayı cok nadır goruluyor, sebebpsız ınfertılıte durumlarında bakılıyor 2 dusukten sonra, ben ılk dusugumde baktırdım, ınsan bı sebp arıyor neden dıye bılıyorum ama ıcınız rahat edecekse cd56 testını yaptırın, basarısız tup bebek denmelerınden sonra tedbır amaclı baskılayıcı tedabı uygulanıyor, fakat bunun d akanıtlanmıs bır etkısı yokmmus, ben onceko tup bbegımde kullandım hamıle kaldım, bunda kulllnamadan hamıle kaldım, kortızollu ılaclardır prograf ve prednol, prednol bırcpk hastalıkta kullanılıyor, esım yuz felcı gecırdı ona da yuksek doz prednol verıldı.. Yanı dıyecegım su kı tedbır amaclı dıyıp bu agır ılacları kullanmayonn, testınızı yaptırın, eger bagısıklık durımunz varsa kullanın.. Aynı pıhtılasma ıgnelerı gıbı dusunun, hastanın pıhtılasma problemı yok, ama doktorlar cerez gıbı dahıtıyor ıgnelerı, bu grupta bu yuzden bebegını kaybeden arkadsımız var,plesantası erken ayrılan.. Insanlarda şöyle bır yargı var iite şu tanıdığımız iğne kullandı cocugu dogdu, bellı pıhtılasma sorunu oldjgı ıcon ogne ona ıyı geldı.. Sadece bir iki test yaptorcaksınız..Bu saydıklarınız kortizon ilaçları mı. Ben de arayış içerisindeyim ama net bilgi bulamadım. Bide koskoca formda benm gibi kayıp yaşayan yok herhaldeçnkü benm 2 saat önce sorunsuz kalp atışı olan bebeiği düştü 2 kere. Ve sadece 1 saat içinde oluyor. Gerçekten atıyor vücudum. Ben de kendimde bağışıklıkla ilgili bir sorun olduğuna inanamayaca başladım. Ama böyle bir sorun varsa bile ilk gebelikte ortaya çıkmıyor öu acaba. İlkinde hiç böyle bir sorun yaşamadm
İşte benim doktorda hep bu şekilde söylüyor. Cd56 testinide kanda yapılan rahim içi için çok çok anlamlı değil dedi. Rahim içinden alınan dokuda o ayın dokusunu gösterir rahim içi her ay değişen her ay farklı hücreler oluşan bir yapı o ay yüksek çıkAr diğer ay çıkmayabilir yada tam tersi olabilir dedi.Bagısıklık sorununuz olup olmadıgını anlamak ıcın rahım ıcınden parca alınır bıyopsıye gder, cd56testı yaptırcaksınız, bagısıklık olayı cok nadır goruluyor, sebebpsız ınfertılıte durumlarında bakılıyor 2 dusukten sonra, ben ılk dusugumde baktırdım, ınsan bı sebp arıyor neden dıye bılıyorum ama ıcınız rahat edecekse cd56 testını yaptırın, basarısız tup bebek denmelerınden sonra tedbır amaclı baskılayıcı tedabı uygulanıyor, fakat bunun d akanıtlanmıs bır etkısı yokmmus, ben onceko tup bbegımde kullandım hamıle kaldım, bunda kulllnamadan hamıle kaldım, kortızollu ılaclardır prograf ve prednol, prednol bırcpk hastalıkta kullanılıyor, esım yuz felcı gecırdı ona da yuksek doz prednol verıldı.. Yanı dıyecegım su kı tedbır amaclı dıyıp bu agır ılacları kullanmayonn, testınızı yaptırın, eger bagısıklık durımunz varsa kullanın.. Aynı pıhtılasma ıgnelerı gıbı dusunun, hastanın pıhtılasma problemı yok, ama doktorlar cerez gıbı dahıtıyor ıgnelerı, bu grupta bu yuzden bebegını kaybeden arkadsımız var,plesantası erken ayrılan.. Insanlarda şöyle bır yargı var iite şu tanıdığımız iğne kullandı cocugu dogdu, bellı pıhtılasma sorunu oldjgı ıcon ogne ona ıyı geldı.. Sadece bir iki test yaptorcaksınız..
