• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece yaşananlar

Bebeğimi uyutmak için ağlatıp yanlızlığa bende asla terk edemem. Ama tracey hogg yatır kaldır yöntemi var araştırın bş isterseniz. Çoğu uzmanda bu yöntemi kullanıyor zaten. Fiyatlar 1000-1200 tl arası
Tesekkürler bilgi için. Uyutmak için uyandır dimi hafif uyandırıp beşiğinde uyumasını sağlıyorsun. Biliyorum. Çok uykusu varken daha az ağladı ama bir kaç gün uyku eiğimini rafa kaldırdım. Gündüz uyutmak için elimden geleni yapacağım bir kaç gün böyle deneyeyim. Gündüz uyursa gece de uyuyor ünkü.

Su an uykusu var ve hiç birşey yemiyor. Uykusu varken birşey yediremiyorum. Ancak uykusunu almış olacak acıkmış olacak o zaman ek goda verebiliyorum. Ve bu malesef günde 2 kez oluyor. Balığı mesela seviyor. Balıkla iyice doyurduğum günlerde bile hadi çorba tok tutmaz derseniz diye diyorum aynı uyanmaları azalmıyor.
mama veriyormusunuz?

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Daha 9 Aylık ve uyandığında emmek ister..Yani oğlum 2 yaşına kadar gece gündüz emmişti. .Emzige de alıştırmak istemediğim için gece en az 4 defa uyanıyordum. .Yani zor oluyordu ama bir şekil üstesinden geliyorduk.
Siz çalışıyor musunuz?

Daha 9 Aylık ve uyandığında emmek ister..Yani oğlum 2 yaşına kadar gece gündüz emmişti. .Emzige de alıştırmak istemediğim için gece en az 4 defa uyanıyordum. .Yani zor oluyordu ama bir şekil üstesinden geliyorduk.
Siz çalışıyor musunuz?
Çalışmıyorum

Bir de bebeklere saat 7 den sonra ek gıda vermemek lazımmış kan şekerini yükselttiği için çok sağlıksız diye okumuştum bir yerde

Diş çıkarıyor olabilir mi. Bazi çocuklar ateşlenmez sadece acıdan ağlar. Bi doktora danışsan daha iyi olur. Belki doymayada bilir sen doydu zannediyorsun emerken yorulup yatiyoda olabilir. Beklemek yerine dr a başvur.

Birebir aynı durumdayım 5 aylik bebegim gece saat basi hic atlamadan uyaniyor erken yatarsam 8 9 kere kalkmis oluyorum biktim artik. Traycy hoggun kitabini siparis verdim iyice okuyup uygulamaya baslamak istiyorum bende bu hafta uyku rutini uygulamaya basladim uyku duzenimiz az cok vardi zaten belli saatlerde uyuyup uyaniyor ama gunduz uyku saatleride cok onemli ve sabah 7den aksam 7 ye kadar gunduz uykusu sayiliyor ve 5 saati gecmemeliymis buna da dikkat etmeye calisiyorum. Artik kendi basima basaramazsam uyku egitimi alicam dayanamiyorum artik uykusuzluga serseme dondum esimde uyuyamiyor ve iliskimiz berbat bir duruma geldi hep uykusuzuz hep yorgunuz enerjimiz sadece bebegimizle ilgilenmeye yetiyor birbirimile hic ilgilenemiyoruz ben bu durumdan cok mutsuzum. Kendi kendime basarmak cok istiyorum uyku egitimini yapamazsamda alicam artik yapicak bisey yok..

Bebek aç olabilir mama alip deneyin bence hem doyuruyor hem de rahat uyuyorlar. Benim bebegim de uyaniyordu dr aç olunca uyanir dedi. Mama veriyorum ya da yatmadan once pirinc unlu muhallebi yapıyorum hem cok seviyor hem de doyuruyor. Mama da olabilir cidden etkili.
Ayrica bebek ne zaman isterse emzirilmelidir güven duygusu için çok çok onemli eğer bu kadar aglamasina izin verirseniz mesela gece emzjrmeyip aglatmak gibi çocuk hırçınlasir. Yazık aglatmayin meleği emzirin nolucak memede uyusun ağlamasi daha mı iyi. Ilerde Özgüven problemi olur. Bu da memeyle oluyor. Bebek nasil mutluysa oyle yapin. Gece meme vermeyi bırakırsanız cocuk ne hale gelir yazik üzüldüm. Bunu bebeginize yapmayın.
Zaten karni doyunca cok uyanmaz. Mama veya muhallebi deneyin.

