• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canım tuvalet eğitimi hiç hafife alınmayacak kadar zor bi süreçmiş insan yaşayınca anlıyor... acaba biraz ara mı versen...
dünden beri oğlumun bezini çıkarmadan oğlum çiş var mı diyorum yok diyo hemen, bez değiştirirken hadi çiş yapalım diyorum yok diyo bazen üstünü kapatıyo hiç üstelemiyorum doğru zaman değil mi ne..... bi ara istekliydi oğlum 2-3 ay önce ama kendi evimizde değildik eşimin işi nedeniyle kayınvalidemde annemde kaldık... şimdi çok şükür düzenimiz oturdu ama bu seferde oğlum çişini yapma istediğinden vazgeçti neyse inşallah hepimiz bu zamanı çok güzel atlatırız kızlar bebişler içinde bizim içinde güzel olsun :))))

öğle uykusundan kuru kalktı ki 3 saat kadar uyudu.uyanınca şartlanmış bezi çıkartmaya çaluşıyordu,çıkarttırdı bana.sonra wc ye gittik oturduk,bekledik yine yapmadı bişey.ama çok sıkıştığı belli,hem hareketlerinden hem de uykusundan bezine yapmamış olmasından.tabi inatla wc ye yapmayınca en sonunda altına kaçırdı.neyse temizlendik.üst baş değiştik.ve can alıcı soruyu sordum annecim kilodunu mu giydireyim bezini mi takayım dedim ikiside ayrı ellerimde göstererek,bezi tercih etti.ben de hiç üstelemeden bezi taktım.o andan beri bezi takılı.bir taraftan diyorum biraz ara vermek hem bana hem ona iyi gelecek bir taraftan da bu kadar günki emeğim için ve daha da önemlisi çocuğumu şaşkınlığa uğrattığım için bırakmamalıyım diyorum.kızıma zarar vermek istemezken kendimi perişan ettim bu arada:14:

öğle uykusundan kuru kalktı ki 3 saat kadar uyudu.uyanınca şartlanmış bezi çıkartmaya çaluşıyordu,çıkarttırdı bana.sonra wc ye gittik oturduk,bekledik yine yapmadı bişey.ama çok sıkıştığı belli,hem hareketlerinden hem de uykusundan bezine yapmamış olmasından.tabi inatla wc ye yapmayınca en sonunda altına kaçırdı.neyse temizlendik.üst baş değiştik.ve can alıcı soruyu sordum annecim kilodunu mu giydireyim bezini mi takayım dedim ikiside ayrı ellerimde göstererek,bezi tercih etti.ben de hiç üstelemeden bezi taktım.o andan beri bezi takılı.bir taraftan diyorum biraz ara vermek hem bana hem ona iyi gelecek bir taraftan da bu kadar günki emeğim için ve daha da önemlisi çocuğumu şaşkınlığa uğrattığım için bırakmamalıyım diyorum.kızıma zarar vermek istemezken kendimi perişan ettim bu arada:14:

merhaba, başından beri kızınızın tuvalet eğitimindeki aşamalarını okudum.. öncelikle size bol sabırlar diliyorum.. benimde 3 yaşını 3 ay geçmiş bir oğlum var.. geçen yazdan beri yani 1 senedir bu tuvalet eğitimiyle kafayı bozmuş durumdaydım.. durumdaydım diyorum çünkü oğlum sonunda kararını verdi ve kakasını tuvalete, çişinide söylemeye başladı.. inanın ben bu 1 sene içinde sayısız yöntem denedim.. tehdit, sevgiyle yaklaşma, umursamama, abartılı sevinç gösterileri, etiket yapıştırma, kitap okuma, sayısız hediye, bez bitti yalanları , vs vs... yok olmadı.. çocuğun o kadar kafasını karıştırdım ki, kendimde o kadar tükendim ki artık pes ettim.. tabi etraftan gelen psikolojik tacizleri de unutmayalım.. herkes devamlı öğrendi mi söylüyor mu diye sorar, markete gideriz kasada hala mı bez alıyorsunuz derler, vs.. neyse bunlarda üst üste gelince ikimizde tükenmiştik..en son 1 ay kadar önce bezini çıkarıp külotla bıraktıp bakalım kakasını ne kadar tutabilecek diye,evde tutup annaneye gidince 3-4 boy kaka yapmaya başladı.. en sonunda annemi ikna ettim.. o da baya bi kızdı.. bi daha bana gelme kakanı yapmazsan falan diyince bizimki bu blöfü yuttu ve artık söylemeye başladı.. yani anlayacağınız bizim çocuğa sevgiyle yaklaşma metodu sökmedi.. şimdilik iyi gidiyor ama elbette hiç bir şeyin garantisi olmadığı gibi geri dönüşler de yaşayabiliriz.. sizde kendinizi üzmeyin bence, sizin rahat olmanız ona yansır.. belki daha çabuk hallolur herşey..