Evet bir de rahim filmi çektirmem lazm sanırım doktor öyle söylemişti. Hamile kalmamda hiç bir sorun yok. Denemeye başlasam max 4 ay içinde hamile kalıyorum. Bebek güzel gelişiyor. Haftasıyla günü gününe uyumlu,kalp atışı güzel sorun yok. İlk gebeliğimde tsh düşüklüğü yaşadım diye ona gidiyorm. İlaç veriyorlar onun için de. Onu kullanıyorum. Ama ben bu iki hamileliğimde de yaşamıyorum resmen. Her hamilelik halsizlik yapar evet ama beni görseniz bi ne demek istediğimi anlarsnz. Ne eşimle ne oğlumla ne de evle ilgilenebiliyorm. Vücudumda sıfır enerji oluyor resmen. Ve 6.7. Haftadan snra bir şekilde lekelenmelerim başlıyor.bazen kanamaya çeviriyor. Gidiyorm doktora. Sorun yok. Bebek yerinde. Kalp atımu güzel. Kesede beya kese alanında kanama yok. Fitiller iğneler yola devam. İşte birini 10.haftaya getirebildim diğerini 12. Ve bir gün birden sancı ve kanama başlıyor herşey. İlkinde doktordan geldim kanama için gitmiştim. Eve geldim düştü. 2.sinde de bir gün önce doktor doktor gezdim. Araştırma hastanesinde riskli gebelik uzmanına gittim. Sadece eşi biraz aşağıda olduğu için kanaman olmuş dedi. Herşeyi güzel güzel açıkladı. Gönderdi beni. Gerçekten de akşama kadar kanamam azaldı. Kahveye dönmeye başladı. Ama sabah sancıyla kalktım.öyle aman aman bir sancı da çekmedim. Saat 8 gibiydi işte. Snra doktora gittim 9da doktorm odasındaym. Baktğnda Bebek yoktu. Hangi ara düştü anlamadım bile.Bagısıklık sorununuz olup olmadıgını anlamak ıcın rahım ıcınden parca alınır bıyopsıye gder, cd56testı yaptırcaksınız, bagısıklık olayı cok nadır goruluyor, sebebpsız ınfertılıte durumlarında bakılıyor 2 dusukten sonra, ben ılk dusugumde baktırdım, ınsan bı sebp arıyor neden dıye bılıyorum ama ıcınız rahat edecekse cd56 testını yaptırın, basarısız tup bebek denmelerınden sonra tedbır amaclı baskılayıcı tedabı uygulanıyor, fakat bunun d akanıtlanmıs bır etkısı yokmmus, ben onceko tup bbegımde kullandım hamıle kaldım, bunda kulllnamadan hamıle kaldım, kortızollu ılaclardır prograf ve prednol, prednol bırcpk hastalıkta kullanılıyor, esım yuz felcı gecırdı ona da yuksek doz prednol verıldı.. Yanı dıyecegım su kı tedbır amaclı dıyıp bu agır ılacları kullanmayonn, testınızı yaptırın, eger bagısıklık durımunz varsa kullanın.. Aynı pıhtılasma ıgnelerı gıbı dusunun, hastanın pıhtılasma problemı yok, ama doktorlar cerez gıbı dahıtıyor ıgnelerı, bu grupta bu yuzden bebegını kaybeden arkadsımız var,plesantası erken ayrılan.. Insanlarda şöyle bır yargı var iite şu tanıdığımız iğne kullandı cocugu dogdu, bellı pıhtılasma sorunu oldjgı ıcon ogne ona ıyı geldı.. Sadece bir iki test yaptorcaksınız..
