- 23 Haziran 2021
- 133
- 54
-
- Konu Sahibi sashildrey
Psikolog ile olan fikrinizi sormadım çünkü . Babamla ilgili ne yapabilirim nasıl açıklarım diye fikir almak istedim.Ablacım bu kadar memnunsan bizim fikrimizi niye soruyorsun?
Benden iyi biliyorsun sanırım sen okuyorsun ,e devletime sen baktın .Ders kaydı yapmadığın zaman öğrencilik durumun pasif oluyor. Devlette okumuyorum özelde ders kaydını randevu alıp kendin yapıyorsun. Ders kaydını danışmanın onaylamazsa eğer e devlette pasif olarak gözükürsün. Sınıfta kalma derken zaten o dersleri veremedim. O dönem almadığım dersler için seneye bahar dönemi bir üst sınıftan ders alamayacağım okulum baya uzamış oldu aynı şey işte.Kalmak derken oÜniversitede sınıfta kalma diye bir şey yok. İkinci dönem derslere gitmediğin için o dönemki derslerden kalırsın sadece. Önümüzdeki sene yine bir üst sınıfa geçersin, ancak ikinci dönem geçen senenin derslerini alman gerekir, irregular öğrenci olursun. Öğrencilik durumunun pasif olması mümkün değil.
Çok sağ ol çok teşekkür ederim fikir içinAğır saçmalamış bence başka terapist bak.
Baban belki sert bir heriftir, belki çocuğuyla iletişim kurmayı bilmiyordur ama %100 eminim ki seni seviyordur, iyiliğini istiyordur. Benim babam da kazma türünden bir erkekti, çocuğuyla vakit geçirmeyi pek bilmezdi ama sevdiğini bilirdim.
KOnuya geleyim annenle konuş önce. Fazla baskı altında hissettiğini, o yüzden batırdığını söyle bu konuyla ilgili konuşmamalarını, seni kendi haline bırakmalarını iste. Bol şans dilerim.
Z kuşağı olmakla alakası nedir anlamadım hepimiz birer insanız . Üstte okursan babamın yüksek bir tepki vermediğini söylemişim. Şımarıklık falan değil mental açıdan kendime vakit ayırıp dinlenmem gerekiyordu ben de kendime o önceliği verdim. Okul benim ruhsal sağlığımdan önemli değil hiçbir şey bizden önemli değil.Z kusagi
Hadi sen neyse de psikologunun da destek cikmasi akil kari degil.
Babam okula gitmedigimde yuzume bakmiyor demissin, tabii ki bakmaz, bu kadar imkanlar onune serilirken bir zahmet okuluna gidiverseydin. Bu kadar emege karsilik senden beklenen tek sey egitimini basariyla tamamlaman. Anlattigin sinirli oldugu icin baska bir problemin var mi bilemiyorum eger yoksa okula gitmenden seni alikoyacak tek sey simarikligin gibi duruyor.
Z kuşağı olmakla alakası nedir anlamadım hepimiz birer insanız . Üstte okursan babamın yüksek bir tepki vermediğini söylemişim. Gerikafalı yorumlarını kendine sakla.Şımarıklık falan değil mental açıdan kendime vakit ayırıp dinlenmem gerekiyordu ben de kendime o önceliği verdim. Okul benim ruhsal sağlığımdan önemli değil hiçbir şey bizden önemli olmamalı.Kötü kalbiniz ile hayatta size başarılar
Babanıza bravo.Siz de akıllı bir genç olarak tüm bunlardan gerekli dersi alır okula derslere sarılır meslek sahibi ayakları yere basan ileride kimseye muhtaç olmayan bir genç kadın olursunuz.Bol bol kitap okuyun kendinizi geliştirin.Başarılar yolunuz açık olsun.Babamla konuştum merak eden varsa hiç kızmadı.Normal olduğunu söyledi herkesin kaldığını insanlık hali olabileceğini falan işte.Pasaport işinide okul yardımcı oldu hallettim. Düzgünce cevap yazıp beni suçlamadan destek olan herkese çok teşekkürler. Haksız olsam ve şımarıklıktan gitmesem babamda zaten çok yüksek bir tepki verirdi. Çok düşük bir tepki aldım. Psikolojik rahatsızlıkları şımarıklık olarak gören burada beni yargılayan kişiler umarım aynısını yaşamazsınız . Beni şikayet eden bile olmuş komedi gibi ne yaptım allah aşkına ya hahaha ceza aldım 1 gün. Sadece kötülük, enerjinizde çok kötü daha fazla zehirlenmeden çıkmak istiyorum bu konudan. Bana iyi bir şekilde yazan kişilere çok teşekkür ediyorum umarım sizinde tüm işleriniz kolaylıkla hallolurYansıttığınız ,evrene yaydığınız enerji ile hizmet alırsınız. İyi geceler.
