Ben de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsnÇok teşekkür ederim. Maalesef yok. İki toplamadan iki döllenmiş iyi embriyo kalmıştı. İkisi de transfer etmişlerdi zaten. Her şeye sil baştan başlamam gerekiyor.
Bizim memleketten komsularımız var, kız cocukları 6 parmak dogmus hep kadının, hatta almanyada dogum yapmıs haberlere cıkmıs 40 yıl once falan, bız sasırdım dıyor almanlar cok ilgi gosterdi diyor, kadın o kadar normallestırmıs ki annemın nınemın hep 6 parmagı varmıs dıyor, dogora dogmaz kesip atarlarmıs, hatta parmakların yanında duzgun kesılmedıgı ıcın et parcası var, sadece kızının parmagını almanyada doktorlar kesmıs, yeri belirsiz, oyle bi durum galıba hıc bır sorun yok saglıkla ılgılı onlar datamm canm
inversiyon şöyle ki mesela bir kalemin ortasından kopup ters dönüp aynı yere yapışması gibi demişti.yani sağlığını etkileyecek bi sorunu olmaz ama vücudunda altı parmak olmak ya da parmağın birinde bir yamukluk olması gibi sana bir zararı olmayan küçük bi şekilde fiziksel gösterebilir veya hiç bi şekilde görünen bi durum olmayadabilir.bak sen sağlıklısın sen de görünen bişey yok demişti gen doktoru.
hatta direk üstünü çizmişti bunu yok say bu düşük sebebi değil kafana takma demişti
Evet kızlar sonuc cıktı ama ımmunolojı doktoruyla gorusemedım, bugun cok yogunmus, yarına randevu verdiler 10.30 da gorusme var, bugun de lucrın vurulup geldım.. Testten Anladıgım kadarıyla bagısıklık yuksek cıktı size de gostereyım, belkı yorumlayabılecek olan cıkarSohrab pazartesi sonuç vardı senin çıktı mı kuzum
Keşke anlasam da yorumlasam canım.Ben de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsn
Bizim memleketten komsularımız var, kız cocukları 6 parmak dogmus hep kadının, hatta almanyada dogum yapmıs haberlere cıkmıs 40 yıl once falan, bız sasırdım dıyor almanlar cok ilgi gosterdi diyor, kadın o kadar normallestırmıs ki annemın nınemın hep 6 parmagı varmıs dıyor, dogora dogmaz kesip atarlarmıs, hatta parmakların yanında duzgun kesılmedıgı ıcın et parcası var, sadece kızının parmagını almanyada doktorlar kesmıs, yeri belirsiz, oyle bi durum galıba hıc bır sorun yok saglıkla ılgılı onlar da
Evet kızlar sonuc cıktı ama ımmunolojı doktoruyla gorusemedım, bugun cok yogunmus, yarına randevu verdiler 10.30 da gorusme var, bugun de lucrın vurulup geldım.. Testten Anladıgım kadarıyla bagısıklık yuksek cıktı size de gostereyım, belkı yorumlayabılecek olan cıkar
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kızlar merhaba, malesef ben de 2 kez kalp durması sonucu kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollarla olmuş olup 7.haftada, ikincisi ise tüp bebek tedavisi sonucunda olmuş olup 9.haftada yaşandı. 2.cisinin üzerinden henüz 2 gün geçti. Doktorum, ilk gebeliklerde düşük çok sık oluyor genetiğe göndermenize gerek yok dedigi için üzerinde araştırma yapılmasına gerek görmedik. Ama ikinci kez aynı şey yaşanınca doktorumum da tavsiyesi üzerine bebek genetik incelenmeye yollandı. Doktorum başka herhangi bir tetkik yaptırmamı istemedi ama ben 3.kez aynı durumun yaşanmasindan çok tedirgin oldugum icin gerekli tüm tetkiklerin yapılmasını istiyorum. Tıbbi genetik bölümünden randevu aldım; eşime ve bana genetik test dışında, kanımda pıhtılaşması olup olmadıgına dair test yapılacak. Bu veya buna benzer bir durum yaşayanlarınız varsa, doktorlarınız sizden hangi testleri yaptırmanızı istedi acaba? Bana önereceğiniz, yaptırmamın gerekli oldugunu dusundugunuz baska testler var mı merak ediyorum?
