Yaa çok sevindim sizin adınıza, Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İsteyenlere de hayırlısıyla nasip olur inşallah. Siz de kusura bakmayın yazı dili bazen yanlış anlaşılabiliyor ben de tavırla yazmamıştım aslında.Bende sizi yanlış anlamış olabilirim belkide çünkü kırmak gibi bir amacım yoktu.
Vücudun tepki vermediği durumlar oluyor fakat sizinki gibi hem bu zorluk içerisindeyken hemde ilaca tepki vermeyecek olmasını düşünmek istemedim aslında
Kuzum kaç yaşındasın peki kaç kilosun gün içerisindeki hareket durumun nasıl peki? Bilmiyorum herşeye olumlu bakmaya çalışıyorum ve şimdi yorumunu okuyunca çok üzüldüm
İstersen minicik kendimden örnek vereyim sanada umut olsun olur mu
Benimde amh yüksekliğim olduğu için aylık yumurta üretimim fazla olduğu için yumurtalarım büyümüyor ve çatlamıyordu. Fakat bunun öncesinde en az 10 doktorun doğal yolla çocuğun olur demesi beni hiç kısır(infertilite) olacağımı aklıma bile getirmedi. 31 yaşımı doldurdum bu yıl 1992 doğumluyum . Artık yıllardır bebeğimiz olmayınca tüp bebek merkezine gittim. Nisan ayında tüp bebek merkezinde öğrendim kısırlığımı ve ağustos ayında da menopoz başlangıcım başladı sağ yumurtalığımda. 2 Aşılama olmuştum ve 1. Si pozitif oldu fakat biyokimyasala döndü 2.si ise direkt negatif sonuçlandı. Doktorum acil şekilde tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini ve sağ yumurtalığımı alarak oradaki yumurtalarımı kurtarmak istedi eşiminde yıllık izni geliyordu acaba bir daha aşılama desenek mi sorusu oluştu kendi doktorum uygulamadı başka bir doktora gidip en azından raporu hazırlarken boş beklemeyelim bir umut tekrar aşılama deneyelim istedik sağolsun kırmadı fakat lütfen umutlanmayında dedi, olumsuz baktı sürece.. süreç sonunda 21 Eylül'de aşılamam oldu bebeğim 3 yumurtam vardı toplamda ve doktorum bile bu sonuca çok şaşırdı ve umutlu olduğunu söyledi, tüp bebek raporunu tamamlama şimdilik askıya al dedi. Menopozlu yumurtalığımda 1 yumurtam solda ise 2 yumurtam vardı. Aşılama sonrası önerilen ilişki zamanlarını değerlendiremedik. 6 Ekim test günümdü ve kuzuuum hamileyim o yüzden lütfen sende umudunu yitirme olur mu? Dualarımda olacaksın söz veriyorum ve asla hiç birşey için ne kendini suçla nede umutsuzluğa kapıl. Bu süreçte azim, umut ve inanç en büyük destekçimiz oluyor.
Sizinle aynı yaştayız. 92 doğumluyum. 56 kiloyum. Hergün yürüyorum hareketliyim. İstanbuldayım. 2022 Haziranda öğrendim ben de ilk kısır olduğumu. Bu sene ocakta Zeynep Kamile de gittim sonra özele geçtim. 4 doktora göründüm toplam, hatta yumurtalar neden gelişmiyor diye genetik test yaptırmam tavsiye edildi, Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesinde kromozom analizi yaptırdım ama normal çıktı. Kromozomsal bi bozukluk yokmuş çok şükür. İlk öğrendiģimden beri çok vitamin takviye bazı aylarda baskılayıcı ilaçlar kullandım ama olmayınca napayım şimdilik akışına birakacağım birkaç ay. Sağlıklı beslenme, stresten uzak durmayı deneyeceğim. Çok stresli bir yapım var, o etkiliyor muhtemelen. Kuruyemişler, sebzeler yiyorum, bitki çayları vs. içmeye başladım. Deniyorum kendimce bişeyler
Öyle işte. Tekrar teşekkür ederim, güzel dilekleriniz için.