Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

şunuda sormak ıstıyorum sizlere arkadaslar.
bi gelin iyi anlaşacagını sandı ve kaynananın evıne gelin gitti.
tek kaynana oldugunu biliyodu belki sabredebılıırm katlanırım diye düşündü.
fakat huyunu bilmiyodu ve hıç arastırmadı.
evlendi baktı gordu anlaşamıyo istemıyo,durumuda müsait evide var hem kaynansına yakın ayrı eve cıkamazmı yani?

kim nişanlıyken bazı şeyleri görebiliyokı.
kim gercek huyunu gösteriyo onceden?
herkes aynı evın içinde bırbırını zaman gectıkten sonra tanıyabılıyo değilmi?

maddi manevi kendi yağımızla kavrulamayız maalesef.
önce onun yağını kavurup sonra kendımı düşünmek zorundayım.
maddi anlamda biz destek olucaz zaten..

bu durumda karşıdakini tanımaya gerek yok, insanın kendisini tanıması yeterli .....tahammüllü bir insansanız zaten herşeye boyun eğer , kendi tercihim der , kendinizi de karşınızdakini de yıpratmadan hayatınıza devam edersiniz...yok tahammül eşiğiniz düşükse bu durumda baştan ileriyi görmelisiniz ve ev üstüne ev olmaz , ben kolay katlanamam ilerde kırgınlıklar olabilir , en iyisi baştan kabul etmemek dersiniz ve bu durumlara düşmezsiniz diye düşünüyorum .

kayınvalidene söylenileni dinlemişsin bu zaten bir laf söyletme biçimidir bence:26:
sen gencecik bir insansın büyükler eski düşünceyle yaşıyorlar bazen onalar yapıyorlar evet lafda taşıyorlar dedikoduda yapıyorlar fakat bu seninde aynı hatayı yapacağın anlamına gelmez. evet üzülmüş kırılmıssındır muhakkak ama bunları söyleyecegine kırıldıklarını söylesen daha iyi olmazmıydı ?
anladığım kadarıyla konuya başlamak için ve sohbet devamında senin istediklerinin olması için önce onu suçlandırdın bu konuşma ve laflarla sonra ev mevzuunu açıp kafası o laflardayken sağlıklı düşünenmez durumda ve seninde ayrı evi istemekde haklı olduğunu düşündürterek kabullendirdin seni tabiki suçlamıyorum ayrı ev en doğal hakkın bu yolda herşey mübah çünkü bambaşka bir duygu ayrı ev ama bi içim burkuldu yaa tanısam belki sevmem ne biliim bende kendi kayınvaldemin telde sesini duysam sinirden kalbim çarpar ama biri birşey dese kıyamam...
sen biraz daha olgun ol derim belliki kayımvalıden laf söz seviyo ama sen ona benzeme derim bizde bir laf var "gelin kaynana toprağına çeker" derler istemesende zamanla benzer yönlerinin olduğunu görürsün çünkü aynı evde yaşıyorsun o artık değişmez yaşından ötüürü ama sen kendini ona benztme
en kısa zamanda AYRI evıne taşınman dileğiyle

tekerlek sana bişey sormak istiyorum.

Eğer bilseydinki nişanlıyken bilseydin böyle bi annesi var, evlenmekten vaz geçer miydin?

eşimden önce bu şekilde birlikte çok isteyen oldu ve çok iyi yerlerdi cocuklarda ıyıydı ama ben tahammül edemezdim kabul etmedim... gerçekten kişinin kendiyle alakalı birazda

