• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece yaşananlar

cocuk 9 aylikmis aglama seklinden az cok neye agladigini anlarsiniz aslinda kizim mesela dis sancisi cektigi zaman ciglik atarak aglamaya baslar
karni agridiginda yatakta surekli hareket halinde donerek mizirdayarak aglar
sizin bebeginizinde bu tip degisik duygu belirtme hareketleri vardir hissedersiniz

Onların bende emzikli versiyonları da var.
Tamamen alışkanlıktan uyanıyor ve büyüme atağında.
Şuan uyku eğitimi için yanlış zaman, çünkü diş sancıları da başlamıştır.
Bazı çocuklar öyledir ki benimkiler öyle.
2 buçuk yaşındaki oğlum hala geceleri 5 6 sefer ağlar, mama su emzik vs diye.
Huyları bu, değiştirebilecek bir şey yok.

Bir de belirteyim. Şuan 7 ayını dolduracak bir kızım var. 4 aya kadar emzik almadı. Doğmadan önce hem soothie hem de aventin emziklerinden almıştım. Kabul etmedi zorlamadım. 3. ve 4. aylarda parmak emmeye başlayınca bir deneyeyim dedim hemen aldı. Geceleri uyku problemimiz doğduğundan beri olmadı. Çünkü ilkinde yaşadığım zorluklar bana tecrübe olmuştu. Şimdi yatmadan önce hafif çorba içiriyorum. Yarım saat bir saat sonra uykuya geçişe başlıyoruz. Bazen ayağımda sallıyorum. Bazen emzirip yüz üstü yatırıyorum. Eğer alttan gazı falan oluyorsa böylece yüz üstü yattığı için rahatlıkla çıkarıyor. Biraz uyku arkadaşı da seviyor ama bu da ilk kızım gibi battaniyeyi gözlerine çekip uyumaya bayılıyor. Şuan anakucağında mesela. Battaniyeyi avuçlarıyla sıkı sıkı tutmuş, sallanan ana kucağında sallanmadan yatıyor. Ağzında emzik, elinde battaniye boynunun girintisinde uyku arkadaşı hafif hafif inliyor, gözler gitti gidecek vaziyette. Siz de deneye deneye kendi uyku yönteminizi bulacaksınız zamanla.

Su an uykusu var ve hiç birşey yemiyor. Uykusu varken birşey yediremiyorum. Ancak uykusunu almış olacak acıkmış olacak o zaman ek goda verebiliyorum. Ve bu malesef günde 2 kez oluyor. Balığı mesela seviyor. Balıkla iyice doyurduğum günlerde bile hadi çorba tok tutmaz derseniz diye diyorum aynı uyanmaları azalmıyor.

Benimde 10 aylık bebeğim var emzik alıyor her saat başı olmasa da gece 4 /5 kez uyanıyor. Gece uykulurım paramparça artık bende yıldım.Bir arkaraşın bebeği hiç emzik almadı gece kesintisiz uyuyor bu işin emzikle falan alakası yok. Bir yerlerde yanlış yapıyoruz ama sebep nedir onu bende bilmiyorm. Eşiniz de işe yaramak istiyorsa laf söyleyeceğini bir gece kendi baksında bir kaç saatte olsa siz biraz rahatlayın

Saka mı yapıyorsunuz emzik almadım değil bebek emzik almadı bir türlü reddetti.
Eşim emzik almadı olarak anladım ben tamam sorry
Bebek memedeyken çaktırmadan araya emziği katsanız bir kere alışınca bir daha sorun çıkarmaz diye düşünüyorum çünkü ablam o şekilde alıştırmıştı yoksa bebek hep meme ağzında dursun istiyordu

Benim bebegim de sürekli aranıyordu. Memede uyuyordu hala öyle. En son emzik verdim şimdi onunla duruyor. Sürekli vermiyorum tabi öyle. Gün içinde almıyor uyurken sadece. Emzik olmasa bile boş boş emiyor. Siz de verin bakalım bi.
Ayrıca benimki de almadı alıştı ama zorlayınca

Benim oğlumda o dönemlerde 20 dkda bir uyanıyordu falan, ben 10 aylık civarı gece beslenmelerini kestim. Ondan sonra biraz daha iyi oldu. Ne zaman yatırdığın, nasıl yatırdığın da önemli. Çok erken ya da geç yatırırsan uykuları da aşırı huzursuz oluyor. Eğer diş dönemiyse sabretmekten başka çaren yok. Kehribar kolye dene istersen, oğlumu baya rahatlatmıştı.

Ek: benim oğlumda emzik almadı, baya denedim ama almadı. Her bebek emzik sever diye bir şey yok sonuçta.

Benimde 10 aylık bebeğim var emzik alıyor her saat başı olmasa da gece 4 /5 kez uyanıyor. Gece uykulurım paramparça artık bende yıldım.Bir arkaraşın bebeği hiç emzik almadı gece kesintisiz uyuyor bu işin emzikle falan alakası yok. Bir yerlerde yanlış yapıyoruz ama sebep nedir onu bende bilmiyorm. Eşiniz de işe yaramak istiyorsa laf söyleyeceğini bir gece kendi baksında bir kaç saatte olsa siz biraz rahatlayın
Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Ben her geçen gün daha çok tükeniyorum. Bir de tüm bunların suçlusu benmişim gibi davranılınca resmen yok oldum. Kendimi toparlayamıyorum.
Siz ek gudayı ne şekilde kaç öğün veriyprsunuz. Emerek mi uyuttunuz. Yanlışsa eğer benim yanlışlarım bunlar

Su an uykusu var ve hiç birşey yemiyor. Uykusu varken birşey yediremiyorum. Ancak uykusunu almış olacak acıkmış olacak o zaman ek goda verebiliyorum. Ve bu malesef günde 2 kez oluyor. Balığı mesela seviyor. Balıkla iyice doyurduğum günlerde bile hadi çorba tok tutmaz derseniz diye diyorum aynı uyanmaları azalmıyor.
Dryla görüştünüz mü?Dis çıkarıyorsa eğer bunun için jeller suruplar var rahat atlatabilmesi için.Onları mı sorsanız acaba?

