YaaaGünaydın herkesebenim kaset test pozitif çıktı. Hissettim ama belki psikolojiktir diye pek takmadım. Şuan hiç hevesim yokmuş gibi ama içimde de bi çuval korku var. Öncesi boş gebelikti, aynısı olursa yine bir nebze ama dış gebelik olmaz inşallah ondan çok korkuyorum. Bu gün kan vermeye gidip 3 gün takip edeyim diyorum ama ağrım falan olmadıkça hastaneye gitmek istemiyorum bu sefer. 2 hafta sonra gideyim diyorum ya da en kötü ihtimalle 1 hafta sonra kesenin görünebileceği zamanda
Canım benimmerhaba kızlar
listeye beni de ekler misinizSohrab
17 temmuz da dördüncü bebeğimi kaybettim..hepsi 7.haftalarda gelişim durması.ilk ikisi 8 haftalıktı hiç kalp duymadık gelişimi durdu.
3.sü 9+2 de kontorolde gelişimi durmuştu.6.haftada kalbini duymuştuk onun..sonra o haftada gelişimi durmuş zaten..
sonuncusu da kalbini tam duyamamıştık 9 haftalıktı.onun da 2 hafta öncesinde gelişimi durmuş..
hep aynı oluyor 6-7 haftalarda kalıyo bebekler..son ikisinde pıhtılaşma için iğne ilaç hepsini de kullandım..hatta 4.de dozlarını da artırdık bağışıklık için prednol de kullandm ama sonuç aynı.
son bebekten önce birde kimyasal geçirdim onu da sayaryak 5 gebelik...
2 sene önce amh düşüklüğünden erken menepoz riskim olduğu söylendi..kaç doktor gezdim..
çok yoruldum çok yıprandm ama insanın içindeki ümit, bir an önce anne olma isteği sağlıklıca bebeğimi kucağıma bende alayım hissi hiç bitmiyor..
Bu psikoloji çok zordur eminim, ama bu sefer eşimizle ve kalan çevremizle hatta ve hatta kendimizle olan ilişkimiz bile zarar görüryani söylediklerinde haklısın çocuk yetiştirmek temiz ahlaklı imanlı hayırlı bi evlat olarak onu büyütebilmek gerçekten çok zor..
ama insan bunu bir kere yaşayınca hemen olsun artık istiyor.ben artık inan hayattan hiç bir beklentim kalmadı bütün herşey sağlıklı hayırlı bi evladım olur mu düşüncesi..hele bir de böyle zor zor derken git git imkansızlaşıyor gibi olması..
bu dünyada neden yaşıyorum bi anlamı yok ki diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum..
hayattan zevkim kalmadı gerçekten
Oooh çok sevindimKızlar bizde kesemizi gördük şükür ❤❤bel ve bacak ağrım devam ediyor ortopediye randevu aldım onada. Uyutmuyor beni çok şiddetli gebeliğimden de birsey anlamadim bu ağrıdan
Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum.evet maalesef..
Allah nasip etmek isterse milyon tane ilaç hükümsüz gelir..bu da imtihan elbet..
umarım Rabbim bu yolda isteyen dileyen herkese verir bana da veiri sağlıklı sıhhatli hayırlı uğurlu evlat duam.
sizin kaybınız kaç haftalıktı kalp durması mı
Çok şükür canım çok sevindimKızlar bizde kesemizi gördük şükür ❤❤bel ve bacak ağrım devam ediyor ortopediye randevu aldım onada. Uyutmuyor beni çok şiddetli gebeliğimden de birsey anlamadim bu ağrıdan
Amin, inşallah. Çok teşekkür ederim.Merhaba canımgeçmiş olsun, ilk gebeliklerde olabiliyor diyor çoğu doktor ama hepsi üzücü süreçler, inşallah tekrar sağlıklı Bir bebiş Nasib olsun sana ve burdaki herkese çok beklemişsin, Rabbim sabrını da veriyor ama beklemek zor..
Ben de öyle, rutin kontrole gitmiştik. Ama ben yine tabi araştırmalarım sonucunda bebeklerin bu haftalarda kalplerinin durabildiniz okumuştum, eşime de söylemiştim hatta ya bizim de başımıza gelirse diyeAynen ben de sizin gibi düşünüyorum.
Yaratacak olan Allah, biz sadece elimizden geleni yapıyoruz.
Ben 9 haftalık kontrolümde kalbinin durduğunu öğrendim.
Daha çok yeni, ya dün ya bugün dedi doktor, ölçümleri gayet normaldi çünkü.
