• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
ahh inşallah mucicim.Ben de çok sık soruyordum ve sorarken de acaba hata mı yapıyorum diye de düşünüyordum:44:

ahh inşallah mucicim.ben de çok sık soruyordum ve sorarken de acaba hata mı yapıyorum diye de düşünüyordum:44:

merhabalar konunuzu başından beri okudum bu konuda tecrübeli olduğunuz için sormak istiyorum.benim kızım 18 aylık bu yaz için çok erken olduğunu öbür yazada geç kalacağımızı düşünüyorum tuvalet eğitimi için bu yaz yavaş yavaş başlasam tam anlamadan çok mu erken olur .daha birde memeden kesme olayımız var önceliği buna bırakayım çünkü emdiği için hiç bişey yediremiyorum.önce memeden keseyim ramazandan sonrada bezini bıraktırayım diyorum ama nasıl olacak sabrınıza hayran kaldım valla.ben nasıl sabırlı olucam şimdiden sıkıntılar bastı beni.

merhabalar konunuzu başından beri okudum bu konuda tecrübeli olduğunuz için sormak istiyorum.benim kızım 18 aylık bu yaz için çok erken olduğunu öbür yazada geç kalacağımızı düşünüyorum tuvalet eğitimi için bu yaz yavaş yavaş başlasam tam anlamadan çok mu erken olur .daha birde memeden kesme olayımız var önceliği buna bırakayım çünkü emdiği için hiç bişey yediremiyorum.önce memeden keseyim ramazandan sonrada bezini bıraktırayım diyorum ama nasıl olacak sabrınıza hayran kaldım valla.ben nasıl sabırlı olucam şimdiden sıkıntılar bastı beni.
Merhaba
yazdıklarımı başından beri okuduğunuza göre benim de önce 1ve sonra 1.5 yaşlarında denediğimi gördünüz.ama onlara tam bir deneme diyemem.Çünkü ya erkense,ya daha kötü olursa diye korkup üstüne düşmemiştim.halbuki artık kendi kızımdan edindiğim tecrübeye göre kesinlikle inatlaşma dönemine girmeden,1.5 u geçirmeden bu işi bitirmek gerekiyor.Başkalarından da dinlediklerim bu yönde.eğer bu yaşta alışmazsa inatlaşma dönemi bittikten sonra mesela 3 yaşında filan öğrenir.Tai bu çocuktan çocuğa değişir.Bana kalırsa memesiz yaşamaya iyice alıştıktan sonra ağır adımlarla wc eğitimine başlayın.
Mesela ben memeden kesme olayında çok akıllıca davrandığımı düşünüyorum.14 aylıktı kızım bıraktırdım.Tam da beni giyinip soyunurken meme meme deyip istemeyi öğrenmeye başladığında kesiverdim.Hiç zor olmadı.Benim sütümün kalmaması da etkili tabi bu durumda.Sütüm olsaydı 2 yaşına kadar emzirirdim.Keşke aynı akıllıca zamanlamayı wc eğitiminde de yapabilseydim diyorum şimdilerde.
Uzmanlar 2-2.5 yaşından önce başlamayın wc eğitimine diyorlar.İnternetten okuduklarımız hep bu yönde.Kesinlikle her çocuk farklıdır ama inatlaşma dönemine girmeden bu işi halletmek lazım.Bana büyüklerim çok baskı yaptılar kızım öğretsene artık şu çocuğa diye.Ben okuyorum daha çok erken dedim hep.Sonra büyüyüecek istemeyecek,çok zorlanacaksın dediler.Ben biliyorum ne yapacağımı dedim.Buyrun bakalım ne kadar güzel biliyormuşum.
Dediğim gibi her çocuk farklı..Tabi bir de şöyle bir şey var,çocuğun inatlaşma dönemine ne zaman gireceğini kestiremiyorsun ya da inatlaşma dönemine girer mi girmez mi bilemiyorsun.Benimki 1.5 a kadar inatlaşmazdı,şimdiki gibi değildi.Büyüdükçe de çoğalıyor sanki düzeleceğine.Bakalım 3 e kadar neler olacak hayatımızda.
bir de bizim wc eğitimini olumsuz etkileyen etkenlerden biri de konuşmayı tam sökememiş olması kızımın.
Allah kolaylık ve sabır versin.1-2-3 deyip derin bir nefes alın ve başlayın..

