• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
sabah kalktıneyğımızda bezi çok şişmişti,hiç tahmin ettiğim gibi olmamış :) böyle olması daha çok hoşuma gitti aslında.en azından biliyorum ki çişini rahat rahat yaptı ve rahatladı,içinde tutmadı.Kahvaltıdan sonra bezini çıkardım.kaka yapmasını bekliyordum ve nitekim yine altına yaptı,kesinlikle lazımlık veya wc istemedi.bu kez kakasını yaptığını söylemedi de,ben farkettim..
bu arada dünden beri cinsel organını iyice keşfetti sanırım.biraz endişeliyim bu konuda.dün kürdan sokmaya kalktı.kızım uf olur,çok acır filan dedim ama bugün gene bakıyor inceliyor.oyuncaklarını da kullanıyor bu inceleme anında,endişelyim.normaldir diye düşünyorum ama yine de...:59:

öğlen uykusundan kuru kalktı.bir şeyler yedi,su içti.sonra kaka kaka dedi,kakan mı geldi dedim,hıı hı dedi,koş koşa tuvalete dedim,oyun şeklinde,koşarak wc ye gittik.oturttum ve wc musluğunu açtım birazcık,maksat su sesi olsun diye.derken çişini wc ye yaptııı :64: alkışlar öpücükler vs.. bakalım devamı gelecek mi?

merhaba canım okuduklarım o kadar tanıdık geldiki bi bana böyle oldu sanmıştım 2 ay kadar önce zeynep ceylinde aynen duru okyanus gibiydi saatlerce çişini yapmıyodu yarım saat banyoda oynuyoduk hop içeri gidince odanın ortasına işiyordu 15 gün belki 4 -5 kere tuvalete yaptı ona karşı hep çok sevecen sabırlı davrandım olsun annecim anlayamadın mı geldigini bidahakine tuvelete yaparız şeklinde oldu ama onlar o kadar zeki ki resmen kullandı beni bende 15 gün sonunda dayanamadım bagladım altını aradan 2 ay geçti 2 gün önce tekrar açtım altını ama bu sefer çok kararlı davrandım evdeki bezleri sakladım artık hiç bi yerde bez kalmamış marketlerdede kalmamış sende arkadaşların gibi tuvalete yapıcaksın eger altına yaparsan çok kızarım beni çok üzersin dedim kesim bi dille artık bez olayının bittigin anlatım ilk gün iki kez kakasını altına yaptı çişini 3 kez tuvalete yaptı ikinci gün sadece 1 kez çişini altına kaçırdı 1 kez kakasını 3 kez çişini tuvalete yaptı ya ilkinde hazır degildi ya tutumum yanlıştı bilemiyorum ama maşallah bu sefer bu işi çözücez galiba çok taviz verme çok kullanıyolar çünkü

h.minecim inanır mısın aklıma gelmedi değil bu durum.şimdilik o konuma gelmedik sanıyorum,yani kendi istediği gibi yönlendirme,iyi niyeti kullanma olayına.bezleri sakladım diyorsun,geceleride bağlmıyor musun ya da dışarı çıkarken?ben uyuduktan sonra bağlıyorum bezini anlamasın diye

baglıyorum canım geceleri ama iyice dalıyo sabahta hiç farkettirmeden çıkarıyorum geceleri süt içtigi için muhakkak yapıyo çünkü 1-2 yer dışında biyere gitmiyorum inan çok nazım geçen yerlere gidiyorum oralara giderkende tuvalet adaptörünü götürüyorum yanımda allahtan çok sık yapmıyo altına 4 saat arayla filan yapıyo alışacaklar ama çok zor bi süreçmiş gerçekten allah sabır versin bizlere