Doktoruma pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum dediğimde. Genetik test sonucu çıksın ona göre bakarız tarzında konuştu ama ne bileyim bu şekilde rahat davranıyo olması da beni bir yandan tedirgin ediyor açıkçası. Burda okuduklarıma göre çogu kadına doktoru bir sürü tetkik yaptırıyor. Sizin doktorlarınızın tutumlarının ne şekilde olduğunu merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. Yazdığınız testlerin ekran görüntüsünü aldım doktoruma danışıcam ve gerek görmese bile yaptırması konusunda ısrarcı olucam. Sizin test sonuçlarınızdw bir şey çıkmış mıydı acaba? Birde bu testleri kendi hastanenizde mi yaptırmıştınız?Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de 9.haftada bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim.
Doktorum bebeğe genetik test önermedi, çok küçük olduğu için doğru sonuç vermez dedi.
Onun yerine eşim ve benden bi dolu test istedi. Benden istedikleri şunlar:
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgG
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgM
Homosistein
Anti-Trombin III (AT III) Aktivite
Lupus Antikoagülanı Tarama (LAC)
Protein C (Aktivite) YENİ
Protein S (Aktivite) YENİ
Trombofili Paneli 6'lı
Periferik kandan karyotip tayini PANELİ
Periferik kandan karyotip tayini k
İşte beklediğim şey gelmişBen de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsn
Bizim memleketten komsularımız var, kız cocukları 6 parmak dogmus hep kadının, hatta almanyada dogum yapmıs haberlere cıkmıs 40 yıl once falan, bız sasırdım dıyor almanlar cok ilgi gosterdi diyor, kadın o kadar normallestırmıs ki annemın nınemın hep 6 parmagı varmıs dıyor, dogora dogmaz kesip atarlarmıs, hatta parmakların yanında duzgun kesılmedıgı ıcın et parcası var, sadece kızının parmagını almanyada doktorlar kesmıs, yeri belirsiz, oyle bi durum galıba hıc bır sorun yok saglıkla ılgılı onlar da
Evet kızlar sonuc cıktı ama ımmunolojı doktoruyla gorusemedım, bugun cok yogunmus, yarına randevu verdiler 10.30 da gorusme var, bugun de lucrın vurulup geldım.. Testten Anladıgım kadarıyla bagısıklık yuksek cıktı size de gostereyım, belkı yorumlayabılecek olan cıkar
İnşallah sıkıntı yoktur canım, Rabbim kimseye dermansız dert vermesinBen de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsn
Gözün aydın canımGünaydın herkesebenim kaset test pozitif çıktı. Hissettim ama belki psikolojiktir diye pek takmadım. Şuan hiç hevesim yokmuş gibi ama içimde de bi çuval korku var. Öncesi boş gebelikti, aynısı olursa yine bir nebze ama dış gebelik olmaz inşallah ondan çok korkuyorum. Bu gün kan vermeye gidip 3 gün takip edeyim diyorum ama ağrım falan olmadıkça hastaneye gitmek istemiyorum bu sefer. 2 hafta sonra gideyim diyorum ya da en kötü ihtimalle 1 hafta sonra kesenin görünebileceği zamanda
Çok geçmiş olsun canımmerhaba kızlar
listeye beni de ekler misinizSohrab
17 temmuz da dördüncü bebeğimi kaybettim..hepsi 7.haftalarda gelişim durması.ilk ikisi 8 haftalıktı hiç kalp duymadık gelişimi durdu.
