- 21 Mart 2019
- 300
- 236
- 23
- Konu Sahibi unutkangelin
-
Umut her zaman var hayırlısını ve sağlıklısını dile canım,bazen biz ne yaparsak yapalım ne dilersek dileyelim bizim için hangisi iyi bilemiyoruz,inşallah sağlıkla ilerler olmazsada kendini yıpratma,vardır bundada bir hayır deyip yolumuza bakmalıyız,yoksa içindeki boşluktan çıkamıyor insan..Arkadaşlar çok kötüyüm, ağlamaktan helak oldum.
Geçen ay yaşadığım kimyasal gebelik sonrası bu ay adetim yine 1 gün gecikti.
Ben koştum kan verdim. 24 Nisanda kan vermelerim başladı.
24 Nisan 21,88
26 Nisan 53,51 (bu gün koştum doktora gittim çünkü damla damla pembe-kahverengi kanamam vardı. Doktor Progestan verdi. Sabah akşam başladım. Kan takibine devam dedi.)
28 Nisan 133,7 (27 Nisandan beri kanamam kesilmişti.)
30 Nisan Sabah idrar testi pozitif
Saat:8.30 başka hastanede kan testi 119,10
Doktor yine aynı yerde bir kere daha ver dedi saat 14.00: 125,5
Velhasıl kimyasala çevireceğini bilsem de umutlanmışım.
Şu an Adetim 8 gün geçti. Doktor iki gün sonra bir daha kan ver, sağlıklı da ilerleyebilir dedi. Kollarım delik deşik oldu.
Hayattan soğudum arkadaşlar.
İçten içe umutlanmışım meğer.
Sizce hala umut var mı?
Yoksa neden sürekli kimyasal yaşıyorum?
Umutlar tükendi.Umut her zaman var hayırlısını ve sağlıklısını dile canım,bazen biz ne yaparsak yapalım ne dilersek dileyelim bizim için hangisi iyi bilemiyoruz,inşallah sağlıkla ilerler olmazsada kendini yıpratma,vardır bundada bir hayır deyip yolumuza bakmalıyız,yoksa içindeki boşluktan çıkamıyor insan..
Canım ben de yaşadım benzer şeyleri o nedenle seni anlayabiliyorum. Sahip olmuşken kaybetmek çok kötü.. Ama hersey bizler için. Benim doktorum bana sen hamile bile sayılmazsın demişti. O zaman çok sinirlenmistim ama o psikolojiden sıyrılmama iyi gelmişti. Söyle düşün. En azından hamile kalman çok zor değil. Nice insan bu aşamaya gelmek için neler yapıyor. İnşallah sen de ben de güzel haberler alırız yakın zamanda..Umutlar tükendi.
Sabaha karşı regl oldum.
Sadece 2 güncük hamileydim, sonra da kayıp gitti bebeğim.
Tüm sinirimi eşimden çıkardım.
Yaşım geçiyor.
Üzgünüm, çok...
Şu an çok üzgünsün anlıyorum,içine atma ağla ve rahatla,bu durumu çoğumuz yaşıyoruz,neden niçin nasıl .. soruları kafamızda bitmeyecek,bebeğin hareketlerini hissedip kaybeden arkadaşlar var onların durumu daha zor, sağlıklı olsaydı düşmezdi zatenUmutlar tükendi.
Sabaha karşı regl oldum.
Sadece 2 güncük hamileydim, sonra da kayıp gitti bebeğim.
Tüm sinirimi eşimden çıkardım.
Yaşım geçiyor.
Üzgünüm, çok...
İnşallah canım benim. Doktorlar daha çok psikolojimi bozdu. Doğru düzgün konuşmuyorlar. Oradan oraya geziyorum, cımbızla çekiyorum ağızların lafı. Devlet de aynı özel de aynı. Kaba saba davranıyorlar daha çok canım acıyor.Canım ben de yaşadım benzer şeyleri o nedenle seni anlayabiliyorum. Sahip olmuşken kaybetmek çok kötü.. Ama hersey bizler için. Benim doktorum bana sen hamile bile sayılmazsın demişti. O zaman çok sinirlenmistim ama o psikolojiden sıyrılmama iyi gelmişti. Söyle düşün. En azından hamile kalman çok zor değil. Nice insan bu aşamaya gelmek için neler yapıyor. İnşallah sen de ben de güzel haberler alırız yakın zamanda..
