• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düserek öldügü anlasildi!

ahmet atakan in, polisin attigi biber gazinin, basina carpmasi sonucu öldügü yönünde ki haberlerin yalan oldugu anlasilmistir.
Gerek otopsi raporunda, gerek olay anini gösteren mobese kayitlarinda, murhumun catidan düserek öldügü anlasilmistir.

Ahmet atakan in ölüm anini yani catidan düsüs anini ggösteren videoyu izledigimde cok icim yanmisti.
O an ki yasadigi dehset ve aci kimbilir ne büyüktür diye düsünmüstüm.

Simdi ise merhumun ölmeden önce katildigi protestolerda sarf ettigi sözleri gösteren su videoyu izledim..
ahmet atakan eylemde bakın nasıl görüntülendi - youtube

merhumun, düstükten sonra üzerinde olan giysileri bile, protesto ederken ki giysileri.

Simdi neden yaziyorum bunlari?
Kimse kimse ile ayni inanclari, görüsleri, düsünceyi paylasmak zorunda ddegil ama herkes birbirinin kutsalina, düsüncesine, görüsüne saygi duymak zorunda.

Merhumun düsüs videosuna tekrar baktim da, gercekten cok yazik!

ıslam inancini benimseyenlerin bir sözü vardir.
"allah insani tepesi üssü diker"

ınanci islam olmayanlar icin ise bu söz söyle cevrilebilir.
"ne edersen kendine, edersin kendi kendine"

protestolar yapilabilir, görüsler dile getirilebilir, itirazlar edilebilir.
Ama asla belli sınırlar gecilmemelidir.
Kutsallara dil uzatmak, siddet, zulüm, kaos, mala zarar vermek insanlarin hak elde etmelerine degil, insanliktan cikmalarina sebep olur.

Bu basligi acmam ve bunlari dile getirmemin sebebi;
burada kadinlar var yani anneler.
Cocuklarinizi yetistirirken lütfen sınırları ögretin.

Merhumun tepesinin üzerine düsütügü videoyu izledigimden beri icimde bir tuaf duygu vardi.
Hep cok büyük dehset yasadigini, cok aci cektigini düsünüyordum, hatta dilede getirmistim

belki " allah insani tepesi üssü diker" sözünün tecellisidir belki degil, bunu sadece allah bilir.
Ama insanlar birseysleri söylerken, bir seyleri yaparken sectigi kelimelere, sınırlara dikkat etmeli.

Bana göre cok yazik etmis kendine, cünkü inancim geregi simdi hesap verme zamaninin geldigine inaniyorum.
Rahman olan allah in merhameti cok büyüktür, allah ona merhamet etsin.

Ayni inanci paylasmayanlar icinse;
yine sadece lütfen sınırlarımızı unutmayalim diyebilirim!
[sıze=3][ı]
peki allah inancı kullanıp insanları sömürenlere, tecavüze göz yumanlara alkış tutanlara, asker ve halk arasında kanı durdurmak istemeyenlere, insanlar sınav için paralanırken sözleşmeli puansız alınanlara, müslüman halka eziyet eden kişilere yol açanlara nasıl bir ölüm getirir bununla ilgili bir atasözü filan var mıdır? Herkesin inancı imanı kendine kimse bu şekilde ölümü haketmez. Taktir allahındır. Düşerek ölmüşsede allah rahmet eylesin ve günahlarını affetsin demek düşer bize... Yorum yapıp tepe üstü düştü demek değil!!!içim sızladı sizinde belki evlatlarınız var yada olacak.. Birt ölünün arkasından tepe üstü düştü filan diye konuşmak çok acımasızca.. Yarın kimin ne olacağı ne şekilde öleceğini kimse bilmez...
[/ı]
[/sıze] :50:

Ataturke hergun herkes istedigi gibi kufur ediyor.tayyip daha gecenlerde iki ayyasin kurdugu cumhuriyet demisti.Allah ayri Ataturk ayri ,ikisini nasil ayni kefeye koyuyorsunuz sasiriyorum.Bazilarini aklamak icin ne diyeceginizi yapacaginizi iyice sasirdiniz.

tabiki aynı kefeye koyamayız bir insanoğlunu yaratıcıyla,
bak aslında sizde farkındasınız,
benim demek istediğim ona laf edilince suçlu vatan haini olunuyor,
Yaradana küfredilince gelenek falan
ne bu şimdi bir insanoğlu bizi yaratandan dahamı değerli haşa!
kim neye inanıyor beni ilgilendirmez,biz ne kadar anlayışlı olmaya çalışsakta
insanlar artık sınırları zorluyor,
ve kırmızılı yeri anlamadım,kimi aklamaya çalışıcam
benim burda kişileri aklamaya çalışan bir sözüm olmadı,
kendi yazınıza cevap gibi olmuş.....