Çok tuhaf şeyler gerçekten ya. O rahimde biyopsi aldırmak da ne kadar zordur. O ay aldırrız normal derler. Nk hücrelerine bakılıyormuş bu arada. Belki ben hamile kaldığımda atıyordur o hücreler. Ben hamile kalmadan hiçbir sorunm yok çnkü. O zaman nasıl olacak. Kürtaj yaparken fln akıllarına gelse de alsalar mesela parçayı da. Ama nerde öyle mantıklı ilerleyen doktora denk gelmekİşte benim doktorda hep bu şekilde söylüyor. Cd56 testinide kanda yapılan rahim içi için çok çok anlamlı değil dedi. Rahim içinden alınan dokuda o ayın dokusunu gösterir rahim içi her ay değişen her ay farklı hücreler oluşan bir yapı o ay yüksek çıkAr diğer ay çıkmayabilir yada tam tersi olabilir dedi.
Öyle kaldım bende çok diretmedim. Sonra kendime illa birşey aramak zorunda değilsin zamanı değilmiş olmamış diye inandırdım
Bagısıklıl problemı olsa 10.haftaya, 12.haftaya gelemezsınız, onu da dusunun, ben hıc normal hamıle kalamadım, ve ılk geebelıgımde hıc kalp atısı alamadık, o yuzden suphelenıldı benden, ve bagısıklık sorunu cıkmadı.. O hucreler yumurtlmadan 1 hafta sonra alınıyor, o zaman dogru sonuc verıyor, rahım fılmı deıl de hısterekopı yaptırın, o sekılde rahımde mı bı problem var saptanmıs olurÇok tuhaf şeyler gerçekten ya. O rahimde biyopsi aldırmak da ne kadar zordur. O ay aldırrız normal derler. Nk hücrelerine bakılıyormuş bu arada. Belki ben hamile kaldığımda atıyordur o hücreler. Ben hamile kalmadan hiçbir sorunm yok çnkü. O zaman nasıl olacak. Kürtaj yaparken fln akıllarına gelse de alsalar mesela parçayı da. Ama nerde öyle mantıklı ilerleyen doktora denk gelmek
Nasıp ınanın, ben cok ugras verdım hala da verıyorjm, bız ol deyınce olmuyor, Allah ol deyınce oluyor,cok zor sureclerden gectım, hala da gecıyorum, tek dılegım saglıklı hayırlı bır evlatİşte benim doktorda hep bu şekilde söylüyor. Cd56 testinide kanda yapılan rahim içi için çok çok anlamlı değil dedi. Rahim içinden alınan dokuda o ayın dokusunu gösterir rahim içi her ay değişen her ay farklı hücreler oluşan bir yapı o ay yüksek çıkAr diğer ay çıkmayabilir yada tam tersi olabilir dedi.
Öyle kaldım bende çok diretmedim. Sonra kendime illa birşey aramak zorunda değilsin zamanı değilmiş olmamış diye inandırdım
Ay maşallah tatlımKızlar selam, bız geldıkbızı merak etmıssınız, ıyıyız şükür, 9 haftalıkken kanama yasadım korktum, olumsuz seyler okumak istemedim uzaklasalım dedik, 13+5 oldu bızım kız
Çok pk sağol bitanemAy maşallah tatlımbi minnoş prenses geliyor aramıza korkmuştuk ama bu haber ne kadar iyi geldi, sağlıkla kucağınıza alın güzel kızınızı
Bagısıklıl problemı olsa 10.haftaya, 12.haftaya gelemezsınız, onu da dusunun, ben hıc normal hamıle kalamadım, ve ılk geebelıgımde hıc kalp atısı alamadık, o yuzden suphelenıldı benden, ve bagısıklık sorunu cıkmadı.. O hucreler yumurtlmadan 1 hafta sonra alınıyor, o zaman dogru sonuc verıyor, rahım fılmı deıl de hısterekopı yaptırın, o sekılde rahımde mı bı problem var saptanmıs olur
Çok sağolun. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahNasıp ınanın, ben cok ugras verdım hala da verıyorjm, bız ol deyınce olmuyor, Allah ol deyınce oluyor,cok zor sureclerden gectım, hala da gecıyorum, tek dılegım saglıklı hayırlı bır evlat
