• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düserek öldügü anlasildi!

Ben medyanin yayimladigi hic biseye inanmam...you tubeyede..insanlari allahu ekber diye asip keserlerse kimse sesi cikmsz..muskuman lari dimleri sevmiyirum ssdece insanlari srviyorumm..bi dusunun alkah tevrati inciki gonderdi kurandada degistigi yaziyor alkah neden izin verdi nende hiristiyankigi yahudikigi kotu gosteriyor onlarada o dini verdi gercegi gosterseydi din ssdrce somurudir..din hakkinda yorum yapilmasin.allah suriyede kucucuk bebekeride tepesi ustune dikmesin sahip ciksin boyle din uzerinden insamlari elestirenlerden igreniyorum..olmus insanin arkasindan konusmayinn.

Ben medyanin yayimladigi hic biseye inanmam...you tubeyede..insanlari allahu ekber diye asip keserlerse kimse sesi cikmsz..muskuman lari dimleri sevmiyirum ssdece insanlari srviyorumm..bi dusunun alkah tevrati inciki gonderdi kurandada degistigi yaziyor alkah neden izin verdi nende hiristiyankigi yahudikigi kotu gosteriyor onlarada o dini verdi gercegi gosterseydi din ssdrce somurudir..din hakkinda yorum yapilmasin.allah suriyede kucucuk bebekeride tepesi ustune dikmesin sahip ciksin boyle din uzerinden insamlari elestirenlerden igreniyorum..olmus insanin arkasindan konusmayinn.

o kadar garip bi tarzınız var ki 3-4 kez okudum msjınızı anlayabilmek için..

yalnız suçlu dinler ya da Allah değil insanlardır..suriyede ki çocukları Allah zehirlemedi değil mi? insana akıl ve irade vermiş,vicdan ve merhamet vermiş kullansın diye..

ama din üzerinden insanları eleştirip kendilerince garip bir üstünlük taslayanları bende kınıyorum hatta komik buluyorum onları.ellerinde olsa günah-sevap defteri tutacaklar.

Son düzenleme:
Bu konunun kapatilmasi yani " tepe üssü cakilmasi" sizi rahatlatacaksa, Mune Hanimin konuyu kapatmasinda benim icin bir mahsur yok:)

Zaten bu tür sözler, konunun hedefine ulasamadigini gösteriyor!
Kutsallara, düsüncelere, inanclara, fikirlere, haklara saygili olun demek bile zul geliyorsa insanlara, zaten bu konunun hicbir faydasi yok demektir.

Konuda tahammül edilemeyen nedir anlamis degilim!

Bir arkadas " ne var bunda Türk erkekleri her zaman eder bu küdürleri, mac izlerken bile eder" gibi birsey yazmis.
Inanin icim acidi!

Biz kadinlar olarak bunu hosgörüp, karsi koymadiktan, yapilmasinda mahsur görmedikten sonra, bunlarin asla sonu gelmez.

Bir yanlisin, bircok kisi tarafindan yapiliyor olmasi o yanlisi mesrulastirmaz!

Evet, ben cevremde küfür eden insana tahammül edemem.
Acziyettir sonucta!

Hatta bu konuda sunu anlatabilirim.

Istanbul da, genellikle yabanci turistlerin konakladigi bir otelde, aksam otel personeli mac izliyordu, lobide.
O sirada lobiden gecerken bir personelin küfür ettigini duydum, derhal yanina gittim ve " siz evinizde yanliz basiniza mac izlemiyorsunuz, agzinizdan cikanlara dikkat edin, yaptiginiz terbiyesizliktir "dedim.

Personel " afedersiniz, Türk müsterimiz oldugunu bilmiyordum, mac sirasinda kendimi kaptirmisim, bizim Türk erkekleri cok küfür ederler" dedi.
Bende " bunun ne Türklükle, nede erkeklikle alakasi var, bunun terbiye ile alakasi var" dedim ve odama ciktim.
Biraz sonra personel odamizin kapisini caldi" rahatsiz ettigim icin özür dilerim, daha önce kimse küfür ediyorum diye tepki vermemisti, lütfen kusura bakmayin, cok utandim" dedi.

