Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallahi hiç pazardan almış gibi değildi. Belki babamın davranışında sorun olduğunun farkındadır.
Birincisi çok psikologla tanışma fırsatım oldu (terapi olsun veya yakın dost arkadaş olsun). Kendimde psikolojiyle çok ilgiliyimdir. Hiç bir psikolog danışanına şunu böyle yap bunu böyle yap diye akıl vermez. Terapi esnasında, hangi konuda ne yapman gerektiği konusunda kendi çıkarımlarınla ulaşırsın. Terapinin amacı öneri vermek değil, insanlara hayatta doğru kararlara varabilmesi, kendini mutlu edebilmesi için içgörü sağlamaktır.

İkincisi de babanız doğru yapıyor demiyorum zaten, ama çözümü onu hayatınızdan çıkarmak değil diyorum

Tamamdır

Ee babana anlatmışsın hiç de söylediğin gibi bir tepki vermemiş. Gayet insancıl karşılamış. Demek ki baban bahsettiğin gibi bir insan değilmiş. Sen şımarık biriymişsin.

Ayrıca anne babama niye minnet duyayım onlar sorumluluklarını yerine getiriyolar diyosun. Ama senin de sadece bir sorumluluğun var onu da yerine getirmeyip sınıfta kalmışsın. Bir de üstüne milleti ayakta uyutmuşsun.

Keşke baban seni yurtdışında gezdireceği parayla fakir öğrencilere burs verse. En azından birileri kendisini hayırla yad eder.

Benim terapi olarak gördüğüm yollar, zevklerim sizin nezdinizde makul bir zemine oturmak zorunda değil. Hayatımdan sileceğim nerde dedim ben ? Hayatımdan sileceğim demedim onu bana psikolog dedi ben de yazıya onuda ekledim bu kadar basit olay o değil zaten. Hayat penceremi o yöne kendim ayarlamadım babamın okul üzerinden davranışları bunu belirledi. Babam bana onu hissettirmiş.Neyse teşekkür ederim

Korkunç… hiçbir şey diyemiyorum yazdıklarına.
İşin kötü tarafı anne babanın sana tüm bu güzel imkanları sağlamasını “sorumluluk” olarak görüyor ve minnet duymuyor ya da borçlu hissetmiyorsun.
Madem sana tanınan imkanları “zaten sorumlulukları” görüyorsun 18 yaşına geldiğin gün anne babanı “zaten sorumluluk” adı altında sömürmeyi neden bırakmadığını merak ettim?
Bir zahmet hem çalışıp hem oku, hatta kiraya da ortak ol? Nasıl? Sonuçta anne baba yalnızca çocuk dünyaya getirdiler diye ömür boyu seni beslemek zorunda değil, eşek kadar olmuşsun artık sana karşı bir sorumlulukları yok. Senin psikolojim bozuk yeaaa diyerek arkasına sığındığın ve bir dönem boyunca devirip yattığın k.çını toplamak zorunda değil ailen.
Maalesef sadece şımarık değil aynı zamanda nankörsün de.
Allah annene babana sabır versin. Seni okudukça çocuğum olmuyor diye üzülen bir tanıdığım var o geldi aklıma. Böyle bir şey de çıkabilir, Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin.

Tavsiyem psikoloğunuzu acilen değiştirmeniz. Düzgün hiçbir psikolog şöyle yap böyle yap demez. Dediğinize göre psikoloğunuza derdinizi anlatmışsınız. O da size “eğer baban seni okul olarak görüyorsa sen de ona sırt çevir” demiş. Tamamen cümlenizi alıntıladım. Ben psikolog değilim. Ama bana bu dertle gelseydiniz şöyle yap böyle yap demezdim ben bile . Belki de psikoloğunuz aslında öyle demedi de siz öyle anladınız?

Anlattığınıza göre de babanız sizi “okul” olarak görmüyor. Babanız sizi sevmese, saymasa zaten hiç uğraşmaz. Bu kadar eğitiminize önem vermesinin altında yatan duygu sizi çok sevmesi ve hayatta iyi yerlere gelmenizi istemesi. Bunu yanlış ifade ediyor, sizde baskı hissi uyandırıyor olabilir. Burada yapacağınız bu hislerinizi babanızla konuşmak, onu çok sevdiğinizi ve sevgisinden mahrum kalma korkunuz olduğunu anlatmak ve bir daha bir şey saklamayacağınıza dair garanti vermektir. Aha hiç eğitimim olmadan sizin psikologtan daha iyi tavsiye verdim .

