canım tatlı tatlı kelimesini kullanıyorsun sürekli ama ben tatlı tatlı bişeyler pek göremedim ya, kusura bakmada. Ne olursa olsun size evini açmış, türk toplumunda sanki aileler buna mecburmuş gibi tutuluyor ama bence kesinlikle mecbur değiller, sonuçta evlatlar büyütülmüş yetişkin hale getirilmiş zaten...
tabii dört duvarı sadece sen kaynan bi de allah bilir
bebeğinede kayınvalidene baktırma bence o istese bile, çünkü aranız bu kadar negatifken, bu durum bebekte dahil kimse için hoş olmayacaktır
sen ister bak ister bakma derken sanki biraz duygu sömürüsü yapmışsın gibi geldi bana, bence bebek bakımıda dahil, maddi manevi her türlü kendi yağınızda kavrulun...
şunuda sormak ıstıyorum sizlere arkadaslar.
bi gelin iyi anlaşacagını sandı ve kaynananın evıne gelin gitti.
tek kaynana oldugunu biliyodu belki sabredebılıırm katlanırım diye düşündü.
fakat huyunu bilmiyodu ve hıç arastırmadı.
evlendi baktı gordu anlaşamıyo istemıyo,durumuda müsait evide var hem kaynansına yakın ayrı eve cıkamazmı yani?
kim nişanlıyken bazı şeyleri görebiliyokı.
kim gercek huyunu gösteriyo onceden?
herkes aynı evın içinde bırbırını zaman gectıkten sonra tanıyabılıyo değilmi?
kayınvalidene söylenileni dinlemişsin bu zaten bir laf söyletme biçimidir bence:26:hayır ben kayınvalıdeme laf söyletmiyorum.sadece onların söyledıklerını söylüyorum ona. çünkü aynı şeyi oda bana yapıyor.
bana dedıklerınde kımse kımsenın evinin içini bilemez diyorum. kan kussamda kızılcık şerbeti içtim diyorum.. ama oda başkalarının laflarını tasıyo bana yanı bak siz böyle yaptınız ama böyle böyle diyolar diye..
kendi söyleyemiyo başkası söylemiş gibi yapıyo.
bende aynı şeyi yapıyorum açık açık söylemıyorum sen şöylesin sen böylesin diye.. demek istıyorum ki millet böyle diyosa acaba neden bi düşün bakalım??
ben çok düşündüm geceler boyu birazda o düşünsün...
bu durumda karşıdakini tanımaya gerek yok, insanın kendisini tanıması yeterli .....tahammüllü bir insansanız zaten herşeye boyun eğer , kendi tercihim der , kendinizi de karşınızdakini de yıpratmadan hayatınıza devam edersiniz...yok tahammül eşiğiniz düşükse bu durumda baştan ileriyi görmelisiniz ve ev üstüne ev olmaz , ben kolay katlanamam ilerde kırgınlıklar olabilir , en iyisi baştan kabul etmemek dersiniz ve bu durumlara düşmezsiniz diye düşünüyorum .
evlendi baktı gordu anlaşamıyo istemıyo,durumuda müsait evide var hem kaynansına yakın ayrı eve cıkamazmı yani?
bu durumda karşıdakini tanımaya gerek yok, insanın kendisini tanıması yeterli .....tahammüllü bir insansanız zaten herşeye boyun eğer , kendi tercihim der , kendinizi de karşınızdakini de yıpratmadan hayatınıza devam edersiniz...yok tahammül eşiğiniz düşükse bu durumda baştan ileriyi görmelisiniz ve ev üstüne ev olmaz , ben kolay katlanamam ilerde kırgınlıklar olabilir , en iyisi baştan kabul etmemek dersiniz ve bu durumlara düşmezsiniz diye düşünüyorum .
Bu yorumu konunun ilk başında yapmıştım, tekerleğin kayınvalidesi her ne kadar çekilmez olsa da bence çoğu kayınvalideye göre iyi, çünkü ben bizimkilerle böyle konuşucam hepsi bir ağız başlarlar konuşmaya, beni sustururlar. Zaten hangi konu olursa olsun hepsi aynı fikirdedir, ben başka birşey dediğimde birbirlerini tutuyorlar eşim de ya onları tutar ya da hiç sesi çıkmaz. O yüzden tekerleğin kayınvalidesi bana bazı dedikoducu kadınlar olur naparsan yap engelleyemezsin içi rahat etmez, cahil olur laf anlatamazsın öyle bir kadın gibi geliyor. Bizimkiler olsa biz sana şunu şunu yaptık diye başlarlardı o yüzden ben vur-kaç taktiğini uygulamaya karar verdim, fırsat buldukça ben de söylicem istediğimi ama tartışma ortamına girmicem.hahahhaha labellevie yorumuna sabah sabah cok guldum yahuune kadar pozıtıfsın sen oyle yaa son cumle ozellıkle ; yazık sesı bıle cıkmamıs kadının hahahhaah
Bu yorumu konunun ilk başında yapmıştım, tekerleğin kayınvalidesi her ne kadar çekilmez olsa da bence çoğu kayınvalideye göre iyi, çünkü ben bizimkilerle böyle konuşucam hepsi bir ağız başlarlar konuşmaya, beni sustururlar. Zaten hangi konu olursa olsun hepsi aynı fikirdedir, ben başka birşey dediğimde birbirlerini tutuyorlar eşim de ya onları tutar ya da hiç sesi çıkmaz. O yüzden tekerleğin kayınvalidesi bana bazı dedikoducu kadınlar olur naparsan yap engelleyemezsin içi rahat etmez, cahil olur laf anlatamazsın öyle bir kadın gibi geliyor. Bizimkiler olsa biz sana şunu şunu yaptık diye başlarlardı o yüzden ben vur-kaç taktiğini uygulamaya karar verdim, fırsat buldukça ben de söylicem istediğimi ama tartışma ortamına girmicem.
