Duş Alın Kardeşim !!! .....

iLk

AkreP
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2009
894
147
Duygularıma tercuman olmuş gerçekten... Yaz ayları kabus oluyor !!

Ne yapmak lasım bilmiyorumm

Duş alın kardeşim!

Havalar ısındı, kabus başladı! Üzgünüm, dayanamayacağım yazacağım artık! Böyle nahoş bir konuya girmek istemezdim ama... Türkiye'de, iyi niyetli bir tahminle, üç kişiden biri ter kokuyor! Böyle! Gerçek bu! Taksiye, otobüse binmemek, kalabalığa karışmamak, restorana gidip garsondan birşey istememek, hatta çalışma arkadaşlarının bazılarıyla arasına 3-4 metre koymak istiyor insan!

Acı ama gerçek! Ter kokuyoruz! Ben, sen, sizin aileniz kokmuyor belki! Ama birileri kokuyor ve yaz ayları kabus haline geliyor! İşin vahim tarafı, "Kokmayanların yaşadıkları!" Ter kokan, kollarını sallaya sallaya, memnun mesut dolaşıyor! Rahat, tasasız! Kokuyu çekenler endişeli, mutsuz, rahatsız!

SÖYLEMEK KABAHAT
Nedense, kültürel olarak durum şu: Saçı bozulmuş birine, ruju dışarı taşmış iş arkadaşına, ayakkabısının bağı çözülmüş sokaktaki adama bunları söyleyip uyarmak serbest! Ter kokana "Ter kokuyorsun" demek ayıp! Hem o kokuyu çektiğinle kalıyorsun, hem de "Eee affedersiniz, hava sıcak malumunuz, siz de haklı olarak terlemişsiniz herhalde, hafif bir koku vücuda gelmiş" gibi kibar ve bin dereden su getiren bir uyarıda bile suçlu duruma düşüyorsun!

Vay efendim, sen bana nasıl "Ter kokuyorsun" dersin! Eee? Sen leş gibi kokarken iyi de, ben söyleyince mi kabahat! Duş al o zaman! Sabun kullan bir zahmet! Bir paket sigara eksik iç, onun yerine bir anti- perspirant deodorant edin! Kokma işte yahu! Birkaç yıl önce, canıma tak etti! Belki yaş 30'lara varınca, insana bir güven, olgunluk, rahatlık geldiği için, belki burnumun tahammülü kalmadığı için, belki artık özellikle büyük şehirlerde su kesintilerinin azalması, sabun ve deodorantların her yerde, gayet ucuza bulunması, ama insanların hala leş gibi kokması tetikledi beni! Ter kokana, şak diye söylemeye başladım! Bu zor bir itiraftır halbuki.

İŞİN EN ZOR KISMI!
Çalışma ortamına leş gibi kokan biri gelir. Bir iki hafta katlanılır. Sonra herkes birbirine onun ne fena ter koktuğundan bahsetmeye başlar. Sonra, koklama duyularının tahammül sınırları aşılınca, gelir işin en zor kısmı: "Kim söyleyecek?" Herkes "Ter kokana ter koktuğunu söyleyen kötü adam" durumuna düşmemek için "Ay ben söyleyemem, ayıp"a sığınır! "Sen söyle, sen arkadaşısın", "Sen söyle, senin daha patavatsız bir tavrın var", "Kağıda yazıp, bir dost diye imzalayalım"a kadar gider bu iş! Ben artık söylüyorum, çok rahatladım.

Hatta kendi "dostça, kibar ama net" cümle kalıbım var: "Terlemişsiniz herhalde, sıcak tabii, ama belki kendiniz fark etmiyorsunuz, koku var!" Söylediklerimin yüzde doksanı da savunmaya geçiyor! Ve istisnasız hepsi bana gıcık oluyor! "Çalışıyoruz, terliyoruz, ne yapalım?" gibilerinden bir "Emeğe saygı duy pis burjuva" cevabı da geliyor zaman zaman!

Çalışmakla ter kokmanın ne alakası varsa! Sanki biz çalışmıyoruz! Peki, bizi bırak, seninle aynı işi, üstelik daha çok terleyerek yapan şu adam niye kokmuyor? Duş alıyor çünkü, duş! 70'li yıllarda TRT'de, yaz aylarında halkı eğiten bir "Ter kokmama" filmi gösterilirdi!

