• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
saphira;

konuyu başından itibaren okudum ve bende biaz korktum bu durumdan. benim oğlumda tam iki yaşında bende başlamayı düşünüyorum fakat korkuyorum yazını da okuduktan sonra bayağı zorlanacağımı zannetmeye başladım. bundan iki ay
öncesine kadar çok iyiydi tuvalete falan girip çıkıyordu. ama iki aydır tuvaletin önünden bile geçmiyor. şiddetle karşı çıkıyor ki ben üstelemiyorum sadece hadi annecim bezini çıkaralım artık bak arkadaşların tuvalete yapıyor hadi bizde gidelim falan diyorum ama kesinlikle karşı çıkıyor. hayır istemiyorum olmaz diyor. bezini çıkardığımda hadi bağlamayalım diyorum hayır bez istiyorum diyor. üstelik ben bunu sürekli yapmıyorum sadece haftasonları yapabiliyorum çünkü çalışıyorum. çalıştığım için daha da zor olacak bunu da biliyorum. bakalım ağustosta izin aldığımda kesinlikle üstüne düşeceğim ama ben senin kadar sabırlı değilim ondan çok korkuyorum.:((((((((( birde bu konu ile ilgili bir sürü şey yazıyor herkes bir şey söylüyor benim de kafam çok karışık.

ama senin sabrına da hayran kaldım. allah kolaylık versin. seni takip etmeye devam edeceğim. bende başladığımda gelişmeleri iletirim.

merhaba kızlar benım oğlumda 31 aylık bugun 31. ayımıza girdik yanı bizde çiş eğitimine basladık bu 3. denememiz oluyor daha once bir kez denedim mayıs ayında tuvalet hariç her yere yaptı kakasını hiç yapmak istemedi bezimi tak diye agladı bende ısrar ettim takmadım kabız oldu yavrucum 4 gun karnı falan şişti pes ettik sonra bezledim ikinci denememizde lazımlık ve klozet yerine normal tuvalete yaptırmayaı denedim orda suyla falan oynarken eğilir vaziyette kakasını daha rahat yapabilir diye saatler suren tuvalet oturması sonucunda azcık kakasını yaptı bu seferde kakasını gorunce cıglık cığlıga aglamaya basladı annecim benı burdan al annecim ben kakamdan cok korkuyorum annecim kakamı yapamıyorum al benı goturme diyerek cok agladı uykusundada aglamasına sahıt oldum ve tekrar bıraktık gelelim bu gune sabah guzelce biraz konustuk sen artık buyudun bak ablalar tuvalete(kucuk yiğenler var onlarıda cok seviyor) yapıyor biz babanla tuvalete yapıyoruz gel beraber bezini çöpene atalım guzelce kilotlarımızı giyelim tuvalete yapalım sonra sana odul olarak dondurma vericem dedim ve attık bezimizi cope el salladık ona tuvalet seruvenımız bbasladı 2 kez fire verdik tabi ama bu sefer anne kakam geldi dediğinde tuvalete yaptı ve hiç korkmadı aslan oğlum sanırım gerrcektende herseyin bi zamanı var bundan bir ay once kakasından korkkan oğlum şimdi hiç korkmadan yaptı suyu doktuk ve el salladık kakasına sonrada afiyetle dondurmasını yedi cok hosuna gitti şimdi oyle uykusunda bezlemedim bakalım kalkınca ne vaziyette olacak sorum su acaba gece bezlemelımıyım yoksa bir hafat gece bezle uyutup iyice gunduz çişine alısınca gecede acık bırakmalıyım kafam karıstı

saphira;

konuyu başından itibaren okudum ve bende biaz korktum bu durumdan. benim oğlumda tam iki yaşında bende başlamayı düşünüyorum fakat korkuyorum yazını da okuduktan sonra bayağı zorlanacağımı zannetmeye başladım. bundan iki ay
öncesine kadar çok iyiydi tuvalete falan girip çıkıyordu. ama iki aydır tuvaletin önünden bile geçmiyor. şiddetle karşı çıkıyor ki ben üstelemiyorum sadece hadi annecim bezini çıkaralım artık bak arkadaşların tuvalete yapıyor hadi bizde gidelim falan diyorum ama kesinlikle karşı çıkıyor. hayır istemiyorum olmaz diyor. bezini çıkardığımda hadi bağlamayalım diyorum hayır bez istiyorum diyor. üstelik ben bunu sürekli yapmıyorum sadece haftasonları yapabiliyorum çünkü çalışıyorum. çalıştığım için daha da zor olacak bunu da biliyorum. bakalım ağustosta izin aldığımda kesinlikle üstüne düşeceğim ama ben senin kadar sabırlı değilim ondan çok korkuyorum.:((((((((( birde bu konu ile ilgili bir sürü şey yazıyor herkes bir şey söylüyor benim de kafam çok karışık.

