Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

Cnm bence sen evi araştır,tavsiyem içine tamamen bi evi bul.Eşine söyle sonra hayırlısıyla çıkın..Valla şaşırdım 70 yaşında bi insan konuşmaya zor mecali olur..Seninki dağlara taşlara

ayy tam benm kaynanam nasıl gıcık oldum şimdi
çok üstüne gitme haksız olduğunu anlayınca ve durumu kurtaramayınca aglar acıtasyon yapar
neler söylüorm yaa işde insanın böle ahlakını da bozuluolar

aynı benım kaynana valla haksızsa hemn ağlar suçlu yine ben olurum((

bi acayip durumki sormayın bakın birkaç örnek vereyim.sizinkilerde böylemi kızlar;;

- yeni evli çiftlere (arkadaslarımıza) yemeğe gittik. eve geldik beni sormadılarmı? nie gelmedi demedilermi ? diyo.(hani sanki onlar onu çağırmışta biz götürmemişiz gibi yapıyo)

- akrabalarıma mevlüte falan gittim.oturmaya falan gittim.yani kısacası nereye gittiysem annen neden gelmedi demedilermi? diyo sürekli..

- gecen akşam eşim kahveye gitti.kaynanamda arkadasına gitti.bende tek kaldım komşulara gittim.eve geldim kaynanam evdeydi ama görmedim o odadaydı ben dırek içeriye geçip uyudum.ertesi akşam ''ben falan kişiyi gördüm bugun pazarda ( gittiğim kişiler).ama senin gittiğinden haberim varmış gibi yaptım. 'ayşe bizdeydi dün akşam 'demiş kadın. kaynanamda çaktırmamış sözde hee evet bılıyorum demiş. bilmiyorum ben yoktum evde o size gelmiş dese nolur ki.( yanı demek istiyoki ben benden habersiz oraya gittiğini çaktırmadım.aa habersiz çıkmış evden kaynanasının haberi yok demesinler diye böyle söyledim demek istıyor)

- bi keresinde annemlere gittik memlekete. geldik.işte komşulara demişki.. çok öenmli bişey için gittiler 'e napııym başka ne diiymki öyle demek zorunda kaldım' diyo.(sanki bıızm annemlere gitmemız normal değilmiş gibi anlatıyo.

çakallıkta laf koymada 1 numara..

siiznkilerde böyle laf ebeliği yapıyolarmı??

yapmaz olurlar mi canim??? seninki yine gidip geldikten sonra soruyo..benimki daha gitmeden; bensiz gidiyosunuz ama insanlar kizar size annenizi niye getirmediniz der o sizin büyügünüz onsuz is yapilmaz ayiplarlar sizi falan filan... hem de öyle emin söyler ki... bi keresinde yine aynen böyle neyse biz eve geldik yine aynisi surat bi karis, dedi bensiz gittiniz rahatladiniz mi beni hic mi sormadi sanki o insanlar dedi.ben de dedimki; sordular canim tabiki hasta mi neden gelmedi yoksa kesin gelirdi ama gelmedigi iyi olmus cok konusuyo kimseye laf ettirmiyo dediler, dedim..tabiki saka yoluyla

AKLIM ERMİYO GİDİYOR.
benimki hiçbir zaman ne diyeceğini net bir şekilde söylemez hep laf sokuşrurarak dolaylı yoldan hep ima ederek...
bazen gerçekten ne demek istediğini anlayamıyorum. acaba bunumu demek istedi.çok yoruluyorum artık.

aslında net söylese daha iyi.öbür türlü derdini anlayamıyosunki.

bikeresinde yeni gelinim.meğersem bu ayda bir hap alırmış ne biliyim ben cocuğu bile bilmiyo da anne hapların bittimi? diye sormuyo da ben nerden bileyim. bana deseydiki kıızm bana para ver ben hap alıcam haplarım bittİ.ben sanki ona para vermicekmiydim. ama aksine tam 2 ay boyunca eşimle bana 2de bir 'ben zaten hap alamıyorum 2 aydır'' HAPIM YOK BENİM DEYIP DEYIP LAF SOKTU.. bu lafı 10 kere söyledi... insanca söylemedi hiç..

içimi yedi benim genç yaşımda ALLAHINDAN BULSUN ÇOK KİNLİYİM ONA..

