Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

İnsanlar çeşit çeşit düşünceler farklı farklı di mi?
Kayınvalidem aradığında telefona bakmayan ben,aynı evde oturup kayınvalidenizin evinin işini,yemeğini yapmak isteyen sizsiniz!
Canı gönülden diliyorum ki bu iyi niyetiniz suistimal edilmez..

vallahi cnm şimdi sana çok cazip geliyo.banada başlarda böyle gelmişti.. tek kaynana başka çocuk yok kayın gorumce eltı kayınbab yok ohh falan demiştim idaree ederim demiştim.. ama yanılmışım..

işin içine girince değişiyo herşey inş. sorun yaşamadan bıran önce alırsın evini çıkarsın.
çünkü sorun yaşayıpta çıkmak daha kötü..

inşallah nediyeym

bilmiorum canım inşallah herşey çok güzel olur

bilmiorum canım inşallah herşey çok güzel olur

inş cnm hayırlısı.bu arada yaşın kaç ? eşin kaç yaşında..
evlenince çalışacakmıısn.bence calıs hem koca gün onlarla beraber olmak zorunda kalmassın.zaten kaynanan evde yemeklerı yapar.sende hem sosyalleşmiş hemde para kazanmış olursun..

yaşım 21 canım
22imde evlenicem sanırım allahın izniyle
o da 24 yaşında
bilmiorum canım çalışabilirim

kiraya çıkmaya durum yok canım geçinemeyiz ki
yaa inşallah öle sölenmeler olmaz
çünü ben bütün iyi niyetimle gidicem o eve
sende ölesindir eminim
iş yapınca yaranamamak gerçekten kötüdür canım ya

iyi de telefonla felan konusurken dinlemek daha kolay olur.. cok sükür ben ayrildim da kurtuldum.. sakin ha sakin öyle biraz para biriktiririz diye düsünme ben nerdeyse iki sene oturdum birlikte.Allah seni inandirsin tek kurus birikmedi kesinlikle birikmiyo..o eve daha fazla para harcaniyo..takilarina da dikkat et benim o konuda da basima gelmeyen kalmadi..Allah yardimcin olsun ama unutma bi arada ne cicim ayi yasayabilirsin, ne kari koca iliskisi iste öyle sakalasma felan..kocandan sogursun...firsatin varsa kendi evin olsun..cok hizmet etmek istiyosan misafirlige git hatta orda kal bi gece yine hizmet et ama kac kisinin isini hergün hizmetci gibi yapana kadar kendi isinizi yap, alistirma... yastiginina kadar istedigin yere koymak dururken niye onlarin dedigini yapasin?? banyo olayi da tam bi rezillik...istedigin kiyafeti giyemeyeceksin..eger girer de o evde bizim yasadiklarimizi sen de yasarsan cooookkkkk pisman olursun cooooooooookkkkkkkkkk.. beni kendi babam yakti ama sen kendi kendini yakiyosun..ben yurtdisina gelin geldigim icin babam beni düsündügünden bi süre birlikte oturun kol kanat olun dedi ama nerdeeeee tam tersi oldu.bana sorarsin yalnis yapiyosun.... nolur iyi düsün.....

Pardon ne cazip geliyor, kaynananın evinde iş yapmak, yemek yapmak mı? Ayrıca o evin gelini olacaksın hanımı değil, kaynanan melek değilse çoook büyük bir ihtimal senin işini de beğenmicek, yemeğini de, herşeye karışacak, onun evinde yaşayacaksın. Benim babannem yaşlandı, annem baktı hala karışıyordu herşeye. Çünkü oğlunun evi, oğlunun parası. Yaranamazsın bu arada, herşeye atlamazsan, herşeyi ben yaparım demezsen, fedakar olmazsan, bir laf dediğinde karşılık verirsen belki yaranabilirsin. Ayrıca eşin para biriktirmeyi kafasına koymamışsa, her evin geliri kadar gideri olur, mutlaka birşey çıkar. Ben çalışıyordum, eşimin memleketine geldim, nişanlıydım evli bile değil, dediler ki hem para biriktirirsin hem tek başına ev tutman yanlız kalman doğru değil, kaynanamda kaldım 3-4 ay, inan benim maaşım da o eve gitti hep. Kira vakti gelir, onlarda olmaz eşim benden alır, eşimin kredi kartı, kıyafet, ben onlarda kalıyorum diye birşeyler alırdım, paraları biter ben verirdim, inan tek kuruş birikmedi. Ayrıca işten gelince evde çalış, haftasonu temizlik, kendime ev tutsaydım daha iyiydi. Ki sonra dayanamadım ev tuttum rahatladım. Ayrıca sürekli onlarda olacaksınız, mutlaka birşeyler alırsınız, birşeyler çıkar biriktiremezsiniz. Altınlarını bozdur, git peşinatını ver kalanını konut kredisi çek kira verir gibi ev sahibi ol. Ne diye kaynana kahrı çekeceksin, daha 23 yaşındasın, gençliğini heba etme bence.