ben uyanmadan önce çıkaramıyorum bezi çünkü çok erken kalkıyor,gelip o beni uyandırıyor.mesela bu sabah 6.30 da uyandı. Ben de hafta içi pek çıktığımı söyleyemem ama hafta sonlarımız var bir tek.Mesela bugün de dışarı çıkarken bağladım.bezin rahatlığıyla 4 kere kaka yaptı.sonra evde çıkardım sonuç kötü oldu tabi,başa dönmüşüz gibi oldu,bir kez kaka yaptı altına 3 kez de çiş ve wc ye hiç oturmadı bugün.yarın da dışarıya çıkıcaz,yine bağlıcam bezi bu durumda.Yalnız moralim çok bozuldu,günlerdir kaplumbağa adımlarıyla katettiğimiz yolda başa döndük,emeklerim ziyan oldu gibi hissediyorum :14:

ben uyanmadan önce çıkaramıyorum bezi çünkü çok erken kalkıyor,gelip o beni uyandırıyor.mesela bu sabah 6.30 da uyandı. Ben de hafta içi pek çıktığımı söyleyemem ama hafta sonlarımız var bir tek.Mesela bugün de dışarı çıkarken bağladım.bezin rahatlığıyla 4 kere kaka yaptı.sonra evde çıkardım sonuç kötü oldu tabi,başa dönmüşüz gibi oldu,bir kez kaka yaptı altına 3 kez de çiş ve wc ye hiç oturmadı bugün.yarın da dışarıya çıkıcaz,yine bağlıcam bezi bu durumda.Yalnız moralim çok bozuldu,günlerdir kaplumbağa adımlarıyla katettiğimiz yolda başa döndük,emeklerim ziyan oldu gibi hissediyorum :14:
canım... bizim geçen yazki haliimizi hatırlatıyorsunuz..ben de çok uğraşmıştım canım çıkmıştı inan ilk başlarda tansiyonum düşüyordu hatta.ama ben bi de elimle de tutuyırdum bazen tuvalete..sonra yazın annemlere gittik.komşulara giderken çarşıya giderken bağladım..kayınvaldeme gidince onun tuvaletine girmediler..eve geldik tatil sonunda dışarı çıkarken bağlamadım burda ama artık olan olmuştu hayır alışamamaışlar.temmuz atından ekime kadar uğraştım havalar soğumaya başlamıştı üşütecekleri için üzülerek de olsa tekrar geri döndük beze.sonra zaman zaman milletten laf duydum babaanleleri bile dalga geçerek laf soktu bu yaz da bıraktıramazsın gibi..ama ne oldu 6 günde öğrendiler.biliyorsun ne kadar sıkıntılıydım.ama atlatık.çünkü çocukların kasları gelişmiş artık,geçen sene yarım yamalak ve bi bağlayıp bi açarsan olmaz canım..attın mı atacaksın..istersen başlamışken biraz daha uğraş,istersen 1 ay kadar ertele,istersen iyice ertele ama moralini bozma hiç de canını sıkma.fedakar bir annesin belli.başaracağına inanıyorum ama bebeğine göre davranmalısın.Allah kolaylıkla bırakmak nasip etsin en iyi zamanda:71::71:

desteğin için teşekkür ederim :16: bakalım bugün neler olacak.kahvaltısını yedirdikten sonra açtım altını.yarım saat wc de oturdu ama hiç bir şey yapmadı.sabahları en az 1 kez kaka yapar.sanırım yine altına yapacak kakayı.zannetmiyorum wc ye yapacağını.onun da zamanı ne zaman gelir bilemiyorum.böyle olmayı istemiyorum ama gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.ben de bu strese hazır değildim sanırım.çok stresim var zaten,benim için uygun bir zaman değildi galiba diyorum,belki kızım için de doğru zaman değildi,bilmiyorum.yine pes etmedim henüz,pes etmeme daha var :)

