Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Online mı okumuş bu bölümü dicem online okumak zorunda kalan var mı bilmiyorum onlara hakaret olucak.
Bir böyle bi şey demez ama demişse de aklı gitmiş biriyle muhatap olmuşsun.Tam bir saçmalık.
Harici olraka madem bu kadar korkuyosunuz niye bu kadar rahat davrandınız? Yalanlarla devaö ettiniz ?
Anayı silelim babayı silelim, anayı silelim babayı silelim.Neden? Normal olanı istediği için.
Nankörlük değil de nedir bu?

Son düzenleme:
Canınıza kast edecek bir durum yok ortada Allah aşkına ota boka intihar etmeyin ya. Elbette zor zamanlar geçiriyorsunuzdur kimse yaşamadan bilemez doğru ama sizde babanızı hayal kırıklığına uğratmış olacaksınız sonuçta onu da anlayın. O ne biçim psikolog ayrıca böyle şeylerden anne baba siliniyorsa benim yurt dışına kaçmam gerek :) Bence fazla şımartılmışsınız.

Dün konuştuğum psikolog bana baban seni eğer sadece okul olarak değerlendiriyorsa sen onu sil dedi siz ne düşünüyorsunuz.

Profesyonel bir psikolog böyle bir öneride bulunmaz, heleki daha yeni terapi aliniyorsa.

Ve bir anne olarak söyliyim: Bir parlariz belki ama hicbir okul veya diploma evladimizdan önemli olamaz.

Bunun seni okul olarak değerlendirmekle ne alakası var? Senin okumanın ona ne faydası olacak o senin iyiliğini düşünür ancak. Kaldı ki madem sorunundan dolayı gidemedin okula neden ailenden bu sorunu saklıyorsun? Hayatta herkesin sorumlulukları var seninki de okul bu sorumluluklar yerine gelmeyince iki çift laf söyleyemeyecek mi anne baban bu ne biçim bakış açısı anlamadım.

Neden silinsin ki? Kayıt yenilediğin sürece öğrenciliğin aktif olur.
Ben sırf öğrenci akbilinden ve indirimli biletlerden yararlanmak için açıköğretim okuyorum, sınavlarına bile doğru dürüst girmiyorum ama kayitlarimi yaptığım için gayet aktifim. Neden öğrenciliğin düşsün ki?
İster 4 senede bitirirsin ister 5, bana saçma geldi.
Ayrıca baban seni sırf ders olarak görse seni yurtdışına tatile çıkarır mı ya? Ne kadar dar bir bakış açın var. Adam başbaşa kızıyla anı sahibi olmak istemiş, Euro olmuş yirmi lira, bu pahallilikta seni yurtdışına çıkarmak istiyor. Ne gibi bir karı olabilir ki seni mutlu etmekten başka?
Baban otoriter olabilir, derslerinle ilgili sana baskı yapıyor olabilir. Ama seni sırf dersten ibaret görse alıp da seni tatile çıkarmak istemezdi.
Hayata baktığın pencere gerçekten yanlış tarafa bakıyor. Üniversite okuyan kocaman kadınsın. Neden aklı evvel ergenler gibi 'kimse beni sevmiyor, kendimi intihar edeceğim, hüuu' triplerindesin ki?
Ölmeyi bayılmak mi zannediyorsun?
Valla şu kızları okuya okuya evlat sahibi olmaktan soğudum ya...
Psikologuna gelince, inan sana verdigi öneri saçma sapan bir şey. Toksik bir ailen varsa ekonomik gücünü eline alınca mesafe koyarsın. Hala okurken, cebine onların parası girerken böyle boş boş artistikler yapamazsın.
Aile dediğin silinir elbet, sana zarar veriyorsa.ne bileyim zor anında yanında değilse, seni dövdüyse,sövdüyse... Yurtdışina götürmek isterken sınıfta kaldığını öğrenince sinirlenecek diye babayı reddetmek öneri mi yani?
Açıköğretimde mi psikoloji okumuş?

Psikoloğunuz genç miydi merak ettim. Birkaç kere genç tanıdıklarımın sosyal medyadan takip ettikleri genç psikologların söylemlerine denk geldim. Ebeveynleri çözüme kavuşulacak olaylarda bile hayatından çıkarma ve bağımsızlığa fazla vurgu yapılıyor. Kolaya kaçıp hemen ebeveynini sil mi denir? Bu nasıl yönlendirmedir? Başlarım böyle modern (!) psikolojiye!

Yaşlı da olsa değiştirin psikoloğunuzu. Ayrıca okulda öğrenciliğiniz aktifse okuldan öğrenci belgesi alın. O meseleyi de tam anlayamadım ya neyse.

Babamla ilişkimi komple anlatmadım bile. Nerden vardın bu kanıya çok merak ettim. Kimin babasıyla ufak tefek sorunları olmuyor düşünce yapın yanlış ve saçma. Ben kalkıp babam bana ayakkabı almıyor diye ağlamadım . Bir davranış sorunu için isyan ettim bu beni çok kırıyor ve üzüyor. Ebeveynimiz diye toksik davranışını kabul edeceğiz diye bir şey yok. Babam kötü bir baba asla değil benim babama babamın bana beslediği sevginin tarifi bile yok. Babamla her şeyimi konuşabiliyorum ama bu konuda çok çok hassas ve beni sevmez diye korkup anlatamadım ne var bunda. Korkuyordun niye yaptın diye sorabilirsin sağlıklı düşünebilsem yapmazdım zaten . Ben sadece babam bana kırılmadan küsmeden nasıl çözebilirim diye soruyu sordum yardım istedim daddy issues falan yaratmaya çalıştığım yok.Tavsiye için teşekkürler.