Genciza aciklamalarin icin saol, artik ben bazi insanlara anlatmaktan yoruldum.

Hala küfür etti diye ölmesimi lazim deniyor ya:))
Birileride cikmis " sinirle yapilan, söylenen sey" diyor dahada bir soke oluyorum.

Ben simdi burada sizin önünüze, sizin burada yaptiginiza benzer seyler koycagim, bakalim ne diyeceksiniz?

Basbakanin " tencere tava, hep ayni hava " sözünde ne var canim sinirlenmiste söylemis iste.
AKP genclik kollarindan bir kisinin " gerekirse anitkabiride yikariz " sözünde ne var simdi? sinirlenmis söylemis.
Bir kesimin cikip " Türk devleti, katil bir devlettir" sözünde ne var canim sinirlenmis söylemis.
Bir yazarin "Atatürk Cumhuriyeti kurarken kaç promil alkollüydü?" sözünde ne var canim, sinirlenmis söylemis iste.

Burada kutsala küfür edilmesini olagan karsiliyorsaniz, yukardaki sözlerede tepki verme hakkinizi kaybettiniz demektir.

Bu siddete harcanan enerji, etkili bir muhalefet olusturmak icin harcansa belki cok istenilen hükümeti devirme isi olmasi gerektigi gibi yapilabilirdi. Secimlerde!

Weiss, verdiğin örneklerle bu olayı pek bağdaştıramadım. Ben de "bu küfür aslında hep duyduğumuz kötü küfürlerden" düşüncemi burada bir çok kez belli ettiğim için, cevap verme gereği duydum yazdıklarına. şimdi sokağa çıksan, küfürlü konuşan birinin söylediklerine kulak kabartsan "senin dinini imanını si...." cümlesini illa duyarsın. veya aynı şekilde "senin allahını ....." küfürünü de..

hele bazı yörelerde, bunlar "aptal, salak" tarzı küfürler olarak kabul ediliyor.

normal mi? hayır. ayıp ve seviyesiz mi? evet..

ama garip değil yani. hepimiz türkiyede yaşıyoruz, çevremizde küfür eden insan olup olmaması önemli değil, ama herhalde sokaklar sadece kraliyet ailelerinden oluşmuyor. bir şekilde duyuyoruz.

kalıplaşmış küfürleri halktan birinin kavga anında söylemesi başka bir şey, siyasi parti gençlik kolları başkanının atatürkün mezarını yakıp yıkmaktan bahsetmesi başka bir şey.

hı ayrıca senin verdiğin örnekler zaten küfür değil.

ikisini aynı kefeye nasıl koydun anlam veremedim.

bu arada, kırmızı ile belirttiğim cümlen için takdir ettim. ben de aynı fikirdeyim

Aslinda yukarda ki cevap yazan Mavi- delisi,arkadasim.
" sizinde evlatlariniz var, kimen ne olacagi bilinmez" derken, benim alintiladiginiz yazida vurguladigim seyi sizde vurguluyorsunuz.

Dolayli olarak " kötü sey yapan, söyleyen kisilerin basina kötü sey gellebilir" demek istiyorsunuz:)

Dedigimiz sey ayni ise, neden itiraz ediyorsunuz?
Yaptigim kötü birsey icin benimde kötü bir sonucla karsilasabilecegim düscesinizi, siz gayet dogal dile getiriyorken, benim " kötü birsey yapan bir insan kötü sonucla karsilasabilir, merhumun kutsala ettigi küfürler belkide " ALLAH insani tepe üssü diker" sözünün tecellisidir, belkide degildir, ALLAH BILIR" demem size neden abes geliyor:)

Son düzenleme:
aslinda yukarda ki cevap yazan mavi- delisi,arkadasim.
" sizinde evlatlariniz var, kimen ne olacagi bilinmez" derken, benim alintiladiginiz yazida vurguladigim seyi sizde vurguluyorsunuz.

