En Başarılı bulduğunuz ''Dünya Mutfağı Yemeği ''hangisidir?

• Ankete Katılan
    684
  • Anket Kapalı .
Kesinlikle sana katılıyorum pinkstrap,yemeğin tadı tuzu yapılışı kadar sunumu da önemli. Ben reel de de çok severim görselliği ama o yarışmada neden o kadar abartılı bir sunum yaptım diye eleştiri bile almıştım ses etmedim. Yarışma bu, tabii sunumu en güzel nasıl yapabilirim diye düşüneceğiz.

Bu arada o yaptığımız çorba Leman Kültür merkezinde ekmek arası çorba diye geçiyor

Nevoşu makarnalarda ben de çok rahatsız ettim
Bir gün bir tarif hakkında şöyle yapsam mı ,2.gün yoksa şunumu yapsam ,kaç tarif değiştirdim,en sonunda bambaşka bir tarifle çıktım.

Beraber karar verince daha güzel fikirler çıkıyor..Ben her seferinde farklı birşey tasarlıyorum ani birşey gelişiyor ve farklı birşey yapıyorumGenelde hepimiz öyleyiz

Kızlar bana da yarışmaya katılacak bir tarif bulsaniza

Katilirsam taco yaparım diye düşünüyordum ama evlaefe elini çabuk tutmuş. Böcek dolmasına ne dersiniz

Sen bana ne bakıyorsun ,benim kendime faydam yok ,ben dolu dolu koydum da 1.mi oldum
Yok o işin şakası da. Çocuklar etegimden cekistirirken ancak oldu. Daha güzel resim çekmekti amacım ama olmadı. Hazırlık fotoğraf derken bir sürü vakit alıyor. Maşallah tecrübelisin sen bu konuda ve birçok kişi. Öğrenecek çok seyim var daha. Belki başka kategorilerde yarışıp fikir alışverişinde bulunuruz.

Katilirsam taco yaparım diye düşünüyordum ama evlaefe elini çabuk tutmuş. Böcek dolmasına ne dersiniz
Daha önceden yaptığın tarifi yapsana .Biz de diyelim başka yemek bilmiyor musun diye

Böcek dolması olmaz.Ben dolma yapmıştım ,tutmadı.Gerçi benim ki böcekli değildi ama.Böceği iç harçta mı kullanacaksın ,başka türlü olmaz çünkü.Böceğin büyüklüğü ne ki içini açıp dolma yapacaksınTamam tamam sustum.
Buldum Dolma olmasın Le sarma yap sen.

Canim bu dediklerinin coguna katiliyorum. Avrupa sanki gerxekten uzakdogu mutfagini o kadar abartmiski saki japonlarin çinlerin yedigi tek sey bocek falan. Japon mutfağı yemeklerini cok arastirmistim bi ara özellikle pisirme teknikleri cok guzel ve saglikli. Dedigin gibi avrupada bi cok ülke akil hayalimize gelmeyen seyler yiyolar ben uzakdoguda boyle seyler yenmiyo demiyorum. Uzakdogudada evet bi cok bizim igrenecegimkz sey var ama neden dunya sadece uzakdoguyu igrenc yemek yapan insanlar olarak biliyor? Cunku tamamen avrupanin abartisi.. ulkemizde kedi ,kopek, at,cig balik ,bocekler, hayvan kanlari,domuz eti vs.seyleri yenmemesinin en buyuk nedeninin ülkenin % 98 gibi buyuk çoğunluğunun müslüman olmasi ve haram yiyeceklerden uzak kalmasi diye düsünüyorum. Türk mutfagi osmanli mutfagi zaten dünya asla bizim mutfak kültürune yetisemez ama senin tavuk gögsu ornegin gibi şırdan bumbar dolması iskembe kelle paca vs.yemekler belki yabancilara tuhaf geliyor ama helal olduğu icin yüzyıllardir rahatlikla bu yemekleri yiyoruz:) yani demem o ki sanki avrupa devletleri coook temiz seyler yiyorlar da kalkip uzakdoguyu kötüluyorlar ..avrupa oyle tanitinca herkeste o sekilde biliyor :)

Sen de vardır özel tariflerBöcek dolması mıDüşündüm de seni hiç yormayalım

o zaman, daha çok var düşün ve içine en sinen en aklına yatan tarifinle katıl
çeşit çok gerçekten seçmesi zor
ben henüz kategori seçilirken hemen karar vermiştim, eğer o olmasa bende çok düşünürdüm, haklısın o konuda
merakla bekliyorum tarifini

Yakın olduğum bir tarif var
Büyük ihtimalle onu yapıcam
Düşün düşün .... olacak bu gidişle
Bakalim yarın zamanım olursa
Yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…