bence çoçukta potansiyel varsa 18 sonra başlanmalı,2 yaşından sonra gerçekten dikkat çekme ve inatlaşma oluyor,hatta bu durumu kullanmaya bile başlıyorlar.çoçuğun hazır olmasıyla da alakalı ama benim kızım 1buçuk yasından sonra öğrenmeye daha musaitti.daha kolay öğrenecekti gibime geliyor.offff bu çoçuk işleri tam bir karmaşa muamma:(((

çocuktan çocuğa değişiyor işte canım.O zamanlamayı ayarlamak çok zor.en azından benim çocuğumla çok zor.Bizim bir kere hala da tam olarak bitmemiş olan bir uyku sorunumuz var.Uyusuzluk beni çok tahammülsüz ve sinirli biri yaptı.Eminim bunun kızımda da etkileri çok fazladır.Sonra dediğim gibi konuşmayı tam sökmedi.offf bilmiyorum ya.Ben de şaşırdım artık ne yapacağımı ne düüneceğimigerçekten muamma

biliyorum canım senin kızında uykusu benimki gibiydı hhatırlıyorum offf ya ne zor günlerdi insan ne sinir ne düzen bırakıyo.bizde yeni yeni düzene giriyoruz .erken yatma alışkanlığı oturtamasakda geçe uyanmalarrı azaldı elhamdülillah.sabaha kadar uyuduğunda hala şaşırıyoum:nazar:

biliyorum canım senin kızında uykusu benimki gibiydı hhatırlıyorum offf ya ne zor günlerdi insan ne sinir ne düzen bırakıyo.bizde yeni yeni düzene giriyoruz .erken yatma alışkanlığı oturtamasakda geçe uyanmalarrı azaldı elhamdülillah.sabaha kadar uyuduğunda hala şaşırıyoum:nazar:
kocaman maşallah kuzulara canım ya,biz de sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyunca,eşimle birbirimize söylemeye bile korkuyoruz nazar değer diye.çünkü ne zaman söylesek uykusuz bir gece geçiriyoruz

Öğlen uykusundan sonra yemeğini yedirdim.Dışarı çıkmamız lazımdı,tabi bezini değiştirip giydirdim.tam kapıdan çıkarken bir koku,temiz bez takılınca bayılır kaka yapmaya zaten.Neyse hemen tekrar değiştim.DIşarı çıktık.İşlerimizi hallettik.biraz dolaştık,parka gittik,sıcaktan bayıldık eve geldik.balkonda havuzunu doldurdum,orada biraz oynadı.bezsiz bir şekilde sadece külotla oynadı sonra külodunu da çıkarttırdı.Sonra sıkılınca banyo bitti dedi,kuruladım,giydirdim ve yine bezsiz olarak bıraktım tabi.sonra bana komşum geldi.pembe oje gördü komşumda tutturdu bu da.ben de eğer çişini kakanı lazımlığa yaparsan pembe oje sürerim.hemen koşa koşa gitti lazımlığına,çıtçıtlı badisi vardı,çıtçıtlarını açtım,oturdu.arkamı döndüm dolaptan asetonla pamuk alayım eski ojelerini sileyim diye,meğerse o arada başlamış işemeye ve ayağa kalkıverdi,hoop hemen oturttum tekrar lazımlığa,devamını oraya yaptı yine.başladı lazımlığın müziği çalmaya,çok mutlu oldu başladı oynamaya müzikle ama hala oturuyor bu arada.bir süre daha oturdu eğlendi müzkle.tabi bu arada alkışlar öpücükler filan
alkis.gif
ondan sonra kalktı temizliğini yaptık beraber,sonra da beraber lazımlığın kabını alıp çişi wc ye döktük birlikte.sifonu çekti,bay bay çiş dedik.ellerimizi yıkadık.tam mutlu olduk birazcık derken 5 dk sonra oturma odasında halıya işedi
sinifsinif.gif
sevecen bir şekilde hani lazımlığa yapıyorduk annecim,bana söylemeyi unuttun mu,yanlışlıkla mı kaçtı çiş filan dedim.tekrar temizlenmeye gittik.bugün başka vukuatımız olmadı ama tabi dışarı çıktığımız için bezli olduğu süreler de oldu yani bugün.Yatana kadar yine bezsiz tutucam.bezini uyuduktan sonra takıcam,gerçi ne kadar faydası oluyor onu da bilmiyorum çünkü bezi baya şişmiş kalkıyor