ama senin sabrına da hayran kaldım. allah kolaylık versin. seni takip etmeye devam edeceğim. bende başladığımda gelişmeleri iletirim.

benım oğlumda 2 yasından buzamana kadar hep oyleydi ısrarla anne bezime yapıcam bebekler bezine yapıyor tuvalete yapmıyor diyordu ve tuvalete oturmak istemiyor du şimdi 31 aylık ve bugun 3. denememizdeyiz bakalım kac gun surecek ama sunu anladımkı gercekten aslınca cocuklara gore hareket etmeliyiz o ısteyene kadar beklemeliyiz ben daha once 2 kez zorladımda ne oldu kakasından korktugunu soyle oğlum tuvalet hariç her yere yaptı ben goturusem zorla çişini rica minnet yapıyordu ama anne çişim geldi denimiyordu ne oluyor bu sefer hem biz hemde cocuklar zorlanıyor sınırlenebiliyoruz ama bugun 3. denememizde ben sormadanda oğlum çişim geldi dedi kaksını soyledi ve yaparken korkmadı sanırım artık onun vucut olarak hazır oldugu bi zamana girdik bakalım inşallah bu maceradan basarıyla cıkarım

külot gibi giyilen bezleri biliyorum.evet deneyebilirm.
destekleriniz ve fikirleriniz için teşekkürler.
darısı başımıza

ben oğluma kilot gibi giyilen bezlerde aldım fakat yapısı aynı beze benzediği için benım canavar oğlum yutmadı onun kılot oldugunu ve surekklı bana anne bu kilot değil bez bez deyip durdu bir paket duruyor şimdi dolapta normal kilot giydiriyorum

benım oğlumda 2 yasından buzamana kadar hep oyleydi ısrarla anne bezime yapıcam bebekler bezine yapıyor tuvalete yapmıyor diyordu ve tuvalete oturmak istemiyor du şimdi 31 aylık ve bugun 3. denememizdeyiz bakalım kac gun surecek ama sunu anladımkı gercekten aslınca cocuklara gore hareket etmeliyiz o ısteyene kadar beklemeliyiz ben daha once 2 kez zorladımda ne oldu kakasından korktugunu soyle oğlum tuvalet hariç her yere yaptı ben goturusem zorla çişini rica minnet yapıyordu ama anne çişim geldi denimiyordu ne oluyor bu sefer hem biz hemde cocuklar zorlanıyor sınırlenebiliyoruz ama bugun 3. denememizde ben sormadanda oğlum çişim geldi dedi kaksını soyledi ve yaparken korkmadı sanırım artık onun vucut olarak hazır oldugu bi zamana girdik bakalım inşallah bu maceradan basarıyla cıkarım

evet onalrın hazır olmasını beklememiz daha doğru zaten birçok uzmanda bu görüşte ama biz anneler biraz sabırsız davranıyoruz ya da onlardan çok şey bekliyoruz bilemiyorum. şimdilik daha 3 haftası var benimde ciddi anlamda başlamama inşallah senin oğlun gibi başarılı oluruz ve çok fazla zorlanmayız.

saphira;

desteğin için çok teşekkürler.sizin maceranızı da merakla okuyacağım,Allah kolaylık versin.

kızlar bencede zamanı var tamam doğru,herkes aynı şeyi söylüyor zaten ama asıl soru şu:bu zaman ne zaman???

kocaman maşallah kuzulara canım ya,biz de sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyunca,eşimle birbirimize söylemeye bile korkuyoruz nazar değer diye.çünkü ne zaman söylesek uykusuz bir gece geçiriyoruz
aynen bizde de böyle..ne kötü günlerdi.işe sallana sallana gidiyordum 2-3 saatlik uyku ile..cok şükür..