tekerlek senın hıssettıklerını anlıyabılıyorum .ablam da yasadı aynı sorunları cunku .ablam sadece kaynanadan degıl 3 gorumceden de cektı .ayrı evı olmasına ragmenayrı eve cıkarmadılar.kaynayla bırlıkte yasadılar ee tabı 3 gorumce .cok zor gercekten ablam cok cektı 4ununde elınden .sole ornek verıyım ; camasır makınesını calstrmayıp elde camasır yıkatıyorlarms ablama sız dusunun artık neler cektıgını.gorumcelerı kalkmadan kahvaltı sofrasına otrmazlarms .ablam cok ayrımak ıstedı evını ,ama kayınpederı mukemmel bı ınsandı gercekten ablamı cok korudu kolladı ,kayınpederıde hastaydı kızları bakmazdı ablam bakardı .her neyse ablm sırf kayınpederıne karsı ayıp olmasın dıye ewını ayırmadı ,kaynansı sevdıgın gelın bak cekemdı gıttı demsınler dıye mahcup etmıyım kayınpederımı dıye ayrılmadı .ama sımdı cokk pısman hemde cok.ablam 35 yasında ama cok coktu bıtırdıler ablamı .nesekı evde kalms gorumcelerınıde evlendırdıe rahtaldı azcıkda olsa.ama sımdı kaynansı cok hasta nobetlerı oluyor her gece.sımdı melek gıbı kadın.ama hıc bı kızı bakmıyor .bakan yıne ablam oldu .ee atsan atılmıyo satsan satılmıyo .zamanında cektırıyorlar cektırıyorlar elden ayaktan kesılıncede melek olmak bırsey ıfade etmıyor.sızın aranzdada cok laf tasıma olayı olms bu bole surer gıder,yol yakınken ayrılmanz daha mantıklı .en azından bırbırınızden ıyıce nefret etmeden .yarın bıgun hasta oldugunda da kın duymadan ona bakabılecek bı hatrınız olsun bırbırınzde

canim gecmis olsun, yolun yarisini atlatmissin...

tabiki hakkin. ev ev üstüne olmaz diye bi laf var.. tek basina da olsa onun da düzeni, huyu , suyu ayri... senin kültürün farkli onunki bambaska... he ona kendi gibi bi gelin denk gelseydi emin ya bosanirdiniz ya da hergün daha beter birbirinize girediniz.. gencligin verdigi bi sabir olsa gerek, her seye susmak o kadar da kolay degil.. benim de var basimda.. sen de benim hikayemi biliyorsun, onca seyin sonunda ayirdim evimi. o kadar saygisizlik hakaret olmadan olsa daha iyi olmazmiydi??? yok bunlar önce seyini cikarakcak, sonra dedigini belki yaparsin.. dedigin gibi zaman gecince taniyorsun uzaktan herkesin ayri bi maskesi var. bilemezsin.. istemiyorsan kimse seni zorla tutup da yaninda oturtamaz. Allahtan tek kaynana.. bir de kayinbaba olsaydi onun lafi daha agir olurdu emin ol. valla gecen bi oldu, kisaca anlatayim. kadin 3senedir kaynanasiyla oturuyo, cocugu var. tipik kaynana iste. kadinin cani burnuna geliyo kaynanasi üstüne yürüyünce itiyo bunu o da düsüyo tabi, kulaginin arkasi yaralaniyor, bagiriyo yeter artik senelerdir ne diye ben seni cekiyorum, hasta ettin beni diye, aliyo cocugunu gidiyor. güzel bir sey mi??? bu mu olsun illaki?? bosver o bi üzülür iki üzülür. tabi üzülürse, sonra gecer. böyle seyler yasanmasindan su anki olanlar daha iyi...

çok güzel tabıkı ama bende şöyle düşünüyorum.
sonucta 1 sene oncekı halımızle şimdiki halımız cok farklı.
ozaman bı ton borcun altındaydık, eve icra geldi hemde hiç tanımadıgım kendı kocasının borçları.üstelik boşanmışlar.borç eşimin ustune gelıyo.onun ustunede değil.
neyse bu duurmları atlattık.ailemden destek gorduk.bende işe gırım ustesınden geldık borclarımızı bıtırdık kımseye boyun egmeneden kımseye çaktırmadan.yıne ailemın destegıyle ev aldık araba aldık.didindik.