canim yaa yorma kafani bence.. söylecek lafi yok iste bahane bulamiyo anca gönderme yapiyo..sen de kalkip, bana söyle söyle laf soktun diyemezsinki.. desen bile diyecekki sen öyle anlamissin.. kendince seni arada birakiyo ama icini de rahatlatiyo..biraz da belli nazlanmak istiyo sen pesinde kosturcan sen sorcan sen halletcen..bosver simdilerde konusur ama sonralari ümidi keser..sen gelene kadar ne yapiyosa onu yapmaya devam eder..kiziyorum ya...atalim böylelerini dünyadan kökten kurtulalim

öncelikle şunu belırtıyım yorum yapacak olan arkadaslar lutfen sadece bu yorumuma gore değil daha önceki kaynanamla yaşadığım problemleride göz önünde bulundurarak yorum yapılsın.

benim kayınvalıdemle ılgılı problemlerimi çoğu kişi biliyor.
ne kadar anlaşılması güç, geçimsiz bi kayınvalidemın oldugunu, aynı evde yasadığımzı, anlaşamadığımzıı
1 senede dünyayı bana dar ettiğini aynı evde oturmanın imkansız hale geldiğini...

yaşadığımız problemleri anlatmıcam bu sabah yaşanan bi olay var.
ben ev aldım Allahın izniyle çok az kredi çektim...
miras düştü neredeyse ev bana bedavaya geldi.
evım kayınvalıdeme yürümeyle 10 dk uzaklıkta.

evim varken kayınvalıdemle bu derece anlaşamazken onla oturmayı bir ömür tüketmeyı dusunmuyorum.
eşyalarının hepsi duruyo.
yanı evıme cıkarsam eşyasız kalmıcak.
ayrıcada krediyi 2 senelık cektım evıme seneye cıkmayı dusunuyorum bu arada.
2 sene sonrada o evı satıp kayınvalıdeme daha yakın (aynı sokak yada bı yan sokak gibi) bi ev hemde daha buyuk bı ev almak ıstıyorum.
benim eşimle planım bu fakat kayınvalıdemın plandan haberi yok henüz.

benım halılarım oldugu halde kendı halılarını serdirmek ıstıyor bıde onları kestırıp kullanmak ıstıyor.
sabah dedim 'neden koca halıalrını kestırıyosunkı' dedim.
'ziyan edıyosun onları ee ben napıyım onları' dedi.
dedım 'laızm olur belkı anlaşamayız ayrı eve cıkarız ne serıcen ozaman' dedim.
'ayrı eve cıkamassın nereye çıkıyon' dedi.
'ayrı eve cıkarsanız benı silin' dedi.
dedim biz ayrı eve cıkıcaz dıye seni silmicezki sen kendin dıyosun benı silin diye.. (buyuk ıhtımal ona bakmıcagımzıı bıdaha gorusmeyecegımizı sandı)ben kendımı baktırcak adam bulurum dedi.

dedim 'nie ayrı evde oturmaya benımde hakkım var.o zaman durumumuz kotuydu bı ton borç odedım şimdi evım varken ben nıe kaynana kahrı cekeyımki.
kocamla huzursuzum ee ben sana bı karış surat yapayım, huzursuzluk çıkartayım, sana laf koyayım sureklı boyle dahamı iiyi.her evın bı hanımı olur bı evde 2 kadın olmazmış dedim.
sen mutlu olasın dıye ben mutsuz olamam dedim.
hee yakın oturursun gıdersın gelırsın hastamı oldu bakarsın, gelsin yatsın, zaten sık sık uğrıcaz yanlız kalmış olmıcakki.
ben ölsem kapıyı nasıl açacaksınız dedi.
'dedim düne kadar ben sağlamım size 5 basarım ben gencim dıye gezınen kadın şimdi ben ölsem kapıyı kim acacak' dıyo.
acındırmaya calıstı kendını.bende acındırdım benım hakkım ben calsıtım didindim dedim.20 mılyar dugun bocunuzu odedım eve kocanın mılyarlarca borcu geldı 15 gunluk gelınken bunları kım kaldırabılırkı dedim?
ne kadarda sabırmıymışım yarabbım dedim.

fazla uzun konusamadık sadece bunlar ama bu aksam herseyı konusıcam.
eşime sen geç gel benım annenle konusacakalrım var dedim.

en hayırlısı ayrı eve cıkmak olacak.
ayrı eve cıkarsanız benı silin dedi.bende ayrı cıkmassam sen benı sil dicem.
kızlar gercekten ciddiyim.ya ayrı eve cıkarım tatlı tatlı, yada boşanıcam....