SADECE SU VE SABUN
Bir ofiste insanlar oturmuş, 'Yanlış Ahmet' diyebileceğimiz genç adam ter kokuyor, ve bütün ofis rahatsız oluyor! Elbette, gerçek hayattaki gibi, herkes şikayetçi, ve hiçbiri yüzüne söyleyemiyor! Sonra ofisin çaycısı "Doğru Ayşe Hanım" geliyor ve çayları dağıtırken herkes ona parfümünün markasını, bu güzel kokunun sırrını soruyor.

Ayşe Hanım gözleri yaşartan bir cevap veriyor: "Sadece su ve sabun!" Ter kokan arkadaş müthiş bir bilinç ve anlayış içerisinde, utanç dolu bakışlarını masasına indiriyor ve o günden sonra sabun kokan bir insan oluyor! 70'lerden bugüne çok şey değişti!

Artık böyle eğitim programları gösteremezsiniz Türklere! Çok havalıyız, civalıyız, Avrupalı'yız efendim! Devletin televizyonu vatandaşının ter kokmasına karışamaz artık! Böyle didaktik programlar olmaz, tefe koyarlar adamı. "Ayıp olur!" Ayriyeten demokrasi vardır, vatandaşın ter kokma özgürlüğü vardır! 70'lerden bu yana çok şey değişmiştir. Şu ter kokusu değişmemiştir! Duş alın kardeşim! N'olur yahu!

Alıntı : Gülse Birsel

Cok güzel bir yazi gülseden....vallaha benimde duygularima tercüman olmus...a.s

Paylasimin icin tesekkürler canim...

Cidden bende acayip derecede rahatsiz olurum kokudan...hayir birde anlayamiyorum insan kendini anlamazmi? Koktugnu fark etmezmi?
Nasil böyle les gibi kokmaya etrafina rahatsizlik vermeye dayanabilir!!:1no2:

Hic unutmam...Yine böyle yaz aylariydi...is yerindeyim..bir adam geldi pasaport cikarmak icin, adamin oturmasi ile benim burnumun diregi sizlamaya basladi...resmen ögurmemek icin zor tutum kendimi...ter, sarimsak, aff edersniz diski hepsi biranda kokarmi ya...

Hemen cabuk cabuk isini yaptim, gittikten sonra cekmecemdeki deodorantan SIKTIM tüm ofise....Ayip ya...Ayip

ayy evet yaaa :dilcikar:
parfümü deorantı koltuk altı stikleri keşfetmemiş insanlar
su ve sabun var yaaa klava:
allah aşkına ilkel çağlarda yaşamayalım
burnumuza yazık yahuuuu :enbuyukkk:
ayy bide dayanamıycam şunu da yazcam
hani bu leş gibi terleyenler bide onun üstüne parfüm şişesini boşatlmıyolarmıı
bööööööğğğğğ yaniiiii :mymeka:
iyice iğrenç bi koku sarıyooo klava:

Birde, terli vücuda parfüm sıkıyor bazı hatunlar...
ışte o zamanda dayanılmaz bir koku oluşuyor..Şöyle metalik kötü bir koku.:

Peygamber efendimiz (s.a.v.)a.s. sogan ve sarimsak yiyenlerin agzindan kötü koku geliyor diye mescide girmelerini yasaklar, girdikleri takdirde cikartilmalarini istermis...cemat rahatsiz oluyor diye...

Kendisi her zaman mis gibi kokar temizlige cok önem verir ve ümmetinede bunu her zaman söylermis...

Bosuna Temizlik imandan gelir diye demiyoruz....a.s

Toplu taşıma araçlarını bilirsiniz; balık istifi gibidir.

Adamlar 3 kuruş fazla kazanmak için, 15 kişilik araca , 30 kişiyi çekinmeden alır ! hAtta fazlasını !

Kıyıya köşeye sıkışanların sıcak havalarda vay haline !!

Henüz 2 gün önce eve gitmek için dolmuşa bindim.

tüm koltuklar dolana kadar bekledik durakta. Sonra yol aldık.

Ayakta yolcu almak yasak güya; Kimin umurunda !

ıkinci durakta; oturan yolcu sayısı kadar yolcu alındı :)

ıçlerinde bir bayan arkadaşım vardı. Kenarda oturan beylerden biri yer verdi.

Kızcağız oturdu ama; nasıl !!

Ayakta kalan beylerin tutunabilmek için sağa sola uzanan kollarının altından sızan kokular !!

Anladım tabi halinden, bana bile o kadar ulaştığına göre ; onu düşünemiyorum !

