[sıze=3][ı]ahmet atakan in, polisin attigi biber gazinin, basina carpmasi sonucu öldügü yönünde ki haberlerin yalan oldugu anlasilmistir.
Gerek otopsi raporunda, gerek olay anini gösteren mobese kayitlarinda, murhumun catidan düserek öldügü anlasilmistir.
Ahmet atakan in ölüm anini yani catidan düsüs anini ggösteren videoyu izledigimde cok icim yanmisti.
O an ki yasadigi dehset ve aci kimbilir ne büyüktür diye düsünmüstüm.
Simdi ise merhumun ölmeden önce katildigi protestolerda sarf ettigi sözleri gösteren su videoyu izledim..
ahmet atakan eylemde bakın nasıl görüntülendi - youtube
merhumun, düstükten sonra üzerinde olan giysileri bile, protesto ederken ki giysileri.
Simdi neden yaziyorum bunlari?
Kimse kimse ile ayni inanclari, görüsleri, düsünceyi paylasmak zorunda ddegil ama herkes birbirinin kutsalina, düsüncesine, görüsüne saygi duymak zorunda.
Merhumun düsüs videosuna tekrar baktim da, gercekten cok yazik!
ıslam inancini benimseyenlerin bir sözü vardir.
"allah insani tepesi üssü diker"
ınanci islam olmayanlar icin ise bu söz söyle cevrilebilir.
"ne edersen kendine, edersin kendi kendine"
protestolar yapilabilir, görüsler dile getirilebilir, itirazlar edilebilir.
Ama asla belli sınırlar gecilmemelidir.
Kutsallara dil uzatmak, siddet, zulüm, kaos, mala zarar vermek insanlarin hak elde etmelerine degil, insanliktan cikmalarina sebep olur.
Bu basligi acmam ve bunlari dile getirmemin sebebi;
burada kadinlar var yani anneler.
Cocuklarinizi yetistirirken lütfen sınırları ögretin.
Merhumun tepesinin üzerine düsütügü videoyu izledigimden beri icimde bir tuaf duygu vardi.
Hep cok büyük dehset yasadigini, cok aci cektigini düsünüyordum, hatta dilede getirmistim
belki " allah insani tepesi üssü diker" sözünün tecellisidir belki degil, bunu sadece allah bilir.
Ama insanlar birseysleri söylerken, bir seyleri yaparken sectigi kelimelere, sınırlara dikkat etmeli.
Bana göre cok yazik etmis kendine, cünkü inancim geregi simdi hesap verme zamaninin geldigine inaniyorum.
Rahman olan allah in merhameti cok büyüktür, allah ona merhamet etsin.
Ayni inanci paylasmayanlar icinse;
yine sadece lütfen sınırlarımızı unutmayalim diyebilirim!
Ataturke hergun herkes istedigi gibi kufur ediyor.tayyip daha gecenlerde iki ayyasin kurdugu cumhuriyet demisti.Allah ayri Ataturk ayri ,ikisini nasil ayni kefeye koyuyorsunuz sasiriyorum.Bazilarini aklamak icin ne diyeceginizi yapacaginizi iyice sasirdiniz.
Genciza aciklamalarin icin saol, artik ben bazi insanlara anlatmaktan yoruldum.
Hala küfür etti diye ölmesimi lazim deniyor ya:))
Birileride cikmis " sinirle yapilan, söylenen sey" diyor dahada bir soke oluyorum.
Ben simdi burada sizin önünüze, sizin burada yaptiginiza benzer seyler koycagim, bakalim ne diyeceksiniz?
Basbakanin " tencere tava, hep ayni hava " sözünde ne var canim sinirlenmiste söylemis iste.
AKP genclik kollarindan bir kisinin " gerekirse anitkabiride yikariz " sözünde ne var simdi? sinirlenmis söylemis.
Bir kesimin cikip " Türk devleti, katil bir devlettir" sözünde ne var canim sinirlenmis söylemis.
Bir yazarin "Atatürk Cumhuriyeti kurarken kaç promil alkollüydü?" sözünde ne var canim, sinirlenmis söylemis iste.
Burada kutsala küfür edilmesini olagan karsiliyorsaniz, yukardaki sözlerede tepki verme hakkinizi kaybettiniz demektir.
Bu siddete harcanan enerji, etkili bir muhalefet olusturmak icin harcansa belki cok istenilen hükümeti devirme isi olmasi gerektigi gibi yapilabilirdi. Secimlerde!
aslinda yukarda ki cevap yazan mavi- delisi,arkadasim.
" sizinde evlatlariniz var, kimen ne olacagi bilinmez" derken, benim alintiladiginiz yazida vurguladigim seyi sizde vurguluyorsunuz.