canim ben biliyorum isin gecmisini az cok.. bence pes etme.. yani saygisizlik yapma, ama yeri gelince de lafini söyle onun yaptigini yap sen de ona.. sen de onu, onun kendi silahiyla vur, kisasa kisas.. bence de güzel laf, sen de beni sil o zaman de, mademe sinle ortak düsünceniz... sen iyice yaklasmayi düsünürken bence onun yok cikamazsiniz felan diye rest cekmesi fesatlik.. bazilari laftan anlamiyor gercekten. benim de basimda var biliyorum. bak evin ayri olsun, bi süre yabanci gibi davranir surat asar küser cart curt.. ondan sonra tipis tipis bir sey olmamis gibi gelir tekrar... tabiki fesatligi bitmez alismislar huylari olmus artik, her seye burun sokmadan olmaz ama ayni evden oturmaktan cok daha iyidi.. yani bosanma lafini agzina alma bence bak o cok da her an söylenecek bir sey degil ama deki ben izin almiyorum, haber veriyorum, bu bizim düsüncemiz, bizim hayatimiz de... göbeginiz bir mi kesildi sanki, ömür boyu bir arada olacak degilsinizya.. eli ayagi tutarken alissin sonra daha da zor olur icin.. dedigin gibi lafa gelince hepimizi ceplerinden cikarirlar ama acindarmaya gelince tutabilene ask olsun.. fevri olma sakin sakin anlat, anlasin o da...

kolay gelsin canim.. konusunca yine haberdar et..

evet cnm sen benim durumumu bilenlerdensin.
sakin konuştum zaten sabah.bu aksamda gayet sakin konusucam.

evet resmen rest ceker gibi çıkamassınız bu evden dıyor kadın yaaa. nasıl çıkılırmış görecek...

evet cnm sen benim durumumu bilenlerdensin.
sakin konuştum zaten sabah.bu aksamda gayet sakin konusucam.

evet resmen rest ceker gibi çıkamassınız bu evden dıyor kadın yaaa. nasıl çıkılırmış görecek...

zaten senin kararli oldugunu görünce pke de bir sey gelmez elinden... yani gelini köle olarak görüyorlar galiba... gel deyince gel git deyince git... gidemezsinmis... izin isteyen oldu sanki. ay benim kayinbabam geldi aklima... yine damarlarim kabardi sinirden resmen :95::95::95::95::95::95: o da yapmisti aynisini.. kendine bi stres topu alsin canim sen gidince ihtiyaci olacak...

Bir tane erkek kardeşim var. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah annemi-babamı

heryere beraber gitmek zorundayız sanki..Göbeğimiz beraber kesildi sanki..

tüm düşüncelerinize hak veriyorum,çok zordur umarım sorun çıkarmazda ayrılırsınız..

yalnız şunu merak ettim ben yeni evliymişsiniz peki baştan bu olayı nasıl kabullendiniz,belliki mantıklı bi kadınsınız zor olacağını elbette düşünmüşsünüzdür,eşiniz size bu teklifi nasıl etmişti siz ne demiştiniz? kendi adıma merak ediyorum ve burda birsürü sevgilileri nişanlıları tarafından bu teklifin götürüldüğü kadınlar var ne demeli nasıl davranmalı..

KIZLAR DÜN AKŞAMKİ KONUŞMALARI AYNEN AKTARIYORUM..

eşime geç gel dedimannenle konuşacaklarım var dedim
gittim eve yemek yedik oturduk.

öncelikle sen bi yere gıdemessın gelinsin bana bakmak zorundasın dedi..
bir açtım ağzımı...
dedim ben sana bakmak zorunda değilim.kaynanadan anne olmaz dedim.
herkesın 1 annesi var kuranda bıle geçiyo ana baba hakkı.
herkes annesine bakmaya mecbur.kaynana kaynataya bakarsın o senın sevabın olur dedim.
sen dıyosunkı ayrı cıkarsanız benı silin diye.dedim seni nie silelimki.sen kendın dıyosun benı silin diye dedim.
biz illakı ayrı çıkarsak bu senı silecegımız anlamına gelmiyokı. dedim.
ben senı yıne bakarım dedim.
oyle bakmak ayrı boyle bakmak ayrı dedi... dedim herkes kaynanasını evındemı bakıyo.bak bı bakalım kaç kişi kaynanasıyla oturuyo.
(bu arada kaynanam kendıne cok bakar.hasta olup ölmekten cok korkar.bakılmıcak dıye cok korkar.hayatı cok sever.100 yaşına kadar yaşamak ıster.bunu hep belırtır.ölüm korkusu falan yoktur.onun tek derdi rahat rahat yasamak oyuzden bakılmıcak dıye korkuyo)