Canım o aradığında bakmamanın bir nedeni varmıştır mutlaka, herşey karşılıklı. Ben de görümcem falan aradığında açmıyorum, bazen geri arıyorum. Bir kez işteydim telefonum çaldı baktım görümcem sanki elimde böcek varmış gibi hissettim istemsiz olarak elimden fırlattım telefonu. Kabus gibi geliyor bana.

inş para biriktirirsin. 2 sene bile otursan önce bi verem olur (tabiri caizse) ondan sonra çıkarsın evine.önce bi kocandan soğur kavga eder, hayattan soğur herseye lanet eder ondan sonra çıkarsın. sonrada 2 sene kendını toparlayamassın.ee bunlar yüzünden çocuk yapma konuusndada ikileme düşersin..
bir bakmışşın evlılıgnın ilk 4 yılı boşuna gelmiişşş geçmiişş..

sonra özenirsin yeni evlilere.. evınde kocasıyla oturanlara.yenı yeni eşyalarla evini kendı zevkine göre döşeyenleri görünce özenirsin..ağlarsın..annene bile anlatamassın derdini içine atarsın.. kocanla agız tadıyla bile kavga edemessin.. içine ağlarsın hep içine akıtırsın.

çok zor.maalesef %90'ımız yaşıyor bunlar.. inş sen yaşamassın..

saolun inşallah ben yaşamam bunları diyorum hala çünkü şimdilik ev alma yada kirada oturma gibi bir çare yok inşallah ucize bir şekilde el üstünde tutulurum dua etmekten başka çarem yok

insallah dualarin kabul olur da bu sIkIntIlarin hic birini yasamazsin.. tekerlek'in de dedigi gibi hasta olmamak mümkün degil.. aramizdan kim bilir kac kisi hastanelik oldu biliyor musun??? stres sonucta, nelere sebep olmuyo ki?? ama yine de evlenmeden bu ev isini iyice düsün hic bir sey imkansiz degil.. bakiyorum da hep ogullarinin iyiligini istiyorlar yaa yetmedigi yerde de essek gibi yetirirler o zaman, yeter ki ogullari zor durumda kalsin..benim simdiki aklim olsa, yani bunlari yasayacagimi kestirebilseydim, ya ayri eve cikardim ya da evlenmezdim
sanki simdi her sey daha mi iyi?? evet kocami seviyorum ama bi iyi davraniyorum bi kötü.. bazen yüzüne bakarken benim icin yapmadiklari, ceiktiklerim geliyo aklima nefret ediyorum.. bana cektiren insanlarin cocugu sonucta....kaza yapti bana telefon acti ne dedim biliyor musun?? sesin ciktigina göre bisey olmamistir...peki neden biliyor musun?? aynisini o bana dedi de o yüzden.beni dövdüler dedim,sesin cikiyo ya halen iyisindir dedi... nisanlisini ve kendini seven herkes bence bu kadar tecrübeyi kulak ardi etmez.. keske bana da evlenmeden bunlari anlatanlar olsaydi...

Gerçekten çok farklı...
Okuyunca hayretler içinde kaldım.
Tabi yargılamıyorum ama o kadar ters ki bana da.
Dediğin gibi insanlar çeşit çeşit düşünceler farklı farklı...
Enteresan...

aslında akıllı uslu dursalar şöle lafsız sözsüz güzelce geçinip gitsek dimi Seni anlayabiliyorum ayrı bi eve çıkmak (kaynanana yakın) en mantıklısı hazır durumunda varken en doğrusu bu.
Ama bi yandan da kaynananı düşüncek olursak yaşlı kadın tek başına mı kalmış olcak yoksa başka çocugu falan varmı ?

hayır cnm başka çocuğu yok. zaten aynı sokaktan ev almayı ıstıyoruz.. sürekli gidiş geliş devam edecek.biz zaten çalısıyoruz aynı şey yine yanlız evde ozamanda yanlız olacak.akşamları sık sık görüşeceğiz..
sabahları çocugu bırakıp yine ugrayacaz.aksamları çocugu almaya gideceğiz yine uğrayacagız.belkide haftada 3 kez beraber yiyeceğiz. aksamları çay içmeye gelecek yada biz gideceğiz bu şekılde daha mantıklı...
kaynanam yaşlı fakat dinç bir kadındır.hiçbir hastalığı yok. kendi işini yapar..

Cnm son durumların neler konuştuktan sonra neler oldu..

kesinlikle çok doğru..

eee bunun üstüne insan daha ne ister ki?? dogru olani yapiyosun emin ol.. daha fazla saygi sevgi yitirmeden herkes evini yuvasini bilsin.. erkek de evliligin ne oldugunu anlamiyo saniyo ki onun icinde de anne-baba var.. yine onlarinm kurallari gecerli.. yeni tasindigimizda hergün diyordum ben annen degilim, benim adim ayse degil, ben benim, burasi benim evim benim kendi kurallarim var diye..sükür simdi haftada bire felan düstü canim sana en icten dualarimla hayallerinin gercek olmasini diliyorum..insanin kapisini acip da evim demesi gibisi yok.. Allah yardimcin olsun daa bi an önce, tatlilikla, kendi evine kavus..

Cnm son durumların neler konuştuktan sonra neler oldu..

konuştuktan sonra pek bişey olmadı cnm.aynı tas aynı hamam.
şu ev alma konusu bi netleşsin (1-2 aya kadar) ozaman onla bir konusacagım pir konuşacağım.

bütün içimdekileri kusacağım.üste çıkmayı çok iyi biliyor.ağzı çok iyi laf yapar.

bir bakmışsın haksızsın.haklıyken haksız olursun.çok çakaldır.ben boyle bır zeka, böyle cevaplar görmedim. kadın 40'lı yaşlara taş çıkarır. bu yüzden elden ayaktan düşmüş bir kadın değil..

içim rahat yani..

fikirlerin ve duaların için saol cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…