Bence doktorunuza sorun bunu yani açıkçası şu ilaç iyi bu ilaç kötü diyemeyiz burda, her doktor farklı ben prograf kullanmıştım 2 hamileliğimde deArkadaşlar biraz daha açık konuşabilir misiniz Prednol mü yoksa prograf mı daha iyi hangisini tavsiye edersiniz? Prograf'ın yan etkileri hiç de az değil biliyorum peki dudak yarığı ihtimalini arttıran baskılayıcı hangisi? Bir de prograf sabah akşam kullanılıyor biliyorum fakat prednol'ün dozu nasıl ayarlanıyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim bir de kaçıncı aya kadar kullandınız bunları yazabilir misiniz Allah razı olsun şimdiden
Her doktor farklı işte ama bağışıklıkla ilgili problem olunca kullanman gerekli, benim doktorum önlem amaçlı vermiştiBurada okuyordum o ilacları tüpe başlamadan önce başka bir doktorada sormuştum. Hayır kullAnma gerek yok demişti. Tüpten sonra gittiğim perinatologta hiçbir şekilde söylemedi. Bilmiyorum yani canım bende kafalar karışık
Doğuma kadarmı kullandın onlarıHer doktor farklı işte ama bağışıklıkla ilgili problem olunca kullanman gerekli, benim doktorum önlem amaçlı vermişti
Gebe kalmamaya ve tekrarlayan düşüklere sebep oluyor diye okudum ben de. 2 veya daha fazla düşük yapanlarda düşünülüyormuş. Ama bakalım neler yapılacakBagısıklıl problemı olsa 10.haftaya, 12.haftaya gelemezsınız, onu da dusunun, ben hıc normal hamıle kalamadım, ve ılk geebelıgımde hıc kalp atısı alamadık, o yuzden suphelenıldı benden, ve bagısıklık sorunu cıkmadı.. O hucreler yumurtlmadan 1 hafta sonra alınıyor, o zaman dogru sonuc verıyor, rahım fılmı deıl de hısterekopı yaptırın, o sekılde rahımde mı bı problem var saptanmıs olur
Tüp bebek denedınız mı?Çok sağolun. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben histereskopide oldum. Rahim filmi kaç kere çekildim zaten sayısını unuttum. Tüm genetik testler. Lupus testleri vs birsürü testlerim yapıldı. 4 yıldır uğraşıyorum bende. Nasip diyorım daha zamanı değilmiş. Cünkü görüyorum ki zamanı geldiğinde hiç sorunsuz bircok arlkadaşımız burada bebeğini dünyaya getirdi
Evet ıste ben hıc normal yolla gebe kalamadım, sızın gebe kalmanızda sıkıntı yok, ve yasayan cocugunuz da var. Kromozomsal bır sıkımtı olabilir saglıklı deıldır vs. Ama ılla sebep bagısıklık dıyemeyız, dedıgım gıbı cd56 testı yaptırın ıcınız rahat etsın, pıhtılasma testı de yaptırın mutlakaGebe kalmamaya ve tekrarlayan düşüklere sebep oluyor diye okudum ben de. 2 veya daha fazla düşük yapanlarda düşünülüyormuş. Ama bakalım neler yapılacak
İlkinde öyle dediler kromozom sıkıntısı vardır vs. Tamam dedim. Ama ikincisi artık baya net göründüğü için 3 doktor da ben bebekte anomali görmedim dedi. Zaten ikili test de verdim. Onun sonucu da çıkar. Yaptıracağım mutlaka. Ama işte aksilik ya tayinimiz çıktı. Hiç bilmediğim bir ile gidiyorum. İnşallah kendime güzel bir doktor bulabilirmEvet ıste ben hıc normal yolla gebe kalamadım, sızın gebe kalmanızda sıkıntı yok, ve yasayan cocugunuz da var. Kromozomsal bır sıkımtı olabilir saglıklı deıldır vs. Ama ılla sebep bagısıklık dıyemeyız, dedıgım gıbı cd56 testı yaptırın ıcınız rahat etsın, pıhtılasma testı de yaptırın mutlaka