herkesın bı tahammul sınırı vardır.herşey bi yere kadar.
eskiden tahammül ettıgınız seyler gün gectıkçe tahammul sınırınızı aşmaya neden olabılır.
bu her ınsanda boyledir.
o zamanlar durumumuz bu kadar acıkken ben kıraya cıkalım dıyemezdım bu eşime haksızlık olurdu.
ama eşim bana sen annemle karsı karsıya gelme.ne konusulması gerekiyosa ben konusurum dedi.ve ne konustu bılmıyorum nişanlıyken.. ileride çıkacagımızı bılmıyodu sanırım.

baştan kabul ettıysem bıle uzgunum ama ben herşeyi sakınlıkle TATLILIKLA yapmayı duusnuyorum...
insanların kararları degısebılıyo.mutsuz olacagımı bıle bıle tahammul edemem.

hahahhaha labellevie yorumuna sabah sabah cok guldum yahuu ne kadar pozıtıfsın sen oyle yaa son cumle ozellıkle ; yazık sesı bıle cıkmamıs kadının hahahhaah
Bu yorumu konunun ilk başında yapmıştım, tekerleğin kayınvalidesi her ne kadar çekilmez olsa da bence çoğu kayınvalideye göre iyi, çünkü ben bizimkilerle böyle konuşucam hepsi bir ağız başlarlar konuşmaya, beni sustururlar. Zaten hangi konu olursa olsun hepsi aynı fikirdedir, ben başka birşey dediğimde birbirlerini tutuyorlar eşim de ya onları tutar ya da hiç sesi çıkmaz. O yüzden tekerleğin kayınvalidesi bana bazı dedikoducu kadınlar olur naparsan yap engelleyemezsin içi rahat etmez, cahil olur laf anlatamazsın öyle bir kadın gibi geliyor. Bizimkiler olsa biz sana şunu şunu yaptık diye başlarlardı o yüzden ben vur-kaç taktiğini uygulamaya karar verdim, fırsat buldukça ben de söylicem istediğimi ama tartışma ortamına girmicem.

benim durumumu özetlemissin sanki biraz da agiz birligi yapmis gibiler hepsi.. onlarin siyah dedigine siyah desen bile, sirf sen öyle dedin diye beyaz diyebilecek kapasiteleri var

elbette kı cıkabılır
en basında yapabılırım dedıgı seyler bekledıgınden daha agır gelmıstır yapamayacagını anlar ve ayırmak ıster
hatta sebebsız de evlerı ayırmak ıster
bu en dogal hak kımse buna karısamaz

benım takıldıgım konu uslubunuz
yargıladıgınız kayınvalıdenızden farksız davranmamanız
herseyı sutlıman gorerek kırıcı olmanız

Ya insanlar aşık olup evlenip sonra başkasına aşık olup boşanabiliyor çok normal, bir dönem öyle hissettin kabul ettin diye ömür boyu çekeceksin demek değil, o zaman anlaşırım dedin kabul ettin, şimdi anlaşsan da anlaşamasan da fikrini değiştirebilirsin. Şu var eşinin hiç durumu olmasa ve sana ömür boyu annesiyle oturacağınızı söylese ve kabul etseniz, şartlar aynı olsa yani ayrı eve çıkma imkanınız olmasa ve sen eşinin başının etini yesen evi ayıralım diye haksız olurdun, çünkü imkan yok, adam başında sana söylemiş yapacak bir şey yok. Ama sana 2 yıl denmiş ve evinizi almışsınız daha ne.

bütün yazılanları okumadım sadece demek istediğim su ne kadar uzaklasabilirşen o kadar uzaklas
aynı mahalle yok yakın olsun cocuğuma baksın bunlar boş iş.su an aynı evde oludğun için kapının ayrı olması seni rahatlatıyo ama ilerde daha uzağa gitseydim diyebilirsin..
ne kadar iyi olursa olsun en iyi kaynana uzak kaynana canım

evet ztn ılk sayfada okumstum yorumunu .benı yanls anladn sen .sadece cok ıyımsersın demek ıstedım .tekerlek kaynanasına bunları derken emın ol onun da verecek cvbı kesın vardr ,yanı senın dedıgın gıbı sesı cıkmamsdr olayı yoktr ortada sadece tekerlek arkadsımz bıraz olayı ozetlemek ıstems .

