Durum değerlendirmesi, hepinizin fikirlerini bekliyorum

Umberlee

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.427
11.070
498
Merhaba herkese,
bir süredir siteye girmiyordum ama demek ki yine sizlere ihtiyaç duyduğum noktaya gelmişim.
hayatımdaki bu bitmek bilmeyen kısır döngü yedi bitirdi beni gerçekten. Hep aynı şeyler hep aynı sonuçlar. Bi' el atın lütfen.

kısaca şöyle anlatayım;
aynı işyerinde çalıştığım biri var. yaklaşık 4 ay önce geldi kuruma. yaklaşık 1 hafta kadar ortak bir projede beraber çalıştık. sonra ben 1 haftalığına şehirdışı görevi aldım.
dönüşte eskisi gibi davranmamaya başladı bana. çok yakın ve çok ilgili oldu bir anda. gittiğim heryere gelmek istiyor, sigara molasına çıkınca peşime düşüyor vs.
klasik müzik sevdiğimi bildiğinden gidip konsere bilet almış "gider miyiz?" dedi "olur" dedim.
çok güzel vakit geçirdik ikimiz de.
iş çıkışı eve bırakmalar, yanımdan hiç ayrılmamalar falan filan.
ilerleyen birkaç gün içinde konuşmalar devam ettikçe daha da ısındık sanırım ve "ben sana aşık oldum" dedi. her ne kadar çevremdeki diğer insanlar daha önce bu konuda böyle bir şey var kesin dese de çok kulak asmadım açıkçası ama dedikleri gibi çıkmasına rağmen şaşırdım. İlk aklıma gelen şeyi söyledim O'na "yanlış ata oynuyorsun" dedim. kültür farklılıklarından hep korkmuşumdur o yüzden başlamadan keseyim acı çekmeyeyim diye düşündüm. "benim için artık çok geç doğruyu yanlışı düşünecek durumda değilim" dedi.
sadece düşünmek istedim ve düşünürkende O'nun yanımda olmasını. Ne yazık ki iş benim düşünceme kalmadı.

küçük ve muhafazakar bir çevrede yaşıyorum. O'nunla beraberken mutlu olmama rağmen -ki bana kendimi prenses gibi hissettiriyordu- yakın arkadaşlarımın olumsuz yorumları ve annemin gereksiz kasmaları bitmedi.
işyerinde fırsat buldukça benim yanıma geliyordu olağandışı bir halimiz yoktu normal çay sohbet ikilisi işte. buna rağmen aynı kattaki mesai arkadaşlarım beni fazlasıyla huzursuz edecek tavırlar takındılar. odaya küt diye girmeler, kaşlar çatık "ne iş dönüyor burada" vs gibi laflar ve nicesi.
annem çok yaşasın resmen bir girdaba soktu beni. sor bakalım öyle mi sor bakalım böyle mi, öyleyse olmaz böyleyse olmaz dedi durdu. normalde çok sıkı tutulan bir kız değilim ama bu kişini,n varlığını bildiği için iş çıkışı arıyor "neredesin", 15 dk sonra arıyor "neredesin" yarım saat sonra arıyor "neredesin" bunaldım.
gerildikçe gerildim, sinirlendikçe sinirlendim ve hırslandıkça hırslandım ve tüm bu duygusal travmayı ona da yansıttım. sabır gösterdi bir ay kadar (aşağı yukarı yani).
iş çıkışı akşam yemeği yerken kendisiyle alakalı bir bilgi paylaştı benimle normalde üzerinde konuşulup kolaylıkla anlaşabileceğimiz bir konu bu, klasik kültürel farklılıklar.
ben bir kaç soru sordum, kafamı kurcalayan ya da benim bilmek isteyeceğim, oldukça sinirlendi o sinirlenince bende fevri davrandım ve bu iş olmaz bitmiştir dedim. ikimiz de yemeği yarı bıraktık ve çıktık. aniden ağlamaya başladı hüngür hüngür hem de. bir erkeğin ağlaması, hele buna benim sorularımın sebep olması çok fazla geldi.
o akşam gerçekten kalbimde bir yerin acıdığını hissettim ama laf ağızdan çıktı bir kere. madem başladık tam olsun dedim ve O'nunla irtibata geçmemi sağlayan herşeyi ortadan kaldırdım. sosyal ağlardaki bağlantılar tlf numarası vs.
aramıza muazzam bir soğukluk girdi ne yazık ki.