Böyle basit bir problemde depresyona girmeniz yaşınızdan dolayı. Ben de sizin yaşınızda her şeyi çok büyük problem olarak görüyordum. Sonra yavaş yavaş olgunlaşıp dünyanın faniliğini anlayıp pek de bir şeyleri dert etmemeyi öğreneceksiniz.

Bir dönem gitmediniz ve sınıfta kalmışsınız haliyle. Koca bir sene çöpte. Ne diyorsunuz anlamıyorum ben? Bu durumdan bu sonucu çıkarmam normal değil mi?

Ay yeter ya ne kafa açtınız .İMDATTTTT YA . Bozuk plak gibi aynı şeyler.Yazımda bu kadar tetiklenecek ayıplanacak bir şey yok bile .Ben birini mi öldürdüm insanlık suçu falan mı işledim? Benim haberim yok . Her insanın başına gelebilecek bir süreçten geçtim .5 ay boyunca falcılara gitmek dışında o da çok ayıplanma konusu oldu çünkü. 2 tablo yaptım , odamın duvarlarına kendi tasarladığım resimleri çizdim, kitap okudum , kendimi belli bir alanda geliştirmeye çalıştım. Kendimi keşfettim ve bana bu iyi geldi . Sorumsuz diyebilirsin beni kafanda kendi tabularınca yargılayabilirsin gram umrumda değil. Çünkü empati yapma duygusu gelişmemiş, direkt yargılama odaklı kişilere ne anlatsan boş. Sen de onlardan birisin. Oh iyi yaptım uyutarak sefam olsun var mı başka sorun? Babamın bu konuda %100 arkamda olacağını bilsem zaten anlatırdım 100 kere aynı şeyi tekrarladım. Geçmişteki davranışlarına göre yanımda olmayacağını düşündüm. Babam bile eski davranışları için hatalı olduğunu kabul etti .Her cevabıma gelip istikrarlı bir şekilde dislike atıp bana karşıt yorum atanlara like atmayı biliyorsun bari verdiğim cevapları okusaydın , aynı cevapları verdirip beni yormasaydın . İnsanları sabah akşam burda yargılayıp , eleştirmek yerine kendine başka uğraşlar edin derim.

Tamam canım öyledir, Yaşımdan dolayıdır,
. En çok sen biliyorsun tamam
Bir dönem gitmediniz ve sınıfta kalmışsınız haliyle. Koca bir sene çöpte. Ne diyorsunuz anlamıyorum ben? Bu durumdan bu sonucu çıkarmam normal değil mi?
Evet bir dönem gitmedim bir dönemim çöpte. Sen ne diyorsun ben anlamıyorum. Bir dönem gitmedim diye okumak istemediğimi mi çıkardın bu durumdan. Normal değil canım algılama sorunun var.

Niye minnet duyup borçlu hissedeceğim kardeşim sen iyi misin ? Ben zorla mı ana rahmine düşüp doğdum ? Sorumluluk başka ne olacaktı ? Niye suçluluk duygusu duyup kendimi borçlu hissedeyim bana baktıkları için adı üstünde anne baba yaptıkları şey bir lütuf değil olması gereken.Ömür boyu bakmalarını gerektiğini söyleyen olmadı. Devirip kıçımı yatmadım. Kitap okudum, belli konular hakkında bilgilerimi genişlettim , resimler yaptım , kendimi belli bir alanda geliştirmeye çalıştım . Kaç yaşındasın bilmiyorum ama emin ol senin toplam hayatında yaptığından kıçımı devirip yatarken bile daha çok şey yapmışımdır . Okula gitmeyi herkes yapıyor ama o dediklerimi ülkede yapan sayısı çok çok az amaç okul bitirmekse bitiririm zaten . Önemli olan kendini iyi yetiştirmek belli konularda bilgi sahibi olmak , en azından belli bir alanda yeteneği olan birisi olmak , iyi bir insan olmak, benim amacım bu ve bunu sizin onaylamanıza ihtiyacım yok .Konuyu kapatıyorum iyi günler herkese

Son düzenleme:
Şu pandemi zamanında uzaktan eğitimle okuyup mezun olduysa psikoloğunnn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.