Dolayli olarak " kötü sey yapan, söyleyen kisilerin basina kötü sey gellebilir" demek istiyorsunuz:)

dedigimiz sey ayni ise, neden itiraz ediyorsunuz?
Yaptigim kötü birsey icin benimde kötü bir sonucla karsilasabilecegim düscesinizi, siz gayet dogal dile getiriyorken, benim " kötü birsey yapan bir insan kötü sonucla karsilasabilir, merhumun kutsala ettigi küfürler belkide " allah insani tepe üssü diker" sözünün tecellisidir, belkide degildir, allah bılır" demem size neden abes geliyor:)

[sıze=3][ı]
hayır siz yada yakınınız tepe üstü düşer ve ölürse o zaman kutsala küfrettiğiniz için diye sonuç mu çıkarmak lazım ? Bunu algılamak için yarın kimin nasıl öleceğini bilemeyiz dedim. çünkü size göre ölüm şekli bir çıkarımdır...
[/ı][/sıze]

dini sizin gibi algılayıp çıkarım yapanlara üzülüyorum sadece...ÖYLE Bİ HALE GETİRİYORSUNUZ Kİ SANKİ ALLAH CEZA VERMEK İÇİN BEKLEYEN BİR KUTSAL ( TÖVBE ) .....

Son düzenleme:
Chleon;
Ikiside agizdan cikan söz mü?
Ikiside birilerinin degerlerine saldiri mi?
Ikiside karsi taraf icin kabul edilemez geliyor mu?
Peki, insanlarin kutsalina küfür edilmesi yanlis degil mi?
Burada cevap yazan ve merhumla ayni düsüncede olan ( bunada hic anlam veremiyorum, merhumun ne düsüncede oldugunu, eylemini nicin yaptigini kimse tam olarak bilemez) kisiler arasinda" evet cok dogru, lütfen degerlere, kutsallara, haklara, düsüncelre saygili olun, ne demek kutsala küfür etmek" diyen kac kisi gördünüz.
Neredeyse Kutsala küfretmek, yemek yemek kadar dogalmis gibi lanse ediliyor.
Bende israrla diyorum ki;
Saygi göstermeyen saygi görmez, bunlarin bircok kisi tarafindan yapilmasi, bu yanlisi dogru yapmaz.
Hangi düsüncede olursa olsun,herkes buna tepki göstermeli, göstermeli ki, birgün birileride cikip kendi degerlerine, kutsallarina, düsüncelereine küfretmesin!

Son düzenleme:
Yazida "haketmiste düsmüs" tam olarak nerede?

Yada "inancsizlar ölsün" cümlesi nerede?

Veyahut " sadece müslümanlarin inancina saygili olun" cümlesi nerede?

Suraya cevap yazan kisilerin gecmis mesajlarini baksak, bircogunun " büyük konusma" diye cevap yazdigi bir mesaj bulabiliriz.
Hatta burada bile var.

Insanlarin, büyük konusmanin bile kötü bir sonucu olacagini düsünmesi abes degil de, kutsala küfretmenin kötü sonuclari olabilecegini düsünmek mi abes?

Kaldiki, kesinlikle bu yüzden oldu gibi birsey yok yazida.
Tam tersine " Allah bilir" diyorum?

Evet ben bilemem Allah bilir, inancsiz olanlar icinse kimse bilemez.

Daha önce bu konuda acilmis basliklar var evet biride bana ait.
O baslikta yazdiklarimda aynen dogru.
Ne diyorum " ölüleri yaristirmayin!"

Burada ne deniyor?
NE olursa olsun bazi sinirlari asmayin.
Kutsallara küfürde bunlardan biri.
Hickimsenin kutsalina, inancina, düsüncesine karsi sinirlari asmayin.

Burada bile bazi kurallar var.
O kurallara uyulmadigi zaman ceza veriliyor.
Hayatin kendi icinde ki kurallar neden hice sayiliyor!