Yanımdaki arkadaş inince o oturdu.

Bu konuyu konuştuk :)

Söylenmeli mi ?? söylenmemeli mi ??

Söylenmeli dedik ama; nasılını bulamadık !!

Söylense de anlamazlar ki !!

Allah yaz boyunca yardımcımız olsun...

kelimesi kelimesine katılıyorum

temizlenmek bu kadar mı zor ya klava:

Vallaha canim tanidiklarima ve cevremdeki insanlara söylerim...hicte cekinmem...ama yedi kat yabanci birine bunu söylemek biraz zor...

kelimesi kelimesine katılıyorum

temizlenmek bu kadar mı zor ya klava:

Hicte zor degil be güzelim..su ve sabun...birde en ucuzundan bir deodorant ya...benneyaptımki

O halde tanımaklarımıza bunu nasıl söylerizi bulalım hep beraber :)

Gülse diyor ki ; "Terlemişsiniz herhalde, sıcak tabii, ama belki kendiniz fark etmiyorsunuz, koku var!"

BUNU GELıŞTıRMELı :)

imza

frezya_34 alkisalkisalkis

çok güzel bir payaşım olmuş, öncelikle teşekkür ederim a.s.

o kadar şikayet edindiğimiz bir durum ki bu, gülse birselin de dediği gibi uyarmak bile suç.
ya bu kokuyu çekeceksin , ya ortamdan gideceksin.
burnunun direği kırılana kadar insanın koklayacaksın. ıyyy ne iğrenç.
bence de temizlik imandan gelir sözü ne kadar doğru söylenmiş.
nasıl bu kokuyu duymamazlıktan gelerek yaşıyor insanlar anlayamıyorum.
gülse birselin de dediği gibi sanırım en zor kısmı kokan kişiyi uyarmak :delphni:

harika bir yazı duş alın

Bu konuda çok haklısınız vallaha.Hayır kendileri nasıl rahatsız olmuyorlar.Geçengün dolmuşa bindim, bir bayan arkamdan bindi. Allahım olamaz böyle bir koku. Makyaj full, ama kokusu olamaz. Bir bayana hiç yakıştıramadım.yaa madem deodrant alacak paran yok evden yıkanda çık. Mecbur dğil insanlar kokunu duymaya..Bazılarıda yok parfümlü deodrantlar sağlıksız falan filan.O zaman kokusus stick kullan....

Nasil söylenebilirki???CADIARZU

Kardesim kusura bakma ama resmen burnumun diregi sizladi...hemen evine git bir dus al güzel bir koku sürün...bak tüm ümmeti muhammed senden rahatsiz oldu...belki kendin fark etmedin seni uyarmayi bir insanlik görevi olarak gördüm...

Nasil sizce????????????:enbuyukkk:

HaRİKA kaydirigubbakcemile3

hepinize katılıyorum ya yaz aylarında otobüse ve minibüse binmekten nefret ediyorum mümknse yürümek tercihim heke bide otodüslerde tavasnında bi yer var açılıyo adamın kolu kalkık bütün ter surastınıza suratınızaa böööööööööööğğğğğğğğğııyyyykkkk miğdemmm yine kalktı

O halde tanımaklarımıza bunu nasıl söylerizi bulalım hep beraber :)

Gülse diyor ki ; "Terlemişsiniz herhalde, sıcak tabii, ama belki kendiniz fark etmiyorsunuz, koku var!"

BUNU GELıŞTıRMELı :)

bence bi tane roll-on hediye etmeli en güzel kokanından yada sabun ve deodaranttan oluşan bir paket verirkende yaz aylarında etrafa hoş kokular yayamka lazım tabii demek lazım :dance::enbuyukkk: hani yeni doğan paketi oluyo ya bebeklere buda ter kokan paketi olarka hazırlnamabilir:

Son düzenleyen: Moderatör:

hahahahah koptum ya ben bunu gülmekten söyleyemem kikarşımdakineeee:roflol::roflol: harkasın valla ne diyim

Aslında bunun için afişler falan basılıp asılmalı her yere :)

Bedava sabun, stick vs. dağıtılmalı :)))

hahahahah koptum ya ben bunu gülmekten söyleyemem kikarşımdakineeee:roflol::roflol: harkasın valla ne diyim

Niyekine???? benneyaptımki

Yok vallaha ben karar verdim...söyleyecem...gerci burda almanlara ümmeti muhammed kismini söyleyem ama uydururum birseyler...banane-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…