İnşallah canım.Şu an çok üzgünsün anlıyorum,içine atma ağla ve rahatla,bu durumu çoğumuz yaşıyoruz,neden niçin nasıl .. soruları kafamızda bitmeyecek,bebeğin hareketlerini hissedip kaybeden arkadaşlar var onların durumu daha zor, sağlıklı olsaydı düşmezdi zatenen kısa zamanda daha sağlıklı hamileliğin olur inşallah..
Kanda pıhtılaşma sorunu olabilir kuzenimin oyleydi 3 kimyasal yaşadı sonra anladılar kanda pıhtı sorunu olduğunu ilac kullanmaya basladiArkadaşlar çok kötüyüm, ağlamaktan helak oldum.
24 Nisan 21,88
26 Nisan 53,51 (bu gün koştum doktora gittim çünkü damla damla pembe-kahverengi kanamam vardı. Doktor Progestan verdi. Sabah akşam başladım. Kan takibine devam dedi.)
Şu an Adetim 8 gün geçti. Doktor iki gün sonra bir daha kan ver, sağlıklı da ilerleyebilir dedi. Kollarım delik deşik oldu.
Sizce hala umut var mı?
Ah canım.Yanlış yapmışsın arkadaşım eşinin ne suçu vardı ki ondan çıkardın sinirini.
Eminim en az senin kadar üzgündür o da.
Bunların hepsi bizim için bir imtihan ve sen bu tutumunla isyan etmiş oluyorsun, yapma böyle sabırlı ol derim.
Allah korusun eşin de bir problem olsa sürekli onu suçlayacak mıydın o zaman?
Ya da sen de bir problem olsa aynı şeyi eşin sana yapsa hoşuna gider miydi bir çocuğa sahip çıkamadın içinde tutamadın diye?
Evlat arzunu isteğini cok iyi anlıyorum ben de eşimin varikosel olması sebebi ile 4.yilimiza girerken doktorlarin normal yolla zor demesine ragmen Allah'ın izni ile normal yolla hamile kaldım hem de kimyasal gebelikle oluşan bir tüp bebek denemem var. Ama hiç-bir zaman yaşımız ilerliyor diye kırmadık birbirimizi bu bizim icin imtihan dedik daha cok sarıldık birbirimize daha cok çabaladık beraber daha çok bendeydi çoğu görev ama inanmaktan vazgecmedim hicbir zaman, sabır ve dua ile pes etmeden bekledik kimyasal gebelikten 2ay sonra normal yolla hamile kaldım cok şükür.
Sende sabırlı ol bu mübarek ramazana girerken cokca dua et arkadaşım Rabbim tez vakitte sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah diye.
Hem kimyasalın peşi çabuk olur derler bende öyle oldum. Inşallah sana da tüm isteyenlere de tez vakitte sağlıklı hayırlı evlat nasip olsun.
Test yaptıracağım en kısa zamanda.Kanda pıhtılaşma sorunu olabilir kuzenimin oyleydi 3 kimyasal yaşadı sonra anladılar kanda pıhtı sorunu olduğunu ilac kullanmaya basladi
Ina bilmiyorum doktorun bu konuda yönlendirmesi lazim seniTest yaptıracağım en kısa zamanda.
Peki bu kan pıhtılaşması sorunu için hangi test yapılıyor? Biliyor musunuz?
Benden bir sürü test istedi belki içlerinde bu vardır. Haftaya kontrole gittiğimde soracağım. Teşekkür ederim.Ina bilmiyorum doktorun bu konuda yönlendirmesi lazim seni
Ah canım.
Belki haklısın ama ben tam bir yıl önce bebek sahibi olmak için kontrole gittim. Her şey temiz çıktı. Eşim tüm ısrarlarıma rağmen gitmedi, kavga etti benimle.
Her adet olduğumda “senin de nasıl düzenin var, bir tutmadı bebek” gibi sözler de duydum.