benimde oğlum tuvalete oturmak istemediğinde en sevdiği çizgifilm kanalını kapatmıştım. madem çişini tuvalete yapmıyorsun o zaman senin kanalın da yok dedim. çok geçmeden çişimi yapıcam dedi.. ilk günler gece bezi çok şişmiş olarak alıyordum sabahları. sonra sonra bu şişkinlik azaldı. ilk 1 hafta nasıl zordu. ne giydireceğimi şaşırmıştım. bulunduğum yer nemli memleket çamaşırlar da hemen kurumuyor. şimdi de gece yatarken bağlıyorum önlem olarak ama her gece onu tuvalete kaldırıyorum saatimi kurup. inanır mısınız artık oda geceleri kendi kalkmaya başladı :nazar: anne çişim var demiyor ama uyanıyor bende çişe götürüyorum. ahh arkadaşlar sabredin. Saphira cım doğru yoldasın.. gayet iyi gidiyordun. :46:

benimde oğlum tuvalete oturmak istemediğinde en sevdiği çizgifilm kanalını kapatmıştım. madem çişini tuvalete yapmıyorsun o zaman senin kanalın da yok dedim. çok geçmeden çişimi yapıcam dedi.. ilk günler gece bezi çok şişmiş olarak alıyordum sabahları. sonra sonra bu şişkinlik azaldı. ilk 1 hafta nasıl zordu. ne giydireceğimi şaşırmıştım. bulunduğum yer nemli memleket çamaşırlar da hemen kurumuyor. şimdi de gece yatarken bağlıyorum önlem olarak ama her gece onu tuvalete kaldırıyorum saatimi kurup. inanır mısınız artık oda geceleri kendi kalkmaya başladı :nazar: anne çişim var demiyor ama uyanıyor bende çişe götürüyorum. ahh arkadaşlar sabredin. Saphira cım doğru yoldasın.. gayet iyi gidiyordun. :46:
oje vs ile kandırma olayım her seferinde sökmüyor benimkine.11 gün uğraştım ve sadece 2 kez lazımlığına 1 kez de wc ye çiş yaptı o kadar.çok baskı da yapmak istemedim açıkçası,işte geri teper daha kötü olur filan diye okuyoruz ya hep,ah bu internetten okuduklarımız,ne kadar yanlış yönlendirebiliyor bizleri bazen.çocuğunu tanıyıp anlamak lazım ama benimki hala günde 5 kez kaka yapan ve saatleri belli olmayan bir çocuk.dediğin gibi ne giydireceğimi şaşırıyordum.bir de havalar yeni yeni ısınıyor.o dönemde kızımı üşütmüşüm faranjit oldu bir de.
yakın zaman içinde tekrar başlamak istiyorum ama bu kez cesaretim kırıldı çünkü aynı şeylerin tekrarını daha zorlaşmış bir şekilde yaşamaktan korkuyorum.En önemlisi de onun psikolojisini bozmaktan korkuyorum

Ben kızımıa bir çok yöntem denedim. En sonunda eğitimci eşim yardımcı olmaya karar verdi ve klozetin etrafına balonlar astı, en sevdiği oyuncakları kenarlarına dizdi. Her çocuğun sevdiği bir oyuncağı vardır bizimki bir bebekti Dedim ki kızım bak pelin'in çişi gelmiş hadi tuvalete götürelim dedim. Önce bebeğine çiş yaptırdık sonra kendisi yaptı :) Kızım artık tuvaletin korkulacak bir yer olmadığını çekinmemesi gerektiğini anladı. Her tuvalete gittiğinde ordan çıkmak istemedi. Her tuvaletini tuvalete yaptıkça ödüllendirildi. Bu yöntemide tavsiye ediyorum. Kolaylıklar diliyorum herkese