Demek ki tepki verilirse, cocuklara daha kücük yaslarada, bunun kötü oldugu ögreilirse, toplum icinde en ufak seyde kutsallara bile küfür eden insanlarla karsilasmayiz!

Bu konudada buna dikkat cekmek istedim.
Lütfen cocuklariniza SINIRLARI ögretin.
Daha temiz, daha insancil, daha saygili, daha tahammüllü bir toplum olusturmak icin, cocuklarimiza bunlari ögretmeliyiz.
Cevremizde olan olumsuz olaylarada tepki vermeliyiz!

Son düzenleme:
İnş. öyle olmaz:)

kimse inançları aşağılamaz,bi başkasına vicdan sorgulaması yapmazsa kapanacağını sanmıyorum.

gerçi kimsenin artık yazacak bişeyi kaldımı orası ayrı.söylenecekler söylendi,cezalar kesildi...şu satten sonra konunun kafa üstü çakılması konu sahibinin çokta umrunda olmaz sanırım.:ssz:

Bu konunun kapatilmasi yani " tepe üssü cakilmasi" sizi rahatlatacaksa, Mune Hanimin konuyu kapatmasinda benim icin bir mahsur yok:)

Zaten bu tür sözler, konunun hedefine ulasamadigini gösteriyor!
Kutsallara, düsüncelere, inanclara, fikirlere, haklara saygili olun demek bile zul geliyorsa insanlara, zaten bu konunun hicbir faydasi yok demektir.

Konuda tahammül edilemeyen nedir anlamis degilim!

Bir arkadas " ne var bunda Türk erkekleri her zaman eder bu küdürleri, mac izlerken bile eder" gibi birsey yazmis.
Inanin icim acidi!

Biz kadinlar olarak bunu hosgörüp, karsi koymadiktan, yapilmasinda mahsur görmedikten sonra, bunlarin asla sonu gelmez.

Bir yanlisin, bircok kisi tarafindan yapiliyor olmasi o yanlisi mesrulastirmaz!

Evet, ben cevremde küfür eden insana tahammül edemem.
Acziyettir sonucta!

Hatta bu konuda sunu anlatabilirim.

Istanbul da, genellikle yabanci turistlerin konakladigi bir otelde, aksam otel personeli mac izliyordu, lobide.
O sirada lobiden gecerken bir personelin küfür ettigini duydum, derhal yanina gittim ve " siz evinizde yanliz basiniza mac izlemiyorsunuz, agzinizdan cikanlara dikkat edin, yaptiginiz terbiyesizliktir "dedim.

Personel " afedersiniz, Türk müsterimiz oldugunu bilmiyordum, mac sirasinda kendimi kaptirmisim, bizim Türk erkekleri cok küfür ederler" dedi.
Bende " bunun ne Türklükle, nede erkeklikle alakasi var, bunun terbiye ile alakasi var" dedim ve odama ciktim.
Biraz sonra personel odamizin kapisini caldi" rahatsiz ettigim icin özür dilerim, daha önce kimse küfür ediyorum diye tepki vermemisti, lütfen kusura bakmayin, cok utandim" dedi.

Demek ki tepki verilirse, cocuklara daha kücük yaslarada, bunun kötü oldugu ögreilirse, toplum icinde en ufak seyde kutsallara bile küfür eden insanlarla karsilasmayiz!

Bu konudada buna dikkat cekmek istedim.
Lütfen cocuklariniza SINIRLARI ögretin.
Daha temiz, daha insancil, daha saygili, daha tahammüllü bir toplum olusturmak icin, cocuklarimiza bunlari ögretmeliyiz.
Cevremizde olan olumsuz olaylarada tepki vermeliyiz!

Mesrulastiran Kim? Sadece siz Allah tepesi ustu diker demissiniz Ben de diyorum ki bu ulkenin genel bi sorunu inani inanmayani da malesef ediyor. Ben sizin bu olumle edilen kufur arasinda baglanti kurmanizin yanlis oldugunu anlatmak istedim. En basta malesef benm esim o zaman tepesi ustune dikilmeliydi.

