Dün gece yaşananlar

Merhaba benimse bwbeğim 5 aylık ve aynı sorunlar var. Kitapta çok aman aman bişey yazmıyor ümitlenme:) nette ne okuduysan o kadar. Bende var kitap elim erip okuyamamıştım sırf şu uyku eğitimine başlıcam okumadan başlayınçm dedim ama boşuna beklemişim. Rutin yap, yatır kaldır o kadar tam olarak teknik galan anlatmıyor.
Sen nasıl uygulyacaksın iletişimde olmayı isterim süreç ile ilgili. Ben pzt günü başlayacağım kısmetse

sedeflidondurma 25 ay emzirdim 25 ay boyunca gerçekten abartmıyorum en az 6-7 kez uyanmıştır her gece. Memeyi bıraktıktan sonra da ilk ay alışkanlıktan uyandı tam bir meme tiryakisiydi kızım,zor geçiyor ama geçiyor ben sadece günü geçirmeye odaklıydım hele uyumuyor diye stres yaparsam hiç uyumazdı,anne sütü alan çocuklar böyle ne yazık ki. Bu arada benim kızım da ne emzik ne biberon hiçbir şey almadı orjinali varken onları tercih etmiyorlar.

9 aylık çocuk sadece anne sütüyle beslenemez ki, yeterli değil. 4-6 ay civarı ek gıdaya geçilir. Rafine şekerle yapılmış ek gıdalar vermezseniz şekeri yükselmez.
Aksam belli bir saate kadar ek gıda alması yeterlidir..Sonrası ne olursa olsun çocuğa zarar. .Anne belki uyku düzeni olsun diye uğraşıyor ama çocuk gün içinde doyacağı şekilde beslenmezse yada keyif alışkanlığı olmuşsa gece emmeyi ister.
Gerekirse çocuk için bu duruma katlanılır. Emzirmemek olmaz.

Emzikle alakası yok benim bebeğimde 9 aylık , ve 9 aylık bebeklerde bu oluyormuş gece de 6 kere emziriyorum emzik veriyorum ve yinede meme de uyuyor . Karnı tok olduğu halde oluyor . Son bi kaç gündür yanımda uyuya kalmisin emzirirken 3 gündür uyanmiyor. Sanırım korkuyorlar , güvensiz hissediyolar. Meme emzik hiç alakası yok yani . 9 aylık korku anne den ayrılma korkusu yaşıyor . Çok zor böyle gece uyanması dinlenemiyosun ama geçici dönem bi kaç gün yanında yatır istersen devam edecekmi. Öyle sesi kisilana kadar ağlaması normal gelmedi bana .

Hiç bir zaman meme de uyumadi bebeğim . Tam tersi emzik verirdim ya da uyku saati gelince yatağına koyardim uyurdu ve asla sallamadim 9 aylık olduk çok şükür 1.5 haftadır her gece 6 kere kalkıyor ve tok yatiyor , ve en gec 9 da yatıyor sabah 7 de uyaniyor. Normal de aksam 7 ama 8 ve bu ay da 9 a çıktı . Gece emmesinin sebebi büyük ihtimal korkuyor bu ayda olabilir ..

Kendi yataginda ufak ufak pispislayarak uyumasini sağla.Gerekirse emzik ver tabi.Senin kokunu aramamasi icin, yataginin kenarina bir giysini as.Emzirerek memede uyutmaya alistirma.Ağlasa da alma kucagina.Pışpışla. Uyku öncesi beslenmesini sağlam tut.Acikip uyanmaz.
Eşinde stres olmuş.İşleri zorlastirma.Rutin olsun hersey.Her agladiginda bebek memeye yapistirilmaz.Deliksiz bir uyku uyumali.
Eşine kızma değişimi kabullen biraz.

Bende anlamiyorum gerçekten . Hep bu avrupa tarzi çocuk yetiştirme hataları . Oysa bebek anneye ne kadar yakın olursa o kadar özgüveni yüksek olur diyor pedagoglar. Yani çok doğru birsey yapmissiniz, siz çocuğu tek başına bir odada yatirirsaniz o çocuğun bencil olma ihtimali de çok yüksek olur diye okumustum.

Evet orijinalci bebeler çakmaya hayır diyolar

Günde 5 mekikle 10 şınav da çektireyim mi. Bu nasıl uslup yahu kendimi nazi kampında gibi hissettim.

Ben Avrupada yasiyorum,9 sene olcak.
Inanin tum yabanci arkadaslarim cocuklariyla yatiyor.
Ya cocuklar anne babanin arasinda, ya anne cocuklarla beraber.
Bizdeki uyku egitimi cilginligi yok, arkadasim yeni battal boy yatak aldi cocuklarla sigmiyoruz diye.
Yani nasil desem, yabancilarin annelikleri de cok guzel.

