• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Başarılı bulduğunuz ''Dünya Mutfağı Yemeği ''hangisidir?

• Ankete Katılan
    684
  • Anket Kapalı .
Tamam da yaptığın işi öne çıkaran sunum değil midir? Sadece burası olarak bakma her aldığımızı görünüşe göre almaz mıyız?
Yemek bölümünde zaman geçirmeyenler oturup tek tek tarifleri incelemiyor, resimlere bakıp en beğendiğini, en damak tadına uygun olanına oy veriyor, demek ki sunumla öne çıkarmak lazım. Günlerce düşünürdük sunumu nasıl yapalım diye nevoşu çok yemişimdir şöyle mi yapsam böyle mi yapsam, tarife daha az kafa yoruyorduk kategori zaten belli illa bir tarifin oluyor ama sunum da ayrı olay.
Evet sunum çok önemli ama şu 1-1.5 yıldır şunu keşfettim klasik bilindik tarifler daha çok oy alıyor;)
Yani antin kuntin tarifler çok cazip gelmiyor.

Tamam da yaptığın işi öne çıkaran sunum değil midir? Sadece burası olarak bakma her aldığımızı görünüşe göre almaz mıyız?
Yemek bölümünde zaman geçirmeyenler oturup tek tek tarifleri incelemiyor, resimlere bakıp en beğendiğini, en damak tadına uygun olanına oy veriyor, demek ki sunumla öne çıkarmak lazım. Günlerce düşünürdük sunumu nasıl yapalım diye nevoşu çok yemişimdir şöyle mi yapsam böyle mi yapsam, tarife daha az kafa yoruyorduk kategori zaten belli illa bir tarifin oluyor ama sunum da ayrı olay.
Nevoşu makarnalarda ben de çok rahatsız ettim:KK53:
Bir gün bir tarif hakkında şöyle yapsam mı ,2.gün yoksa şunumu yapsam ,kaç tarif değiştirdim,en sonunda bambaşka bir tarifle çıktım.:KK45:

Nevoşu makarnalarda ben de çok rahatsız ettim:KK53:
Bir gün bir tarif hakkında şöyle yapsam mı ,2.gün yoksa şunumu yapsam ,kaç tarif değiştirdim,en sonunda bambaşka bir tarifle çıktım.:KK45:
Beraber karar verince daha güzel fikirler çıkıyor..Ben her seferinde farklı birşey tasarlıyorum ani birşey gelişiyor ve farklı birşey yapıyorum:70:Genelde hepimiz öyleyiz;)

O da değişik bir olay aslında, klasik olanı zaten biliyorsun zaten bıkacak yemişsin, niye illa o :KK58:
Bilmediğim birşeye neden oy verelim diye düşünebilirler:bicak:Ben hiç o açıdan bakmıyorum:KK45:İçeriğinden lezzeti zaten anlaşılır..:KK53:

Bilmediğim birşeye neden oy verelim diye düşünebilirler:bicak:Ben hiç o açıdan bakmıyorum:KK45:İçeriğinden lezzeti zaten anlaşılır..:KK53:
Burdan öğrendiğim bir sürü yeni, pratik inanılmaz lezzetli tarifler var, hepsini severek yapıyorum şimdi. O kadar hoş tarifler var ki yarışmada her kategori bana en az 1 tarif öğretmiştir. Denemekten korkmamak lazım :KK48:

He işte bizim her yarışma öyle geçerdi, o kadar bıkmış ki, ben bırakınca hiç gel katıl demedi:KK53::KK70::KK70:
Eskiden katılanlar pes etmiş galiba.Çoğu kişinin yarışmaya katıldığını bile bilmiyordum.Tariflere bakarken gördüm.

Bana da der mi acep katılma diye,o günleri görür müyüm acaba:KK53:

Ben kaçaringo,size iyi geceleringo,uykum geldiko:KK45:

Burdan öğrendiğim bir sürü yeni, pratik inanılmaz lezzetli tarifler var, hepsini severek yapıyorum şimdi. O kadar hoş tarifler var ki yarışmada her kategori bana en az 1 tarif öğretmiştir. Denemekten korkmamak lazım :KK48:
Bana bu yarışma neler neler öğretti :KK45:Boşuna bırakıp kaçıyorlar..Burada hayatımız boyunca hep lazım olacak cevherler var:KK45:

Eskiden katılanlar pes etmiş galiba.Çoğu kişinin yarışmaya katıldığını bile bilmiyordum.Tariflere bakarken gördüm.