3.sü 9+2 de kontorolde gelişimi durmuştu.6.haftada kalbini duymuştuk onun..sonra o haftada gelişimi durmuş zaten..
sonuncusu da kalbini tam duyamamıştık 9 haftalıktı.onun da 2 hafta öncesinde gelişimi durmuş..
hep aynı oluyor 6-7 haftalarda kalıyo bebekler..son ikisinde pıhtılaşma için iğne ilaç hepsini de kullandım..hatta 4.de dozlarını da artırdık bağışıklık için prednol de kullandm ama sonuç aynı.
son bebekten önce birde kimyasal geçirdim onu da sayaryak 5 gebelik...
2 sene önce amh düşüklüğünden erken menepoz riskim olduğu söylendi..kaç doktor gezdim..
çok yoruldum çok yıprandm ama insanın içindeki ümit, bir an önce anne olma isteği sağlıklıca bebeğimi kucağıma bende alayım hissi hiç bitmiyor..
Çok şükür csnim çok sevindimKızlar bizde kesemizi gördük şükür ❤❤bel ve bacak ağrım devam ediyor ortopediye randevu aldım onada. Uyutmuyor beni çok şiddetli gebeliğimden de birsey anlamadim bu ağrıdan
Çok geçmiş olsunMerhabalar,
Ben de geçtiğimiz hafta 9 haftalık iken kalbinin durması sonucu normal yolla düşük yaşadım. Yaşım 39, ikinci tüp bebek denememdi. Yaşım da ileri olduğu için o kadar umutsuzum ki kimseyle görüşmek istemiyorum,buradan dertleşmek istedim sizinle.
Geçmiş olsun canım onlar yaptirmasa sen iste bende ilk dusuktr önemsemediler ikinci de olunca başladık testlere tahlillere sen peşini bırakma bu işin yada doktorunu degistirKızlar merhaba, malesef ben de 2 kez kalp durması sonucu kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollarla olmuş olup 7.haftada, ikincisi ise tüp bebek tedavisi sonucunda olmuş olup 9.haftada yaşandı. 2.cisinin üzerinden henüz 2 gün geçti. Doktorum, ilk gebeliklerde düşük çok sık oluyor genetiğe göndermenize gerek yok dedigi için üzerinde araştırma yapılmasına gerek görmedik. Ama ikinci kez aynı şey yaşanınca doktorumum da tavsiyesi üzerine bebek genetik incelenmeye yollandı. Doktorum başka herhangi bir tetkik yaptırmamı istemedi ama ben 3.kez aynı durumun yaşanmasindan çok tedirgin oldugum icin gerekli tüm tetkiklerin yapılmasını istiyorum. Tıbbi genetik bölümünden randevu aldım; eşime ve bana genetik test dışında, kanımda pıhtılaşması olup olmadıgına dair test yapılacak. Bu veya buna benzer bir durum yaşayanlarınız varsa, doktorlarınız sizden hangi testleri yaptırmanızı istedi acaba? Bana önereceğiniz, yaptırmamın gerekli oldugunu dusundugunuz baska testler var mı merak ediyorum?
Doktoruma pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum dediğimde. Genetik test sonucu çıksın ona göre bakarız tarzında konuştu ama ne bileyim bu şekilde rahat davranıyo olması da beni bir yandan tedirgin ediyor açıkçası. Burda okuduklarıma göre çogu kadına doktoru bir sürü tetkik yaptırıyor. Sizin doktorlarınızın tutumlarının ne şekilde olduğunu merak ediyorum.
Bütün mesajları ookudum mesajını görmeyince korktum ters birşey mi oldu diye eni sonunda gördüm inşallah iyidir ya bende anlamadım sonucuBen de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsn
İlk 5’ini özelde son 5’ini devlette yaptırdım canım.Çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. Yazdığınız testlerin ekran görüntüsünü aldım doktoruma danışıcam ve gerek görmese bile yaptırması konusunda ısrarcı olucam. Sizin test sonuçlarınızdw bir şey çıkmış mıydı acaba? Birde bu testleri kendi hastanenizde mi yaptırmıştınız?
