• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük AMH, yüksek FSH, yumurtalık rezervinde azalma tedavi anketleri

dogru. baska biyere daha gideyim. tedavi uygulamadi. iki üç ay sonra kisti ameliyatla aliriz dedi sadece. ki kist 2.5 cm
Ameliyati nerden cikardi ki. kist zaten 2.5 cm hayret bisey 4 un altini almiyor dr lar yunurtalik rezervini azaltiyor diye ameliyat gerek yok diyorlar cok gerekmedikce sen sogan kuru dene istersen netten arastir

kaç amh ule kaldiniz
0,59 ama bunun önemi yokmuş o test tek başına yumurta rezervinin hamile kalma şansını az olduğunu anlatan bir test değil sorun sadece amh ise mutlaka ankarada dr cem akarsu ile gorusun vu testi anlatıp sakin tüp bebek yapma sen normal kalırsın demişti ki bu doktorun tüp bebek merkezi var

Allah bagislasin ne guzel bunu paylasman umut olman bizlere. Benimde amh 1.32 sonra 1.4 ve 2 ay icinde 0.99 a indi . Dr hicbir aciklama yapmadi esimin ileri hareketli 0 maalesef normal yoldan sansim da yok:KK43: 1 ay sonra tup tedavisine baslayacam oda belki. genetik testletimiz normal son olarak benden fsh reseptor gen testi istedi oda 2 ayda cikar e bekleye bekleye amh da dusecek 2 ayda boyle dustugune gore

Ileri hareketlilik az ise ünal kuruyemiste satılan hünnap keçiboynuzu özü arttırıyor 0 da işe yararmı bilmiyorum ama bir deneyin yine de 30 lira fiyatda cok birşey değil hem yumurta gelişiminde de etkili duam evlat isteyen herkesle umarım bebisinize kavuşursunuz

Ileri hareketlilik az ise ünal kuruyemiste satılan hünnap keçiboynuzu özü arttırıyor 0 da işe yararmı bilmiyorum ama bir deneyin yine de 30 lira fiyatda cok birşey değil hem yumurta gelişiminde de etkili duam evlat isteyen herkesle umarım bebisinize kavuşursunuz
Allah razi olsun yazmaniz ilgilenmeniz ve dualariniz icin. Bizi bizden baskasi anlamiyor maalesef. Esim kullanmisti bi sure olmazsa bende kullanayim tamam. Amh dusuk olanlarda normal yolla olmasi daha kolaymis tupe gore ama benim esimden dolayi yine olmuyor insallah tup te sonuc aliriz ne diyim

Ameliyati nerden cikardi ki. kist zaten 2.5 cm hayret bisey 4 un altini almiyor dr lar yunurtalik rezervini azaltiyor diye ameliyat gerek yok diyorlar cok gerekmedikce sen sogan kuru dene istersen netten arastir
soğan kürü yaptım biraz devam edememiştim. bu adetten sonra hic birakmadan yapicam. yani bende anlamadim küçük kist almak yerine hormon duzenlemeye çalışmak daha mantıklı değil mi. doktor degistireyim bari ben. net konusmayan biriyle olmak da kötü. ameliyat olmaya da karsiyim yani 2.5 cm icin. dermoid olabilir dedi. e o mu degil mi belli degil. degisik gerçekten

soğan kürü yaptım biraz devam edememiştim. bu adetten sonra hic birakmadan yapicam. yani bende anlamadim küçük kist almak yerine hormon duzenlemeye çalışmak daha mantıklı değil mi. doktor degistireyim bari ben. net konusmayan biriyle olmak da kötü. ameliyat olmaya da karsiyim yani 2.5 cm icin. dermoid olabilir dedi. e o mu degil mi belli degil. degisik gerçekten
Bence siz 15 gun deneyin kuru sobra adet olunca da baska bir dr a tekrar gidin herseyin caresi var

bence de. öyle yapmak mantikli. su muthis adet agrilari ilk etapta gecse bana yetecek. bebek olmuyo zaten. en azindan gunler saglikli gecsin
Iyi bir tup bebek dr na gorunun neden olmasin elbette olabilir