dedim ben illaki cıkarsam senı parasız dımdızlak ortada bırakmam ki esyalarımın yarısını sana bırakıcam dedim..
sana her ay maaş gibi para verıcem daha ne dedim.alem degıl kaynanaya bakmak konuşmuyo bile yuzune bıle bakmıyo dedim.baska bırı hayatta senle oturmazdı dedim.
(bı kız gırdı işyerıme ayy ben senın kaynananı tanıyorum dedi.eskıden bı kızı istıyodu ogluna dedi. kız bı arastırdı dedi ayy bu kadınla hayataa oturrulmaz demişler ona.kızda vazgectı dedi.)
dedim bak ben 1 senedır cekıyorum.ben kaynanamdan cok cektım gelınımı yasatıcam dedin daha cok bana cektırdın dedim.
camasır asmama, bulasık yıkamam ,çamasır katlamam, pasta börek yapısıma, nereye gıdecegımıze hep karıstın dedim.bende bunaldım derdımı ne kımseye anlatabıldım hep içime attım.kahroldum dedin.
sen pat pat konusurken lafları ben yedım.sen içini döktün ben hep içime attımd dedim.

bi aksam bakkaldan geldın bişey almışın ee yeter be istedıgımı alırım benım oğlum çalısıyo dıye bagırıdn bana laf çarptın dedim.
hıçbızaman net konusmaıdn hep bana laf soktun dedim.
sen oyle yaptıkça ben hep senden bu evden sogudum dedim.

işte yarın oburgun baban ölse annen gelse kabul ederım gelsın bak onuda benıde dıyo.deıdm annem gelmezki.
annemın evının yanında evı var.ıstese yengemı oraya alırdı.ama naptı tatlı olaım dıye kıraya cıkardı kırasını verdi. dedim.
mıllet gelınle oturmak istemez sen nıe illa benle oturmak ıstıyosunkı dedim.
ben ıstemıyorum dedim.ben senle oturmak zorunda değilim dedim.
kendı esyalarını övüp durdun bana.sizin esyanızın hangısı saglamkı dedin bana.bende lanet olsun cıkarıcam şimdi butun esyalarını tepe tepe kullansın alıcam basımı ayrı eve cıkıcam dedim içimden dedim.bana esyalarının lafını yapma.
sen bılmıymuydun eve gelın gelınce esyalarının kullanılmayacagını.ben yenhı gelınım eskı esya kullanamam dedim.
hem herseyıme karıstın hemde aa ben sızın neyınıze karıstımkı dedın.

bak dedim benı sozluyken rezıl ettın ele aleme bıde laf soktun daha ortada fol yumurta yokken aa senın annenler sana bısey yapmadı abine yaptılar dedin.
dedim bak bundan haberın yok ozamanlar yuzugu verdım fatihe al dedim ben annenle anlasamam.senın annen cok gecımsız lafını sözünü bilmez biri.
dedim.ama sevdım katlandım dedim.napayım destegım yok borcum var şimdilik kıraya cıkammam ilerde ev alıp cıkarız dedi bana dedim.
göbegımız bırmi kesildi senle.ben buraya kazık çakmaya gelmedim dedim..
oraya gıderım surat asarsın bişey yaparım karısırsın aa yeterbe ayrı olsam görmez bari karısamaz napacagıma dedim hep kendıme dedim.
hem yatmama kalkmama karıştın hemde aa ben gelınım yatmasına kalkmasına karısmam dıyosun dedim.
bana çok uyuyosun dedin dedim.
zaten kaynanalar gelınlerın nedense uyumasını ıstemezler.dedim.
sana bısey soylenmeye gelmiyo.butun arkadaslarına anlatıyosun dedim.
allah razı olsun kocam benı ezdırmedı hıç dedim.
sen dıyosunya hanı kocam benı hıç ezdırmedi dıye deidm.benımkıde hıç ezdırmedı benı dedim.
ne senı ezdırdı nede benı dedim.
ben bı ton ceyız getırdım heryerım yorgan doldu bana aa seenın annen sana ne yaptıkı bu yorganlar az dedin dedim.gormuyomusun yıkılıyoruz yorgandan .huzurum olsun yorgan gozumde yok isterse yorganım olmasın dedim.
esyam varmış yenıymış yorganım varmış hiççç gozumde yok dedim.benim huzurum yok dedim.
eve gelın geldım bı ton borç odedım. dedim.annen ne yaptı dıcene sen bana naptınkı dedim.bı iğne bıle vermedın dedim.