Son düzenleme:
Hayır 40-50 yaş aralığındadır en fazla. Asıl doktorum değil yokluktan gittim o an

Öğrenciliğim okulda aktif zaten e devlette pasif ve ayrıca öğrenciliğim düştü diye bir açıklamam yok. Ders kaydı yapmadığım için pasif gözüküyor kaydım falan silinmedi. Babam beni ders olarak değerlendiriyor kodlamam küçüklükten kalma bir şey 9 yaşında bir matematik sorusu yapamadım diye bana demediğini bırakmamıştı şımarıklık falan yapmıyorum yani. Olay sınıfta kalmama kızması değil yalnız sen dar pencereden bakıyorsun. Geçmişte okulla ilgili yaptığı kötü davranışları yüzünden babamı kaybetme korkusu yaşıyorum bunu anlatırsam benden nefret eder diye korkuyorum sadece babamı çok seviyorum başka hiçbir problemim yok .Ben anlatsam bile beni silmez ama bilinçaltımda öyle yer etmiş napayım .

Konuştunuz mu konu sahibi?
Bu arada öyle diyen psikolog olmaz, ya siz yanlış yorumladınız ya yetkin biri değil gittiğiniz psikolog. Onu da bir gözden geçirin.

Fark ettiysen iki çift laf etmelerine bir şey diyen yok kızabilir asıl sorunum beni sevgisinden mahrum bırakmasından sırt dönmesinden dolayı kaygı yaşıyorum. Daha önce böyle bir şey yapmadım ve tepkisini çok kestiremiyorum. Beklediğim kadar sert olmayabilir ya da beklediğimden daha sert olur kaygılarım var . Spesifik bir sorunum olmadığı içindir. Üst üste gelen şeyler senelerce belli bir nedeni yok. Ortasından sonundan okuyup çok bilmiş gibi yorum yazmak yerine kavrayabilseniz biraz.

Bu arada öyle diyen psikolog olmaz, ya siz yanlış yorumladınız ya yetkin biri değil gittiğiniz psikolog. Onu da bir gözden geçirin.
Hayır daha konuşmadım annemle beraber konuşacağım.Yanlış yorumlamadım bence salı günü tekrar gidicem ona göre bakıcam artık

Psikolojik olarak yaşadığınız sorunlar varmış,davranış sorunlarınız da var..herhangi bir tanı kondu mu size peki?

Evet bilirkişi konuştu. Sen demez dedin ya kesin dememiştir. Yalan borcum yok kimseye tanımam etmem sizleri. ANKSİYETE bozukluğundan dolayı devam etmişimdir. Kaygı bozukluğu yaşadığımı 100 kere yazdım. Ayrıca başlıkta beni yargılayın diye bir şey mi yazıyor ? If you don't have anything nice to say , don't say anything at all.

Psikolojik olarak yaşadığınız sorunlar varmış,davranış sorunlarınız da var..herhangi bir tanı kondu mu size peki?
Evet 2019'da adhd ve anksiyete bozukluğu teşhisi aldım. Ailem ocak ayında başka bir doktora daha götürdü. O majör depresyon dedi ama o adamı sevmedim bıraktım belki kendimi tam olarak açabileceğim bir psikiyatrist psikolog bulamadım. Son gittiğim psikolog çok eleştirilmiş ama çok iyiydi kendimi çok iyi hissettim ona gitmeyi düşünüyorum. Doğru teşhis 5-6sene sonra bile konulabiliyor şu an bunlar konuldu.

Son düzenleme:
Psikologların "sil" diye bir önerisi olacağını sanmiyorum. Affetmek üzerine çalışmalar yaparlar. Affettikçe özgürleşirsin, tabii ki zorla değil. Affetmemek de tercihtir.

Bir de, sil diyebilen psikolog; unut, takma tarzı öneriler de verebilir. Kendisinin eğitimi ve yetkinliği hakkında şüphe duymanız gerekiyor.

Hacettepe mezunu psikiyatrist bile neler diyor kulakların inanmaz belki . Bu adam iyi bir okuldan eğitim almış tahminimce 20 senelik bir psikolog gayet iyiydi. 1 saate yakın benle sohbet etti . Beni hiç bir terapist bu kadar uzun dinlemedi . Her şeyimi sordu etti. Her şeyimi anlatabildim. Benim için önemli olan bu zaten. Bana affettirme çalışması yapanı napayım. Annemin eft eğitimi enerji eğitimi her şeyi var istesem yapıyor zaten bana .En kötü artık kitap al kişisel gelişim ile ilgili orda bile çalışmalar var bir sürü .Önemli olan benim için kurduğum iletişim ben adamla kurduğum iletişimi sevdim .

Psikolog değilmiş zaten. Hekim demiş. Psikiyatristtir.

Bu psikologlar bazi dr lar vs diplomayi nerden aliyorlar
Boyle bir cumle kurdu cidden oyle mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.