Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sashildrey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2021
133
54
Merhaba ben 20 yaşında üniversiteye gidiyorum. Hiçbir zaman normal bir psikolojim yoktu fakat bu geçtiğimiz iki sene sıkıntılarım iyice arttı. Maddi olarak ailemin durumu iyi istediğim şeylere sahip olabiliyorum ama bu sorunlarımı çözmeme yetmiyor. Bu sene 2. dönem okula hiç gitmedim , 5 ay evden terapilere gitmek dışı ve fal batağına düşmüştüm bana iyi geliyordu bunlar dışı hiç çıkmadım ve sınıfta kalmış bulundum . Ailen hiç sormadı mı diyecekler için annem babam ayrı annem çalışıyor ablam var o da bankacı zaten bu yüzden gündüz okula gittim diyordum anlamıyorlardı. Neyse asıl konuya geleyim babamın beni bu sene tatilde yurtdışına götüreceği tuttu. Annemden dolayı yeşil pasaport hakkım var annem çıkartmak için işlem başlattı ama öğrenci belgesi istediler sınıfta kaldığım için öğrenciliğim pasif durumda ve yeşil pasaport çıkartamam. Dün ailem öğrenirse diye panik atak geçirip gittiğim merkeze gittim biraz daha kaygım azaldı ama bugün anneme biraz anlattım annem beni sadece ders olarak değerlendirmiyor 1-2 kızar sonra unutur ama ya babama söylerse diye anksiyetem gene arttı zaten yeşil pasaport çıkaramadığımı öğrenecek ama bunun nedeninin sınıfta kalma olduğunu öğrenirse babam çok kızar eğitime çok önem veriyor ve her şeyimi elimden alır zaten kötüyüm her şeyden mahrum bırakır sevgisinden , gülümsemesinden napmalıyım son çare olarak canıma kast etmeyi düşünüyorum çünkü işitecek kötü bir söze lafa tahammülüm yok . Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz.

Son düzenleme:
Bence önce annenle herşeyi konuş. Psikolojik destek aldığınız da konuş. Ayrıca bir psikiyatriste de git. İlaçla desteklenmen lazım. Babana da annen anlatsın herşeyi

Tek dönem okula gitmeyince öğrencilik pasif hale gelmez istersen bir sene gitme gelmiyor belli zamanı var anlatmadığınız başka bir şey mi var

Tek dönem okula gitmeyince öğrencilik pasif hale gelmez istersen bir sene gitme gelmiyor belli zamanı var anlatmadığınız başka bir şey mi var
ders kaydı yapmazsan pasif düşer ders kaydı yapmadığım için pasif zaten bahar dönemi hiç gitmedim işte bilgi siste aktif olarak gözüküyorum e devlette pasif ders kaydı yapmadığım için ama okulda öğrenciliğim devam ediyor başka bir şey olsa anlatırdım zaten her şeyi açıklıkla anlattım

Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz.
Nasıl böyle bir cümle kurabiliyor psikolog? Baban sınıfta kalmana kızabilir bu seni okul olarak değerlendirdiği anlamına gelmez. Zaten yalan söylemişsin, gerçekleri saklamışsın bir tepkiyle karşılaşmandan daha doğal bir şey yok. Ailen seni ve psikolojik sorunlarını zaten biliyor. Gidip dürüst bir şekilde durumunu açıkla ve onlardan da destek iste. Böyle bir konuda da bir daha asla yalan söyleme.

Böyle abuk sabuk tavsiyeler veriyorsa başka bir psikolog da araştırmaya başla bence.

Canım sen emin ol annen ve baban için çok kiymetlisin. Bizler sadece kendi yaptığımız hataları siz yapmayın istiyoruz. Oysa ben kendi adıma itiraf edeyim bu konuda ağır saçmalıyoruz. Çünkü herkes kendi yolunu çiziyor. Ayrıca eğitim hayatında bir sene bir dönem hiç önemli değil. Sen annenle açıkça konuş ve mutlaka destek almaya devam et.

Aslında dediğinin pek yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum bizi değersiz hissettiren kişiler anne babamız olsa bile buna katlanma zorunluluğumuz yok. Yalan söyledim zaten benim hatam biliyorum vicdan azabı çekiyorum yeteri kadar kendimi üzdüm zaten beni okul olarak değerlendiriyor eskiden beri böyle okula giderken sever öper iyi laflar eder gitmesem yüzüme bile bakmaz bu yüzden zaten öğrensin istemiyorum.

Ailene anlatırken yaşadığın psikolojik problemleri de anlat, sınıfta kalmanın gezmekten ya da tembellikten değil psikolojik sorunlarından olduğunu söyle. Ayrıca sadece okulda başarılı olunca sevgisini gösteren baba cidden ne biçim bir baba

O nasıl psikologmus öyle. Tavsiyeye bak.