çok zor bir süreçmiş.benim kızım 26 aylık. 2 gündür başladık eğitime.2 yaş zaten çocukların inat dönemi oluyor.bir de tuvalet eğitimi vermeye başlamak zorluyor beni.tuvalete gidiyoruz yapmadan kalkıyor.bitti diyor. çıkıyoruz 10 dk sonra altına yapıyor. 1 hafta 10 gün deniycem olmazsa ara vericem biraz.tatilde de olunca daha zor oluyor orda burda öğretmek. canım sıkılıyor hiç öğrenemezse diye. umarım çabuk olur. bir kişi 1 ayda öğrettiğini söylemiş.o kadar sürer mi acaba. ablam 1 haftada öğretmişti yiğenime.inşallah bizler de kolay atlatırız bu süreci.

merhaba kızlar cok mutluyum 3. denememızde bu sefer basardık bugun 7. gunumuz ve sadce ufak kazalar harıcınde hersey cok yolunda gidiyor hiç kakamızı altına yapmadı sadce bir iki kez ufak cıs kacamagımız oluyor bu sefer oğrendi :52:

çok zor bir süreçmiş.benim kızım 26 aylık. 2 gündür başladık eğitime.2 yaş zaten çocukların inat dönemi oluyor.bir de tuvalet eğitimi vermeye başlamak zorluyor beni.tuvalete gidiyoruz yapmadan kalkıyor.bitti diyor. çıkıyoruz 10 dk sonra altına yapıyor. 1 hafta 10 gün deniycem olmazsa ara vericem biraz.tatilde de olunca daha zor oluyor orda burda öğretmek. canım sıkılıyor hiç öğrenemezse diye. umarım çabuk olur. bir kişi 1 ayda öğrettiğini söylemiş.o kadar sürer mi acaba. ablam 1 haftada öğretmişti yiğenime.inşallah bizler de kolay atlatırız bu süreci.

ahh ah çok zor arkadaşım çookk.Allah kolaylık versin
merhaba kızlar cok mutluyum 3. denememızde bu sefer basardık bugun 7. gunumuz ve sadce ufak kazalar harıcınde hersey cok yolunda gidiyor hiç kakamızı altına yapmadı sadce bir iki kez ufak cıs kacamagımız oluyor bu sefer oğrendi :52:
ayy hadi maşallah maşallah devamı gelenden olsun inşallah :))))

Havalar iyice ısındı.tam wc eğitimi zamanı ama benim kız hiç oralı değil.Kendi kendine lazımlığına veya klozete oturmak istiyor bazen,oturtuyorum,biraz oturup çiş bitti diyor kalkıyor.biraz sonra yerlere yapıyor çişini.benim kız çok inatçı ve oldukça zor bir çocuk ya da ben zorlanıyorum,beceremiyorum belki de bilmiyorum..ama şunu biliyorum ki çok sıkıldım

kaan a anane baktığı için geçen cuma günü bezini bağlatmak istememiş.annem de bağlamamış.cuma gün bir iki kaçamakla geçmiş anlattıklarına göre. cumartesi mecburen bende devam ettim. tüm gün boyunca sadece 4 defa tuvalete yaptı. altına kaçırma olmadı gündüz ve geceleri de o uyuduktan sonra bağladık bezini uyanmadan çıkardık ama bezlerde de hep temiz kalktı. pazar günüde 2 kaçamak oldu ama 3 defa tuvalete yaptı. altına kaçırdığında annecim olsun bir dahaki sefere unutma diyorum tamam diyor ama pek anlamıyor. dün annemi epey yormuş anladığı kadarıyla. annem bırakalım diyor zamanı gelince o söyler diyor. bu arada altına kaçırdığı zamanların farkında anne ıslandı temizle diyor. tuvaleti geldiğinde de anne tuvalete gidicem diyor. yani en azından haftasonu bana öyle davrandı. şimdi annem de bırakalım diyor onu anlıyorum sanırım uğraşamayacak bu sefer kaan bezini kesinlikle istemiyor.

Son düzenleme:
duru okyanusun wc guncesini basindan sonuna okudum

ve SAPHIRA canim seni cok tebrik ederim, cok guzel yaklasiyorsun kizina, hersey kolay olur sizin icin umarim

