Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok sağol inşallah :dua: evet Denizliliyim merkezde yaşıyor ailem. Ben daha küçük bi şehre geldim, değerini çok iyi anladım:KK70: memleket gibisi yokmuş. Sen sevmişsindir inşallah❤️
bende önceden kendi yaşadığım yeri hiç sevmezdim bi gitsem derdim 1 senedir başka şehirde yaşıyorum ama kendi memleketi gibisi yokmuş insanın

Evet aslında doğru demiş internet bilgi yığını ile dolu böyle olunca guvensizlikte oluyor. Ama bizde çoğu şeyi buralardan internet den öğreniyoruz. Ben nerden bilicem pihtilasma genetik falan doktorum birşey demedi. Varmış sonuçta. Oyuzden çok takilmamakla birlikte araştırma yapmak şart gibi
benim 2 kayıptan sonra doktor önermişti.ama kalan bi çok şeyi burdan öğrendim..e insanın başına gelince de araştır araştır kafayı yiyo
doktora gidince patır patır hocam şöyle de bişey varmış hocam şu ilaç varmış şu test varmış diye konuşmaya başlayınca doktor burun kıvırmaya başlyo benle ilgilenmek istemiyor bi de umutsuz vaka gibi bakıyolar sebeb belli olmadığı için
Çok sağol inşallah :dua: evet Denizliliyim merkezde yaşıyor ailem. Ben daha küçük bi şehre geldim, değerini çok iyi anladım:KK70: memleket gibisi yokmuş. Sen sevmişsindir inşallah❤️
ne güzel :) ben ilçesindeyim pek sevemedim ama merkez olsa belki nasıl olurdu bilmiyorum
bi çok artı tarafından güzel yani :)
Anladim teşekkürler. Darısı bizim hamilelegimize inşallah 🥰 kocam ilk hamileligimde bu sefer oldu dedigi ay tutmuştu. Şimdi bugün de seni hangi ay ise artık Nisan Mayıs annesi grubuna transfer edeceğim bu ay diyor 😂 bakalım bu sefer tutacak mı 😂😂
ya bu kocalar niye bu kadar özgüvenli oluyo benimkide öyleydi bi ara hatun kesin bu sefer tutcak bak bu ay hamilesin diye diye :KK51:

Hayırlı olsun canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah güzel şeyler düşün kendini strese sokma ki herşey güzel olsun nasipte ne varsa onu yaşarsın güzel sonuçlansın inşallah 🤲
Çok teşekkür ederim, inşallah:dua: biliyorum ne kadar korksak da ne yazıldıysa onu yaşıyoruz. Daha iyiyim şimdi bir anlık patlamaydı sanırım:110:

aaa bunlar neymiş ki
periferik olanlar genetik için dediğerleri neyle ilgili acaba
Pıhtılaşma ile ilgiliymiş diğerleri canım.
Bunlar ne ki🤷 trombofoli deki genler ile ilgili yani protein c ile s pihtilasma demek değil mi🤔 niye ayrı istemiş ki. Bunlar hangi bölümden isteniyor
Kürtajı yapan doktor bunları istedi canım.
İlk 5’ini özel hastanede yaptırdım, özel sağlık sigortamız karşıladı onları. Son 5’ini devlet hastanesinde tıbbi genetik bölümünde yaptırdım. Doktorum istek yazmıştı, ne oldukları hakkında çok ciddi bilgim yok.

Pıhtılaşma ile ilgiliymiş diğerleri canım.

Kürtajı yapan doktor bunları istedi canım.
İlk 5’ini özel hastanede yaptırdım, özel sağlık sigortamız karşıladı onları. Son 5’ini devlet hastanesinde tıbbi genetik bölümünde yaptırdım. Doktorum istek yazmıştı, ne oldukları hakkında çok ciddi bilgim yok.
sonuçların çıktı mı genetik 5 6 ayı buluyo ya

Ben de öyleydim:KK43: bazı şeylerin kıymetini geç anlıyoruz ne yazık ki...
annem her seferinde uzak bize göre değildi yanlış ettik diyo
gerçekten de değilmiş
5 sene üniversite okudum uzaktı da yaşadığm yerden gerçekten bıkmış yorulmuştum uzakta da yaparım sanmıştım ama öyle olmuyormuş evlilik çok farklı