kısa keseyim,
O'nun en yakın arkadaşı benim en yakın arakadaşıma geliyor ve benim sözlerimin bu kişinin çok ama çok ağırına gittiğini, bu şahsın beni çok sevdiğini, hatta yakınındaki insanları bıktıracak derece dilinden düşürmediğini vs anlatıyor. kendisi de arkadaşıma "biz çok farklıyız gerçekten, onu istiyorum ama korkuyorum hep aynı sıkıntıları mı yaşarız ilerde diye düşünmeden edemiyorum" demiş. ve tabii arkadaşım da tüm bunları bana iletti ama o saatten sonra ne yapılabilir ki?

sonra bu kişinin en yakın arkadaşı benimle konuştu. "seni gerçekten seviyor ama çok kırgın. defalarca sen belki gönlünü alırsın diye senden adım beklemiş en ufak bir adım atmamışsın. belki bi' adım atsan ikiniz de bu sıkıntıdan kurtulursunuz" dedi. hemen aradım "bana kırgınmışsın farkında değildim, özür dilerim" dedim. "artık önemi yok ben seninle yapamam" dedi ve telefonu kapattı.

daha 5 dk önce en yakın arladaşı seviyor derken o bana istemiyorum diyor. 3 haftadır bu gelgitle yaşıyorum "nasıl olur" diye. bir ara dayanamayıp mesaj attım "doğru yanlış anlamını kaybetti, ezber bozdum, bil istiyorum" dedim. cevap vermedi.
aynı kurumdayız ne yazık ki. ilk günler bana nefret dolu bakıyordu. sonra merhabalaşmaya başladık. şimdi muhatap olmaya da başladı. uzaktan süzmeler, bıyıkaltı gülmeler vs (belki de ben yanlış değerlendiriyorum) ama ne zaman konuşsa laf sokuyor. hemen her lafıma her fikrime her hareketime.

çok yoruldum hanımlar ben ne olduğunu, ne yaptığımızı, nereye varacağını anlayamıyorum.
ne oluyor şimdi :18:

Nasıl bir kültür farklılığından bahsettiğinizi anlamadım ve o kadar kırılacak ne söylediniz ki??
Keşke hiç özür falan dilemeseydiniz, hemen havalnmış bile arkadaş..

senin özür dilenmenle sana verdiği cevapla ilgi alaka bekleyen bir arkadaş olduğu belli , senin onun üzerine düşüp gönlünün alınmasını bekliyor senin verdiğin değeri görmek istiyor gibime geldi , eğer değiceğini düşünüyorsan bir atılımda daha bulunulabilir bence ama diyorsan ki olmaz zaten ilerde üzüleceğime hiç kafamı karıştırmıyım o zaman umursama derim...

ben senden bir şey anlamadım. sen bu çocuğu istiyor musun, istemiyor musun?
kadınlar biri ona ilgi duyuyorsa hisseder, herkes söylüyormuş ilgisini ki konser biletleri, birlikte takılmalar iş arkadaşlığı statüsünde değil. madem yanlış ata oynuyordu çocuk ne diye özelini paylaştın demek istiyorum. ya da sen çok normal davrandın o mu çok umutlandı bilmiyorum. "yanlış ata oynamak" bana son derece itici bir benzetme olarak geldi. kültür farkı demişsin durmuşsun az çok tahmin ediyorum yanılıyor da olabilirim ama o çok kapalı sen biraz daha rahat mısın? öyle ise zaten istememişsin. şu anda da zaten istediğin gibi gelişiyor olaylar. neyin ikilemini yaşadığını çözemedim ben. biraz daha açarsan iyi olur.

canım en bastan bi ilişki böyle bu duruma gelebiliyorsa ilerde dahada çirkinleşebilir. adamın arkdası gelip seninle konusuyor ki eminim o gönderdi neden ? senin özrünü bekledi ve egosunu tatmin etti. enazından evet kırıldım ama neyse artık olan oldu gibisinden konusup şirince kapatabilirdi telefonu. .bunu bile yapamamıŞ. gerçekten farklılıklarınız var demekki . hiç düşünme bile ne oldudunu ne yapmaya çalıştığını olmamış varsay hayatına kaldığın yerden devam et.

bu arada senin bu çocuğu sevip sevmdiğini de anlayamadım açıkcası ?:)

kültür farklılığı ne derece olabilirki? sizi çok seven birini hem kaçırmışsınız hemde gururunu çok kırmışsınız, şimdi size evet dese bile belki dalgasına yapıcak emin olamayacaksınız

Arkadaşlar özür dileyerek söylüyorum ilk konuyu alıntı yapmadan yorum yapsanız, sayfa uzayıp gidiyor. Konu sahibi arkadaşım ne tür farklılıklar, ne söylediniz de ağladı?

