ahh inşallah mucicim.ben de çok sık soruyordum ve sorarken de acaba hata mı yapıyorum diye de düşünüyordum:44:
Merhabamerhabalar konunuzu başından beri okudum bu konuda tecrübeli olduğunuz için sormak istiyorum.benim kızım 18 aylık bu yaz için çok erken olduğunu öbür yazada geç kalacağımızı düşünüyorum tuvalet eğitimi için bu yaz yavaş yavaş başlasam tam anlamadan çok mu erken olur .daha birde memeden kesme olayımız var önceliği buna bırakayım çünkü emdiği için hiç bişey yediremiyorum.önce memeden keseyim ramazandan sonrada bezini bıraktırayım diyorum ama nasıl olacak sabrınıza hayran kaldım valla.ben nasıl sabırlı olucam şimdiden sıkıntılar bastı beni.
kocaman maşallah kuzulara canım ya,biz de sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyunca,eşimle birbirimize söylemeye bile korkuyoruz nazar değer diye.çünkü ne zaman söylesek uykusuz bir gece geçiriyoruzbiliyorum canım senin kızında uykusu benimki gibiydı hhatırlıyorum offf ya ne zor günlerdi insan ne sinir ne düzen bırakıyo.bizde yeni yeni düzene giriyoruz .erken yatma alışkanlığı oturtamasakda geçe uyanmalarrı azaldı elhamdülillah.sabaha kadar uyuduğunda hala şaşırıyoum
Öğlen uykusundan sonra yemeğini yedirdim.Dışarı çıkmamız lazımdı,tabi bezini değiştirip giydirdim.tam kapıdan çıkarken bir koku,temiz bez takılınca bayılır kaka yapmaya zaten.Neyse hemen tekrar değiştim.DIşarı çıktık.İşlerimizi hallettik.biraz dolaştık,parka gittik,sıcaktan bayıldık eve geldik.balkonda havuzunu doldurdum,orada biraz oynadı.bezsiz bir şekilde sadece külotla oynadı sonra külodunu da çıkarttırdı.Sonra sıkılınca banyo bitti dedi,kuruladım,giydirdim ve yine bezsiz olarak bıraktım tabi.sonra bana komşum geldi.pembe oje gördü komşumda tutturdu bu da.ben de eğer çişini kakanı lazımlığa yaparsan pembe oje sürerim.hemen koşa koşa gitti lazımlığına,çıtçıtlı badisi vardı,çıtçıtlarını açtım,oturdu.arkamı döndüm dolaptan asetonla pamuk alayım eski ojelerini sileyim diye,meğerse o arada başlamış işemeye ve ayağa kalkıverdi,hoop hemen oturttum tekrar lazımlığa,devamını oraya yaptı yine.başladı lazımlığın müziği çalmaya,çok mutlu oldu başladı oynamaya müzikle ama hala oturuyor bu arada.bir süre daha oturdu eğlendi müzkle.tabi bu arada alkışlar öpücükler filanondan sonra kalktı temizliğini yaptık beraber,sonra da beraber lazımlığın kabını alıp çişi wc ye döktük birlikte.sifonu çekti,bay bay çiş dedik.ellerimizi yıkadık.tam mutlu olduk birazcık derken 5 dk sonra oturma odasında halıya işedi sevecen bir şekilde hani lazımlığa yapıyorduk annecim,bana söylemeyi unuttun mu,yanlışlıkla mı kaçtı çiş filan dedim.tekrar temizlenmeye gittik.bugün başka vukuatımız olmadı ama tabi dışarı çıktığımız için bezli olduğu süreler de oldu yani bugün.Yatana kadar yine bezsiz tutucam.bezini uyuduktan sonra takıcam,gerçi ne kadar faydası oluyor onu da bilmiyorum çünkü bezi baya şişmiş kalkıyor
oje vs ile kandırma olayım her seferinde sökmüyor benimkine.11 gün uğraştım ve sadece 2 kez lazımlığına 1 kez de wc ye çiş yaptı o kadar.çok baskı da yapmak istemedim açıkçası,işte geri teper daha kötü olur filan diye okuyoruz ya hep,ah bu internetten okuduklarımız,ne kadar yanlış yönlendirebiliyor bizleri bazen.çocuğunu tanıyıp anlamak lazım ama benimki hala günde 5 kez kaka yapan ve saatleri belli olmayan bir çocuk.dediğin gibi ne giydireceğimi şaşırıyordum.bir de havalar yeni yeni ısınıyor.o dönemde kızımı üşütmüşüm faranjit oldu bir de.benimde oğlum tuvalete oturmak istemediğinde en sevdiği çizgifilm kanalını kapatmıştım. madem çişini tuvalete yapmıyorsun o zaman senin kanalın da yok dedim. çok geçmeden çişimi yapıcam dedi.. ilk günler gece bezi çok şişmiş olarak alıyordum sabahları. sonra sonra bu şişkinlik azaldı. ilk 1 hafta nasıl zordu. ne giydireceğimi şaşırmıştım. bulunduğum yer nemli memleket çamaşırlar da hemen kurumuyor. şimdi de gece yatarken bağlıyorum önlem olarak ama her gece onu tuvalete kaldırıyorum saatimi kurup. inanır mısınız artık oda geceleri kendi kalkmaya başladıanne çişim var demiyor ama uyanıyor bende çişe götürüyorum. ahh arkadaşlar sabredin. Saphira cım doğru yoldasın.. gayet iyi gidiyordun.
oje vs ile kandırma olayım her seferinde sökmüyor benimkine.11 gün uğraştım ve sadece 2 kez lazımlığına 1 kez de wc ye çiş yaptı o kadar.çok baskı da yapmak istemedim açıkçası,işte geri teper daha kötü olur filan diye okuyoruz ya hep,ah bu internetten okuduklarımız,ne kadar yanlış yönlendirebiliyor bizleri bazen.çocuğunu tanıyıp anlamak lazım ama benimki hala günde 5 kez kaka yapan ve saatleri belli olmayan bir çocuk.dediğin gibi ne giydireceğimi şaşırıyordum.bir de havalar yeni yeni ısınıyor.o dönemde kızımı üşütmüşüm faranjit oldu bir de.
yakın zaman içinde tekrar başlamak istiyorum ama bu kez cesaretim kırıldı çünkü aynı şeylerin tekrarını daha zorlaşmış bir şekilde yaşamaktan korkuyorum.En önemlisi de onun psikolojisini bozmaktan korkuyorum
Merhaba;
Daha önce 1 yaşında ve 1.5 yaşındaki denemelerimiz boşa çıkınca,2.5 yaşını doldurmasını ve havanın ısınmasını bekledik.3 haziranda başladık yani kızımın 31 ayını doldurmasına 3 gün kala.Günlerimiz çok zor geçiyor.Şimdilik pes etmedim,etmemeyi umuyorum! Herkese bu yolda kolaylıklar diliyorum.
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?