Allah kolaylık versin bu süreçte..çok sabır istiyor..benimde oğlum 34 aylık,ağustosta 3 yaşını bitirecek..eylülde başlamıştım denemelere,olmayınca bıraktık ve dün itibariyle tekrardan başladık..ama öğlen uyurken ve gece uyurken bezliyorum..bugün oy kullanmaya gittiğimizdede bezledim,bi tak bi çıkar,nasıl olacak bilmiyorum..oturma odamın halısını kaldırdım,dün 2 kez yere çiş yaptı,iyiki halı yoktu..aslanlı bi lazımlığımız var,hiç yapmadı malesef içine,bakalım daha çok yeni..bekleyip göreceğiz..

merhaba saphira umarım cabuk alısır ama sakın zorlama yoksa geri tepiyor..
bir doktorun (kadir tuğcu) wc eğitimi hakkında yazısını kopyalamak istedim
1evre-Gizli saklı yapmaya başlarlar. Kakayı yaptıktan sonra "kıymetli" kakaları ile oyunlarına devam ederler, rahatsız olmazlar..
2evre- Gene gizli yaparlar ama bu sefer çok titizlerdir, hemen altlarını size temizletirler. Kakalı kalmaya tahammül edemezler.
3evre- Söylemeye başlarlar. Bazen denk gelir, bazan gelmez. Denk gelmeler çoğala çoğala bu iş biter.
su an kacıncı devredesiniz merak ettim..kızım 1.5 yasında hiç zorlamadım su ana kadar ama şimdi yapınca kaka diyor hemen yatıyor bacakları kaldırıyor yani kakadan rahatsız oluyor..yani2. devredeyiz...dr un dediğine göre wc eğitimi diye bir sey yok zaten cocuk hazır olunca kendi söyleyecektir kimi erken kimi gec..

Allah kolaylık versin bu süreçte..çok sabır istiyor..benimde oğlum 34 aylık,ağustosta 3 yaşını bitirecek..eylülde başlamıştım denemelere,olmayınca bıraktık ve dün itibariyle tekrardan başladık..ama öğlen uyurken ve gece uyurken bezliyorum..bugün oy kullanmaya gittiğimizdede bezledim,bi tak bi çıkar,nasıl olacak bilmiyorum..oturma odamın halısını kaldırdım,dün 2 kez yere çiş yaptı,iyiki halı yoktu..aslanlı bi lazımlığımız var,hiç yapmadı malesef içine,bakalım daha çok yeni..bekleyip göreceğiz..

Allah sana da kolaylık versin çok zor gerçekten.emin ol sadece biz değil bir çok insan bezi tak çıkar yapıyor,mecburen
merhaba saphira umarım cabuk alısır ama sakın zorlama yoksa geri tepiyor..
bir doktorun (kadir tuğcu) wc eğitimi hakkında yazısını kopyalamak istedim
1evre-Gizli saklı yapmaya başlarlar. Kakayı yaptıktan sonra "kıymetli" kakaları ile oyunlarına devam ederler, rahatsız olmazlar..
2evre- Gene gizli yaparlar ama bu sefer çok titizlerdir, hemen altlarını size temizletirler. Kakalı kalmaya tahammül edemezler.
3evre- Söylemeye başlarlar. Bazen denk gelir, bazan gelmez. Denk gelmeler çoğala çoğala bu iş biter.
su an kacıncı devredesiniz merak ettim..kızım 1.5 yasında hiç zorlamadım su ana kadar ama şimdi yapınca kaka diyor hemen yatıyor bacakları kaldırıyor yani kakadan rahatsız oluyor..yani2. devredeyiz...dr un dediğine göre wc eğitimi diye bir sey yok zaten cocuk hazır olunca kendi söyleyecektir kimi erken kimi gec..
seninki gizli mi yapıyor canım?altını temizletmek istemesini anlayabiliyorum çünkü benimki de bir dönem hatta uzunca bir dönem öyleydi.Şimdilerde çişi kaçırıyor rahatsız oluyor,yanlış bir şey yaptığını biliyor,ağlamaklı oluyor kaçırınca.kaka da ağlamaklı olmuyor.çıtçıtlı bodysine yaptığında söylemeden oyuna devam ettiği de oldu,çıtçıtla açıksa yere yaptığı da oldu o zaman hemen gelip söylüyor.yani bu yüzden 1evre veya 2. evre yazamadım.biraz karma bizimki

safiş canım Allah kolaylık versin sana .. ama ilk günlere göre şimdi yavaş yavaş alışma dönemine girmişiniz galiba...
burada anlatılanları okuyunca işimin ne denli zor olduğunu gördün iki kuzuyla hayli zor geçecek bir dönem beni bekliyor anlaşılan...