evet şuan aynı evde oldugum için kapım dahi ayrı olsa rahat edıcem sanıyorum.
yakındada sorunlar cıkabılır ama ne yapabılırmkı fazla uzaklaşamam cnm.

ayrıcada belkıde ayın 10 gunu bendede kalabılir ben ona soyledım.
bu bıle yeter bana.
haftada 4 gun zaten gorusucez.o gelıcek bız gıdıcez.
eşyalarıda var.e durumumuzda var.
arabamız var ha dedııgnde yanında olabılelım.
aldıgım ev kaynanama 10 dk ama o bıle yetmıyo aynı sokaktan olsun ıstıyorum mecburen..

baştaki muhabbetle ilgili ilerleyecek yazın sandım 2 alakasız konu birbirine girmiş
inşallah ayrı eve çıkarsınız AMA BEN ÇOK KIZIYORUM AYNI EVİ KABUL EDENLERE ÖNCE KABUL EDİYORLAR LAF ANLATAMIYOSUN YAPAMAZSIN ZORDUR BİLMEM NEDİR YOOK BEN SEVİYORUM ÖLÜYORUM BİLMEM NE SONRA HAYATIN GERÇEKLERİYLE KARŞILAŞINCA YOK NASIL AYRI EVE ÇIKABİLİRİM YOK BİLMEM NE DİYE BAŞLIYOLAR AĞLAMAYA SIZLAMAYA
lafım meclisten dışarı ben genelleme yaptım lütfen kızlar polyana sadece bi çizgi film kahramanı başta polyananacılık oynuyolar yok işte yeriz içeriz odamıza çekilirz yok bilmem ne olur hııı olur .. hay allahım yaaaa

kadını delirtmiş demekki..gittiğin yere benide götür demek bile delirmek için yeterli sebep..çanta gibi senidemi taşıcam gittiğim her yere..

ya günlük hayatta biri bir lafı üç kez tekrarlatsa misal anlamasa,üçüncü tekrar edişimizde bile kaşlarımız çatılır sinirleniriz değilmiki böyle devamlı iğneleyen birine sabır edebilelim..bence mübarek gün otur şükret kardeşim ki seni ezdirmeyen sözüne giden bi kocan var daha ne olsun..ne çok üzül nede çok üzki Rabbim fırsat versin istediklerine..sonuçta imkanın varmış,hiiiççççde polemiğe girme artık kayınvalidenle içindekileri döktün sonuçta,günü gelince biz gidiyoruz dersin olur biter..

evet gercekten beni delirtti.
uyardıgım halde ısıtıp ısıtıp aynı seyleri tekrarladı durdu.
çok basit bısey olsa bıle bişeyi yaptırana kadar mesela durmuş saate pil taktırana kadar adamın kafasının etini yer.
işten gelıyorum düşün nefes nefeseyim hemen pantalomu çıkarıp ayaklarımı yıkayıp yemegı hazırlamak ıstıyorum.
takmış kafasına bıseyı unutmuyoda daha selamun aleykum demeden şu pili tak.
acelesi ne saatmı lazım evde her odada saat var takarız.yok kafaya taktı bi kere illa inat dediği olacakkk.
dedim dur bi bismillah bı dınlenıyım.
sankı duymuyo dediğimi hadı beya şu pili tak dedim sana.lanet olsun dıuyorum ve takıyorum.
eşimede aynı seyi yapıyo yıldırıyor kocamı.sadece bu sebep bıle herseyden sogumaya yetiyo aynı evın içinde..

konu sahıbı arkadasa soyledıgım gıbı kayınvalıdesı gecınılmesı cok zor bır ınsan olabılır
ayrılmak hakkıdır fakat
yadırgadıgı sıkayet ettıgı uslubu kendısının de uygulaması tezatlık olusturuyor
fedakarlık yaptıgını dusunerek bu kadar kırıcı olması tasvıp etmedıgım bır durum
herkes bırılerını delırtebılıyor
ama sızı delırtecek kadar sınırlendıren olayı sız de yapınca masum mu olunuyor yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…