Keske biraz daha okunakli yazsaymissiniz.
Yazinizi anlamakta cok güclük cektim.
Dinler hakkinda konusulmasin dedikten sonra, dinleri sömürü olarak lanse etmeniz, Allah, Suriye deki cocuklari öldürmesin demeniz baya bir celiskili olmus.

Burada ki konusulan dinler degil zaten, insanlarin kutsalina, inancina, düsüncesine, haklarina saygi duyulmasi gerektigi!

Kimse kimseye dini ögretecek degil.
Herkes arastirip tercihini yapabilecek yasta!
Isteyen istedigini tercih eder.
Ama tercihlere saygi duyulmak zorunda.
Aksi takdirde büyük kaoslar cikar!
Saygisizlik saygisizligi, tahrik tahrigi dogurur.

Bir taraf secer ve sectigimiz tarafin, karsi tarafa yaptigi saygisizliklara göz yumarsak, karsi tarafin da yapacagi saygisizliklara itiraz etme hakkimizi kaybederiz.

bugun çok benzer bir yazıyı feysbukta da okudum.
nedense geçen sefer beter olsun diyenler bu sefer yazık işallah inançlı gitmiştir değilse boşuna olmuş gibilerinden laflar ediyor.
ilginç geldi, birbirinizden feyz alıyorsunuz sanırım.

Mesrulastiran Kim? Sadece siz Allah tepesi ustu diker demissiniz Ben de diyorum ki bu ulkenin genel bi sorunu inani inanmayani da malesef ediyor. Ben sizin bu olumle edilen kufur arasinda baglanti kurmanizin yanlis oldugunu anlatmak istedim. En basta malesef benm esim o zaman tepesi ustune dikilmeliydi.

Iyide "bu cocuk böyle yapti onun icinde öldü" gibi bir ifade yok benim yazimda!

Siz nasil ki bunu kesin olarak bilemezseniz, bende bilemem.

Sadece zannedebilirim, kesin olarak böyledir demek " hasa" haddim degildir.

Ne demisim yazimda " ALLAH bilir"

Hani bir yatimin yada mazlumun hakini gasbeden birinin basina kötü sey gelince " ilahi adalet iste" denir.
Yada "büyük konusma, seninde basina gelir" denir.
Yada " etti buldu" denirya.

Yani yapilan kötü bir davranisin sonucunda, kisinin basina kötü birsey gelecegine inanilirya.
Iste benimki de bu.

Sürekli esinizi örnek vermissiniz, cok üzüldüm, insallah tez zamanda bu davranisindan vazgecer.
Cünkü ne olursa olsun kutsala küfretmek iyi bir davranis degildir!

weiss Allah insanı tepe üstü diker demişssin demissin

Atakanın videosunu görünce bir düşündüm bu laf tecelli etmiş gibi demişssin demissin

sonra karsıt yorumlar gelmeye baslayınca ben nerde öyle dedim diyorsun

yazıyorsun yazıyorsun arkasında duramıyorsun

eskiden ölünün arkasından konusulmazdı
milletce değerlerimizi de yitirdik artık

çok tepki alıyorsun farkında değilsin belki de farkında olarak yapıyorsun
ama doğru değil seçtiğin yol

Hala anlamak istemeyenlere son birkez kirmizi renkte koca koca

Belki " ALLAH insani tepesi üssü diker" sözünün tecellisidir belki degil, bunu sadece ALLAH bilir.

Yukarda ki cümlede anlatilani, iyice, acarak, cocuklarin bile anlayacagi sekilde birdaha anlatayim!

Merhumun düsüs sekli basindan beri dikkatimi cekiyor, o an cok büyük dehset ve aci yasadigini düsünüyorum.
Zira normal bir düsmede ( kisi baygin bile olsa) vucut yatar posizyonda hadi bilemedim ayaklar yukarda, sirt üzeri düser.
Merhumun direk kafasi üzeri düsmesi bana cok garip geliyordu.
Küfür videolarinin arkasindan, merhumun böyle düsmesi bende bu zanni uyandirdi.

