Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benden iyi biliyorsun sanırım sen okuyorsun ,e devletime sen baktın .Ders kaydı yapmadığın zaman öğrencilik durumun pasif oluyor. Devlette okumuyorum özelde ders kaydını randevu alıp kendin yapıyorsun. Ders kaydını danışmanın onaylamazsa eğer e devlette pasif olarak gözükürsün. Sınıfta kalma derken zaten o dersleri veremedim. O dönem almadığım dersler için seneye bahar dönemi bir üst sınıftan ders alamayacağım okulum baya uzamış oldu aynı şey işte.Kalmak derken o

Ağır saçmalamış bence başka terapist bak.

Baban belki sert bir heriftir, belki çocuğuyla iletişim kurmayı bilmiyordur ama %100 eminim ki seni seviyordur, iyiliğini istiyordur. Benim babam da kazma türünden bir erkekti, çocuğuyla vakit geçirmeyi pek bilmezdi ama sevdiğini bilirdim.

KOnuya geleyim annenle konuş önce. Fazla baskı altında hissettiğini, o yüzden batırdığını söyle bu konuyla ilgili konuşmamalarını, seni kendi haline bırakmalarını iste. Bol şans dilerim.

Çok sağ ol çok teşekkür ederim fikir için Yargılamadan eleştirmeden fikrini belirttiğin için ayrıca teşekkür ederim

Babamla konuştum merak eden varsa hiç kızmadı.Normal olduğunu söyledi herkesin kaldığını insanlık hali olabileceğini falan işte.Pasaport işinide okul yardımcı oldu hallettim. Düzgünce cevap yazıp beni suçlamadan destek olan herkese çok teşekkürler. Haksız olsam ve şımarıklıktan gitmesem babamda zaten çok yüksek bir tepki verirdi. Çok düşük bir tepki aldım. Psikolojik rahatsızlıkları şımarıklık olarak gören burada beni yargılayan kişiler umarım aynısını yaşamazsınız . Beni şikayet eden bile olmuş komedi gibi ne yaptım allah aşkına ya hahaha ceza aldım 1 gün. Sadece kötülük, enerjinizde çok kötü daha fazla zehirlenmeden çıkmak istiyorum bu konudan. Bana iyi bir şekilde yazan kişilere çok teşekkür ediyorum umarım sizinde tüm işleriniz kolaylıkla hallolur Yansıttığınız ,evrene yaydığınız enerji ile hizmet alırsınız. İyi geceler.

Son düzenleme:
Z kusagi
Hadi sen neyse de psikologunun da destek cikmasi akil kari degil.
Babam okula gitmedigimde yuzume bakmiyor demissin, tabii ki bakmaz, bu kadar imkanlar onune serilirken bir zahmet okuluna gidiverseydin. Bu kadar emege karsilik senden beklenen tek sey egitimini basariyla tamamlaman. Anlattigin sinirli oldugu icin baska bir problemin var mi bilemiyorum eger yoksa okula gitmenden seni alikoyacak tek sey simarikligin gibi duruyor.

Not: Yukaridaki mesajini sonradan gordum. Simarikliktan gitmesem babam daha buyuk tepki verirdi demissin. O zaman burada anlatmadigin seyler var, umarim ailenin destegini de goz ardi etmezsin ve en kisa zamanda iyilesirsin.

Z kuşağı olmakla alakası nedir anlamadım hepimiz birer insanız . Üstte okursan babamın yüksek bir tepki vermediğini söylemişim. Şımarıklık falan değil mental açıdan kendime vakit ayırıp dinlenmem gerekiyordu ben de kendime o önceliği verdim. Okul benim ruhsal sağlığımdan önemli değil hiçbir şey bizden önemli değil.

Mesajimi duzenlemistim sakince tekrar oku istersen.

Babanıza bravo.Siz de akıllı bir genç olarak tüm bunlardan gerekli dersi alır okula derslere sarılır meslek sahibi ayakları yere basan ileride kimseye muhtaç olmayan bir genç kadın olursunuz.Bol bol kitap okuyun kendinizi geliştirin.Başarılar yolunuz açık olsun.

Çok teşekkür ederim öyle olmak için çalışıyorum. Fakat bu dönem yenik düştüm. Toparlayacağıma inanıyorum ama güzel dilekleriniz için çok sağ olun

evet fallar insanın ruhsal sağlığına çok iyi gelir, ben de ne zaman mental rahatsızlık yaşasam koşup falciya gidiyorum, iki tarih veriyor hemen düzeliyorum
Sonuç olarak gayet basitçe çözülecek bir problemmiş "intihar etmek istiyorum" dediğiniz sorun, öyle değil mi?
"Hayatımdan sileceğim,beni sadece okul olarak görüyor" diye b.k attığınız babanız da size destek çıkmış.
Yani ortada ne intihar edecek,ne de babayı silecek olay varmış.
Belki bu durum size hayata baktiginiz pencerenin aslında doğruyu yansıtmadığını gostermeye yardımcı olur .
Problemin de böylece çözülmesine sevindim,iyi tatiller

Çok teşekkür ederim öyle olmak için çalışıyorum. Fakat bu dönem yenik düştüm. Toparlayacağıma inanıyorum ama güzel dilekleriniz için çok sağ olun
Yılmak yok.Benim oğlumda böyle dönemlerden geçti.2 senesi kayıpsa kayıp oldu.Okul değiştirdi.Ama bırakmadı bitirdi.Biz de ona inandık güvendik asla kızmadık. Dediğim gibi o da bize o güveni verdi.Şimdi çok başarılı işinde.Olabilir çok gençsiniz kötü bir dönemden geçiyor olabilirsiniz.Anneniz babanız arkanızda .Tüm bunları iyilik olarak görüp okula derslere hayata sarılın.