Şubatta artık hala bebek olmayınca ürolojiye gitti. Varikosel çıktı. Doktor ameliyat dedi. Morfoloji bozuk, hız yok, sayı yok hiçbir şey yok.
Gidelim hemen tüp bebek yaptıralım dedim, ortalığı yoktu o gün. Bağırdı çağırdı.
Ben yine doktor doktor geziyorum. Bazıları ameliyat olsun diyor bazıları demiyor.
Kendine iyi bir ürolog bulma işini bile bana bıraktı. Aramıyor.
Ha doktorun önerdiği progeny, hazırladığım macunlar, ecivap, keçiboynuzu özü, Kırkkilit otu, çakşır, pharmaton onları kullanıyor. Çamaşırlarını yeniledik, ne sıkı ne bol tarz aldık.
Ama geç kaldık gibi geliyor bana.
Şimdi tüp bebek biriminin verdiği testleri yaptıracağız.
Doktor bize bu değerlerle asla normal hamilelik olmaz, hep kimyasal yaşarsın dedi.
Psikolojim altüst oldu.
Testlere devam.
Amin canım. Çok teşekkür ederim.Şu an da eşinize kızdım ama bi yandan da hak verdim erkeklerin bu durumcok ağrına gidiyor maalesef kabullenmeleri zor oluyor eşim kendini eksik hissettiğini söylüyordur içim kahr oluyordu maalesef. Bunun da tek sebebi insanların maalesef yadırgayıcı bakışları sözleri, kadınlara ve erkeklere hep eksik gibi bakıp hissettirmeleri.
Eşiniz de de biraz bu var sanırım o yüzden bu çıkışmaları ama elbette bu onu haklı çıkarmaz.
Benin eşim de ameliyat olmadı doktor gerek yok dedi ilaçlarla çabaladık durumu düzeltmek icin. Rabbim cok şükür sabrımızın meyvesini nasip etti.
Eşinizle bir kere daha konuşun derim ki eminim daha once denemişsinizdir ama olsun bir kere daha deneyin. Bunun üstesinden beraber birbirimize sarsılırsak gelebiliriz birbirimize kızarak değil diye vs...
Siz ne kadar iyi psikoloji ile olursanız o kadar iyi etki olur eminim ikiniz icinde...
Allah yarve yardımcınız olsun inşallah, tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin Rabbim.
Amin arkadaşım aminn inşallah.Amin canım. Çok teşekkür ederim.
Daha sabırlı olup duaya sarılacağım.
Allah tez zamanda benim de yüzümü güldürsün inşallah.
Tum testleri yaptirdn mi troid kan pihtilasmasi vs neden surekli dusuk yaptiginin cevabini burada bulamassin ama . Degerinde 2 kat artis olmadan doktorun progestan vermesi ilgincime gitti acikcasi saglikli artis olmamis tum kontrollerini yaptir iste derim benim fikrimArkadaşlar çok kötüyüm, ağlamaktan helak oldum.
24 Nisan 21,88
Sizce hala umut var mı?
Doktordan rica et o seni yonlendirir canimTest yaptıracağım en kısa zamanda.
Peki bu kan pıhtılaşması sorunu için hangi test yapılıyor? Biliyor musunuz?
Doğru söylüyorsun canım. Ben de senin gibi çok doktor gezdim çoğu dediğin gibi.. Doktor olup insan olamamislar maalesef bir çoğu.. Bence senin diğer arkadaşlar gibi neden düşük olduğunu bulman lazım. Ya pıhtılaşma sorunu vardır ya da bir hormon yüksekliği olabilir. Çünkü senin gebeliğin oluşuyor ama devam etmiyor. Bir sebebi olmalı mutlaka.. Sen bu süreçte kafanı rahat tutmaya çalış. Elinden geleni yap Allah nasip edecektir hepimize inşallah.İnşallah canım benim. Doktorlar daha çok psikolojimi bozdu. Doğru düzgün konuşmuyorlar. Oradan oraya geziyorum, cımbızla çekiyorum ağızların lafı. Devlet de aynı özel de aynı. Kaba saba davranıyorlar daha çok canım acıyor.
Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?