Babana mesaj at yüzyüze ya da telefonla konuşmaktan daha kolay olur. Baba ben bu dönem okula gitmedim, çok kötü hissediyordum. Annem ve ablam bile yeni öğrendi. Hataliyim biliyorum ama önümüzdeki yıl telafi edeceğim. Okula gitmedigim için de belge alamıyorum pasaport için. Zaten tatil hediyeni de şu durumda haketmis olmuyorum. Ama beni en çok korkutan senin bu yüzden benden uzaklasman. Hatamı telafi edeceğim ama lütfen bu hatamdan dolayı bana tavır alma. Seni çok seviyorum.

Ben olsam böyle yazar yollardim. Ararsa da aç ve aynı minvalde konuş.

Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız mesaj beni mutlu etti . Hatamın farkına vardım zaten bazı zamanlar sağlıklı düşünemiyoruz ben de bir insanım hata yaptım umarım annem babam hoşgörüyle karşılar .

Gece konuşmayı deneyeceğim umarım işe yarar beklediğim tepkiden daha az bir tepki verir çok teşekkür ederim tavsiye için çok sağ ol .

Gece konuşmayı deneyeceğim umarım işe yarar beklediğim tepkiden daha az bir tepki verir çok teşekkür ederim tavsiye için çok sağ ol .
Rica ederim . Mesaj her zaman daha iyidir karşındaki anı tepki veremez düşünmeye vakti olur. Mesajla açıklayıp sonra konuşursan sıkıntı olmaz bence. Hele ki senin bana tavır almandan korkuyorum dersen vicdanı olan bir baba kıyamaz kızına.

Ailene yalan söylemişsin napıcaklar alkış mı tutacaklar? Anlattıklarına göre ailen kötü bir aile değil. Ciddi bir problemin de yok onlarla ilgili. Kendi kendine daddy issues ortaya çıkarmaya çalışıyosun. Psikoloğun da buna çanak tutuyor. Babanın eğitimine önem vermesi kötü bir şey değil.

Okul dönemi boyunca falla uğraşmışsın okula bile gitmemişsin. O sırada psikolojik sıkıntılarını anne babanla paylaşıp sorunların nedeniyle okula gitmek istemediğini vs anlatmalıydın. Onlar da büyüğün olarak çözüm bulmaya çalışırdı. Şu an yapman gereken şey dürüstçe onlara anlatmak

Bir de mesajla anlat diyenlere katılmıyorum. İnsanlar yüz yüzeyken daha yumuşuyor. normalde vermeyecekleri abartılı tepkileri mesajla verebiliyorlar. Git yüz yüze anlat gerekirse yanında ağla zırla. Yalan söylediğin için özür dile ve beraber çözüm bulun

Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz.
Cidden babanizi silmenizi mi söyledi ?
Her baba kızının başarılı olmasını ister..
Ayrıca maddi olanaklariniz da gayet elverişli anladığım kadarıyla.
Babayı silmeyin,piskolog'u değiştirin derim.

Hem anne baba hem bir hoca olarak söyleyeyim. Onlar ne derse desin sen çok takılma. Ama dersleri de ihmal etme
Birde sende iyi ki varsın.

Cidden babanizi silmenizi mi söyledi ?
Her baba kızının başarılı olmasını ister..
Ayrıca maddi olanaklariniz da gayet elverişli anladığım kadarıyla.
Babayı silmeyin,piskolog'u değiştirin derim.
Direkt olarak babanı sil demedi eğer seni değersiz hissettiren bir durum varsa seni o şekilde değerlendiriyorsa sen tavır al dedi silmek dediği o direkt evi terk et babanın yüzüne bakma demedi canım öyle bir şey demez zaten.Yazdığım yanlış anlaşılabilecek olmuş biraz değiştireyim onu. Kendi doktorum yoktu başka psikiyatrist baktı ilk sonra psikoloğa yönlendirdi beni o şekilde düzenli gittiğim doktorum başka.

Normal psikolojide biri dediklerini zaten yapmazdı, depresyondasın bence.

Babana da böyle söyle olduğu gibi dosdoğru: bunalım geçiriyorum, okula dahi gitmedim, derslerden kaldım, tedaviye devam ediyorum inşallah üstesinden geleceğim.

Yani şu durumda doğruyu söylemektenten başka seçenek var mı ki?

en mantıklısı söylemek sanırım gece uzun bir mesaj yazacağım

Ailen ne yapsın, ne yaparsan yap hep pohpohlasın mı seni? Zaten senden istedikleri tek birşey var, o konuda da yalan dolan. Olacak iş değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.