Pes etme değil ya, Yeni isimler de iyidir :) hayırlı geceler

Kimler geldi kimler geçti:ıslık:
Çok beklersin:KK4:
Hayırlı geceler:KK68:

Ben kimden öğrenerek genişleteyim?:KK70:
Hadi anneler... Uyumayın, gelin tariflerinizi yazın çocuğumuz aç mı kalsın?:KK12:
Deneyerek öğreneceksin:KK45:
Hangi ay neler yiyebilir onu bildikten sonra gerisi kolay:KK45:6 ay ile 12 ay arası sıkıntı olur sonra herşey yiyebiliyorlar..Tabi şeker,tuz veya bazı yasaklar var..Onlara dikkat edip menüler hazırlayacaksın..:KK45:

Ben yeni üyeyim , aynı zamanda da asya mutfağı -dünya mutfağı değil , yalnızca Kore de değil tüm Asya mutfağı- özel ilgi alanım bu konuda pişirmek yemek kadar ,konuşmayı yazmayı da seviyorum o yüzden birazdan yazacaklarım lütfen ukalalık olarak yorumlanmasın kimsenin yaptığı yoruma karşılık da değil , ama asya mutağı konusunda facebooktan yabancı forumlara kadar her yerde hep " tuhaf yemeklerin " ön plana çıkarılması konusunda olacak

Asya mutfağında yenebilir ot ve sebze çeşitlerini Avrupa ve Amerikan mutfağı ile karşılaştırsak bir kaç çeşitten sonra Avrupa mutfağı havlu atar ..mantar çeşitleri ,ıtırlı otlar , lemongrass ,tapyoka ,yaban pırasası yaban sarmısağı , yenebilir kökler ..saymakla bitmiyor..çoğunun yalnızca resmini gördüm..lemongrass keşke burada olsa en sevdiğim o..
Pişirme yöntemleri ,pişirmeye hazırlama yöntemleri , mayalama , kurutma , velvetleme , buharda pişirme ,muz yaprağına sarma , çıtır pişirme , diri pişirme..pirinçle yapılan şirin minik kekler , buharda pişmiş ekmekler , yüzlerce değişik sos , baharat cinsi ..Bunların hiç birinden söz edilmiyor . Çok büyük haksızlık ..
Çünkü Asya mutfağını asyalılardan değil ne yazık ki Avrupalılardan öğreniyoruz ..:110:onlar da ne yazık ki kötü ve yanlış tanıtıyor ..

Her mutfakta başkalarına garip gelecek yiyecekler var , belki bizim tavuk göğsü tatlımız da bir başkası için hayal edilemeyecek kadar tuhaf bir yiyecek ama sorun tuhaf yiyecekler değil , elinde kamerayla Asya'da dolaşıp geleneksel uzun zaman alan zahmetli nefis yiyecekleri değil ,illa dağ köyünde , köylü kadının mutfağına kadar girip börtü böcek çekip bir de bunları yemekle hiç ilgisi olmayan sosyal medya araçlarında bile paylaşmaları ..hem de her an çoluk çocuk hepimizin gözüne sokacak şekilde

-burayı hamileler okumasın-

Bu arada İtalyan mutfağında Casu Marzu diye bir peynir var , sinek larvaları içine yuva yapıyor ve o larvaların enzimiyle peynir olgunlaşıyor içi kıvıl kıvıl kurt kaynayan bu peyniri sadece meraklıları biliyor ..Hiç bir asyalı elinde kamerayla "Bakalım italyan mutfağında neler varmış " :işsiz: diye çekip her platforma göndermiyor .
.Yine İalyan mutfağında sanguinaccio diye bir puding var domuz kanı ve çikolatadan yapılıyor ..sadece adını yazarsanız bulabilirsiniz..domuz kesip kanından puding yapan italyanların videoları yoktur ..çürümüş köpek balığı Hakarl , fermente olmuş ringa balığı surströmming(dünyanın en kötü kokulu yiyeceği , adını yazarsanız yutupta videolarını bulabilirsiniz ), kan pudingi , kan sucuğu , haggis ..Meksika mutfağı yenebilir böcekle dolu ama Meksika deyince aklımıza gelen taco ve chili con carne ..

ekteki haber : İsviçreliler kedi köpek yiyormuş :KK20:..köpek eti satmak yasakmış ama kendi köpeğini yiyen birine karşı herhangi bir yasal suçlama yapılamıyormuş Bu alışkanlığın yasaklanması için kampanya yapılmış.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...zerland-routinely-EATING-cats-dogs-meals.html
--------------------------------------
Sadece yemek yarışması için değil dünya mutfağı bölümümde bir başlık açıp bize uygun tarifler ,özellikle pişirme teknikleri paylaşacağım çünkü aslında bize çok uzak ve ters yemekler değil , sulu sebze ve et yemekleri hamur işleri , sakatat yemekleri bizim yemeklerimize benziyor , sadece malzemelerin bir kısmı burada bulunmuyor bir de biz deniz kıyısında olduğumuz halde deniz ürünleri konusunda çekingeniz .

:hamarat:şimdilik bu kadar ..acaba yarışma için ne pişirsem :KK45:

Back