Okudum teşekkür ederim. fakat direkt bana yargılayıcı eleştirel bir dille yazarsan ben de sana o şekilde cevap veririm.Mesajimi duzenlemistim sakince tekrar oku istersen.
Çok teşekkür ederim öyle olmak için çalışıyorum. Fakat bu dönem yenik düştüm. Toparlayacağıma inanıyorum ama güzel dilekleriniz için çok sağ olunBabanıza bravo.Siz de akıllı bir genç olarak tüm bunlardan gerekli dersi alır okula derslere sarılır meslek sahibi ayakları yere basan ileride kimseye muhtaç olmayan bir genç kadın olursunuz.Bol bol kitap okuyun kendinizi geliştirin.Başarılar yolunuz açık olsun.
evet fallar insanın ruhsal sağlığına çok iyi gelir, ben de ne zaman mental rahatsızlık yaşasam koşup falciya gidiyorum, iki tarih veriyor hemen düzeliyorum.Şımarıklık falan değil mental açıdan kendime vakit ayırıp dinlenmem gerekiyordu ben de kendime o önceliği verdim. Okul benim ruhsal sağlığımdan önemli değil hiçbir şey bizden önemli olmamalı.
Yılmak yok.Benim oğlumda böyle dönemlerden geçti.2 senesi kayıpsa kayıp oldu.Okul değiştirdi.Ama bırakmadı bitirdi.Biz de ona inandık güvendik asla kızmadık. Dediğim gibi o da bize o güveni verdi.Şimdi çok başarılı işinde.Olabilir çok gençsiniz kötü bir dönemden geçiyor olabilirsiniz.Anneniz babanız arkanızda .Tüm bunları iyilik olarak görüp okula derslere hayata sarılın.Çok teşekkür ederim öyle olmak için çalışıyorum. Fakat bu dönem yenik düştüm. Toparlayacağıma inanıyorum ama güzel dilekleriniz için çok sağ olun
Okudum teşekkür ederim. fakat direkt bana yargılayıcı eleştirel bir dille yazarsan ben de sana o şekilde cevap veririm.
evet fallar insanın ruhsal sağlığına çok iyi gelir, ben de ne zaman mental rahatsızlık yaşasam koşup falciya gidiyorum, iki tarih veriyor hemen düzeliyorum
Sonuç olarak gayet basitçe çözülecek bir problemmiş "intihar etmek istiyorum" dediğiniz sorun, öyle değil mi?
"Hayatımdan sileceğim,beni sadece okul olarak görüyor" diye b.k attığınız babanız da size destek çıkmış.
Yani ortada ne intihar edecek,ne de babayı silecek olay varmış.
Belki bu durum size hayata baktiginiz pencerenin aslında doğruyu yansıtmadığını gostermeye yardımcı olur .
Problemin de böylece çözülmesine sevindim,iyi tatiller
Silsem mi diye açmadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim diye fikir almak amaçlı açtım . Psikolog bana baban seni eğer yarım dönem okulu aksattığın için siliyorsa sen de ona sırt dönebilirsin anlamında söyledi. Okul yüzünden çocuğunu silen bir babanın çocuk niye yüzüne baksın zaten bu kadar değersiz mi .Anne baba bakıyor ihtiyaçlarımızı karşılıyor onlara karşı borçlu hissedip, onların kötü hissettiren,değersiz hissettiren davranışlarını kabul edeceğiz , sindireceğiz anlamına gelmiyor. Anne babalar eleştirilemez varlıklar değildir. Bu yüzden ayıplanmam şımarık ilan edilmem ayrı bir konu zaten.Ben keyfine saklamadım ben de rahatça paylaşmak isterdim ama babam mecbur bıraktı. Azıcık analiz yapmayı bilsen niye söyleyemediğimi anlardın. Sizin gibilere açıklama yapmaya değmiyor ama belki sığ bakış açın değişir. Annem babam onlara minnet duymamı beklemiyor. Minnet birine bir iyilik yaptığı için borçlu olduğun zaman duyulur.Ben onlara borçlu değilim çünkü bu iyilik değil olması gerektiği gibi sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Konuşma tarzım bence normal. Ne güzel sen beni güzelce eleştir ,laflarını sırala karşılık verince üslup de ne güzel. O zaman diline sahip çıkacaksın arkadaşım. Ben fikir istedim yargılanmak değil ? Bana düzgün bir dille yazsan niye yükseleyim? Bu ben değerliyim kafaları komik falan değil olması gereken bu zaten.Ayyy sakin oyle deme, gerikafali ilan edilebilirsin her an. Hdjfjfjfj
Sabahtan aksama kadar kopek gibi calisan ana babasinin bekledigi tek sey egitimini tamamlamasi ve kucuk hanima agir geliyor, ana babaya minnet duyacagina silsem mi ne diosunuz diye buraya konu aciyor.