Son düzenleme:
Siz kızınızın wc yi kullanmama sebebini bulmuş ve ortadan kaldırmışsınız.Çok güzel bir yöntem.Maalesef benim kızımın korkusu filan yok,gidip gelip sifonu çeker,çok sever oynamayı.Benimki bezini bırakmak istemiyor,çok rahat çünkü,Doğduğundan beri alıştığı şey bez.Ondan vazgeçirmek de çokkk zor

oje vs ile kandırma olayım her seferinde sökmüyor benimkine.11 gün uğraştım ve sadece 2 kez lazımlığına 1 kez de wc ye çiş yaptı o kadar.çok baskı da yapmak istemedim açıkçası,işte geri teper daha kötü olur filan diye okuyoruz ya hep,ah bu internetten okuduklarımız,ne kadar yanlış yönlendirebiliyor bizleri bazen.çocuğunu tanıyıp anlamak lazım ama benimki hala günde 5 kez kaka yapan ve saatleri belli olmayan bir çocuk.dediğin gibi ne giydireceğimi şaşırıyordum.bir de havalar yeni yeni ısınıyor.o dönemde kızımı üşütmüşüm faranjit oldu bir de.
yakın zaman içinde tekrar başlamak istiyorum ama bu kez cesaretim kırıldı çünkü aynı şeylerin tekrarını daha zorlaşmış bir şekilde yaşamaktan korkuyorum.En önemlisi de onun psikolojisini bozmaktan korkuyorum

canım hiç üzülme. ara vermekle en doğrusunu yapmışsın. kız çocukları daha erken öğreniyor diyorlar ama çocuktan çocuğa çok fark eder.. benim oğlum 38 aylıktan sonra öğrendi. bende üsüne varmadan onu bunaltmadan öğrettim. nette çok okudum aslında güzel bilgilendirmişler bizleri. önce klozette denemeye başladım sonra lazımlığa döndüm. yaklaşık 1 hafta lazımlığımız salonda tv karşısında durdu. en çok orada vakit geçiriyordu. yetişmek daha kolay oldu. şimdi banyoda duruyor. çiş eğitimine başlamadan 1 hafta önce ön hazırlık yaptım. sürekli sevdiği çizgifilm karakterlerini örnek verdim tanıdığı arkadaşlarını.. o görmeden seveceği türden oyuncak aldım sakladım sürpriz ödül niyetine . benim ki de önce beziyle oturdu klozete sonra sürprizi duyunca bezi çıkarıcam dedi :64: ama onu hiç ağlatmadım zorlamadım. sadece tuvalete yaparsa çok mutlu olacağımı söyledim. hatta o kadar bunaldım ki ben ağlayıp ona sarıldım lütfen annecim dedim beni seviyorsan yap dedim :43: :43: öyle öyle geçti günler. ilk günler öğrenemeyecek galiba dedim geceleri kafama takıp uyuyamadım strese girdim. ama çokda dua etim sabır diledim. çünkü sürekli çiş kaçırması , elde kilot pijama yıkamak onları kurutamamak insanı mahvediyor.. çok şükür o günler geride kaldı. sende üzülme onun içinde senin içinde ön tecrübe olmuş oldu. inan ki bundan sonra daha güzel ve çabuk öğrenecek :34:

konunuzu başından sonuna kadar okudum benim kızım28 aylık bugün bezi çıkardık.ilk süper gidiyordu hemen tuvaelete yapıyordu 3ten sonra bozdu altına yaptı 4kez gece yatmadan lazımlığına yaptı uyudu bakalım devamı nasıl olacak..