Simdi ben sinirlari asmayin kötü sonuclari olabilir dedigim zaman, murhuma üzülmemismi oldum:)

Belkide merhumla ayni düsüncede olanlardan fazla üzüldüm!

Neden biliyormusunuz?
Inancima göre suan onun durumunun cok kötü oldugunu düsündügüm icin.
Bu nedenle onun icin ALLAH tan merhamet diledim/ diliyorum.
Kaciniz " Allah ona merhamet etsin" ediniz?
Inancsiz olanlar icin degil bu sözüm.
Onlar icinse , SINIRLARIN asilmasinin dogru olmadigi gercegini dile getiriyorum.

Yazida tuaf olan sey ne?
Sinirlari asmayin, saygili davranin demek mi?

ben weis arkadaşımızın yazdığı yazıda herhangi bir 'oh olmuş , iyi olmuş' havası sezmedim. bunu sezenler neye göre hangi cümleden dolayı sezdiler onu gerçekten anlayamadım. Ölen genç için İNANCIM GEREĞİ gerçekten Bir müslümanın ölümünden çok daha fazla üzülüyorum . Rabbim gerçekten sonsuz merhameti ile rahmet eylesin..
amacım avukatlık vs değil sadece gerçekten herkesin bu şekilde algılamış olmasını çözemedim. inançlara saygılı olunmalı dedİği için mi bu tepki..
sözüm gerçekten öyle hissedenler için hissetmeyenler üzerine alınmasın çünkü ben bu sanırım inançsız gencin ölümüne katledilen ve ülkemizden milletimizden olmayan insanlardan çok daha fazla üzülen biri olarak yazıyorum. birçokları bu gencin ölümüne üzülmeyenleri topa tutarken ölen her insana üzülün dini mezhebi ve ırkı önemli değil diye insanlık dersleri vermeye çalışırken yine bunu diyen insanların katledilerek ölen insanlar için üzülenlere kızıyor olması ve üzülmediklerini söylemeleri çok garibime gidiyor gerçekten.. insanları anlamak nekadar zor... ölüler ve acılar yarıştırılıyor. bu amaçsız ve yakışıksız yarış neden anlamıyorum.. kimin kime neden nekadar üzüldüğünü kimse bilemezki... ayrıca bu kimseyide ilgilendirmez. acıları yarıştırmek nekadar yakışıksız...

Ben burada inancimi tartisacak, yada size dini ögretecek degilim!
Herkes yetiskin insan, iradesini kullanabilecek yasta!

Inanmayan bir insanin " büyük konusma, basina gelebilir" demesi ne kadar normal ise, inanan insaninda "kutsala küfretme, basina kötü sey gelebilir" demeside o kadar normal!

Allah insanı tepe üssü diker diyorsunuz yaa ohooo o zaman o kadar tepe üssü dikilecek,polis,milletvekili,bakan,vali,belediye başkanı vs.var ki bu ülkede o kadar çok beddua aldılar ki,kendilerinde Allah korkusu olduğunu zannediyorlar ama onlar şeytanla işbirliği içersindeler..Güya öteki tarafı düşünüyorlar öyle mi pehh!! Bu dünyada yerlerini sağlamlaştırdılar bizlerin sırtından haram olsun verdiğimiz vergiler onlara...

Başbakan yandaşlarını aptal yerine koyuyor ama onlar uyumaya devam ediyorlar,başbakan hangi kelimeyi konuşsa yandaşlar aynılarını tekrarlıyorlar üretmeden..Kime neye oy verdiğini bilmeyen insanların yaşadığı bir ülkeden ne bekliyorsunuz ki..

Allah Ahmet Atakan ve diğer eli sopalı,silahlı canilerce katledilen direnişçi arkadaşlarımızı rahmet eylesin,onların ahı yapanların peşini ömürleri boyunca bırakmasın inşallah..

Kime neye oy verdiğini bilmeyen insanların yaşadığı bir ülkeden ne bekliyorsunuz ki..

Bu cümleye de bayıldım.
Nasıl bir konuymuş buda insanlar kendi kendine cevabını veriyor:31:

Son düzenleme:
Hala, "kesin bu yüzden oldu" denilmis gibi lanse ediliyorya pes!