Gerçekten bir zamanı var biz ne yaparsak yapalım o zaman gelmeden olmuyor, beni kızlar bilir bende ilk denemede normal hamile kaldım 9. Hafta kürtaj oldum sonra 2 yıl normal hamile kalamadım sorun yokken, üstüne rahim inceldi rahim filminde t rahim çıktı, 2 kere histeroskopi oldum, sayısız rahim kalınlaşsın diye tedavi oldum, anestezi vs olmadan rahim esnetmek için balon tedavisi oldu derken aşılama günü benim rahim yine inceydi. Daha önce o değerden daha yüksek olup hamile kalmadım diye aman aşılama oldu ama bu değerle mi tutacak diye ben bir önceki denemelerde evde bile sakin yürürken bunda dağ bayır gezdim ama tuttuÇok sağolun. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben histereskopide oldum. Rahim filmi kaç kere çekildim zaten sayısını unuttum. Tüm genetik testler. Lupus testleri vs birsürü testlerim yapıldı. 4 yıldır uğraşıyorum bende. Nasip diyorım daha zamanı değilmiş. Cünkü görüyorum ki zamanı geldiğinde hiç sorunsuz bircok arlkadaşımız burada bebeğini dünyaya getirdi
Evet pgtli tüp bebekte kalbi durdu malesefTüp bebek denedınız mı?
Nasip işte dediğin gibi olmayacak zamanda olabiliyor. Ben evliliğin ilk aylarında 2 düşük yaşadım sonra senin gibi olmadı. Adetlerim düzensizleşti. Yumurta takibi ile oldu 8 haftalık kalbi durdu. Onun üstüne 2 kimyasal gecirdim. Sonra tüpe gectim. Tüpe gecince farkettikti rahim yapışmış. Belki kimyasallarda ondan oldu. 8 haftalık kaybımdan önce film çekilmiştim hiçbir sorun yoktu cünkü. Sonra Histereskopi oldum. Hem hafif t lik düzeltildi hem yapışıklık açıldı. Transfer sürecinde bende sürekli ince rahimle transfer iptal oldu. Rahim inceydi ama görüntü olarak güzeldi 3 çizgi oluyordu. En son 7.1 mm de transfere karar verildi. Oda 7 bucuk haftada kalbi durdu. Tüp bebek doktoruma nedenSe çok güveniyorum. Son tüp bebeği yaptığı kürtajdan sonra elindenmidir yoksa uyguladığo hormon tedavilerindenmidir nedir kalınlaştı rahim. Kürtajdan sonra 3 ay takip etti kalınlaşma transfer zamanınkinden daha güzeldi.Gerçekten bir zamanı var biz ne yaparsak yapalım o zaman gelmeden olmuyor, beni kızlar bilir bende ilk denemede normal hamile kaldım 9. Hafta kürtaj oldum sonra 2 yıl normal hamile kalamadım sorun yokken, üstüne rahim inceldi rahim filminde t rahim çıktı, 2 kere histeroskopi oldum, sayısız rahim kalınlaşsın diye tedavi oldum, anestezi vs olmadan rahim esnetmek için balon tedavisi oldu derken aşılama günü benim rahim yine inceydi. Daha önce o değerden daha yüksek olup hamile kalmadım diye aman aşılama oldu ama bu değerle mi tutacak diye ben bir önceki denemelerde evde bile sakin yürürken bunda dağ bayır gezdim ama tuttu
Insallahh bulursunuz veya yakın cevre ıllerrden arastırırsınız, rabbım gonlunuze gore versın, tez zamanda yenıden hamıle kalıp saglıcakla kucagınıza alırsınızİlkinde öyle dediler kromozom sıkıntısı vardır vs. Tamam dedim. Ama ikincisi artık baya net göründüğü için 3 doktor da ben bebekte anomali görmedim dedi. Zaten ikili test de verdim. Onun sonucu da çıkar. Yaptıracağım mutlaka. Ama işte aksilik ya tayinimiz çıktı. Hiç bilmediğim bir ile gidiyorum. İnşallah kendime güzel bir doktor bulabilirm