Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hissedeceksin inşallah kuzum benim anladım canım, benimde akıntımda Bi yoğunlaşma var ama hani tek başına birşey değil, hafif hafif ağrım var kasıklarda. Başka birşeyde olabilir. Kısmet be gülüm deyip bağlayalım

Tabi nasibimizi neyse o kuzum, ya görmeye kalp atışına gidecem dedin ya hani böyle için rahat eder diye dedim kolay gelsin canım benim
Yok canım sen de haklısın da benim doktor iyi ama mesajlarla çok ilgilenmiyor o yüzden yazasım gelmiyor. Daha ilk betayı aldım, ağrım normal, kanamam yok o yüzden rahatım. Aksi birşey olursa giderim zaten hemen.

Belki döllendi süzülüyor aşağıya doğru O yüzden akıntın artmış da olabilir inşallah da öyledir 8 günün kalmış

Maşallah hemen tetkikleri istemiş duruma bakmış kuzum böyle hızlı doktor bulmak ne güzel, güvende verdi diyorsun. Senin için vesile olur kuzum inşallah inşallah oda güzel geçer sorunsuz sıkıntısız

Belki döllendi süzülüyor aşağıya doğru O yüzden akıntın artmış da olabilir inşallah da öyledir 8 günün kalmış
İnşallah kuzum aslında 7 gün var ama ortalama 8 işte son zamanlarda 27 güne düştü adetim 2 dir döngü 27, bakalım, ister istemez heyecan yapıyor insan işte olsa olmasa,

İnşallah sadece şuan hafif kanama var galiba o da normalmiş başka hiç bir şey yok şükür

Yok canım sen de haklısın da benim doktor iyi ama mesajlarla çok ilgilenmiyor o yüzden yazasım gelmiyor. Daha ilk betayı aldım, ağrım normal, kanamam yok o yüzden rahatım. Aksi birşey olursa giderim zaten hemen.
Haklısın canım, herşey böyle güzel gitsin inşallah kendi normalinde .

Ay evet o neydi oyle ben histerekopı +lavaj oldum 1200 verdım, 4bın duyunca şok olmustum cıdden, bak bunda da bi hayır cıktı, Rabbım boyle boyle butun islerini kolaylaştırsın canım histerekopı sonrası korunma verecek mı acaba?

Herkese merhaba, düşük ve kürtaj sonrası tekrar gebelik düşünüyorum. Haziran ayında kürtaj oldum .
Benim durumumda olan arkadaşlara sormak istiyorum, sizler bu süreçte ne yaptınız ? Kaç ay beklemek gerek ? Doktora gidip hangi tahlilleri yaptırdınız ya da nelere dikkat ettiniz ?
bir kere düşük yapmamız diğer gebelikler için de risk oluşturuyor mu ? Lütfen cevap bekliyorum tecrübeli arkadaşlardan .
Kromozom anomalisi nedeniyle düşük oldu .

Merhaba sizi hatırlıyorum. Sizden bir ay önce de ben düşük yaptım Mayıs ayında. Bir adet dönemi bekledikten sonra korunmayı bırakabilirsiniz demişti benim doktorum bana. İlk aydan sonra bıraktık biz ama 2 ay adet daha oldum henüz olmadı gebelik. Bir düşük diğer gebeliklerin de düşük olacağı anlamına gelmiyor özellikle kromozom anomalisin durumlarında. Ben de aynı sebepten kaybettim. İlk düşüklerde genelde genetik test yaptırmayı önermiyorlar ama ben içimizin rahat etmesi adına her şeyi yaptım. Kaybedilen bebek geri gelmiyor ama en azından bundan sonraki süreçte önümüzü görebilmek adına genetik testlerimizi yaptırdık, herhangi bir şey çıkmadı. Tamamen yumurta ve spermin birleşmesi esnasında meydana gelen şanssızlık diyebiliriz.

Ayy ne güzel hiç strese girmeden hızlıca halletmişsin. Yarın da bişey olmaz inşallah normal yapısıdır. Hsg de vesile olur umarım

Merhaba, Ocak 2021 Anneleri grubundan hatırlıyorum sanki ben de . Haziran ayında düşük yaptım 7. Haftaya yaklaşırken . Kalp atışını duymak için gittiğimizde bozulmuş kese görüntüsü vardı ve hiç kalp atışı yoktu . Kürtaj oldum . Kürtajdan tam bir ay sonra lekelenme şeklinde adetim başladı . Çamur gibiydi . Tam sökülmesi ve adet gibi olması 10 günü buldu . Bugünlerde de adet olmam gerekiyor ama olamıyorum . Sökülme olmadı. Kürtajdan sonra bir kez gittim kontrol için doktora hiç adet olmazsan gel demişti. Adet de olduğum için gitmedim ama , bu dönemler gelince ve adet olamayınca bir sıkıntı mı var diye düşünüyorum.
Gebeliğin sonlanmasına başlarda hiç üzülmedim desem yalan söylemiş olmam ama sonraları , kendimi başarısız , elenmiş , yapamamış, AA bak çocuğu bile olmuyor diyorlar gibi hissediyorum. Yaşım 30. 2 senelik evliyim . Biraz daha ötelersem rahata alışıp hiç olmamasından korkuyorum. Öğretmenim bir de , doğum izinlerini de kullanmak istiyorum bir yandan da . Yani birazcık stres içindeyim açıkçası .
Umarım tekrar denememde çok beklemem. Çünkü ilk gebeliğimde ilk aydan hatta 2 kez korunmadık, hemen oldu . Şaşkındım.

Çok geçmiş olsun tekrardan, buradaki herkes hemen hemen benzer şeyleri yaşıyor. Ben kürtajdan sonra sanki eski adet döngüm gibi 30. Gün ilk adetimi olmuştum, sonraki ay da yine öyle oldu ama ondan sonraki 3 gün erken geldi. Ben adet olduğum ilk zamandan itibaren sürekli şekilde düzenli adet olurum ama düşükten sonra regl düzensizliği olduğu yönünde çokça yazı okudum. O nedenle bu adet dönemini de bekleyin isterseniz bir sonrakinde doktora gidersiniz. Benim de bir önceki gebeliğim hemen olmuştu, bu da öyle olur diye düşünüyordum. İnsan istemsizce beklentiye giriyor ne yalan söyleyeyim. Bu sayfada çokça konuştuk insan bu boşluğun bu kaybın yerini ancak yine bir gebelikle doldurabiliyor sanırım ve isteğimiz biraz da bu yüzden. Başarısız(!) olmak gibi görüyor insan ama o kadar çok kişinin başına gelmiş, geliyor ve gelecek ki..
Ben artık bu tarz konularda kendimi alıp karşıma konuşuyorum. Bir arkadaşımın başına böyle bir şey gelse tıpkı size söylediğim gibi bunun herkesin başına gelebildiğini üzülmemesi ve sabırlı olması gerektiğini söylerdim, şimdi kendimi karşıma aldığımda yine bunları söylüyorum ve telkin ediyorum kendimi:)

Bu ara adet olmadım demişsiniz, belli gebelik vardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…