çok teşekkürler desteğiniz için.öğleden sonra taktığım bez kendi isteğiyle çıkarıldı.akşamüstü parka 1.5-2 saat gönlünce oynadı.sonra eve gelince başladı soyunmaya.eşofmanını kendisi çıkartıverdi zaten,diğerlerini de bana çıkarttırdı ve geldik beze,onu da çıkarttırdı.dışarı çıkarken ''sana şimdi bezini takıyorum ama bu çişini kakanı yapabilirsin demek değil,çişin kakan gelince bana söyle.bunu yanlışlıkla kaçırdığın için takıyorum,eve gelince yine çıkarız'' gibi şeyler söyleyip takıyordum bezi.o da beni pür dikkat dinliyordu.ve tabi eve gelince de çıkarıyordum.uykularından kalkınca da,dışarıdan gelince de aynı şeyi yapmaya başladı.bezsiz olmaya şartlandı,çıkrttırıyor.
bu durumda ara mı versem yoksa yeniden şöyle derinden bir nefes alıp,moralimi nötrleyip,yeniden başlar gibi devam mı etsem,kararsız kaldım.kafamda sesler yankılanıyor ''zamanı gelince kendisi öğrenir zaten'' ve '' devam et,sabret,mutlaka öğrenecektir'' :52:

SAPHIRA ne yaptınız canım kızınla.nasıl gidiyor.moraller nasıl..yazmamışsın merak ettim..sonuç her ne olursa olsun hiç sıkılmaya değmezmiş inan.ben de bunu 3 yaşına geldiklerinde anladım

ara verdim canım.mecburen ara verdim çünkü çok hırçınlaştı,ben ondan daha da hırçınlaştım.bu elimde değil,sinirlerim hakim olamaz hale geldim.hala düzelemedim.sebepli sebepsiz ağlayasım var sürekli.sinirlerim çok bozuldu.ben beceremedim bu işi maalesef.annelik konusunda çok yetenekli değilim sanırım,çok fazla okuyorum,tüm okuduklarımdan ortaya karışık yapıp kızma göre uyarlamaya çalışıyorum filan ama ı ıh,ben beceremedim arkadaşım.benim kızım benden daha inatçı çıktı.hem kendi burcu hem yükseleni akrep.bu arada havalar serin gittiği için çocuğu üşüttüm faranjit oldu.Şimdi biraz nadasa çekildik,hem havalar da iyice ısınsın diyorum :59:

ara verdim canım.mecburen ara verdim çünkü çok hırçınlaştı,ben ondan daha da hırçınlaştım.bu elimde değil,sinirlerim hakim olamaz hale geldim.hala düzelemedim.sebepli sebepsiz ağlayasım var sürekli.sinirlerim çok bozuldu.ben beceremedim bu işi maalesef.annelik konusunda çok yetenekli değilim sanırım,çok fazla okuyorum,tüm okuduklarımdan ortaya karışık yapıp kızma göre uyarlamaya çalışıyorum filan ama ı ıh,ben beceremedim arkadaşım.benim kızım benden daha inatçı çıktı.hem kendi burcu hem yükseleni akrep.bu arada havalar serin gittiği için çocuğu üşüttüm faranjit oldu.Şimdi biraz nadasa çekildik,hem havalar da iyice ısınsın diyorum :59:
inan aynı duyguları ben de hissetim ayyyynısını..ben beceriksizim,yapamıyorum,yapamıycam,benim çocuklarım öğrenmiycek,acaba okula giderken de mi bağlanacak,bazıları sevinecek öğretemedim diye vs...çok yanlışmış bu düşündüklerim.olay tamamen çocuğun olgunlaşmasıyla ilgili.henüz hazır değiiiiiiill olay bu kadar..kendini hiç suçlama çok çabaladın,çok sabrettin ama şu anda olmadı ama olacak bu ara ikinize de iyi gelecek göreceksin.ne kendini üz ne kızını,yavrundan önemli değil inan..bi gün oluverecek sen de inanamıyacaksın..mutlu hisset kendini çünkü hak ettin sen:65:

safişim kendine haksızlık etme moralini bozma en dogru kararı verdin bence bak bidahaki açışında şoka gireceksin bu bi alıştırma olacak size bende aynen senin gibi düşünüyodum ama ikinci açışımda resmen bi mucize oldu 3 günde bitti 4.gün kendi başladı söylemeye maşallah artık ögrendi henüz 1 hafta bile olmadı ben artık rahatça heryere gidiyorum seninde ögle olacak bak görüceksin mine demiştide dersin o zaman hiç kendini üzme milletede kulagını kapa ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman açarsınız tekrar

inan aynı duyguları ben de hissetim ayyyynısını..ben beceriksizim,yapamıyorum,yapamıycam,benim çocuklarım öğrenmiycek,acaba okula giderken de mi bağlanacak,bazıları sevinecek öğretemedim diye vs...çok yanlışmış bu düşündüklerim.olay tamamen çocuğun olgunlaşmasıyla ilgili.henüz hazır değiiiiiiill olay bu kadar..kendini hiç suçlama çok çabaladın,çok sabrettin ama şu anda olmadı ama olacak bu ara ikinize de iyi gelecek göreceksin.ne kendini üz ne kızını,yavrundan önemli değil inan..bi gün oluverecek sen de inanamıyacaksın..mutlu hisset kendini çünkü hak ettin sen:65:

