• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul-yetim maaşlarıyla ilgili bilgisi olan yardım etsin nolur:((

evet var öyleleri de.İzlediğim programda Ali Tezel bir örnek anlattı.Bir kadın tam 4 kez evlenmiş ve 4 eşi de vefat etmiş,4 ünün de kurumu farklı ve kadın 4 yerden maaş alıyormus,biri yurtdışı sanırım...

fakat bunları da geri alırlar ondan..:52:

hayır yasal hakkıymış.Eskilerden kadın ve 4 farklı kurum.Yasal ve alınabilir olduğu için örnek verdi.

eee peki evlenince bu hakkını kaybetmiş olması gerekirdi..adamla evliyken eşi ölmüş ,iyi güzel maaşını almış..
kadın tekrar yasal evlilik yapınca, bir önceki eşinden olan maaşını kaybeder bence..

ayrı kurumlar olduğundan bir süre ortaya çıkmamıştır(senelerce gibi)

Evliyken almaya devam etse haklısınız,alamaz,yeniden evlenince kesilir.Evliyken almıyor zaten, dul maaşı olarak ayrı ayrı yerlerden bağlatıyor son kocadan sonra:)

Evliyken almaya devam etse haklısınız,alamaz,yeniden evlenince kesilir.Evliyken almıyor zaten, dul maaşı olarak ayrı ayrı yerlerden bağlatıyor son kocadan sonra:)

:53::53::53::52:
anladııım:34:..vay be, ne çakal carloslar varr...

benim kafama ,buna benzer bir konu takılıyordu..

atıyorum kadın eşinden maaş alıyor, ama evleniyor, maaşı kesilir doğal olarak..
fakat kadın evlendiği kişiden boşanınca ,tekrar vefat etmiş olan eşinin maaşını alabilir mi diye?
yalnız babalarının maaşlarını boşanırlarsa alabilirler..:31:

böyle bir olay falan yaşamış değilim veya yaşayan tanıdığım yok...:52:
nerden aklıma geldiyse ,geldi..:52:

alamıyor hem kocasının hem babasının maaşını ama siz bekarsanız (bakmadım profile) siz kendi babanızın anneniz kendi babasının maaşını alabilir bir çok aile böyle yapıyor ve eve 2 maaş girmiş oluyor

ssknın soru cevap bölümünden kopyaladım,ekim 2008 den öncekiler her ikisini de alabiliyor yani.

21.10.2010 10:45:23
Aysel Erden
--------------------------------------------------------------------------------
EŞİM SSK EMEKLİSİYDİ 2 YILK OLDU ÖLELİ ONDAN MAAŞ ALIYORUM BABAMDA SSK EMEKLİSİ ODA ÖLDÜ ONDAN DA MAAŞ MAAŞ ALABİLİRMİYİM AYSEL ERDEN

Sayın Aysel Erdem
30 Eylül 2008 günü ölen SSK’lının ölen eşinden dolayı dul aylığı almakta olan kızına hem dul aylığı hem de yetim aylığı bağlanırken, aynı kişinin 1 Ekim 2008 tarihinde ölmesi durumunda bu aylıklardan sadece tercih ettiği bir tanesi bağlanacak.
Bilgilerinize.
Yaşar Gönenç

bu da linki ;

Hem len eimden hem babamdan maa alabilirmiyim ile alakal sosyal gvenlik kurumu uzman kayna

NOT : ssk uzmanı değilim,evde dinlenmek zorundayım sadece bir süre sevgiler :))

10.11.2010 15:57:10
Ayşe Avcı
--------------------------------------------------------------------------------
eşim memur emeklisi vefat etti babamda memur emeklisi oda vefat etti ikisinin maaşını alabilirmiyim .saygılar

Siz dul ve yetim maaşı birlikte alabilirsiniz.Bilgilerinize.
Yaşar Gönenç

:53::53::53::52:
anladııım:34:..vay be, ne çakal carloslar varr...

benim kafama ,buna benzer bir konu takılıyordu..

atıyorum kadın eşinden maaş alıyor, ama evleniyor, maaşı kesilir doğal olarak..
fakat kadın evlendiği kişiden boşanınca ,tekrar vefat etmiş olan eşinin maaşını alabilir mi diye?
yalnız babalarının maaşlarını boşanırlarsa alabilirler..:31:

böyle bir olay falan yaşamış değilim veya yaşayan tanıdığım yok...:52:
nerden aklıma geldiyse ,geldi..:52:

kadın sanki mahsus seçmiş kocaları,4 ünün birden ölmüş olması da ilginç.. Kadın doya doya bir evlilik yaşayamamış :)

Back