Ya insanlar aşık olup evlenip sonra başkasına aşık olup boşanabiliyor çok normal, bir dönem öyle hissettin kabul ettin diye ömür boyu çekeceksin demek değil, o zaman anlaşırım dedin kabul ettin, şimdi anlaşsan da anlaşamasan da fikrini değiştirebilirsin. Şu var eşinin hiç durumu olmasa ve sana ömür boyu annesiyle oturacağınızı söylese ve kabul etseniz, şartlar aynı olsa yani ayrı eve çıkma imkanınız olmasa ve sen eşinin başının etini yesen evi ayıralım diye haksız olurdun, çünkü imkan yok, adam başında sana söylemiş yapacak bir şey yok. Ama sana 2 yıl denmiş ve evinizi almışsınız daha ne.şunuda sormak ıstıyorum sizlere arkadaslar.
Bu yorumu konunun ilk başında yapmıştım, tekerleğin kayınvalidesi her ne kadar çekilmez olsa da bence çoğu kayınvalideye göre iyi, çünkü ben bizimkilerle böyle konuşucam hepsi bir ağız başlarlar konuşmaya, beni sustururlar. Zaten hangi konu olursa olsun hepsi aynı fikirdedir, ben başka birşey dediğimde birbirlerini tutuyorlar eşim de ya onları tutar ya da hiç sesi çıkmaz. O yüzden tekerleğin kayınvalidesi bana bazı dedikoducu kadınlar olur naparsan yap engelleyemezsin içi rahat etmez, cahil olur laf anlatamazsın öyle bir kadın gibi geliyor. Bizimkiler olsa biz sana şunu şunu yaptık diye başlarlardı o yüzden ben vur-kaç taktiğini uygulamaya karar verdim, fırsat buldukça ben de söylicem istediğimi ama tartışma ortamına girmicem.
bütün yazılanları okumadım sadece demek istediğim su ne kadar uzaklasabilirşen o kadar uzaklas
aynı mahalle yok yakın olsun cocuğuma baksın bunlar boş iş.su an aynı evde oludğun için kapının ayrı olması seni rahatlatıyo ama ilerde daha uzağa gitseydim diyebilirsin..
ne kadar iyi olursa olsun en iyi kaynana uzak kaynana canım
elbette kı cıkabılır
en basında yapabılırım dedıgı seyler bekledıgınden daha agır gelmıstır yapamayacagını anlar ve ayırmak ıster
hatta sebebsız de evlerı ayırmak ıster
bu en dogal hak kımse buna karısamaz
benım takıldıgım konu uslubunuz
yargıladıgınız kayınvalıdenızden farksız davranmamanız
herseyı sutlıman gorerek kırıcı olmanız
kadını delirtmiş demekki..gittiğin yere benide götür demek bile delirmek için yeterli sebep..çanta gibi senidemi taşıcam gittiğim her yere..
ya günlük hayatta biri bir lafı üç kez tekrarlatsa misal anlamasa,üçüncü tekrar edişimizde bile kaşlarımız çatılır sinirleniriz değilmiki böyle devamlı iğneleyen birine sabır edebilelim..bence mübarek gün otur şükret kardeşim ki seni ezdirmeyen sözüne giden bi kocan var daha ne olsun..ne çok üzül nede çok üzki Rabbim fırsat versin istediklerine..sonuçta imkanın varmış,hiiiççççde polemiğe girme artık kayınvalidenle içindekileri döktün sonuçta,günü gelince biz gidiyoruz dersin olur biter..
kadını delirtmiş demekki..gittiğin yere benide götür demek bile delirmek için yeterli sebep..çanta gibi senidemi taşıcam gittiğim her yere..
ya günlük hayatta biri bir lafı üç kez tekrarlatsa misal anlamasa,üçüncü tekrar edişimizde bile kaşlarımız çatılır sinirleniriz değilmiki böyle devamlı iğneleyen birine sabır edebilelim..bence mübarek gün otur şükret kardeşim ki seni ezdirmeyen sözüne giden bi kocan var daha ne olsun..ne çok üzül nede çok üzki Rabbim fırsat versin istediklerine..sonuçta imkanın varmış,hiiiççççde polemiğe girme artık kayınvalidenle içindekileri döktün sonuçta,günü gelince biz gidiyoruz dersin olur biter..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?