Nasıl bir kültür farklılığından bahsettiğinizi anlamadım ve o kadar kırılacak ne söylediniz ki??
Keşke hiç özür falan dilemeseydiniz, hemen havalnmış bile arkadaş..

farklı şehirlerde büyümüş iki kişiyiz ve farklı mezheplere bağlıyız.
ben de O'nun bağlı olduğu mezheple alakalı çok az şey bildiğim için ona sordum böyle mi şöyle mi diye, hepsi bu

olmaz diyemiyorum şu an

ben senden bir şey anlamadım. sen bu çocuğu istiyor musun, istemiyor musun?
demişsiniz. ben istemeyen kişi olsaydım şu an forumda neden akıl danışayım ki?
ne diye özelini paylaştın? derken kastınızı anlamadım gerçekten.
durumumuz aslında sizin bahsettiğinizin tam tersi o rahat ben daha kapalıyım. "yanlış ata oynamak" deyimini benden vazgeçsin boşa zaman kaybetmesin diye kullandım. başta da belirttiğim gibi çok üzerime gelindi sözüne itimat ettiğim insanlar tarafından çok etkilendim sözlerinden ve böyle bir hata yaptım.

sevgi kelimesini kabul etmek istemiyorum ya da kendime itiraf etmek istemiyorum diyelim. zaten duygularım karmakarışık ve her geçen gün derinleşiyor, ne yazık ki...

mezhep farklılığından doğan bir gerilim.
işte anlamadığım nokta "beni çok seven biri" olarak kendini gösteren adamın sevgisinin 1 günde bitmiş olması. Yalan mı söylendi bana ya da söylediğiniz gibi dalga vs konusu muydu bilemiyorum.
tek bildiğim O'nu özlediğim ve kaybettiğim için gerçekten çok pişman olduğum.

olay mezhep farklılığıysa ve senin ailen bunu ilerde sorun edecekse ( benim ailem eder çünkü) hiç üzerine düşme derim, sana ilgisi hoşuna gitmiş olabilir ama sonra üzülmektense şimdi bırak derim

olay mezhep farklılığıysa ve senin ailen bunu ilerde sorun edecekse ( benim ailem eder çünkü) hiç üzerine düşme derim, sana ilgisi hoşuna gitmiş olabilir ama sonra üzülmektense şimdi bırak derim

sadece ismen bağlı olduğu bir mezhep o yönde herangi bir eğitim verilmemiş katı değil yani ya da ben böylesine boş bir ışığın peşinde düşmüş gidiyorum. bilmiyorum.
aslında her gece aynı kararı veriyorum "yarın durumu kabullenip eski düzenime döneceğim" diye sonra her sabah O'nu görüyorum yine başa sarıyor.

İşte şuraya yazdığın cevaplar bile yeterli bu insanı sevip sevmediğini anlamamız için, kabul etmek istemiyorum demişsin ama bir sürü ikilem içindesin. Yazın da bu şekildeydi. O bakımdan ben kendimce tezatlar buldum sanırım…madem pişmansın geri kazanmak için hiç geç değil. Sevgi varsa onda da eğer bir anda bitecek bir şey değil. En azından elinden geleni yapmalısın.

Hep kendi pencerenden duruma bakarken onun ne derece gururunun kırıldığını düşündün mü?
Bak, erkekler kadınlara göre bu tarz reddedilmeleri ve itilmeleri gözlerinde birkaç misli daha büyütürler...
Onn yaptığı dengesizlik ya da gel-git değil sadece 'erkek gururu' adı altında çocukça bir inatlaşma.
Zamana bırak, kendin ol ve onu umursama.
Bir süre sonra kendiliğinden sana yaklaşacağını düşünüyorum.
Yalnız, aranızda kültür farkı inanılmaz mı? Çok mu fazla? Yapılamayacak gibi mi?
Bunları eğri oturup doğru düşünmelisiniz...
Birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyor ve aynı şeylerden hoşlanıyorsanız olmayacak diye bir kaide yok.

O'nun açısından var mı yok mu bilmiyorum. O zamandan beri bu konuda hiç konuşulmadı ve yazdığım mesaja da cevap vermedi zaten.
Benim durumum biraz daha zor. Maalesef fazlaca yıpranmış durumdayım -daha önce yaşadığım olumsuzluklar yüzünden-
şimdi evet seviyorum dersem kendi adıma herşey daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak ve ben kalbim-aklım- gururum arasında gidip geliyorum.

O'nu bilsem, içinde ne olduğunu bilsem gider dururum yanında sonuna kadar
ama ya dediği gibiyse, ya gerçekten bittiyse, ya vazgeçtiyse diye düşünüp yiyorum kendimi.
belki de korkudan dillendiremiyorum asıl düşüncemi ya da hislerimi

mezhep farklılığını falan geçtim de çok tutarsız geldi şu yazdıklarınla..ne olursa olsun birinin ( erkek kadın demiyorum) karşındakinden
olumsuz bir cevap aldığında karşılığının hüngür hüngür ağlamak olması bana çok inandırıcı gelmedi .kaldıki senin yaşını biliyorum.
o da senle yaşıt ya da büyükse ya da olsun -küçük diyelim her neyse- önemli olan düşünce ve yaptıklarının ne kadar tutarlı olduğudur.

bırak madem seni çok seviyormuş peşinden gelsin bakalım..gerçekten dediği gibi mi ancak şimdi görürsün..defalarca reddedip de geri gelenler
biliyorum.