Oyle 18 inde evden gitmesi lazim filan, hepsi sehir efsanesi.
Esim yabanci, kv nin eli hep uzerimizde, para gonderir cocuklara bakar..
Burda yasamaya basladigimdan beri bunu sorguluyorum, bize hep bizim kulturun anneleri ovuldu, fedakar cefakar vs..
Ama inanin anne heryerde her irkta ayni anneymis.
Yani hangi vicdana sigar ana karnindan cikmis bi bebegi dakikalarca aglatmak?
Inanilir gibi degil.
Biri yazmis 3 aylik bebege aglatarak uyku egitimi verdigini.
Cocuga bildigin caresizligi sinmeyi ogretmis haberi yok.
Hayvanlar bile annelerine sokulup uyuyor, tavuk hangi kanadina kac yavrusunu alacagini sasiriyor, kedi kopek resmen yavrularin uzerine tunuyor ama biz insanoglu aman tek uyusun diye el kadar sabiyi besigine terkediyoruz.
Ne diyim gercekten cok uzucu.

Merhaba hamileyken sizi daha doğrusu nisan anneleri grubunuzu takip ediyordum . Ama üye değildim siteye. Ordan biliyorum sizi.benim 9 aylıkken başlamadı bu durum 7 aylıkken basladı. 3 aydır böyle sık uyanmalarımız var.

Bir derdi vardır mutlaka. Diş falan çıkarıyor olabilir mi?
Bir de kış aylarında bebekler daha sık uyanıyor bildiğim kadarıyla.

Evet teori de çok haklısınız ama benim kızım emerek ve aynı anda sallanarak uyumaya alıştı. Şimdi aynı yatağa yattık ama emip sallamayınca yine uyumadı. Bir de gündüzleri hiç sıkıntıya gelemez. Azıcık sarılıp öpüp koklasam ağlar. Sıkıntıya gelemez. Öyle sevgi gösterilerinden öpmeden sarılmadan hoşlanmaz. Böyle seyleri seven anlayan bir bevek var mı merak ettim. Anneme sarılıp uyuyayım yan yana yatalım diye düşünen. Neye alıştırırsan onu istiyor bebekler. Alışkanlığı bozulsun istemiyor. Rutinleri onlara güven veriyor. Bildiği seyi istiyor. Yoksa annesi olmayan bebekler var. Anneyi bebekken kaybedenler var. Bunların hali ne olurdu. Alışıyorlar bir sekilde yeni düzene heralde.ya da bilmiyorum kafam karıştı

Evet katılıyorum , bizde hep öyle biliriz modern dünya bebek odası vs . Ben de heves edip yaptım ama bi kere.yatirmaya kiyamadim ayrilamadim. Uyku eğitimde hiç vermedim . 2 saatte bir emzirme vs ben Bebeğimi doğal bıraktim . Herkes 2 saatte bir emziirrken benim bebeğim 3 saatte bir acikir uyanirdi. Ve her ay aldığı kg 930 gr oluyordu. Yani bebeği doğal akışına birakinca çocuk kendi düzenini oturtuyor hiç eğitim vermedim kendi düzeninde gitti çok şükür . Ben de çok üzülüyorum böyle baskı ile büyüyen bebeklere malesef bebeklerin akılları unutsada hisleri unutmuyormus..

Sindirim sıkıntısı olabilir . Probiyotik önerebilir doktorunuz bir dönem bende gün içinde ama yaşamıştım. Çok şiddetli agliyorsa bi sıkıntısı vardır . Böbrek USG ve sindirim den şüphelenmistik sindirim çıktı Probiyotik ile rahatladik.

Bebeginizin ihtiyacini giderin. Degistirmek icin savas vermeyin, bu durumu ne kadar kabullenirseniz ikiniz icinde o kadar iyi olur :) yaninizda uyutun yatarken emzirin ... emmek sadece karin doyurmak degil bebekler icin :) ya sabir ya sabir buda gecicek insallah :)

9 aylık bebeğe günde kaç defa yemek yediriyorsunuz ? Öğlen ve akşam yediriyorum demişsiniz de bu kadar mı acaba?

2-3 saatte bir bişeyler yedirin çocuğa. Yemek öğününün dışında ara öğünler yapın. muhallebi , yoğurt , meyve vs yedirin . Akşam yedirseniz de yatmadan önce hafif birşey yedirin . Gece mamaları var onlardan alabilirsiniz. Çocuk aç gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…