Bi silse de anyayi konyayi gorecek. Birak yesil pasaportu o zaman karin toklugu icin milletin b.kunu temizlerken anlar ailenin degerini.
Evde de var bundan bir tane, gordukce cocuk yapmaktan vazgectim. Ne cikacagini bilemiyosun karnindan.
Neyse stres oldum durduk yere. Konuyu birakip usulca uzaklasiyorum. Haydi herkese iyi tatiller
Psikoloğa bak yürek yemişMerhaba ben 20 yaşında üniversiteye gidiyorum. Hiçbir zaman normal bir psikolojim yoktu fakat bu geçtiğimiz iki sene sıkıntılarım iyice arttı. Maddi olarak ailemin durumu iyi istediğim şeylere sahip olabiliyorum ama bu sorunlarımı çözmeme yetmiyor. Bu sene 2. dönem okula hiç gitmedim , 5 ay evden terapilere gitmek dışı ve fal batağına düşmüştüm bana iyi geliyordu bunlar dışı hiç çıkmadım ve sınıfta kalmış bulundum . Ailen hiç sormadı mı diyecekler için annem babam ayrı annem çalışıyor ablam var o da bankacı zaten bu yüzden gündüz okula gittim diyordum anlamıyorlardı. Neyse asıl konuya geleyim babamın beni bu sene tatilde yurtdışına götüreceği tuttu. Annemden dolayı yeşil pasaport hakkım var annem çıkartmak için işlem başlattı ama öğrenci belgesi istediler sınıfta kaldığım için öğrenciliğim pasif durumda ve yeşil pasaport çıkartamam. Dün ailem öğrenirse diye panik atak geçirip gittiğim merkeze gittim biraz daha kaygım azaldı ama bugün anneme biraz anlattım annem beni sadece ders olarak değerlendirmiyor 1-2 kızar sonra unutur ama ya babama söylerse diye anksiyetem gene arttı zaten yeşil pasaport çıkaramadığımı öğrenecek ama bunun nedeninin sınıfta kalma olduğunu öğrenirse babam çok kızar eğitime çok önem veriyor ve her şeyimi elimden alır zaten kötüyüm her şeyden mahrum bırakır sevgisinden , gülümsemesinden napmalıyım son çare olarak canıma kast etmeyi düşünüyorum çünkü işitecek kötü bir söze lafa tahammülüm yok . Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz.
Vallahi hiç pazardan almış gibi değildi. Belki tek benim değil babamın davranışında sorun olduğunun farkındadır.Psikoloğa bak yürek yemişDiplomasını da pazardan almış belli ki.. işte babanız bu gerizekalılar yüzünden eğitime bu kadar önem veriyor
Babamı sadece imkan olarak görsem gülüşünden, sevgisinden, mahrum bırakacağını , bunlar içinde korku duyduğumdan yazıda bahsetmezdim ve sadece maddi imkanlarım gideceği için endişe duyacağımı yazardım. Doğru değil. 1 bahar dönemi okula gitmedim diye okula komple gitmek istemediğimi falan nerden çıkardın anlamadım. Öyle bir şey yazmadım okumak istemediğimi belirten. Paragrafı direkt oku canım kendi kendine anlamlar eklemebir psikoloğun böyle bir tavsiye vermesi doğru değil. Sizi düşünmeye yönlendirebilir, babanızla konuşmaya teşvik edebilir. Siz de şu an babanızı sadece imkan olarak görüyorsunuz. Elinizden imkanlarınız gidecek. Kaç yaşına gelmişsiniz babanız da size okuduğunuz için bazı imkanlar sunuyor, doğru değil mi? O zaman gidin çalışın.
Eğer farklı bir şey yapmak istiyorsanız onu yapın, bunu babanıza anlatın.