desteğin için çok teşekkürler minikkuzum.İnsanların daha uzun sürelerde uğraştıklarını duyunca çabuk mu pes ettim diyorum.ama bu iş böyle olmamalı,yanlış bir şeyler var ve bu yanlış da kesinlikle zaman.Doğru zamanı en kısa zamanda yakalabiliriz inşallah kızımla :16:
safişim kendine haksızlık etme moralini bozma en dogru kararı verdin bence bak bidahaki açışında şoka gireceksin bu bi alıştırma olacak size bende aynen senin gibi düşünüyodum ama ikinci açışımda resmen bi mucize oldu 3 günde bitti 4.gün kendi başladı söylemeye maşallah artık ögrendi henüz 1 hafta bile olmadı ben artık rahatça heryere gidiyorum seninde ögle olacak bak görüceksin mine demiştide dersin o zaman hiç kendini üzme milletede kulagını kapa ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman açarsınız tekrar
Minoşum desteğin çok teşekkürler.inşallah dediğin gibi olur biizm de.herkesten öyle duyuyorum,en fazla 1 haftada bitiyormuş bu iş,normali o.Bizimki değil yani.Şimdide arada sırada bezini kendi çıkarttırıyor.Bakalım ne olacaz böyle.hanfendi ne zaman hazır olacak bakalım kraliçe hazretleri :52: :16:

Ben de sık sık anneliğimi sorgularım acaba iyi bir anne miyim değil miyim diye. Hiç öyle bir endişeye kapılma bence. Herşeyden önce insanız ve kadınız. Hassasız. Anneyiz. Her kadının içinde doğuştan annelik vardır. Sen de eminim harika bir annesin. Ara vermene sevindim. Çünkü minişin hazır değil gibi görülüyor. Bu arada ben de pazartesi başladım. Beşinci gündeyiz ve bakalım ne zaman başaracağız?

desteğin için çok teşekkürler.size de kolay gelsin,inşallah bir an evel btirirsiziniz eğitiminizi 5 yıldızlı pekiyiyle :16:

yazacağım şeyim konuyla ilgisi yok ama özel mesaj hakkım olmadığı için burdan sormak istedim.eski bir mesajınızda bebeğinizin hastane çıkışı takımı fotosu vardı bayıldım beyaz üzerinde pembe çiçekler var ve fırfırları vardı.markası neydi acaba nerden aldınız cevaplarsınız çok sevinirim :)

teşekkür ederim canım idil bebe markası bursada bebeler sarayından almıştım üzerinde damla taşlar yoktu yanlız onları kendim yapıştırdım:)

son mesajları farketmedin sanırım canım.Ara verdim ben.psikolojim bozuldu,hala toparlanamadım.kızım da çok hırçınlaştı,iştahı gitti,günde 1 öğün yemek yedirebilir hale geldim.kendisi ne zaman isterse o zaman bıraksın bezi

onu okumuştumda sakinledi mi devam ettiniz mi diye merak etmiştim nasılsa alışacaklar önemli olan onların istemesi... çocuklar istemeyince annede ister istemez stres oluyo.. bide çevreden insanlar aaa hala öğretmedin mi çıkar artık bezi büyüdü diyor ya çocuğada sen büyüdün çok ayıp tuvalete git bakayım pis çocuk seni gibi kötü eleştirileri insanı dahada yıpratıyo :((( benim oğlumda istemiyo tuvalete falan gitmeyi ne zaman sorsam yok diyo zamanı değil sanırım...

Son düzenleme:
geçmiş olssun diyim şaphiş valla baştan beri okudum içim sıkıştı yine çünku bende çok zorlandım.aynı senin gibi sinir sistemim bozuldu.ama hafta da 3 gün bile okula gitmesi ve öğretmen desteği bana biraz daha güç verdi .bittimi diyeceksin hayır hala bitmedi yaklaşık 1 ,1 bbuçuk ay olacak herhhalde.tabi eskiye göre daha iyiyiz.oyuna dalınca yapıyor ve şiddetli birşekilde ağlayıp suç bastırıyor .görenlerde sen bu çocuuğa kıızıp bağırıyormusun dövuyormusun yoksa diye bana hucum ediyor.bir kere bile öyle şiddetle kızmadım halbuki..ama bu da en azından herşeyin farkında olduğunu gösteriyor.benim başlarda ki hatam durmadan sık aralıklarla çişin varmı diye sormam oluyordu yok yok diyordu ve benim sormadımğım biranda bırakıyordu .simdi sormayı bıraktım öncee yarım saat aralıklarla dahasonra zzaman arasını açıp oyunla veya bir şekilde tuvalete oturtmaya başladım yaptığıda oluyordu yapmadığıda. bu duruma biraz biraz alıştı ve gitmiycem diye itiraz etmiyi bıraktı eğitimimiz henuz bitmiş değil ama krizleri atlattık gibi çok sukur.inş tamamına erer inş,

inş senin kraliçe de budurmu enkısa zamanda kabullenir

Back