Yukarda kirmizi yazida, yani ilk yazimda ne demisim?
Belki öyledir belki degil!!! ALLAH bilir... Demisim. Demisim.. Demisim!!!
Yani belki zannim dogrudur belki degil!!
Yazimin hala arkasindayim.
Ve ayni seyi söylüyorum!!

Hele gelen tepkiler umurumda bile olmaz:)) Bilen bilir:) Insanlar sirf linc ediyor diye dedigi lafi degistirecek yada insanlara yaranmak icin bildiginden sasacak insan degilim!!:))
Basta ne diyorsam aynisini diyorum.
Umarim anlatabilmisimdir!

Not: " Cok tepki aliyorum, sectigim yol dogru degil" öyle mi?:))) Belliki cevrenizde hep korkak insanlar olmus veyahutta, insanlari baskiyla sindirmeye alismissiniz ama ben,belli bir idolojideki insanlar bana tepki veriyor diye, onlarin hoslarina gidecek, idolojilerine karsi olmayan, gercekleri yok sayan cümleler kurmam hanimefendi!!:) Arastirir, sorar, bakar dogru gördügüm ne ise onu söylerim!!:)

Son düzenleme:
[video=youtube;mFY3uzgw2Oo]http://www.youtube.com/watch?v=mFY3uzgw2Oo[/video]
Bu videoyu biraz önce gördüm sonra burada konuyu farkettim. Eklemek istedim.
Gencecik aman yazık günah diyemeyeceğim kusura bakmayın. Vicdanımda rahat.
Kafam kadar taşları, beton yığınlarını polise atan adam ne kadar vicdanlıysa bende ona o kadar vicdan gösteririm.
Teroristlerden farkı silah kurşun olmaması mı?
O attıkları beton yığınları birinin üzerine gelse gerçi bunu istedikleri de aşikar.
Kızgınlıktan başka hiç bir duygu yok içimde:19:

P
Iyide "bu cocuk böyle yapti onun icinde öldü" gibi bir ifade yok benim yazimda!

Siz nasil ki bunu kesin olarak bilemezseniz, bende bilemem.

Sadece zannedebilirim, kesin olarak böyledir demek " hasa" haddim degildir.

Ne demisim yazimda " ALLAH bilir"

Hani bir yatimin yada mazlumun hakini gasbeden birinin basina kötü sey gelince " ilahi adalet iste" denir.
Yada "büyük konusma, seninde basina gelir" denir.
Yada " etti buldu" denirya.

Yani yapilan kötü bir davranisin sonucunda, kisinin basina kötü birsey gelecegine inanilirya.
Iste benimki de bu.

Sürekli esinizi örnek vermissiniz, cok üzüldüm, insallah tez zamanda bu davranisindan vazgecer.
Cünkü ne olursa olsun kutsala küfretmek iyi bir davranis degildir!

Insallah diyorum duaniza. Ben zaten baglanti kurmaniz bence yanlis dedim. Bilemeyiz sonucta olmus bir insanin arkasindan yorumlar yapiyoruz hepimiz.

videoyu o kadar izledim ama anlayamadım tam olarak ne küfrü ettiğini.
Sanırım Allahını s. ile başlayan bir küfür
Ben o küfrü ilk adanalı sevgilimden duymuştum,"bizim oranın meşhur küfrü" diye.Sonra başka bi adanalıdan...Adanaya ilk gidişimde sokaktaki ufacık bi çocuk ve telefonda konuşan yaşlıdan duymuştum aynı gün içinde.
Yani o yörede sıklıkla kullanılan bir küfür.
assla ve assla haklı göremem ama sosyoloji mezunu biri olarak en azından olayları mekanıyla incelemeyi önerebilirim.Nasıl baba oğulun karşılıklı rakı içmesi tekirdağda normal antepte anormalse,nasıl istanbullu baba karısının doğumuna bile girerken ağrıdaki baba bebekten bahsetmenin bile ayıp olduğunu düşünüyosa o yörede hergün duyulan bi küfrün o yöre insanına normal gelip ilkkez duyanın kanını dondurması da olağan bi durum bence.
Ayrıca dediğiniz cümleyi ilk defa duydum,farklı farklı kelimelerle allah insanı tepeüstü diker yazdım goggle'a ama hiçbi sonuca ulaşamadım.Sanırım etrafınızda bi iki yaşlı kadından duymuşsunuzdur.Hem Yüce Allah niye insanı tepe üstü diksin ki?
düşündüm ama tam olarak ne kastedildiğini anlamadım.insanlara Allahın merhametsizliğini mi göstermek istemiş acaba bu saçma cümleyi ilk uyduran?Böyle böyle soğutuyolar insanları dinden...
küçükken Allahın beni banyoya sokup kaynar suyla yakacağından korkardım.Neden??
çünkü ALLAH YAKAR
oysa Allah değil Şeytan yakar...