benim oglumda 2008 kasim dogumlu

ve biz hic bezimizi cikartmadik, once ben cesaret edemedim

simdide o inat ediyor, agliyor, tepki veriyor

okula gidiyoruz haftada 1 kere

ogretmeni: buyuk tuvaleti geldiginde sen mutlaka bilyorsundur

biryerlere saklaniyordur, bana bakma filan diyordur

o zaman al gotur tuvalete oturt, mutlaka aglasada sonunda yapacaktir

uc kere aglar ama ogrenir, aglamaz

once buyuk tuvaletini ogret, dedi

bende baktim, ne zaman altina yapiyor gibi, hemen goturdum, oturtdum

yapmadi, agladi, kalkmak istedi

sonrada simdi hic caktirmadan yapiyor

ne zaman yapti, anlamiyorum bile

bende bu tuvalet konusunu bir halletsek cokkk sevinecegim

bekliyorum kendi soylesin diye ama hicc umurunda bile degil

Merhaba bu sayfayı okumadan geçemedim çünkü benimde 7.5 aylık kızım var:)
daha erken biliyorum ama yavaş yavaş bilgi topluyorum annemin yaptıgı gibi yapmayı düşünüyorum wc alışkanlığı.
annem kardesim kucukken daha kaka cis diyemezken yılmadan kendi wc ye götürür( alaturka) ciss cis diye kaldırır tutardı.. Sürekli kendi wc ye götürdü . Sabah 5-6 gibi uykusundan uyandirirdi cisını yaptirirdi.. gün içindede öyle.. İki yasına gelmeden wc alıştı arada sabahları yapardı 5 yasına kadar nadiren yatağa kaçırdığı oluyordu.. Ama normal.
yılmak yok bazen aylarca surebilir.

duru okyanusun wc guncesini basindan sonuna okudum

ve SAPHIRA canim seni cok tebrik ederim, cok guzel yaklasiyorsun kizina, hersey kolay olur sizin icin umarim

benim oglumda 2008 kasim dogumlu

ve biz hic bezimizi cikartmadik, once ben cesaret edemedim

simdide o inat ediyor, agliyor, tepki veriyor

okula gidiyoruz haftada 1 kere

ogretmeni: buyuk tuvaleti geldiginde sen mutlaka bilyorsundur

biryerlere saklaniyordur, bana bakma filan diyordur

o zaman al gotur tuvalete oturt, mutlaka aglasada sonunda yapacaktir

uc kere aglar ama ogrenir, aglamaz

once buyuk tuvaletini ogret, dedi

bende baktim, ne zaman altina yapiyor gibi, hemen goturdum, oturtdum

yapmadi, agladi, kalkmak istedi

sonrada simdi hic caktirmadan yapiyor

ne zaman yapti, anlamiyorum bile

bende bu tuvalet konusunu bir halletsek cokkk sevinecegim

bekliyorum kendi soylesin diye ama hicc umurunda bile degil

desteğin için teşekkürler :71: inşallah sizinkide en çabuk şekilde hallolur
Merhaba bu sayfayı okumadan geçemedim çünkü benimde 7.5 aylık kızım var:)
daha erken biliyorum ama yavaş yavaş bilgi topluyorum annemin yaptıgı gibi yapmayı düşünüyorum wc alışkanlığı.
annem kardesim kucukken daha kaka cis diyemezken yılmadan kendi wc ye götürür( alaturka) ciss cis diye kaldırır tutardı.. Sürekli kendi wc ye götürdü . Sabah 5-6 gibi uykusundan uyandirirdi cisını yaptirirdi.. gün içindede öyle.. İki yasına gelmeden wc alıştı arada sabahları yapardı 5 yasına kadar nadiren yatağa kaçırdığı oluyordu.. Ama normal.
yılmak yok bazen aylarca surebilir.
valla kolay gelsin o zaman ne diim :34: her çocuk farklıdır,bunu unutmayalım canım tamam? :54:

ahh ah çok zor arkadaşım çookk.Allah kolaylık versin

ayy hadi maşallah maşallah devamı gelenden olsun inşallah :))))

darısı duru okyanusun basına canım ve tabı tum cıse alıstıran annelerin basına bu arada genelde aksamları babamız gelınce yemekten sonra parka gidiyorus hep berabaer barkın babasıyla top falan oynuyor ee altta bezx olmayınca parktada cıs gelınce yanıma aldıgım kucuk su şişesine pipisini sokarak çişini yaptırıyoruz mecburen erkek olmasının avantazları cok buyuk bu konuda ancak etrafta meraklı gozlerden kacamıyoruz tabı eeee napsın oğlum çişi gelince eve dönemeyecegımıze gore su şisesinden faydalanıyoruz