Bu yüzden olabilir de olmayabilirde, ALLAH bilir sözü nasil oluyorda anlasilmiyor, anlamadim!
Durmadan ayni seyi yazmayacagim, konu bosuna uzuyor! Önceki sayfalarca defalarca yazdim!
Israrla anlamak istemeyip, dönüp dolasip ayni seyi yazanlarinda, artik baska amaclari oldugunu düsünmeye basladim!

Son düzenleme:
tayyibin ogullarindan biri kirmizi isikta durmayip ,yaya gecitinden gecen bir sanatcimaza arabasiyla carparak oldurmustu.hemen yollari ,kanlari yikayip ortadan kaldirmislardi.ceza bile almamisti. Allah bunu da tepe ustu dikecek mi?

tayyibin ogullarindan biri kirmizi isikta durmayip ,yaya gecitinden gecen bir sanatcimaza arabasiyla carparak oldurmustu.hemen yollari ,kanlari yikayip ortadan kaldirmislardi.ceza bile almamisti. Allah bunu da tepe ustu dikecek mi?

Yok sanirim allah sanatcimizin tepe ustu dusmesini istemisti.azrailide ogullarindan biriydi.

Son düzenleme:
Simdi biri bana cikip, su kisi bunu bunu yapti dese, benim bildigim duydugumdan ibarettir.
Bu noktada benim söyleyebilecegim, her kim haksizlik, zulüm, siddet yapti ise, ALLAH hakettigini versin demek olur.

Ama birebir izledigim bir görüntü, duydugum söz, gördügüm belge varsa da, görmemezlikten gelmem.

Madem bazi konulari dile getirmek istiyorsunuz, acin bir baslik, orada konuslaim ve bende bildigim kadari ile konusayim.

Ama buraya gelip te kutsala küfür edilmesini baska olaylari öne sürerek mesrulastirmaya calisirsaniz iste orada dur derim!

Son düzenleme:
Yahu iki gündür bir küfür tartışmasıdır gidiyor.
Kimse de demiyor ki olay anında koca koca beton parçaları neden aşağıya atılıyor?
Ölen kişi roportajında ''çatıdan atılan çekyat, çamaşırmakinesi bizi güçlendiriyor'' derken kimse demiyor ki ''bu nasıl bir destek?''
Polis insan değil mi? Betonla, çekyatla, çamaşır makinesiyle ezilemeyecek kadar zırhlı bir kıyafeti varda biz mi bilmiyoruz?

TDK sözlüğünde ayyaşın tanımı:

İçkiye düşkün, içkici, içici, keş, küplü, bekri

.
Yanlış bişi yok yani :D

ben içki içmem namaz kılarım
ama ben de bazılarının gözünde ayyaşım

Yani tdk nın tanımını değiştirmesi lazım
ayyaş bazı görüşten olmayanlara deniyor artık
ya da sadece bazı görüştekilere

Chleon;
Ikiside agizdan cikan söz mü?
Ikiside birilerinin degerlerine saldiri mi?
Ikiside karsi taraf icin kabul edilemez geliyor mu?
Peki, insanlarin kutsalina küfür edilmesi yanlis degil mi?
Burada cevap yazan ve merhumla ayni düsüncede olan ( bunada hic anlam veremiyorum, merhumun ne düsüncede oldugunu, eylemini nicin yaptigini kimse tam olarak bilemez) kisiler arasinda" evet cok dogru, lütfen degerlere, kutsallara, haklara, düsüncelre saygili olun, ne demek kutsala küfür etmek" diyen kac kisi gördünüz.
Neredeyse Kutsala küfretmek, yemek yemek kadar dogalmis gibi lanse ediliyor.
Bende israrla diyorum ki;
Saygi göstermeyen saygi görmez, bunlarin bircok kisi tarafindan yapilmasi, bu yanlisi dogru yapmaz.
Hangi düsüncede olursa olsun,herkes buna tepki göstermeli, göstermeli ki, birgün birileride cikip kendi degerlerine, kutsallarina, düsüncelereine küfretmesin!

benim de ısrarla demek istediğim şey, çocuk ölmüş, eylemlere katıldığı bir zamanda ölmüş, hem de daha 22 yaşındayken.. kimse o anki olayları tartışmıyor, neden olmuş, nasıl olmuş, nasıl tepeden o şekilde düşmüş (gizemini koruyor maalesef)..

