• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
seninki kakasından korkuyor diymi,bir çok çocukta oluyormuş bu kakadan korkma olayı.Zamanla alışacaklar inşallah.Hepimize Allah kolaylık versin

canim sevdigi bir kilodunu giydirere deneyeilrisin mesela benim oglumun ben ten kilod var ben onunla yaptim ilk önce bak dedim sakin cis yapma sonra ben tenin pis olur atariz onu diye ise yariyor bence bi dene istersen
yeni kilotlar aldım ona,bak sana ne güzel ciciler aldım dedim ama pek etkilenmedi.öyle çok sevdiği bir giysisi filan yok.Olmazsa birlikte dışarı çıkıp ona beğendirerek,ona seçtirerek alayım.Belki o zaman dediğin gerçekleşir

az önce yapti ilk kakasini ins devami gelir :))

ay hadi bakalım :nazar:

selam nasılsınız hanımlar hepinize kolay gelsin başarılar :))
biz hala bezliyiyz 31 aylık olucak ama tık yok yaşıtlarının çoğu kurtuldu bile
elbet alışacak diyorum çoğu zaman içim içimi yemiyo değil sizlerde ne gibi gelişmeler var:97:

elbet alışacak diyorum çoğu zaman içim içimi yemiyo değil sizlerde ne gibi gelişmeler var:97:

canım seninki yine 31 aylık benimki 36 aylık oldu hala bezliyiz nuh diyorda peygamber demiyor oğlumun herşeysi zor ve ben artık canımdan bezdim hayatımda bu kadar inatçı bi insan görmedim pek alışacak gibi değil bende yine bıraktım kendi haline Allah sonumuzu hayretsin:(

canım seninki yine 31 aylık benimki 36 aylık oldu hala bezliyiz nuh diyorda peygamber demiyor oğlumun herşeysi zor ve ben artık canımdan bezdim hayatımda bu kadar inatçı bi insan görmedim pek alışacak gibi değil bende yine bıraktım kendi haline Allah sonumuzu hayretsin:(

Allah yardımcımız olsun hepimizin.bizimki de hala altı açık geziyor.geceleri ve dışarı çıkarken mecburen bezi takıyorum.çok sıkıldım :25:

Allah yardımcımız olsun hepimizin.bizimki de hala altı açık geziyor.geceleri ve dışarı çıkarken mecburen bezi takıyorum.çok sıkıldım :25:

bende sizi merak ediyordum,alltı açık çok zor ya iltihap olur çocuk yazık.başta öyle alışlmış onu benimsemiş.muhtemelen kendinizden,başkalarından örnekler göstremişinizdir ama havalr soğudu çok ağrısı olur.bilmiyorum denedinizi ama evin yanınları çıksanız parka markete falan bez kullanmadan çişini yapsın belki böyle göre göre rahatsız olup kiloda alışacaktır söylediklerimi umarım ukalalık olarak algılamsınız.alıştırma döneminde kim ne derse can kulağıyla dinliyodum hep.çok zor bir süreç çünkü.

veya yakın mesefaye çıknca aradan yarım saat geçmiş olsun tenha bi yerde çişini yaptırsanız veya siz tahmin edbiliyosanız ne kadar tutuğunu.kilodu kuru ıslanmamış ne güzel falan.benim kızım arada geri dönüşler yapıyo azcık ıslatıp sonra çişini söylüyo önceden hiç öyle bişi olmamıştı ya çok dillendirmemek lasım yada böyle geri dönüşler normal.

bende sizi merak ediyordum,alltı açık çok zor ya iltihap olur çocuk yazık.başta öyle alışlmış onu benimsemiş.muhtemelen kendinizden,başkalarından örnekler göstremişinizdir ama havalr soğudu çok ağrısı olur.bilmiyorum denedinizi ama evin yanınları çıksanız parka markete falan bez kullanmadan çişini yapsın belki böyle göre göre rahatsız olup kiloda alışacaktır söylediklerimi umarım ukalalık olarak algılamsınız.alıştırma döneminde kim ne derse can kulağıyla dinliyodum hep.çok zor bir süreç çünkü.

veya yakın mesefaye çıknca aradan yarım saat geçmiş olsun tenha bi yerde çişini yaptırsanız veya siz tahmin edbiliyosanız ne kadar tutuğunu.kilodu kuru ıslanmamış ne güzel falan.benim kızım arada geri dönüşler yapıyo azcık ıslatıp sonra çişini söylüyo önceden hiç öyle bişi olmamıştı ya çok dillendirmemek lasım yada böyle geri dönüşler normal.