0,59 ama bunun önemi yokmuş o test tek başına yumurta rezervinin hamile kalma şansını az olduğunu anlatan bir test değil sorun sadece amh ise mutlaka ankarada dr cem akarsu ile gorusun vu testi anlatıp sakin tüp bebek yapma sen normal kalırsın demişti ki bu doktorun tüp bebek merkezi var
benim malesef 0 :(

6 ay öncesi amh 0.11 fsh 14
1. Tedavi yaş 22 negatif
2. Tedavi yaş 23 pozitif (5 yaşında kızım)
3. Tedavi yaş 26 negatif
4. Tedavi yaş 27 negatif
5. Tedavi yaş 28 negatif
6. Tedavi yaş 29 pozitif :anneadayı:

6 ay öncesi amh 0.11 fsh 14
1. Tedavi yaş 22 negatif
2. Tedavi yaş 23 pozitif (5 yaşında kızım)
3. Tedavi yaş 26 negatif
4. Tedavi yaş 27 negatif
5. Tedavi yaş 28 negatif
6. Tedavi yaş 29 pozitif :anneadayı:
Maşallah Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah darısı bizlere olsun

Yumurta takibi yaptırdınız mı teste güvenmeyin sadece amh ise amh düşük olsa yada 0 alsa bile yumurta takibiyle bakıyorlar amh düşük olduğunda yumurtada kalitesi dusuk olup gelişmesi yavaş olabiliyor o zman ilaçla geliştiriyorlar adetin 2 gününden itibaren 2 ser gün arayla baktırin bence tüp bebekten önce

Yumurta takibi yaptırdınız mı teste güvenmeyin sadece amh ise amh düşük olsa yada 0 alsa bile yumurta takibiyle bakıyorlar amh düşük olduğunda yumurtada kalitesi dusuk olup gelişmesi yavaş olabiliyor o zman ilaçla geliştiriyorlar adetin 2 gününden itibaren 2 ser gün arayla baktırin bence tüp bebekten önce
yok canım yaa 3 dr gittim olmaz uğraşma dediler canına parana yazık dediler

Forumlari okuyorum ama hiç mesaj yazmamistim. Ben de 1bucuk yıldır uğraşıyorum en son geçen temmuz ayında doktor amh testi yaptirdi sonuç 0.79 çıktı fsb 10 direk tup bebek yaptırın dedi. fsh sonradan 6ya düştü. Aralik ayında tup bebek tedavisi icin başvurduk tup bebek yapacak olan doktor cok olumlu konustu sadece amh düşük sizde başka problem yok aşılama bile olur dedi.Eşimle ben tup bebek olsun dedik yumurta takibine başlandı ve 6tane folikul gördü fakat iğnelerle sonra 4 yumurta oluştu ve toplandı 2 tane embriyo oluştu. Emriyo kalitesi hakkında birşey denmedi. 3.gün embriyo olarak transfer edildi. Doktor ikiside sağlıklı dedi. 12.gün test yaptım pozitif ama 4gun sonra tekrar hcg baktirdim hcg 2ye katlamadi. Ocak ayı boyunca kanda hcg baktirdim ve hcg en çok 430a kadar çıktı muayenede cok küçük bir kese görüldü ama sagliksiz dendi dusukle sonuçlandı. Çok üzüldüm.fakat şimdi geri donup baktığımda hiç olumlu düşünmediğimi farkettim.tekrar deneyeceği yaza ama o zamana kadar da pozitif düşüneceğim. Impiryl ve b12 ile d vitamini kullanacağım yaza kadar. Ari sutu de kullanacagim