Dolayli olarak " kötü sey yapan, söyleyen kisilerin basina kötü sey gellebilir" demek istiyorsunuz:)
dedigimiz sey ayni ise, neden itiraz ediyorsunuz?
Yaptigim kötü birsey icin benimde kötü bir sonucla karsilasabilecegim düscesinizi, siz gayet dogal dile getiriyorken, benim " kötü birsey yapan bir insan kötü sonucla karsilasabilir, merhumun kutsala ettigi küfürler belkide " allah insani tepe üssü diker" sözünün tecellisidir, belkide degildir, allah bılır" demem size neden abes geliyor:)
Yazida "haketmiste düsmüs" tam olarak nerede?
Yada "inancsizlar ölsün" cümlesi nerede?
Veyahut " sadece müslümanlarin inancina saygili olun" cümlesi nerede?
Suraya cevap yazan kisilerin gecmis mesajlarini baksak, bircogunun " büyük konusma" diye cevap yazdigi bir mesaj bulabiliriz.
Hatta burada bile var.
Insanlarin, büyük konusmanin bile kötü bir sonucu olacagini düsünmesi abes degil de, kutsala küfretmenin kötü sonuclari olabilecegini düsünmek mi abes?
Kaldiki, kesinlikle bu yüzden oldu gibi birsey yok yazida.
Tam tersine " Allah bilir" diyorum?
Evet ben bilemem Allah bilir, inancsiz olanlar icinse kimse bilemez.
Daha önce bu konuda acilmis basliklar var evet biride bana ait.
O baslikta yazdiklarimda aynen dogru.
Ne diyorum " ölüleri yaristirmayin!"
Burada ne deniyor?
NE olursa olsun bazi sinirlari asmayin.
Kutsallara küfürde bunlardan biri.
Hickimsenin kutsalina, inancina, düsüncesine karsi sinirlari asmayin.
Burada bile bazi kurallar var.
O kurallara uyulmadigi zaman ceza veriliyor.
Hayatin kendi icinde ki kurallar neden hice sayiliyor!
Simdi ben sinirlari asmayin kötü sonuclari olabilir dedigim zaman, murhuma üzülmemismi oldum:)
Belkide merhumla ayni düsüncede olanlardan fazla üzüldüm!
Neden biliyormusunuz?
Inancima göre suan onun durumunun cok kötü oldugunu düsündügüm icin.
Bu nedenle onun icin ALLAH tan merhamet diledim/ diliyorum.
Kaciniz " Allah ona merhamet etsin" ediniz?
Inancsiz olanlar icin degil bu sözüm.
Onlar icinse , SINIRLARIN asilmasinin dogru olmadigi gercegini dile getiriyorum.
Yazida tuaf olan sey ne?
Sinirlari asmayin, saygili davranin demek mi?
Kime neye oy verdiğini bilmeyen insanların yaşadığı bir ülkeden ne bekliyorsunuz ki..
tayyibin ogullarindan biri kirmizi isikta durmayip ,yaya gecitinden gecen bir sanatcimaza arabasiyla carparak oldurmustu.hemen yollari ,kanlari yikayip ortadan kaldirmislardi.ceza bile almamisti. Allah bunu da tepe ustu dikecek mi?
TDK sözlüğünde ayyaşın tanımı:
İçkiye düşkün, içkici, içici, keş, küplü, bekri
.Yanlış bişi yok yani
Chleon;
Ikiside agizdan cikan söz mü?
Ikiside birilerinin degerlerine saldiri mi?
Ikiside karsi taraf icin kabul edilemez geliyor mu?
Peki, insanlarin kutsalina küfür edilmesi yanlis degil mi?
Burada cevap yazan ve merhumla ayni düsüncede olan ( bunada hic anlam veremiyorum, merhumun ne düsüncede oldugunu, eylemini nicin yaptigini kimse tam olarak bilemez) kisiler arasinda" evet cok dogru, lütfen degerlere, kutsallara, haklara, düsüncelre saygili olun, ne demek kutsala küfür etmek" diyen kac kisi gördünüz.
Neredeyse Kutsala küfretmek, yemek yemek kadar dogalmis gibi lanse ediliyor.
Bende israrla diyorum ki;
Saygi göstermeyen saygi görmez, bunlarin bircok kisi tarafindan yapilmasi, bu yanlisi dogru yapmaz.
Hangi düsüncede olursa olsun,herkes buna tepki göstermeli, göstermeli ki, birgün birileride cikip kendi degerlerine, kutsallarina, düsüncelereine küfretmesin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?