Dul ve cocuklu bir adamla evlenmek..

Merhabalar sırf bu durum içime dert olduğu için üye olup yazmak istedim. İllaki benim gibiler vardır görüşlerinizi merak ediyorum. 25yaşındayım hiç evlenmedim .Sevgili olduğum adam 31yaşında başından bir evlilik geçmiş bir de küçük kızı var bir sene evli kalmış anlaşamayıp ayrılmış zaten görücü usulü sevmeden evlenmiş. Kadınla hiç bir şekilde görüşmüyor biliyorum zaten hergün beraberiz ama ayda iki üç kez kızını görüyor. Adam beni cok seviyor el üstünde tutuyor kıymetimi biliyor ona cok güveniyorum o konuda bi sıkıntım yok. demek istediğim ben bekarım o evlenmiş boşanmış diye benm de derdim yok fakat ailemin hala haberi yok ve tepkilerinden korkuyorum söylemeye cesaretim yok karşı çıkacaklarını adım gibi biliyorum ne yapmalıyım aileme söylerken nasıl bir yol izlemeliyim fikri olan varsa lütfenn:KK43:
Ya kardeş cidden gerçek misiniz..size özel değil sozlerim ..yahu bekarkızlar ne işniz var boşanmış çocuklu adamlarla...yahu birşnşzin birlikteliği rast gitse dişimi kırcam..birde çocuklu yahu..iki konu okusanız şurda konu açmazdınız bence..ama biz ne desek boş siz yaşayıp göreceksiniz...

Bu devirde onun gibi seveni bulmak da cok zorrr. Kimse içime su serpmiyor ya :KK43:

İki çocuklu bir adamla evlendim
Eşim çok ilgili bir baba, çocuklar annelerinde kalmasına rağmen iki günde bir görür mutlaka, bu evden alıp okula bırakmak olur, akşam üzeri bir dondurma yemek olur, olur da olur. Eşimin isteği üzerine onlara yakın bir noktaya taşındık, kendi evimi bırakıp kiraya çıktım, aklım kalır, uzakta olurum acil bir durumda yetişemezsem ölürüm kahrımdan dedi, hak verdim. Çocuğu olan bir insanla evlenmek apayrı bir dünya, asla canımlı cicimli evlilik hayalleri kurmaman gerek yoksa çok üzülürsün. Az da görse, çok da görse her zaman öncelik evlattır. Şöyle diyeyim almayı çok istediğin bir elbise var ama çocuğun da almak istediği bir şey var, önce onun ki alınır senin ki sonraya kalır, normal olan da budur ama sen pek bunları kaldırabilecek gibi görünmüyorsun. Ayrıca ne kadar eski eşini sevmemiş olursa olsun çocuğunun annesidir ve Allah ömür verdikçe görüşecekler. Evlilik flört zamanları gibi değil, kendi çocuğunu terbiye edersin, ne bileyim yeri gelir kızarsın ama üvey evlada yapamazsın, sabrın, tahammülün çok yüksek olmak zorunda ve ben seni buna hazır görmedim.

neden kızını o kadar uzun süre ile görüyor bir sıkıntı mı var her hafta sonu görmesi daha iyi olmazmıydı evladına önem vermiyor mu bu adam? boşanmış olması evlenmen için engel değil asla ailene direk deme önce başkalarından örnek vererek işe başla derim duruma göre hareket edersin...

Ben yapmazdim gerek yok. Bekar adam mi yok piyasada.

Babam bekar, ben evlendim gittim. Evlenme niyeti ile birileri ile gorustugu oldu. O da hep hic evlenmemis, nerdeyse benim yasitim kadinlarla ilgileniyor. (Babam 44 ben 24, görüştükleri 28 32 arasi) hem de bayagi bayagi ilgileniyor, sonra ne oluyorsa tanışıyoruz ve "kizim bir numaradir benin icin" dedigi anda o is bozuluyor.

Muhtemelen seyrek gorusuyoruz diyip diyip cark ediyor.

Kendi babam olabilir ama bu yanlis iste. Kadinlar da su duruma prim vermese keske. Istisnalar olabilir mi, olabilir ama cok yayginlasti artik bu. Gerek yok.

Inanin su da var, bir adam bosanmissa % 90 adam sucludur. Kadinlar cok yuva yikma meraklisi degil. (Bu bosanan adamlarin da eski karisi hep manyak cikiyor bide) Adamlar tabiri caizse defolu ki bosanmis yani bir sey var ki bu adamla olan yuvasini bir kadin yikmis. Bile bile lades demek bu...