Okudum teşekkür ederim. fakat direkt bana yargılayıcı eleştirel bir dille yazarsan ben de sana o şekilde cevap veririm.

Elestirel bir dille yazmadim, baska bir problemin yoksa yaptigin simariklik dedim ki oyle de olurdu.
Z kusagi dememin sebebi de senin gibi bir kardesim var ve neredeyse tum akranlarinizda gozlemledigim sey, cocuklugunuzdan beri her turlu firsata sahip oldugunuz icin elinizdekilerin kiymetini bilemiyorsunuz. Surekli psikolojinin arkasina siginmak da bir yere kadar. Madem bu gap year’a ihtiyacin vardi oyleyse ailene yalan soylemek yerine acikca konusup sana destek olmalarini isteyebilirdin. Anladigim kadariyla okulu hemen bitirip meslege atilmak gibi bir kaygin da yok babanin imkanlari nedeniyle. Burada yanlis yaptigin sey hem yalan soyleyip hem de “babam beni okul olarak goruyor, sizce babami sileyim mi, hem bakin psikolog da oyle yapmami soyledi” demen.
Bu yas grubunda aileyi silip atmak, bagimsiz olmak, ben degerliyim kafalari cok komik geliyor; iki gun harclik alamasaniz k.ciniza baka baka doneceksiniz halbuki…
Bu kadar uzun yazmayi planlamamistim, basta da efendi gibi edit girmistim ama uslubunla tepe attirdin bana dosettin ne diyeyim

Ayyy sakin oyle deme, gerikafali ilan edilebilirsin her an. Hdjfjfjfj
Sabahtan aksama kadar kopek gibi calisan ana babasinin bekledigi tek sey egitimini tamamlamasi ve kucuk hanima agir geliyor, ana babaya minnet duyacagina silsem mi ne diosunuz diye buraya konu aciyor.

Bi silse de anyayi konyayi gorecek. Birak yesil pasaportu o zaman karin toklugu icin milletin b.kunu temizlerken anlar ailenin degerini.

Evde de var bundan bir tane, gordukce cocuk yapmaktan vazgectim. Ne cikacagini bilemiyosun karnindan.

Neyse stres oldum durduk yere. Konuyu birakip usulca uzaklasiyorum. Haydi herkese iyi tatiller.

Silsem mi diye açmadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim diye fikir almak amaçlı açtım . Psikolog bana baban seni eğer yarım dönem okulu aksattığın için siliyorsa sen de ona sırt dönebilirsin anlamında söyledi. Okul yüzünden çocuğunu silen bir babanın çocuk niye yüzüne baksın zaten bu kadar değersiz mi .Anne baba bakıyor ihtiyaçlarımızı karşılıyor onlara karşı borçlu hissedip, onların kötü hissettiren,değersiz hissettiren davranışlarını kabul edeceğiz , sindireceğiz anlamına gelmiyor. Anne babalar eleştirilemez varlıklar değildir. Bu yüzden ayıplanmam şımarık ilan edilmem ayrı bir konu zaten.Ben keyfine saklamadım ben de rahatça paylaşmak isterdim ama babam mecbur bıraktı. Azıcık analiz yapmayı bilsen niye söyleyemediğimi anlardın. Sizin gibilere açıklama yapmaya değmiyor ama belki sığ bakış açın değişir. Annem babam onlara minnet duymamı beklemiyor. Minnet birine bir iyilik yaptığı için borçlu olduğun zaman duyulur.Ben onlara borçlu değilim çünkü bu iyilik değil olması gerektiği gibi sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Konuşma tarzım bence normal. Ne güzel sen beni güzelce eleştir ,laflarını sırala karşılık verince üslup de ne güzel. O zaman diline sahip çıkacaksın arkadaşım. Ben fikir istedim yargılanmak değil ? Bana düzgün bir dille yazsan niye yükseleyim? Bu ben değerliyim kafaları komik falan değil olması gereken bu zaten.

Son düzenleme:
Psikoloğa bak yürek yemiş Diplomasını da pazardan almış belli ki.. işte babanız bu gerizekalılar yüzünden eğitime bu kadar önem veriyor

bir psikoloğun böyle bir tavsiye vermesi doğru değil. Sizi düşünmeye yönlendirebilir, babanızla konuşmaya teşvik edebilir. Siz de şu an babanızı sadece imkan olarak görüyorsunuz. Elinizden imkanlarınız gidecek. Kaç yaşına gelmişsiniz babanız da size okuduğunuz için bazı imkanlar sunuyor, doğru değil mi? O zaman gidin çalışın.
Eğer farklı bir şey yapmak istiyorsanız onu yapın, bunu babanıza anlatın.

Babamı sadece imkan olarak görsem gülüşünden, sevgisinden, mahrum bırakacağını , bunlar içinde korku duyduğumdan yazıda bahsetmezdim ve sadece maddi imkanlarım gideceği için endişe duyacağımı yazardım. Doğru değil. 1 bahar dönemi okula gitmedim diye okula komple gitmek istemediğimi falan nerden çıkardın anlamadım. Öyle bir şey yazmadım okumak istemediğimi belirten. Paragrafı direkt oku canım kendi kendine anlamlar ekleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.