Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu psikologlar bazi dr lar vs diplomayi nerden aliyorlar
Boyle bir cumle kurdu cidden oyle mi ?
evet onayladi bu cumleyi yani o basini ben sonunu getirdim ve onayladi yani. Hacettepe mezunu hekim babana bile güvenme, işte erkek arkadaşım olduğunu söylemiştim ve bana üniversitede bir kız arkadaşının bir erkek arkadaşının evine gittiğini ve tecavüze uğradığını falan anlatmıştı yemin ediyorum şaka değil sonra o adamı bıraktım zaten hemen

Son düzenleme:
Psikolog değilmiş zaten. Hekim demiş. Psikiyatristtir.
Yok psikolog son gittiğim .Düzenli gittiğim kişi hekim o yoktu cuma günü ben de ilk başka psikiyatriste gittim o beni psikoloğa yönlendirdi. Psikolog cümlenin başını ben sonunu getirdim ve cümlemi onayladı belki boşluğuna gelmiş olabilir ama kötü bir psikolog asla değil.

Bence duygularını babana açıkça söyle, psikolojik problemlerinden dolayı okulunun uzadığını tembellik yapmadığını gezip tozmadığını ve onun sadece derslerin iyi olunca yanında olduğu için ondan gizlediğini, daha sorunlarını bile ona anlatamadığını söyle. Seni suçlarsa tembellikle vs sen de kızın psikolojik problemlerle boğuşurken nerde olduğunu sor, hiçbir zaman ondan duygusal destek göremediğini sonuca kızmak yerine bu sonuca neden olan sebeplere (psikolojik sorunların) yoğunlaşıp destek olsa belki bunların yaşanmayacağını söyle. Ben senden her zaman duygusal destek görmek istiyorum ama sanki sadece derslerim iyiyken beni seviyormuşsun gibi hissediyorum de. Büyük ihtimalle yaptığı davranışın farkında değil o yüzden birileri açıkça söylemeli.

Bu arada öğrencilik pasif görünse de belki yine de yurtdışına gitmene engel değildir iyi araştır, benim de döneme kaydım yapıldığı halde pasif görünüyordu öğrenciliğim çünkü bir dönem ders almadan uzattım ama sonra istediğim dersi aldım, mezuniyetimde de sıkıntı çıkmadı.

Çok teşekkür ederim beni çok iyi anlamışsın ben cidden kötü niyetli birisi hiç değilim şımarıklık falanda yapmıyorum sadece böyle bir şeye ihtiyacım vardı çok sağ ol ben de biliyorum farkında bile değil büyük ihtimal o yüzden bu şekilde. Teşekkür ederim cidden

Yurtdışına gitmeme engel değil yeşil pasaport almama engel sadece. 8 ülkeye birden gideceğim için yeşilpasaport çok önemliydi ama bordo çıkartıp schengen vizesi için başvuracağım tatil planım ertelenecek biraz o kadar

Benzer şeyler yaşadığım ve şahit olduğum için anlıyorum. Ne yazık ki hala psikolojik problemlere şımarıklık gözüyle bakanlar var Yardımcı olabildiysem ne mutlu
Evet pazartesi arayacağım belki okuldan alınan belgede yeterli olabilir e devlet şart değilse okulda aktif öğrenciyim çünkü
Ben de pasif öğrenci görünürken 2 işlem için belge lazım olmuştu, öğrenci işlerini arayınca yardımcı olmuşlardı birinde, diğerinde de pasif görünmesi etkilememişti. Umarım sen de gidebilirsin yurtdışına. Benimkilerin yurtdışıyla alakası yoktu.

O nasıl bir uzman tavsiyesi ya?
Öyle şey mi olur? Biz analar babalar olarak hiçbir konuda evladımıza tepki gösteremeyecek miyiz? Daha neler.
Daha çok gençsiniz ama hayat böyledir, yetişkin olmak böyledir. Bazen hatalar yaparız ve bunların sorumluluğunu almamız gerekir.
Babanız sizi dövüp, sövüp okuldan alacak biri değil. Adamcağız size iki laf edemesin mi?
Bir sonraki dönemde toparlarsınız olur biter

Sen okula gitsen ailene ne fayda, gitmesen ne zarar?
Senin geleceğin. Ömür boyu sana bakacak değiller ya.

Ablacım bu kadar memnunsan bizim fikrimizi niye soruyorsun?

E devletten çıkarma da okula git, okuldan al madem okulda hala öğrencisin. Bu ne drama?
Şu cevaplara baktim da 20 yaşında olduğuna inanamadim. Tam 13 yaşında ergen agizi.
İyi sil babanı, annen seni uzerse onu da sil. Falcı ve psikolog paralarını da bir şekilde ödersin.
Toksikleri bırakma konusuna gelince, insan malesef hayatındaki tüm toksiklerden kurtulamıyor ki anladığım kadarıyla sen de az toksik değilsin. Ama ailen dogurmus,bakıyor işte,ne yapsınlar?

Yaptıklarınızın alacağınız tepkilere rağmen arkasında durursanız güçlü olursunuz
Geçemediyseniz çalışır devam eder tamamlarsınız
Anneler babalar bağırır çağırır ama senin için konuşur

Vay be akıla bak hiç düşünememiştim okuldan almayı çok sağ ol verdiğin tavsiye için Okula gittiğin zaman sana gene aynı belgeyi veriyorlar nüfüs il müdürlüğünde sistemden onaylanıyor süper zeki arkadaşım . Babama söylesem bu kadar germezdi beni. Bir şey bildiğin yok ötüyorsun. Gelmiş beni bir hatam yüzünden 2 mesajdır eleştiriyorsun kaba kaba konuşuyorsun sen kimsin ? Beni yargılayın diye bir şey söylemedim. Cevaplarımın ergenlikle alakası yok kendi değerimin farkındayım. Senin pek başaramadığın uzak olduğun bir kavram olabilir . Anne babamı silmeyeceğim zaten anne babamı siliyorum diye bir cümle kurmadım. Sadece aşırı toksik davranışları için onlara tavır alabilirim buda kişisel hak zaten. Değersizlik duygusuna çok alışmışsınız maalesef size normal geliyor sanırım bu davranışlar ama normal değil. Olay sınıfta kalmama kızmasıda değil okul üzerinden bu derece korku yaratması daha olayı kavramamışsın gelmiş çok bilmiş gibi konuşuyor birde . Üstte olan bir kız ne güzel yazmış yargılamadan etmeden tavsiye vermiş fikir önerisinde bulunmuş öpüyorum onu burdan. Yansıttığın enerjinin aynısını benden alırsın tatlı bir dille konuşmak varken niye kaba ve kötü enerjini bana yansıtıp benide o enerji boyutuna çekiyorsun bana daha fazla cevap verme.

Üniversitede sınıfta kalma diye bir şey yok. İkinci dönem derslere gitmediğin için o dönemki derslerden kalırsın sadece. Önümüzdeki sene yine bir üst sınıfa geçersin, ancak ikinci dönem geçen senenin derslerini alman gerekir, irregular öğrenci olursun. Öğrencilik durumunun pasif olması mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.