Kızlar size bir soru sorabilir miyim? Ben bu tarz şeyleri pek takip etmemeye söz vermiştim kendime ve o yüzden pek bilmiyorum açıkçası, yumurta çatlatıktan sonra kaç saat canlı kalıyor ve bu akıntı olayı çatladıktan sonra mı önce mi oluyor?🙈

Anladim teşekkürler. Darısı bizim hamilelegimize inşallah 🥰 kocam ilk hamileligimde bu sefer oldu dedigi ay tutmuştu. Şimdi bugün de seni hangi ay ise artık Nisan Mayıs annesi grubuna transfer edeceğim bu ay diyor 😂 bakalım bu sefer tutacak mı 😂😂
Hadi insallh canim benim ❤ hayırlısıyla gelsin bebişin insallh ❤

Kızlar size bir soru sorabilir miyim? Ben bu tarz şeyleri pek takip etmemeye söz vermiştim kendime ve o yüzden pek bilmiyorum açıkçası, yumurta çatlatıktan sonra kaç saat canlı kalıyor ve bu akıntı olayı çatladıktan sonra mı önce mi oluyor?🙈
36 saat diye biliyorum ben yanlışım olabilir de sperm 3 gün yaşıyomuş ama
ha birde çatladığı gün ve ertesi ilişki şansını yükseltiyomuş akıntı olayını bilmiyorum
ben hiç yumurtladığımı anlamıyorum bile o_O

Son ikisi yani genetiklerlupus çıkmadı canım.
3-4 ay dediler bana. Henüz 2 ay oldu.
Pıhtılaşma ile ilgili olanlarda bir sorun çıkmadı sanırım.
Doktora göstermedim ama benim anladığım kadarıyla normal görünüyor.
inşallah hiç bir sıkıntın çıkmaz canım
lupus ne oluyo o da mı pıhtılaşma demek

Kızlar merhaba, malesef ben de 2 kez kalp durması sonucu kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollarla olmuş olup 7.haftada, ikincisi ise tüp bebek tedavisi sonucunda olmuş olup 9.haftada yaşandı. 2.cisinin üzerinden henüz 2 gün geçti. Doktorum, ilk gebeliklerde düşük çok sık oluyor genetiğe göndermenize gerek yok dedigi için üzerinde araştırma yapılmasına gerek görmedik. Ama ikinci kez aynı şey yaşanınca doktorumum da tavsiyesi üzerine bebek genetik incelenmeye yollandı. Doktorum başka herhangi bir tetkik yaptırmamı istemedi ama ben 3.kez aynı durumun yaşanmasindan çok tedirgin oldugum icin gerekli tüm tetkiklerin yapılmasını istiyorum. Tıbbi genetik bölümünden randevu aldım; eşime ve bana genetik test dışında, kanımda pıhtılaşması olup olmadıgına dair test yapılacak. Bu veya buna benzer bir durum yaşayanlarınız varsa, doktorlarınız sizden hangi testleri yaptırmanızı istedi acaba? Bana önereceğiniz, yaptırmamın gerekli oldugunu dusundugunuz baska testler var mı merak ediyorum?

Doktoruma pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum dediğimde. Genetik test sonucu çıksın ona göre bakarız tarzında konuştu ama ne bileyim bu şekilde rahat davranıyo olması da beni bir yandan tedirgin ediyor açıkçası. Burda okuduklarıma göre çogu kadına doktoru bir sürü tetkik yaptırıyor. Sizin doktorlarınızın tutumlarının ne şekilde olduğunu merak ediyorum.

annem her seferinde uzak bize göre değildi yanlış ettik diyo
gerçekten de değilmiş
5 sene üniversite okudum uzaktı da yaşadığm yerden gerçekten bıkmış yorulmuştum uzakta da yaparım sanmıştım ama öyle olmuyormuş evlilik çok farklı
Kendince haklı ama nasibin önüne geçilemiyor işte. Ben okudum, başka şehirde çalıştım falan ama hepsinde dönebileceğimi bildiğim için hiç zorlanmamıştım. Evlenince öyle olmuyormuş. Herkes yerinde sağ olsun, sağlıklı olsun tek duam bu.

24 saat canlı kalıyor canım. Ben yumurtlama gördüğüm günü değerlendirdim. Sonrasında eşim yorgun geldiği için olmadı ama spermler 72 saate kadar canlı kalabiliyormuş o yüzden problem etmedim. Akıntı birkaç gün önce başlıyor ama o gün çoğalıyor diye biliyorum. Benim çok olmuyor. Ağrı batma olmaya başladı bende oradan anlıyorum.

X