Eşim emzik almadı olarak anladım ben tamam sorry
Bebek memedeyken çaktırmadan araya emziği katsanız bir kere alışınca bir daha sorun çıkarmaz diye düşünüyorum çünkü ablam o şekilde alıştırmıştı yoksa bebek hep meme ağzında dursun istiyordu
Denwsim. Malesef anladı.benim bebe külyurmaz

Benim oğlumda o dönemlerde 20 dkda bir uyanıyordu falan, ben 10 aylık civarı gece beslenmelerini kestim. Ondan sonra biraz daha iyi oldu. Ne zaman yatırdığın, nasıl yatırdığın da önemli. Çok erken ya da geç yatırırsan uykuları da aşırı huzursuz oluyor. Eğer diş dönemiyse sabretmekten başka çaren yok. Kehribar kolye dene istersen, oğlumu baya rahatlatmıştı.

Ek: benim oğlumda emzik almadı, baya denedim ama almadı. Her bebek emzik sever diye bir şey yok sonuçta.
Diş dönemimde değil zannetmiyorum

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
ne yaziikki esiniz hakli anneliginize bisey diyemem. sakin yanlis anlamayin mukkemel bir anne oldugunuzu dusunuyorum 3 tane evladim var ilk kizim meme tutmadigi icin memede uyup kaliyordu ben cok yiprandim ole bole sutten kesmeside zor oldu. ama simdi iki cocugumada emzik verdim sanki ikinci anne gibi cok rahattim ayaginda sallah ninni soyle turku soyle

Tamamen bebegin karakteri ile ilgili ama siz yön verebilirsiniz annesi. Emzikle uyumamasinin hic alakasi yok benim bebegimde emzik almadi ama cok uyaniyidu perisandim zorla cocugu emzige alistirdim baskalarina uyarak ve gece agzindan emzik düşünce aglardi acikinca aglardi ama meme vermeden uyumazdi çünkü cocuk ac kaliyormus instagram gibi yerlerde uyku egitimi nasil verilir yazilari var instagramda baldan_anne sayfasi var cocuguma nasil uyku egitimi veririm onu ogrendim ve ne yaparsak yapalim biz kararli olacaz ve uyku egitimini sakin ortamda ver bende babasiyla cok aglattigim icin catisirdim ve insanin siniri cok yipraniyor sinirinizi esinizden cikartmayin evliliğiniz kurtarilmayacak hal alabilir. Biraz sabir annesi 1 yasindan sonra uykusu duzene giriyor gececek l merak etmeyin .geceleri dr a danisarak gece mamasi türünde birsey verebilirsiniz

Emzigi filan bilemem ama ben 2 cocuk buyuttum, iki cocugumu da yanimda yatirdim,bana sarilip uyudular kimi zamansa uyku arkadaslarina sarildilar.
Simdi buyuduler iyiki de koklaya koklaya uyumusum cocuklarimi.
Uyku egitimi degil ama uyku rutini olusturdum ben.
Ikisi de uyku vaktinin geldigini bilirdi hala da oyle.
9 aylik bebegin aglatilmasi taraftari degilim.
Koynunda yatirma diyen olmus, suan kizim koynumda uyuyor oglen uykusunu, agzinda da emzigi var.
Aksam yatagina birakinca da abisine sarilip uyuyor.
Guven denilen sey onemli.

ne yaziikki esiniz hakli anneliginize bisey diyemem. sakin yanlis anlamayin mukkemel bir anne oldugunuzu dusunuyorum 3 tane evladim var ilk kizim meme tutmadigi icin memede uyup kaliyordu ben cok yiprandim ole bole sutten kesmeside zor oldu. ama simdi iki cocugumada emzik verdim sanki ikinci anne gibi cok rahattim ayaginda sallah ninni soyle turku soyle
Çocuk emzik almıyormuş.
Almayana kadının yapacağı bisey yok ama.

5 aylıkken diş çıkardı. Ondan önce parmak emme alışkanlığı vardı. Bütün gece kesintisiz uyuduğu oluyordu hatta diş dönemindeyken bile. 5 aylıkken dişi çıktı artık parmak emmeyi bıraktı. Isırıyo mu parmağını zevk vermiyo mu artık neden bilmiyorum kendi kendine bıraktı ve o günden beri gece uykularımız hep daha kötüye gitti 7 aylıkken grip oldu ondan sonra su anki hale geldik saatte yarım saatte uyanmalar başladı.
Bu gece gece emmesini 5 6 saatte olsa bitirmeye çalıştım. Emzirmedim. Çok ağladı ama 2 3 saat bi ara uyudu. Sabah 5 gibi acıktığını düşünüp emzirdim. Şimdi yine emzirdim uyudu. Birkaç gün önce 2 3 gün çok güzel uyumaya başlamıştı. Kendi kendine oldu gündüz 3 uyku yapmaya gece de 3 4 kez kalkmaya başlamıştı ama ne oldugunu anlamadım yine bozuldu herşey. Kızım çok yorulduğumu anladı da 3 gün bana tatil mi verdi nedir

Back