Merhaba,teşekkürler yorumunuz için.evet havalar serinledi iyice.bir süreden beri üşütürüm korkusuyla giydiriyorum.yaparsa da yapsın diyorum artık napayım.hiç kaçırmadan geçirdiğimiz bir gün olmadı henüz.sabırla bekliyorum olmasını.gece uykusunda ve dışarı çıkarken bez bağlıyorum mecburen.bazen altında bez varken de wc ye gitmek istiyor,bezine yapmıyor.ben de altında bez var,altına yap demiyorum.bir arkadaş öyle derdi kendi çocuğuna,şaşırırdım.diyorum ya benimki eğer altına yapacaksa kilot veya bez farketmiyor.ama yine de gelişmeler var.mesela altına yaptıysa yapar yapmaz hemen söylüyor ve rahatsız oluyor,altına yaptığı için morali bozuluyor.Böyle değildi eskiden.tüm gün altı pis kalsa umursamazdı.Buna da şükür diyorum.napalım,bir şekilde öğrenecek,sabır,sabır,ya sabır hepimize

Artık çok şükür neredeyse hiç kaçırmıyor.gece uykusunda ve dışarı çıkarken hala bez takıyorum.bu seviyeye gelmek bile mucize gibi geliyordu bana.çok şükür bugünümüze :nazar: hafta 1-2 kez kaçırdığı oluyor.onun dışında kaçırmıyor maşallah.dışarı çıkarken bez taksam da söylüyor çişini kakasını :nazar: gece uykusunda ne kadar daha takarım bez bilemiyorum ama dışarı çıkarken takmamak istiyorum artık.o zaman da nereye yaptırıcam derdi var.yanımda ille bir aparat taşımam lazım.ev ortamında zaten sorun değil ama dışarıdayken sorun :26:

herkese merhaba, ben de 1 haziran da başlamıştım tuvalet eğitimine, kızım tam 2,5 yaşındaydı, tam 1 temmuz günü tuvalet eğitimini tamamladı çok şükür, 1 ayda hem gündüz hem de gece çişini öğrendi,çok sabrettim, altını açık bıraktım, nereye isterse oraya çişini yapmasına müsade ettim, halıya ya da evin başka köşesine çişini yaptığında asla tepki göstermedim, aksine "aferin" diyerek takdir ettim, yüzümü bile asmadım, ama çok şükür şimdi öğreneli 4 ay oluyor, 4 aydır hiç sorun yaşamadık, hatta kreşe başladı şimdi, bize tepki olarak inatlaşıp tuvaletini söylemez belki diye endişe ediordum, Rabbime çok şükür onu da yapmadı, darısı eğitimde sorun yaşayan, ve eğitme başlayacak herkesin başına, tam bir rahatlık....

Ben de bugün bezsiz çıkardım kızımı dışarı.Çok şükür hiç kazamız yok :nazar: ama eve gelince kaçırdı bu seferde.neyse bugünlerde geçecek

biz hala bezliyiz buara çişim geldi ee yaptım filan diyor ama
gel tuvalete oturalım deyince reddediyor :(((((((((((((((((((((((((((

Merhaba;
Daha önce 1 yaşında ve 1.5 yaşındaki denemelerimiz boşa çıkınca,2.5 yaşını doldurmasını ve havanın ısınmasını bekledik.3 haziranda başladık yani kızımın 31 ayını doldurmasına 3 gün kala.Günlerimiz çok zor geçiyor.Şimdilik pes etmedim,etmemeyi umuyorum! Herkese bu yolda kolaylıklar diliyorum.
sevgiler

Zor bir donem..gercekten pes etmemek gerekiyor..

Back