çoğu kişinin konuştuğu şey çocuğun ettiği küfür. benimde tepkim buna aslında.

yoksa o ettiğin küfürün oldukça popüler olması, bu küfürü meşrulaştırmaz.

ama aynı şekilde, küfür ettikten sonra 22 yaşında birinin şaibeli ölümünü de sebep olarak gösterilemez veya arkasından "oh olmuş dine küfür etmiş" denilemez. - genel bir yorum -

ikisi de aynı derecede ayıp..

buraya yazanların hiç biri "ne güzel küfür etmiş" demedi. herkes önceki başlıkta kınadı. ama çocuğun sadece küfürüyle anılmasına ve hatırlanmasına tepki gösterdi.

ben konuşulması gereken konunun farklı olması gerektiği fikrindeyim.

weiss, ilk sayfanda yazmışsın ya ne ekersen onu biçersin tarzında bir şey.. işte bu olayda çocuğun ektiği şeyi küfür etmek değil. küfür ettiği için tepe üstü(!) düşmüyor. bunun nedenlerini tartışmak ve olay hakkında birbirimizi bilgilendirmek daha mantıklı olur.

Bir sürü yorum yazildi ama ben " ayiptir, degerlere küfür etdilmemeli" sözünü hic görmedim.
Zaten ilk mesajimda, merhuma ALLAH tan merhamet diledim.
Benim bu kadar yazdigim sey sadece degerlere küfür edilmemesi icin de degil.
SINIRLAR asilmasin!
Bunu söyledim/söylüyorum.
Hala "küfür ettigi icin düsmüyor" denilmesi, inanin biktirdi beni.
Kac kez anlattim, o benim zannim " kötü birsey yapanin basina, kötü sey gelir" denilir ya, iste bende buna atifta bulunarak anlattim olayi.
Kesinlikle bunun icindir de demedim, ben böyle düsündüm, gercegini ALLAH bilir dedim.
Ayrica, merhum icin ALLAH tan merhamet diledim!!!

Hea siz diyorsaniz ki " evet, hangi görüste olursa olsun, herkes degerlere saygili olmali" benim icin yazida verdigim mesaj alinmis demektir.

Konusmak istediginiz konu, Türkiye de yasananlar ise;
Bu konuda cok yazdim.
Bizim insanimiz siddetemi alismis yoksa siddeti son care olarak mi kullaniyor bilemiyorum?
Zira olanlar siddetten baska birsey degil.
Kac kez söyledim yine söylüyorum, siddetle, kaosla hicbirsey elde edilmez.
Daha önce ki mesajimda da dedim.
Siddete harcanan bunca enerji " nasil daha etkili bir muhalefet olustururuz" konusuna harcansaydi, belki daha etkili olurdu.
Bir genc öldü, peki kazanimi ne oldu?
Keske gencligini, enerjisini daha dogru sekilde harcasaydi, belki hem sonuc elde edebilir, hemde hala hayatta olabilirdi.

Herseyi yapmak icin bir dogru yol birde yanlis yol vardir.
Bastaki insanlar, insanlarin haklarini, özgürlüklerini gasp ederek, siddet yolu ile basa gelmis olsalar tamam siddet yolu secilsin.
Ama demokratik bir yolla basa gelenleri siddet yoluyla oradan indiremezsiniz.
Dogru yol, etkili bir muhalefet olusturmak ve yapici elestirilerle halka " biz daha iyi isler yapabiliriz" mesajini vererek, ayni demokratik yollarla hükümeti degistirmektir.

Derseniz ki " biz etkili bir muhalefet olusturamiyoruz, hükümetinde degismesini istiyoruz, bunun icin herseyi yapacagiz, siddette bunlardan biri" derseniz.
O zaman gösterdiginiz siddete karsilik, siddet gösterilmesine ve can kayiplarinin olmasina razi olacaksiniz.
Bu kacinilmazdir.
Bir amac icin siddet ve kaostan medet umuyorsaniz, sonuclarinada katlanmak gerekir.

Back