Forumlari okuyorum ama hiç mesaj yazmamistim. Ben de 1bucuk yıldır uğraşıyorum en son geçen temmuz ayında doktor amh testi yaptirdi sonuç 0.79 çıktı fsb 10 direk tup bebek yaptırın dedi. fsh sonradan 6ya düştü. Aralik ayında tup bebek tedavisi icin başvurduk tup bebek yapacak olan doktor cok olumlu konustu sadece amh düşük sizde başka problem yok aşılama bile olur dedi.Eşimle ben tup bebek olsun dedik yumurta takibine başlandı ve 6tane folikul gördü fakat iğnelerle sonra 4 yumurta oluştu ve toplandı 2 tane embriyo oluştu. Emriyo kalitesi hakkında birşey denmedi. 3.gün embriyo olarak transfer edildi. Doktor ikiside sağlıklı dedi. 12.gün test yaptım pozitif ama 4gun sonra tekrar hcg baktirdim hcg 2ye katlamadi. Ocak ayı boyunca kanda hcg baktirdim ve hcg en çok 430a kadar çıktı muayenede cok küçük bir kese görüldü ama sagliksiz dendi dusukle sonuçlandı. Çok üzüldüm.fakat şimdi geri donup baktığımda hiç olumlu düşünmediğimi farkettim.tekrar deneyeceği yaza ama o zamana kadar da pozitif düşüneceğim. Impiryl ve b12 ile d vitamini kullanacağım yaza kadar. Ari sutu de kullanacagim
hayırlısı olsun hakkında canım yasinkac

35 olacağım yakında. Doktor aralık veya ocak ayında yumurta durumuna göre başlarız tedaviye demişti. Hemen aralık ayında başladı ama kimyasal gebelikte sonuçlandı. En azından hamile kalabiliyorsun bunu öğrenmiş olduk dedi. Eşimden ve benden kromozom analizi istedi

35 olacağım yakında. Doktor aralık veya ocak ayında yumurta durumuna göre başlarız tedaviye demişti. Hemen aralık ayında başladı ama kimyasal gebelikte sonuçlandı. En azından hamile kalabiliyorsun bunu öğrenmiş olduk dedi. Eşimden ve benden kromozom analizi istedi
Yazdıklarınızı okudum aslında sizin gebe kalamama problemi yok gibi tedaviylede olsa kalabiliyosunuz bu çok iyi inşallah birdaha ki denemeniz son olur ve anne olursunuz. Genetik sonucuda iyi gelir inşallah. Bu arada amh ensın temmuzda bakıldı demişsnz tekrar baktırmadımı dr. Benim dr um 2 ayda bir neredeyse baktırıyor önce 1.33 cıktı 4 ay sonra aralıkta 1.4 çıktı şimdide şubatta yani 2 ay bile olmadan 0.99 çıktı ve moralim yerle bir bu kadar sürede düşmesinemi yanayım onca yaşadığım acılara mı. 4 aşılama 3 tüp bebek tedavisi biri pozitif ve düşük maalesef. Dr u değiştirdim tedaviye başlayamadık bi türlü laparoskopi histereskopi derken 6 ay geçti tedaviye başladık uzun protokol baskılamaya cevap vermedi 2 yumurta oluştu dr da aşılamaya çevirdi tedaviyi bünyene uymadı kısa protokol yapacaz bidahakine dedi. Genetikler normal şimdi fshr gen testi istedi benden kötü gelirse sonuç yüksek dozda ilaç verecekmiş. Fsh e2 va hepsi normal ama şu amh 2 ay içinde nasıl bu kadar düştü demekki daha da düşecek hemen

Tup bebek merkezindeki doktor tekrar amh baktirmadı. Histeroskopi de iyi çıkmıştı. Ama hiç yumurta ve emriyo kalitesiyle ilgili yorum yapmadılar. Ignelerden önce biesteron, b12 plus,dvit 3,ari sutu,tarçın,zerdecal,corekotu tozu ve siyah uzum çekirdeği tozu kullandım. Yumurta sayısı da6dan 4e düşünce doktor kararsizim dedi benim de moralim bozuldu. Nasip tabiki herşey. Allah hayirli sağlıklı bebekler nasip etsin.

Back