Yaaa soracaktım az önce keseyi gördünüz mü diyeçok sevindim darısı kalp atışına:) İnşallah ağrılar geçici bir durumdur da birşey çıkmaz
Cok sveindim cnm gözün aydin, darısı kalp atışına insbacak arana yastık koymayı dene cnm biraz iyi geliyor o
Çok sağolun canlar Allah razı olsun ❤Çok şükür canım çok sevindimmagnezyum eksikliği olabilir başka birşey değilse canım, sade soda iç ya da zaten doktorun yazacaktır canım, inşallah hemen geçer
Ben araştırmamıştım ama doktorum ilk 3 ay her şey olabilir demişti bize.Ben de öyle, rutin kontrole gitmiştik. Ama ben yine tabi araştırmalarım sonucunda bebeklerin bu haftalarda kalplerinin durabildiniz okumuştum, eşime de söylemiştim hatta ya bizim de başımıza gelirse diyekontrolde doktor bebeğim kalp atışını duyamıyoruz deyince direkt eşime bakmıştım hiç unutmuyorum.. hayatımda silmek istediğin bir an var mı deseler kesinlikle bu anı söylerim. Sanki içime doğmuş sanki hissetmişim.
hiç aklıma gelmezdi kuzum benim başıma böyle bişey gelceği..sandım ki hemen hamile kalcam hemen doğurcam sandım bi de korundum da bi süre ..sonra oldu kaybettik doktor ilk kayıplar normal herkeste oluyo dedi inandık 2 ay sonra yine kaldım yine aynı şey kuzu kuzu yattım kürtaj masasına..sonra genetik test tahliller.dedik sorun bulundu iğne kullancaz olcak..kullandık sıkı takipteydik kalbi de duyduk tamam dedik bu sefer oldu..3 hafta sonra git kolunu bacağını oluştuğunu görce kalbini daha güçlü duyacaz derken yine yıkıldı hastaneler başımıza..sonraları da aynı çıkmaz sokaklar işte..Canım benimbiz bir tane kayıba zor dayanırken sen neler yaşamışsın, Rabbim sabrını artırsın. Elbette Allaha zor yoktur Nasib olsun inşallah Bi an önce sağlıkla..
Evet ilk 3 ay gebelik gibi bile görmemek gerekiyormuş, tecrübe ederek öğrendik. Buna da şükürBen araştırmamıştım ama doktorum ilk 3 ay her şey olabilir demişti bize.
Sağlıksızsa vücut kendi atar zaten demişti.
Çok realist bir doktor, eğrisi doğrusu her şeyi anlatmıştı.
Onun için çok fazla bağlanmadık ve çok kahrolmadık sanırım.
Veren de Allah alan da. Aldıysa vardır bir hayır diye düşündük hep.
En hayırlı zamanda bedenen ve ruhen sağlıklı evlat nasip etsin hepimize Rabbim.
Tabi kii anlatacaksınız, anlatıp hafifleyeceksiniz. Hep şunu düşünün demek ki siz hamile kalabiliyorsunuz. Gerçekten hamile kalamayan o kadar çok kadın var ki.hiç aklıma gelmezdi kuzum benim başıma böyle bişey gelceği..sandım ki hemen hamile kalcam hemen doğurcam sandım bi de korundum da bi süre ..sonra oldu kaybettik doktor ilk kayıplar normal herkeste oluyo dedi inandık 2 ay sonra yine kaldım yine aynı şey kuzu kuzu yattım kürtaj masasına..sonra genetik test tahliller.dedik sorun bulundu iğne kullancaz olcak..kullandık sıkı takipteydik kalbi de duyduk tamam dedik bu sefer oldu..3 hafta sonra git kolunu bacağını oluştuğunu görce kalbini daha güçlü duyacaz derken yine yıkıldı hastaneler başımıza..sonraları da aynı çıkmaz sokaklar işte..
valla çenem düşüyor anlatmaya başlayınca hoş gör
inşallah Rabbim hepimize sağlıkla kavuşmak nasip etsinn..hikayelerinizi bilmiyuorum kuzum ama bu başlıktaysak benzer yollardan geçmişizdir diye düşünüyorum umarım tüm bunları unutturacak meleklerimiz kucağımıza da gelir..