ben bir kez altlarını açtım alıştırma kilotlarını giydirdim kaan lastiklerinden pek hoşlanmadı zaten 15-20 dk içinde kaka yaptı ama öle böle değil..:((
kerem ık sık çişini yaptı öğlene kadar dört posta çiş yaptı ıslaklığa aldırmadı... normal wc ye gidiyoruz suyu açıyopruz bekliyoruz yok çiş bitti diyorlar su akınca çiş yaptık sanıyorlar daha wcye hiç siftahımız olmadı bir kere babsı götürdü ama erkekler pek beklemeye değer görmedikleri için çocuk çıkınca çişi wc kapısına yaptı...:((
ben se her 5-10 dk bir sordum yok dediler hep varlarda ise yine wc ye gidip suyla oynayınca çiş yaptık sandılar.. ha birde kaan halının tam ortasına kaka yaptı neyseki koyu kıvasmlı olunca alıp 5-6 kere sildim halıyı.. şimdi kaldırdım ama halıflex kaplı yerler yine işim zor...
sözün kısası benimkiler daha wcye yapmayı bilmiyor yada çiş nedir bilmiyorlar çünki kaan değilde kerem ıslaklıktan hiç rahatsız olmadı...bende daha fazla git gellere dayanamadım.. yine beze geri döndük.. geceleri keremin bezi doluyor kaan ise yapmıyor sabah erekn kalkıyor ya o zaman oluyor ne oluyorsa...

şimdi hem onların hem benim hazır olmamı bekliyorum.. 10 gün içerisinde tekrar başlayacağım..ama biraz daha sabırlı davranıp tekrar bağlamayacağım bezi aç kapa aç kapa onların işi inada bindirmesini istemiyorum açıkcası...
inş.. kuzuların hepsi en kısa zamanda alışırlar.. Allah yardımcımız olsun hepimizin...

ah nazlımeleğim çok zor bir süreç gerçekten.dediğin gibi erkekler çok sabırsız.bu hafta sonu evde olup yaşananları görünce ''ben hiç bilmem bu şekilde wc eğitimi verildiği,böyle çocuk çıplak bırakılsın,altı açılsın,bana çok garip geliyor.Bence çocuk kendisi wc ye yapmak ister o zaman da yapmaya başlar ve bezden kurtulunur'' demeye başladı.Desem ki,biz öyle yapalım,tekrar bağlayalım bezi,tamam diyecek.3 hazirandan beri uğraşıyorum,dışarı çıkarken ve uyurken mecburen bağlıyorum.bu yüzden h.sonları durumlar biraz karışıyor,üzülüyorum.çok zorlanıyorum ama yine bu kadar günlük emeğime de acıyorum.Biraz daha deneyip,ilerleme kaydetmezsek eşimin dediğini yapacağım galiba.yukarıda arkadaş paylaşmış Dr. Kadir Tuğcunun wc eğitimiyle ilgili fikrini,o da aynı fikirde.Hem çocuk hem anne çok yıpranıyor bu süreçte.

saphiş konunu yeni gördüm hayırlı olsun çişinizzzzz:3:

işallah bırakır bizde bez dönemi devam ediyor bırakmayada bıraktırmaya pek niyetlki değişlim su aralar...

