- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.394
Kan sayımınızda plt değeriniz kaç?Canım ben yeni doktora gittim kan sayımında hiçbir sorun gözükmemişti ama bende şuan haberlere bakınca tedirgin oldum en belirgin özellil buymuş.
Plt değerim 153.Kan sayımınızda plt değeriniz kaç?
Bana çarpma morluğu geldi. Bastırınca ağrıyor mu ağırmıyor mu? Hemen kansere yormayın test yapmadan bilemez kimse. Kayınpederimin de her yerinde özellikle belinde çıkıyordu ama hiçbir sorun çıkmadı.
Alerjiniz de olabilir, karaciğerle ilgili bir sorun da olabilir. Yarın hematoloji uzmanına görünün derim. Lösemi olsaydı kan değerlerinizde anormal durumlar görülürdü merak etmeyin.
Öyle yapacağım canım,inşallah basit bir eksikliktir de hemen giderilir. Yorumun için teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun.Geçmiş olsun. Benimde ilk önce kırmızılık ardından morarma ile devam eden şikayetim oldu.Hem kolumda hem bacağımda çıkıyordu;dahiliyeye gittim kan tahlili istedi ciddi demir ve b12 vitamini eksikliği çıktı. Uzun zaman igne yedim.
Siz de biran önce doktora gidin.
Lütfen sonucu yazın bizi merakta birakmayinÖyle yapacağım canım,inşallah basit bir eksikliktir de hemen giderilir. Yorumun için teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun.
Tabiki canım yazarım,güzel duaların için teşekkür ederim. :)Lütfen sonucu yazın bizi merakta birakmayin
Plt değerim 153.
Hayır çarpma morluğu olmadığına eminim çünkü önde bacağımda çıktı daha sonrakolumda çıktı,o attığım fotoğraftaki kırmızı alanlara dokunduğumda kayıyor beze gibi yerinde durmuyor. Ve nişanlım kendisi vücuduma baktı bu daha önce yoktu dedi belimdeki için. Ani kilo kaybım var ama uykusuzluğa yoruyordum ben. Zaten bayağı bir zayıfım. Umarım kötü birşey yoktur ysrın bi gidip baktıracağım.
Wbc 4.9 canım o normal sanırım.Trombosit sayınız düşük. Evet normali 150-400 arası ama 153 bana düşük gibi geldi. Wbc değeriniz kaç peki? Tabiki uzmanlar daha iyi bilir. Burnunuz da kanıyor mu bazen? Ya da dişleriniz? muhakkak dediğim bölüme gidin. “Hematoloji”
Hiç korkma, önemli bir şey oluğunu düşünmüyorum ben. Çok geçmiş olsun. Doktordan gelince beni de etiketlersen sevinirim.Wbc 4.9 canım o normal sanırım.
Dişlerim hiç kanamaz burnumda öyle. Bugüne kadar grip bile doğru düzgün olmamışımdır. Ama korkuttu. Randevu bakıyorum şuan yarın sabaha alıp gideyim
Tabiki canım. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Hematolojiye direk randevu verilmiyormuş,sevk yaptırmam gereliyormuş,dahiliyeden alacağım yardımcı olurlar dedi santral.Hiç korkma, önemli bir şey oluğunu düşünmüyorum ben. Çok geçmiş olsun. Doktordan gelince beni de etiketlersen sevinirim.
Yarın için aldım canım ama sanırım damar tıkanıklığı değil erkeklerde ve 50 yaş üzerinde gözüküyormuş ama inşallah bende de yoktur kesin konuşmamak lazım.Canım hemen doktora git damar tıkanması var heralde bacagında kanında koyu oldu icin morluklar oluşuyor vücudunda hemen ne olur git bacakdaki tıkanlık cözülürse ya cigerlere ya beyni tıkıyor
Hayır canım aspirin içiyorum bazen doktor tavsiyesiydi,damar tıkanıklığını vs önlüyor demişti.Ağrı kesici içtin mi hiç yakın zmnda. Bende ağrı kesici böyle yapıyor. Hatta biara çok içmiştim sinüzitten dolayı, her yerim mosmordu. Doktorada gittim tahliller yapıldı ve ağrı kesiciden dolayı olduğu ortaya çıktı.
Yarın gidicem canım teşekkür ederim yine de.Buraya yazana kdr doktora git canim ya kesin bilgiyi orda alablrsn. Gecmis olsn
Sonuclari bildir umarim kotu bisey yokturYa
Yarın gidicem canım teşekkür ederim yine de.
İnşallah canım benim.Sonuclari bildir umarim kotu bisey yoktur
Korktum şimdi . Kanser falan demişler . Bendede oluyor o bu ara ama bacaklarımda . Hiç doktora falan da gitmedim. Vurdum mu diyip geçtim .Mune abla benim için önemli bir konu lütfen taşımasan olur mu?
Kızlar başlıktan anlaşıldığı gibi kolumun farklı yerlerinde durup dururken morluklar oluşmaya başladı. 2-3 gün önce bacağımda çıkmıştı ama bir yere vurdum da unuttum diye önemsememiştim şuan kolumda 2-3 yerde ve belimin hemen altında bir tane morluk var. Açıkçası vücudumu nişanlıma kontrol ettirdiğimde o da tedirgin oldu hastaneye gidelim dedi ama ben korkmasın telaşlanmasın diye çarptım falan dedim. Durup dururken neden morluk çıkar ki bu attığım en hafifi belimdeki de aynı şekilde ama daha yaygın ve içerisinde bariz kırmızılıklar sarılıklar falan var. Vücudum gökkuşağı gibi oldu tamda düğünden önce.
Yarın için aldım canım ama sanırım damar tıkanıklığı değil erkeklerde ve 50 yaş üzerinde gözüküyormuş ama inşallah bende de yoktur kesin konuşmamak lazım.
Canım yaşa bakmıyor bana birden geldi bende morama oluyordu dr gidip söyledim kan degerme baktılar normal dediler ondan bir süre sonra bacaginim arkasında agrı oluşmaya başadı kalkarken bir hafta sonra yogun bakımda ölümle burun burunaydım trombosit bacamdaki ve ordan tıkanlıklık kayıp cigerleri tıkamış cok şükür Rabbime kurtuldum sende var demiyorum ama kontorl etir ve lütfen haberdar et Rabbim kalıcı şifalar versin
Hayır canım aspirin içiyorum bazen doktor tavsiyesiydi,damar tıkanıklığını vs önlüyor demişti.