Amin inşallah canımcanım benimmm birlikte kavuşalım inşallah..Rabbim senin de tez vakitte hayırlısıyla göbüşünü doldursun.ama senin tüplük değil normal olcak inşallah ben inanıyorumsadece seni strese sokan şeylerden arınman gerek Rabbim vesile olan yollarımızı hayırlı kılsın
Malesef yakıyor cnm hangisini kullanıyorsun sen? Beni oxapar cok yakıyor doktoruma dicem enox daha iyi geldi bana onu isticemÇok sağolun canlar Allah razı olsun ❤10 gün sonra kalp atışı için çağırdı soyledim çok ağrım var diye baktı gebelikle ilgili bi sorun yok ortopediye bi görün dedi. Sade soda aldım bende. İnsallh fıtık falan çıkmaz Birde bu kan sulandırıcı ne kadar çok yakıyor
Bu psikoloji çok zordur eminim, ama bu sefer eşimizle ve kalan çevremizle hatta ve hatta kendimizle olan ilişkimiz bile zarar görürbuna izin vermememiz lazım. İnanın buradaki ben dahil tüm arkadaşlar gün içinde bile dalgalı ruh halleri yaşıyoruz. Bir anımızın diğerini tutmadığı umutsuzluğa düştüğümüz çok an oluyor ama önce insanın kendi sağlığı. Gerçekten ölümden başka her şeye çare var, güzel haberler alacağız canı gönülden inanıyorum hem kendim hem sizin hem de kalan diğer bütün arkadaşlar İçin
Oooh çok sevindimAğrı sızı bunlar da bu güzelliğin beraberinde getirdiği şeyler, hepsi kabulümüz
Allah sabır versin çok zor ..Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum.
Yaratacak olan Allah, biz sadece elimizden geleni yapıyoruz.
Ben 9 haftalık kontrolümde kalbinin durduğunu öğrendim.
Daha çok yeni, ya dün ya bugün dedi doktor, ölçümleri gayet normaldi çünkü.
kıyamam ya bizi bizden başka kim anlayabilir kiBen de öyle, rutin kontrole gitmiştik. Ama ben yine tabi araştırmalarım sonucunda bebeklerin bu haftalarda kalplerinin durabildiniz okumuştum, eşime de söylemiştim hatta ya bizim de başımıza gelirse diyekontrolde doktor bebeğim kalp atışını duyamıyoruz deyince direkt eşime bakmıştım hiç unutmuyorum.. hayatımda silmek istediğin bir an var mı deseler kesinlikle bu anı söylerim. Sanki içime doğmuş sanki hissetmişim.
yeni hamişssiniz galiba sağlıkla ilerlesin hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza inşallahÇok sağolun canlar Allah razı olsun ❤10 gün sonra kalp atışı için çağırdı soyledim çok ağrım var diye baktı gebelikle ilgili bi sorun yok ortopediye bi görün dedi. Sade soda aldım bende. İnsallh fıtık falan çıkmaz Birde bu kan sulandırıcı ne kadar çok yakıyor
evet çok şükür..ancak bu gebelik tam 14 ay sonra olmuştu.aylarca hiç yumurtam gözükmedi adetlerim günlerce gelmedi o kadar kür yaptım..yani şu menepoz durumu olmasa belki de daha umutlu olabilirdim..Tabi kii anlatacaksınız, anlatıp hafifleyeceksiniz. Hep şunu düşünün demek ki siz hamile kalabiliyorsunuz. Gerçekten hamile kalamayan o kadar çok kadın var ki.
.deme öyle rahatlat kendiniAmin inşallah canım
benim ömrüm biter stresim bitmez
Oxapar verdi eczane canım. Doktor claxane vermisti ellerinde yokmuş o. Mahvetti beni zaten bacağım belim ağrıyorduMalesef yakıyor cnm hangisini kullanıyorsun sen? Beni oxapar cok yakıyor doktoruma dicem enox daha iyi geldi bana onu isticem
Aminnn canım sağolasın ❤ darısı tüm isteyenlerin başına insallhAllah sabır versin çok zor ..
kıyamam ya bizi bizden başka kim anlayabilir ki
ben de o kadar alıştım ki ultrasonda doktorun yüz ifadesinde anlıyorum artık..yine mi aynı yine mi.. dr odasından çıktım olduğum yere çöktüm kaldım..kimi doğuma kaç gün kaldı onu sayıyor kimi kız erkek cinsiyeti konuşuyor kimi kaçıncı ayda hamile kaldığını konuşuyor..ben ise gözlerimden ağır ağır yaşlar süzülüyor..arkasından hıçkırıklı krizler..dünya benim başıma yıkılıyor..
başka şehre gittik kontrol için farklı doktor gözü olsun diye..yol boyunca eşim de ben de hiç konuşmadık ve sonra dedim ki ben aldırmayacağım kendi düşsün düşmezse beni de beraberinde öldürsün..
yeni hamişssiniz galiba sağlıkla ilerlesin hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza inşallah
evet çok şükür..ancak bu gebelik tam 14 ay sonra olmuştu.aylarca hiç yumurtam gözükmedi adetlerim günlerce gelmedi o kadar kür yaptım..yani şu menepoz durumu olmasa belki de daha umutlu olabilirdim..
ama sana bişey söylim mi benim sol tarafta hiç yumurta olmazdı.kimyasal geçirdiğim ay öncesi orda yumurtalarım gözüktü..bu bebekte sol taraftan gelmişti yine yumurta çok garipti..Allah isterse oluyor