Diskilama ve cis durumlari nasıl ordan aclik anlasilir. Gece bezi nasil oluyor mesela ssabah aldiginizda. Aç degilse de sizin kokunuzu aldikca emerek uyumaya alistigi icin yine meme istee. Bu durumda devreye esinizin girmesi lazim. Pislislicak gerekirse salliycak. Bence ilk once gunduz uykularini duzene sokun yanina yatip pispisla deneyin sakinlestirici muzik acin banyo yaptirin rahatlatici seyler deneyin. Anlamaz demeyin konusun, ben buradayim gitmeyecegim vs

Bence eşin sesini kesse sen rahatlarsın.
Onun dırdırı seni strese sokuyor sen de sürekli bir yanlış arıyorsun.
Çocuğun gayet normal bir çocuk emen bebeklerin çoğu böyle olur. Çok istisnadır gece deliksiz uyuyanı
Çok güzel yorum
Adam zerre kadar yardımcı olmadığı gibi bir de kadını strese sokup azarlamış
Oradan cızırdayacağına bir defada kendi kucağına alsaydı da kadın bir soluk alıp yarım saat uyusaydı
Çoğu bebekli kadın 3 yaşına kadar deliksiz uyuduğumu bilmiyorum diyor ve illa her bebek emzik alıyor gibi bir durumda yok bildiğim kadarıyla

Su anki durumumuzu anlatayım. Saat 22 gibi uykusu geldi. Emzirdim uyuyamadı. Aldım tekrar oyna vs. 23 te tekrar uykusu geldi aldım yatağımıza. Yatağı ducara yapıstırdım korunaklı yaptım. Emzircem emdi biraz kalkmaya çalısıyo. Zorlamadım kalktı bazaya tutundu otur kalk falan yaptı ama huzursuzlandı. Anladım uyku var ama karnı yok ememiyo yeterince ememeyince uyuyamıyo. Aldım ayağıma kızanlar olacaktır ama bir de bunu deneyeyim diye uyuyan bebek videoları açtım telden salladım salladım izlettim. Normaldesaniyesinde çığlık çığlığa kaçmaya çalısan bebek 3 4 kez biraz ağlayayım dedi bak bak dedim sustu izlemeye devam etti. Neyse biraz uzun ağlayınca çizgi film açtım. Uyuyakaldı 5 dakka sınra tekrar uyandı. Ninni de söyledim. Arada. Sonra piş piş açtım derlen emzirmeden ve ağlatmadan uyudu. Koydum yanıma yarım saat sonra uyandı malesef. Bu sefer yattığım yerden meme verdim. Öyle tavsiyeler gelmişti.emdi emdi çekti kafayı koydu yere yine uyuyamadı. Çünkü memede kucaklayıp tatlı tatlı kucağımda sallanıp emmeye alışkın. Sallanıp emzirdim tekrar. Şimdi tekrar daldı. Bakalım yarım saat sonra tekrar uyanır.

yani bu çocuk açlıktan uyanmıyor. Aksine tok oldugu için sıkıntımız emip uyuyamaması. Tok karnına ememiyor çünkü. Diş de değil. Diş olsa anlarım. Kilosu da iyi. Tontişiz hatta birazcık.

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Karninin tok olduguna eminseniz eger emme ic gudusunu doyuma eristiremedigi icin uyaniyor olabilir. Ve evet emzik emme hissini doyuran bir aractir. Emzigin zararlari uzun sure kullanima dayali aratirmissinizdir mutlaka da. Yoksa emzik vermek kotu birsey degil. Bence deneyin derim. Ben mesela cok ugrastim emzik vermeye ama almadi benim oglum.

Back