bana dıyokı sen bekarken buraya gelıp gıdıyosun annen bılıyomuydu yoo bilmiyodu
ee deıdm ne demeye getırıyosunkı.sen gıdıp gelırken komsular laf edıyodu bana dıyo.
dedim ederler tabı benı tanımıyolardıkı.ama sımdı mahalledekıler benı tanıyo.herkeste benı ovuyo.sende kendını ovuyosun bırak kendını övmeyi senı baskaları övsün dedim.
bı yere gıttık bı gezmeye bırıne oturmaya bı sakız attı agzına cakkıdı cakkıdı.
artık sakızdan mıdem bunalır oldu onun yuuznden.allahım o nasıl sakız cıgnemektır.mıllet sohbet edıyo o sakız cıgnıyo.dedim bak bılmıyosan ogreteyım mısafırlıkte sakız çiğnenmez.
bundan sonra benım yanımda sakız cıgneme dedim.

sen yaptın yaptın söyledin söyledin sonra fatıhın bana kızacagını bılıyosun nıe fatıhe soyluyosunbeni dedin dedim.
ee fatıhe soyleme sana soyleme anneme soyleme ben sabır tasımıyım kıme ne soylıyım ki.kan kustum kızılcık şerbetı içtim dedim.kımsey bısey dıyemedım.verem oldum dedim.

ne kadarda sabırlıymışım yarabbım sabır taşı olsa çatlardı dedim.
bide oğlundan habersiz iş yapalım birlik olalım fatihi takmayalım istıyosun.eve bısey aldık fatıh bana kızdı nıe bana soylemedın dıye dedim.
sen fatıhle benım kavgamı etmemı ıstıyosun dedim.sana dedimki bak anne bızım aramız bozuluyo sonra boyle yapma.ben artık kocamdan habersız bısey yapamam dedim sen anlamadın sankı mahsus kavga edelım bana kızsın dıye.habersız onu yapalım bunu yapalım ona söylemeyelım bu ne yaa dedim.

bu ev benım evım değil senın evın dedim.ben bu evden sogudum dedim.ben senın kurulu düzenının ustuıne geldım deidm.
eger maaşşın olsaydı en azından kıraya cıkardım tek derdim kıra ödemek olurdu.1sene sonrada evıme cıkardım dedim.
senın maaşın yoksa benım suçum ne dedim.
öncden yemışın içmişin sonunuzu düşünmemişsiniz bananee dedim.
bı evın bie hanımı olur bı evde 2hanım olmaz dedim.
benımde hakkım var ayrı eve cıkmaya ben kocamla yaşamak ıstıyorum dedim.ben senle ömrü billa oturcak olduktan sonra gıder kendı annemle otururum dedim.
annemlere soktugun laflar bini aştı.1 senedır bana soktugun laflar ciğerımı parçaladı bini aştı.
fatıhle aramızı bozdun hee şimdi hemen çıkarız demıyorum ama bilki ben buraya kazık çakmadım dedim.
dün bı moralım bozuldu bı moralım bozuldu dıyo dedım benımde mıdem agrıdı.vallahı dedim anne ben 1 senedir huzursuzum neler cektıgımı bı ben bılırım.sen benı yasatamadın.cok cektırdın bana.ama korkma ben senı yıne bakarım.paranı verıırm.yemegını onune koyarım.ama bunları bil.benım neler yasadıgımı neler dusundugumü bil.
inş bundan sonra laf sokup ileri geri konusmassın dedim.
amadedim sen laftan pek anlamıyosun ben senı kaç kere uyardıgım halde sen yıne aynı seyleri yaptın ve yıne yapacaksındır.

hızlı hızlı hepsini saydım...bilmiyorum yorum yapan arkadasların kimisi bana kızabılır kımısı hak verebılır.
ne cektıgımı bı ben bı allah bılır.
sonuçta ben cekmeseydım buraya gelıp bunları yazmazdım..

hee ben bunları ona naltırken sanmayınkı sessiz sessiz dınledi.oda bel altından vurdu hep.sen bıze gelıp gıdıyodun falan.annen bılmıyodu daha burda soyleyemıcem bı suru sey.
kızlar sız sız olun bakın sevgılınızın ailesının evıne gıtmeyın.sonra bunlar size geri dönüyo görüyosunuz.

ben zaten ölümüne o eve gelmedımkı.ya nişanı atacaktım yada 2 sene katlanacaktım sonra ev alacaktım kı nıhayetınde oylede oldu.
ben eşimi cok sevdim.ondan ayrılmayı göze alamadım.durumuda yoktu herseyını borçla yaptı.duugnden sonra cok borç ödedik.ailesınden destek goremedı.
zor olacagını tabıkı düşündüm amaaannesini tanımıyodum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…