Sosyoloji mezunuzunuz?

Farkinda misiniz? Örf, anane, adet gibi seylerle, saygisizligi karistiriyorsunuz:)

Sizin bahsettiginiz sey yöresel, adetler, örfler, gelenekler falan filan.

Daha öncede yazdim, bir yanlisin bircok kisi tarafindan yapilmasi, o yanlisi mesrulastirmaz.

Ama masallah, siz neredeyse, " Kayseri ye gittim, herkes manti yapiyordu" der gibi, "Adana ya gittim, herkes kutsala küfrediyordu" diyorsunuz:)

Sanki, Adana da insanliktan nasibini almamis, ne kutsala, ne maneviyata saygisi olmayan insanlar toplanmis..

3-5 kendini bilmez saygisizin yaptigi seyle, o yapilani mesrulastirmis, birde bir ile maletmissiniz:)

Ayrica "Allah insani tepe üssü diker" sözünün aciklamasini sorsaniz ben yazardim:)

Kisaca " Yapilan hicbir zulüm, kötülük karsiliksiz kalmaz" demek.

Sizin ebeveynler keske biraz arastirsaymis, zira din, cocuklara korkutularak ögretilmez:)

Allah ta kimseye zulmetmez, kisi ancak kendisi kendine zulmeder.

Demekki neymis.bazi yorelerde sinirlenince kizinca erkeklerin agzina pelesenk olan bazi kufurler varmis. O kizginlikla o yorede oldukca sik duyulan kulak asinaligi yapmis o kufru agzindan kacirmasi bu kisinin bunu icten ve isteyerek soylediginin gostergesi degilmis.
Nokta...

videoyu o kadar izledim ama anlayamadım tam olarak ne küfrü ettiğini.
Sanırım Allahını s. ile başlayan bir küfür
Ben o küfrü ilk adanalı sevgilimden duymuştum,"bizim oranın meşhur küfrü" diye.Sonra başka bi adanalıdan...Adanaya ilk gidişimde sokaktaki ufacık bi çocuk ve telefonda konuşan yaşlıdan duymuştum aynı gün içinde.
Yani o yörede sıklıkla kullanılan bir küfür.
assla ve assla haklı göremem ama sosyoloji mezunu biri olarak en azından olayları mekanıyla incelemeyi önerebilirim.Nasıl baba oğulun karşılıklı rakı içmesi tekirdağda normal antepte anormalse,nasıl istanbullu baba karısının doğumuna bile girerken ağrıdaki baba bebekten bahsetmenin bile ayıp olduğunu düşünüyosa o yörede hergün duyulan bi küfrün o yöre insanına normal gelip ilkkez duyanın kanını dondurması da olağan bi durum bence.

kapatılan topicte sormuştum ben de, gerçekten merak ediyordum benden başka bu küfürün ne kadar yaygın olduğunu bilen yok mu diye.. hiç adanaya veya o taraflara gitmememe rağmen, gayet istanbulun göbeğinde bir çok kez şahit olduğum ve özellikle o memleketli insanlar tarafından cümle içinde çok sık kullanıldığını bildiğim bir küfür.
bu şekilde örneklerle anlattığın için teşekkür ederim.

sadece bu 5 saniyelik küfürle, çocuğun hiçe sayılması çok garip.

ilk kez duyanlar olduğunu da çok sanmıyorum aslında.

Back