ufaktan ufaktan pes mi ediyorum ne :59: yoksa yanlış zamanda başladım da onu mu kabullenmeye çalışıyorum :50: gelişme gösterir gibi olup dün beni iyice kahretti kızım.he yolu deniyorum.laızmlığı tv izlediği odaya aldık.orada hem izlesin hem de tuvaletini yapsın diye.çii kaka deyip bir güzel oturuyor lazımlığa,sorduğum da canı isterse wc ye de oturuyor ama yapmıyor.çok tutuyor.en sonunda yere kaçıyor.mesela dün de lazımlığa oturdu oturdu,ondan sonra bitti dedi kalktı,koltuğa geçti,yatarak tv izliyordu.yattığı yerde hoop yapıverdi kakayı:43: sanırım bu iş olmayacak.dün 2 kez kaka yaptı.zaten tüm tuvalet ihtiyacını altına yaparak veya uyku sırasında bezine yaparak karşılıyor.ne olacak böyle bilmiyorum.hiç böyle bir eğitime girmeyip,kendisinin bezi bırakmak istemesini,bizden göre göre wc yi kullanmak istemesini mi beklemeliydim,yoksa öyle bir zaman da hiç bir zaman gelmez de ilkokula giderken bile hala bez mi bağlıyor olurum,onu da bilemiyorum.fakat inanılmaz demoralize olmuş durumdayım,şevkim kırıldı.Biraz önce yine çıkardım.havalarda serinledi,bu yüzden tek atlet külotla tutamıyorum,pijamasıda var üstünde.artık batırırsa komple batıracak

ben yazarken sizde yazmışsınız kızlar.minecim durum yazdığım gibi işte,sağol canım.
miniğim inşallah diyoruz hep de baya bi umutsuzum artık

safişim senin durumun tamamen bizim iki ay önceki denememiz gibi hiç kendinide çocuguda üzme bence biraz ara ver 1-2 ay sonra tekrar dene ben 15 gün ugraşmıştım benimde psikolojim bozuldu zeynep ceylininde anne benim çişim neden gelmiyo diyodu tuvallette herkez aman sakın kapama bidaha güveni kaybolur çok ugraşırsın diye baskı yaptı ama çocugumdan önemli degildi bu laflar 2 ay ara verdim sonra tekrar açtım 15 günde sadece 3-4 kere tuvalete yapan çocuk o gün 2 kere tuvalete yaptı 3. gün mesala hiç altına yapmadan günü kapadık dün 2 kere kazamız oldu ama bugün 5. günümüz ve sabah önce çişim geldi dedi tuvalete yaptı sonrada kahvaltı edince kakasını kendi söyledi herhalde ilki zamanı degildi bişeyler yanlış gitti olmadı inşşallah bu sefer olacak inanıyorum bu yüzden sende çocugu yıpratma bu alıştırma olur hiç bişey olmaz kapatırsan biraz ara verin bi süre sonra kesin kararlılıkla tekrar denersiniz bence

bizim önümüzdeki cuma 15 gün olacak.aslında ben 1 ay deneme süresi biçmiştim.bu eve yaklaşık 2.5 ay önce taşındık ve ilk zamanlar alışık olmadığı için çok hırçınlıklar,huysuzluklar yaptı.Şimdi yine öyle oldu,bu wc eğitimi benim de psikolojimi bozdu sanırım,dolayısıyla da kızımı da etkiliyor.benim üzgün mutsuz sinirli olduğum zamanlarda o da öyle oluyor.aynam gibi sanki.şimdi kapatıp ara verirsem de çok üzülücem,bu kez de niye zamanını bilemedim,niye erken başladım diye kızıcam kendime.çok kararsızım,çok mutsuzum.dün çok ağladım.biraz önce yine çişini yaptı altına,hadi gel kızım temizleyelim diyorum istemiyor,öyle çişli durulmaz diyorum istemiyor.artık ben getiridm giysileri,temzilik malzemelrini yanına,odada temizledim,değiştirdim ama resmen wc eğitimi kabul etmiyor ve itiraz ediyor çocuk..

Back