O kadar çok işlemle matematik yaparsan çuvallarsın. En önemli 2 kavramı ele al sadeleştir işlemi önce. Sevgi ve mantık.eğer gerçekten mantık olmaz diyorsa zorlama derim.. benim kıstasımda mantık %55 , sevgi %45 tir. Mezhep dediğin şey ailesel sorundan başka hayatına yön vermiyorsa ki öyle sanırım ve senin de kendi kurallarına saygılıysa olabilir neden olmasın.
Diğer kalanlar gurur mu? Gururla zayıflık ikiz kardeştir. Sen önce mantığı netleştir. Al eline kalemi hatta adamın hangi yönü mantıklı hangisi mantıksız bir yaz istersen bak bakalım neler çıkacak.

Çok düşündüm.
ben zaten kendimi fazlasıyla yargılamaya eğilimliyim. o cümleler ağzımdan çıkar çıkmaz pişman oldum zaten. özrümü diledim kabul etmedi gibi bir şey oldu.
ben gerçekten çok karışığım bu konuda

benimde aklımı karıştıran bu zaten. gerçekten o üzülsün ya da kırılsın ya da aşağılık hissetsin ben bi' laf söyleyeyimn de bakalım nasıl oluyor düşüncesiyle kurduğum cümleler değildi hiçbiri.
her ne olursa olsun sadece bir iki gün içinde nasıl vazgeçer, nasıl hislerini inkar eder anlamış değilim.
nihayetinde sözlerimden kırılmış dahi olsa kırmak için söylemediğimi gayet iyi biliyor. bana özür dileme fırsatı verebilirdi. sanki ceddine sövmüşüm gibi davranıyor.

o mezhep olayını problem eden biri değil benim inanma şeklime de karışacak biri değil. evet hesap kitap yapmak lazım ama duygusal anlamda çok yoğunum şu an o yüzden sağlıklı değerlendirme yapabilir miyim bimiyorum

%200 katiliyorum, seni sevdigini bildigin bir adam gercekten de cok kotu davranmissin sekerim. Alinma ama burda diger orneklerin aksine dengesiz ve kararsiz davranan sensin, ne istedigini bilmez sekilde davranmissin.

Bir de ben sunu anlayamadim sekerim, kac yasindasin? Ailenin, arkadaslarinin, otenin berinin etkisinde neden bu kadar kaliyorsun? Yarin obur gun yalniz kaldiginda yaninda o arkadaslarinin hicbiri olmayacak ki, sen de onlari neden dinledim diye kafani taslara vuracaksin. Arkadaslarin sanki her seyi biliyor, iliskiler konusunda hepsi uzman kesilmis masallah.

Simdi yapacagin bence tek bir sey var bence, otur ve dusun. Kendine sor, ben bu adamla olmak istiyor muyum, istemiyor muyum? Kararini ver, arkasinda dur, diger insanlara da kulaklarini tika. Bu kadar.

evet gerçekten çok kötü davrandım ama öyle olsun diye değil. bilinçsizce, düşünmeden, bir anlık gaza gelerek saçmaladım. hepsini kabul ediyorum.

neden etkilendim söyleyeyim.
bu kişi bana ilgisini göstermeye başladığı ilk andan beri ağızlarını kapatamadılar bir türlü. laf, kaş göz, ima vs bir an kendi halime bırakmadılar ki. burada nasıl anlatılır bilmiyorum ama cidden çok üstüme geldiler bu konuda. annem ha keza bunalttı beni diğer yandan duygusal olarakta bir anda bir olayın içine düştüm. sanırım hepsini birden kaldıramadım.
etrafımdakiler ilk andan itibaren söz, mesaj, mail vs yoluyla bu konuda negatif yönde baskı kurdular bana. hatta kendime ekstra özendiğim zaman (ki birinin sevgisinden haberdar olmak o duyguyu aynen içinde taşımak insanı daha bi' özenli yapıyor) ne bu süs, ne film dönüyor vs diyerek bile sevincimi baltaladılar.

ben 32 yaşındayım bedenen büyük aklen küçüğüm belli ki. inanılmaz derecede etkilendim sözlerden tavırlardan. evet yanlıştı...
şu an çok ama çok üzgün ve pişmanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…