%10 üzerine ilac tedavisi uygulanmalı yazıyor nette benimkinde 53 yazıyor, ama oran seklinde verılmıs, alttaki acıklama da %43 yazıyor, benım de kafam karıstı, bugun yogun olduklarını soyleyınce telefonda gorussem olmaz mı dedım, doktor benı gormek ıstemıs bilemedım vallaİşte beklediğim şey gelmişSonuçları hiç anlamadım kuzum neler yazıyor öyle. Olması gereken aralık da belirtilmemiş normaldir belki ama olmasa da çözüm olarak yapacak bir şeyleri vardır illa ki bu da çok önemli. Hayırlısı olsun inşallah
Allah allah ne çok şey varmış yaİnşallah, çok teşekkür ederim.
Kelebek hastalığı diye bir şeymiş. O da düşüğe sebep olabiliyor heralde.
Hepsi çıksın öyle gitmeyi düşünüyorum doktora.
Bi de tabii 2.Covid aşımı olmam lazım.
Çok geçmiş olsun canım genetik pıhtılaşma bağışıklık rahim filmi ne gerekiyorsa yaptır sakın doktorunun rahatlığına aldanmaKızlar merhaba, malesef ben de 2 kez kalp durması sonucu kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollarla olmuş olup 7.haftada, ikincisi ise tüp bebek tedavisi sonucunda olmuş olup 9.haftada yaşandı. 2.cisinin üzerinden henüz 2 gün geçti. Doktorum, ilk gebeliklerde düşük çok sık oluyor genetiğe göndermenize gerek yok dedigi için üzerinde araştırma yapılmasına gerek görmedik. Ama ikinci kez aynı şey yaşanınca doktorumum da tavsiyesi üzerine bebek genetik incelenmeye yollandı. Doktorum başka herhangi bir tetkik yaptırmamı istemedi ama ben 3.kez aynı durumun yaşanmasindan çok tedirgin oldugum icin gerekli tüm tetkiklerin yapılmasını istiyorum. Tıbbi genetik bölümünden randevu aldım; eşime ve bana genetik test dışında, kanımda pıhtılaşması olup olmadıgına dair test yapılacak. Bu veya buna benzer bir durum yaşayanlarınız varsa, doktorlarınız sizden hangi testleri yaptırmanızı istedi acaba? Bana önereceğiniz, yaptırmamın gerekli oldugunu dusundugunuz baska testler var mı merak ediyorum?
Evet canım.. Ben de nasip diyorum. Aynı dediğin gibi eşim beni ikna etmek için çok uğraştı. Zaten uzaktasın kaç senedir okuyorsun alışıksın falan dediğinde evet uzağım ama kendi evime döneceğimi biliyorum gidince o evin kızıyım ailemle olacağımı biliyorum diyordum. Dediğin gibi herkes yerinde sağ olsun her ne kadar Bi solukta onlar benim ben onların yanında olamasak da sağlık olsunKendince haklı ama nasibin önüne geçilemiyor işte. Ben okudum, başka şehirde çalıştım falan ama hepsinde dönebileceğimi bildiğim için hiç zorlanmamıştım. Evlenince öyle olmuyormuş. Herkes yerinde sağ olsun, sağlıklı olsun tek duam bu.