Merhaba, benım kızım 31 aylık yanı 2,5 yasında mayıs ayının 1 ınde basladım alıştırmaya tam 5 gunde öğrendı yaklaşık 2 aydan beri çişini söylüyor maşallah dıyeyım bır aydan berı gecelerıde bez baglamıyorum artık tam anlamıyla çiş kaka söyluyor . Benım kı bayağı kolay oldu ama lazımlık devamlı evin orta yerındeydı ceylınnaz nerde lazımlık orda yanı.ilk zamanlar dışarı çıktığımızda koştura koştura tuvalet arıyordukDENIZE GITTIGIMIZDE ISE DENIZIN ORTASINDA ÇİŞİ GELIYOR ÖLDÜR ALLAH DENIZE YAPMIYORDU plajdakı tuvaletçıyle ahpap olduk vallahi
çok komık ve tuhaf bı durumdu şimdi alıştık tabi

Son düzenleme:
Her çocuğun kendine ait doğru bir zamanı var ama genel olarak kendi kendine-hiçbir yere tutunmadan merdiven çıkabiliyorsa,cümle kurabiliyorsa zamanıdır.Biz de 31 aylığız,kendi evimde denedim ama öğretmeyi beceremedim.Anneannemizin yazlığında 1 haftada öğrettik.:nazar:Lazımlıkla başladık.Mekan değişikliği de iyi gelebilir çocuğa...Bez ile külotu hemen ayırt edebiliyorlar şimdilik yatarken külot bezlerden bağlıyorum 1 ay sonra yatağa muşamba döşeyip alıştırma küloduyla yatırmaya başlayacağım.Allah yardımcın olsun,zamanı geldiğinde sen de anlamyacaksın nasıl bezden kurtulduğunu :65:

bizde başladık bugün
ara ara deniyordum ama sürekliliği yoktu
dün akşam bezin kenar kısımları pişik yapmış
bugün sabahtan çıkardım bezi süreklide sözzle dile getirdim çiş gelince
söyle annecim hadi gel tuvalete gidelim diye akşama kadar altına yaptı
yaptıktan sonra söylüyor çiş geldi diye ben oturtmaya çalışsamda bitti deyip kalktı hep
oturmadı bile doğru düzgün sonra akşam üztü baktım kakası geldi anladım önceden anlamazdım
ama artık saklanıyor yaparken özellikle altında bez yoksa oturma odasına geçip kapıyı kapıyor yada arkasına saklanıyor
yine aynısını yaptı bi şekilde ikna ederek lazımlığa oturttum busefer hiç oturmuyordu eline diş fırçasını verdim biraz bekledim
ama yapmadı sonra aklıma küçük bir leğene su koymak geldi suyu önüne koydum elinede uçağını verdim
hem kakanını yap hemde uçağını yıka pislenmiş dedim yanından ayrıldım bikaç dakika sonra gittiğimde yanına kakasını yapmıştı:D
sonra biraz daha oynayıp kalktı akşam yatarkende ellerini yıkamak için tuvalete gittiğimizde yine oynamak istedi suyla yine oturttum lazımlığa çişin varsa yap ozaman dedim
baya oynadı elleri buruşana kadar :))) kalktığında çişinide yapmıştı yarında aynı yöntemi denicem ama kakada işe yarar tamamgünde bir kere yapıyor ama her çişte suyla oynarsa yandık :S
çiş için farklı ve kısa bir oylama yöntemi bulmak lazım buarada kızım 29 aylık ve çok inatçı onunla inatlaşmadann bu işi bitirmem gerek ve buyaz halletmem gerek
kışa bezsiz girmek istiyorum bu yaz halletmeliyiyim beynime bunu kodladım umarım kolay kolur :D

benim oğlumda 3.denemem... sanırım 3.kez başarısız oldum inatlaşma döneminde olduğu için benimle oturmama konusunda inat ediyor üzerinede gitmek istemiyorum ama bian öncede öğrensinde istiyorum,eylülde 3 yaşını dolduracak geçen seneki ilk denemem başarısız olmuştu,3 ay önceki denememde başarısız olmuştu havaların ısınmasını bekledim,2 gün önce yeniden başladım bu yaz halledelim bu işi diye ilk gün lazımlığa çok güzel oturdu oyunlarla falan yarım saatten fazla zaman geçirdik bu arada hiç yapmadı,sürekli bütün gün tuttu çişini geldiğinde lazımlığa oturtmaya çalıştım bu seferde oturmayıp halıya yaptı o kadar korkuyorki üzerinede gitmek istemiyorum zaten çok hassas bi çocuk bilmiyorum ama işimiz gerçekten çok zor,sizede bu yolda kolaylıklar dilerim umarım en kısa zamanda halledersiniz...

Back