merhaba tuvalet alışkanlığı kazanmayı biz kızımla başardık sizlere önerim sabır ben ilk önce kendime 1 ay süre tanıdım eğer olmazsa sizin gibi bırakacaktım ama inanın 1 ay sonra tuvalete alıştı ilk zamanlar lazımlığına oturtuyordum oturduğu sürece yapmıyor kalkınca bırakıyordu 10 gün sonra yavaş ben oturtunca yapmaya başladı tuvaletini yapma araları uzadı ilk 10-15-20 dak.ama yine çişini söylemedi sürekli ben oturttum artık tam vazgeçecektim ki çiş 1 ay sonra dedi şimdi allah a çok şükür alıştık geceye gelince bezini uyuyunca bağlıyordum ne zaman gündüz çişinin kontrolunu öğrendi artık gecede kalkıyor çişini söylüyor ama bizim sürecimiz biraz uzun oldu çünkü çocuk kas kontrolunü 1 ayda kazanırmış mart 15 de başladık şimdi çok rahatız sizlerede kolaylıklar diliyorum birde size önerim lastikli hazır bezler var onları kullanın aynı külot gibi dışarı çıkınca çok rahat oluyor.alıştırma külotu değil.prima ve canbebe de var.

Merhaba;
Daha önce 1 yaşında ve 1.5 yaşındaki denemelerimiz boşa çıkınca,2.5 yaşını doldurmasını ve havanın ısınmasını bekledik.3 haziranda başladık yani kızımın 31 ayını doldurmasına 3 gün kala.Günlerimiz çok zor geçiyor.Şimdilik pes etmedim,etmemeyi umuyorum! Herkese bu yolda kolaylıklar diliyorum.
sevgiler

öncelıkle sıze kolaylıklar ve sabır dılıyorum...ben kızımı alıştırmaya başladığımda sadece pijamasını gıydırdım kızım çişin gelıyomu gelıyomu gelıyomu dıye gunde yüzlerce defa sorardım yok derdı her seferınde tam geldı dıyecek altına yapardı...sonrasında onla beraber wc ye gırdım bekledım yanında yap hadı kızım derdım azcık yapardı öıkardı sonra wc yı oyun halıne gtırdık kım önce gıtcek dıye koşardık o hep gırerdı ama lazımlığa otumadı benımkısı hıç eskı alaturka wcler vardı onu kullanırdık odaha cok hoşuna gıderdı guzel terlıklerde aldım..çok şükür 2 yaşında kızım alıştı tuvalete nasılkı gunduz alıştı gecede uyamadan önce götürürdüm yapardı sabaha kadar yapmazdı altına temız bı kızım var çok şükür....sızede ıyı şanslar.......

külot gibi giyilen bezleri biliyorum.evet deneyebilirm.
destekleriniz ve fikirleriniz için teşekkürler.
darısı başımıza

ne kadar da zor bir ismis sastım kaldım. Oncelikle 2 gun denedik surekli altına yaptı. Kilot gibi giyilen bezlerden aldım ponny resmi var primanınkinde. Atli kiloduna çis yapma bana soyle dedim. Yaptı ama kakasını tuttu. Geceleri de baglamadım kuru kalktı. Uyanır uyanmaz lazımlıga oturttum tam 50 dk yapmadı. Kilot ve sort giydırdım arkamı dondum ustune yaptı. Kesinlıkle lazımlıga tekrar oturmak istemedi. 3 gun ara verdik tekrar denedik 2 gun sadece kiloda yaptı. 3. Gun kaka dedi lazımlıga oturttum yapmadı tekrar kaka dedi oturttum yapmadı. En sonunda bez bagladım 3 gun tuttugu kakasını mutfak dolabının icine girip bir yaptı bezden tasıp bacaklarından aktı. Ki gunde 2 kez kaka yapan bir cocuk benim kızım. Sonra kesinlikle lazımlıga oturtamadık. 2 haftadır ananemizdeyiz köyde. Belkide ortami yadırgadı. Ne diller doktuk karıncaların ustune cis yap, poyraz diye köpegimiz var hadi ciş yap poyraz koklasın, çis yap ananen kecilerin yanina doksun çisıni, hadi yap ineklere gidelim daha neler neler... Banamısın demiyor. Islaklıktan kesinlikle rahatsız olmuyor. 28 aylık tam konusamıyoruz. Kelimeler soXLUYOR fakat cumle kurmuyor. Yani yine ara verdik bikac gun sonra tekrar deniycez. Ne kadar zor bir surec. Bir o kadar da gozumde buyuyor:5:

Ben de hazır havalar iyice ısınmışken tekrar başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum.çünkü kızım bana o cesareti vermiyor.hareketlerinde hiç bir değişiklik yok ve günde 4-5 kez kaka yapmaya devam ediyor

Back