Evet canım kim bilir belki böyle Bi problemden midirBen de ilk tüp tedavisinden oyle döndüm, %90tutacak dedıler kalan tek embriyoyu dondurmadım, tabıkı tutmadı, tepetaklak oldumm, ikinciye sıl bastan basladım, hepsını dondurduk simdi, transfer ıcın beklıyorum, ama bişey diyim mi ben ıkıncı de daha rahattım ilkine göre, daha panik olmam gerekirken.. Rabbim insallah senın de islerini kolaylaştırsn
Yaaa Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsinGözün aydın canımRabb'im sana bağışlasın inşallah Allah büyük stres yapma şimdiden üzme canını hayırlısı olsun inşallah
Çok geçmiş olsun canımümidini kaybetme ben de 4 düşükten sonra sağlıklı evlat doğurdum şimdi 3. Hamile yım ben de sizler gibi çok yaşadım Rabb'im birdaha yaşatmasın inşallah
Çok şükür csnim çok sevindimAllah bağışlasın
Çok geçmiş olsuniyi yapitiniz dertleserek inlsallah birdahakine kısmet olur malesef yaş sıkıntı yapar sizin için inşallah kavusursunuz bebeğe
Geçmiş olsun canım onlar yaptirmasa sen iste bende ilk dusuktr önemsemediler ikinci de olunca başladık testlere tahlillere sen peşini bırakma bu işin yada doktorunu degistir
Bütün mesajları ookudum mesajını görmeyince korktum ters birşey mi oldu diye eni sonunda gördüm inşallah iyidir ya bende anlamadım sonucu
Evet bunlara göre benımkıler referans dışı çıkıyor
Yok kuzu, eve gelince 4 saat uyudum, ıgne sarstı biraz, ancak yazabildimBütün mesajları ookudum mesajını görmeyince korktum ters birşey mi oldu diye eni sonunda gördüm inşallah iyidir ya bende anlamadım sonucu
Sen de mı yaptırdın canım cd56, sonucunu atabilir mısınAllah allah ne çok şey varmış ya
Çok geçmiş olsun canım genetik pıhtılaşma bağışıklık rahim filmi ne gerekiyorsa yaptır sakın doktorunun rahatlığına aldanma
Evet canım.. Ben de nasip diyorum. Aynı dediğin gibi eşim beni ikna etmek için çok uğraştı. Zaten uzaktasın kaç senedir okuyorsun alışıksın falan dediğinde evet uzağım ama kendi evime döneceğimi biliyorum gidince o evin kızıyım ailemle olacağımı biliyorum diyordum. Dediğin gibi herkes yerinde sağ olsun her ne kadar Bi solukta onlar benim ben onların yanında olamasak da sağlık olsun
Evet canım kim bilir belki böyle Bi problemden midir
Ben de çıktı ama görünen Bi değişiklik yok Bi yerimde
Yaaa Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin
4 düşük sizin neyden olmuştu kendiliğinden mi ki
Ben çok da beklentim kalmadı gibi
Çünkü hamile kalamamak kadar kalmaktan da çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun yarın öğrenir misin sonuçlarıYok kuzu, eve gelince 4 saat uyudum, ıgne sarstı biraz, ancak yazabildim
Bu testler ne bende hiç bilmiyorum. Bağışıklık bakıldı tüp bebek için normal bir prosedür muEvet kızlar sonuc cıktı ama ımmunolojı doktoruyla gorusemedım, bugun cok yogunmus, yarına randevu verdiler 10.30 da gorusme var, bugun de lucrın vurulup geldım.. Testten Anladıgım kadarıyla bagısıklık yuksek cıktı size de gostereyım, belkı yorumlayabılecek olan cıkar
İlk adet farklı olduğu için ben anlayamadım ama 1 2gun gecikti yumurta çatlaması hesabına göre.Kızlar ben kürtajdan sonra ilk 3 gün normal adet gibi kanama oldum. Sonraki 40 gün kahverengi akıntım oldu ve 48.gün ilk adetimi oldum. Şimdi 2.adetimi bekliyorum.
2.adeti normal zamanında mı oldunuz siz?
Yoksa boşuna mı bekliyorum ben?
Yarın ımmunolojı doktoru ile randevu verdiler, ınsallah gorusurzÇok geçmiş olsun yarın öğrenir misin sonuçları
Negatif tüp bebekte, tekrarlayan dusuklerde bakılıyormus bagısıklıga canm, en basta bakılmadı yaniBu testler ne bende hiç bilmiyorum. Bağışıklık bakıldı tüp bebek için normal bir prosedür mu