Kızla annesi uzak bi ile taşındılar kız hep annesiyle yaşayacak ama annesinin başına bişey gelirse ne yapcaz dedim o zaman alıcaz tabiki dedi zaten bende okadar kötü kalpli bi insan değilim tabiki alırız dedim ama içten içe öyle bir şey olmasın diye de dua ediyorum
sakın evlenme bu adamla, senden o çocuğa anne olmaz.
ister inan ister inanma ama o kadar kötü kalpli bir insansın. küçük bir çocuğun annesinin ölme ihtimalinde bile kendini düşünerek dua ediyorsun, annesi sağ olsun başında olsun demek yerine, annesi sağ olsun benim başıma kalmasın diye dua ediyorsun.
sen o çocuğa bakmazsın. annesi ölmüş bir çocuğa da üvey olduğunu hissettirirsin, iste ya da isteme. hele bir de kendi çocuğun olduğunu düşünemiyorum, kendi çocuğun babasıyla annesiyle birlikte yaşamasına rağmen sen bu kafayla o çocuğun babasıyla 2-3 ayda bir geçirdiği o zamana da tahammül edemezsin.
lütfen boyundan büyük bir işe girişme.
bırak bu adamı, kendine hiç evlenmemiş, çocuğu olmamış bir adam bul, senden üvey anne falan olmaz.
bir de yat kalk dua et, yarın öbür gün ben erkenden ölür ya da boşanırsam, çocuğumun babası benim gibi düşünen bir kadınla evlenmesin diye.

Küçücük kızını, ayda 2-3 kere gören bir babayı eşiniz yapabilecek misiniz?
Bu bile ne kadar 'sorumluluk' sahibi bir insan olduğunu anlatmaya yetiyor...[/ QUOTE Düşünceniz yanlış. Sonuçta anne baba ayrılmış. Elbette sayılı görecek. Ne yapsın hergün, her saat başı mı görsün? Anne babası ayrı olan çocukların babaları tarafından ayda 1 kez gördükleri çocukları var. Siz istiyorsunuz herhalde hep birlikte Yaşasınlar .Ayda 2-3 kez gayet normal ailesi dağılmış bir çocuk için.

Zaten hep zorla evlenir hic sevmez karılarını böyle tipler. . Ne kadar safsn arkadasim bide boyle seveni bulamam diyorsun. Nasıl bu kadar emin olabilirsin ? Adam kendi kızını bile cok görmüyormus kendi canini bile önemsemiyorken seni bu denli onemsedigini nerden çıkarıyosn ? Biraz mantıklı ol yahu.

boşanmış çocuklu adamla evlenmeye ben karşıyım ama bunun nedeni çocuğunun olması değil
bu ülke şartlarında çok nadir durumlar dışında kimse kolay kolay yuvasını yıkmıyor ya şiddet ya aldatma ya cimrilik ya sürekli kavga eden bir adam seç beğen al
güvenemezdim o yüzden
bence konu sahibi de boşanmış bir adamla evlenmeyi kaldıramıyor özellikle o çocuğun kendisiyle yaşama fikrine bile katlanamıyorsun bu yüzden hiç bulaşma bu işe
ayrıca o ayda bir çocuk gören adam birden çocuğa titreyen süper baba olur görünüşte tüm yük üvey annenin üstüne kalır
etraf dört göz açık bir şekilde üvey anne çocuğa haklı olduğu halde kızsa bağırsa haa gördünüz mü işte üvey anne eziyeti der
her konu da ikinci planda kalırsın vs. vs.

Burda bakire de değilim cümlesi var ama açtığı konuda bu cümle yok Allah Allah.
Yani sizin standartlarınıza göre, yuvası dağılmış bir çocuk ancak 2-3 kere hakeder babayı ya da anneyi görmeyi...
Hayata diğer akranlarından 1-0 geride başlamak zorundadır, çünkü o bir yıkılmış yuvanın meyvesidir.
Her gün sevgiye gerek yoktur, çünkü o çocuk mutluluk getirip o aileyi arada tutamamıştır( görevi o ya zaten!)
Öyle mi anlamalıyım?

Pardon da 'boşanma' eylemi karı*koca ilişkisi ve kadın erkek için geçerlidir.
Burada çocuklara yer var mı?
30 günde 60 kere görse bir adam çocuğunu gene az gene az...
Evlat yahu bu, oyun görüşmeleri, altın günü yapmıyorsunuz, ömrünüz boyunca bir canlının maddi ve manevi tüm sorumluluklarını aldığınızın bilincinde olarak, bütün benliğinizle yapıyorsunuz o çocuğu.
Annesi babası birbirini istemiyor diye 'itilmek' zorunda mı yahu!!!
İsterse günde 5 defa görsün, aynı evin içerisinde seslenmeye bedel midir bir çocuk için bu görüşmeler...
2-3 bile çok iyiymiş, vay be...
Mübarek günde zıplattınız sinirlerimi...

A
Ben yapmazdim gerek yok. Bekar adam mi yok piyasada.

Babam bekar, ben evlendim gittim. Evlenme niyeti ile birileri ile gorustugu oldu. O da hep hic evlenmemis, nerdeyse benim yasitim kadinlarla ilgileniyor. (Babam 44 ben 24, görüştükleri 28 32 arasi) hem de bayagi bayagi ilgileniyor, sonra ne oluyorsa tanışıyoruz ve "kizim bir numaradir benin icin" dedigi anda o is bozuluyor.

Muhtemelen seyrek gorusuyoruz diyip diyip cark ediyor.

Kendi babam olabilir ama bu yanlis iste. Kadinlar da su duruma prim vermese keske. Istisnalar olabilir mi, olabilir ama cok yayginlasti artik bu. Gerek yok.

Inanin su da var, bir adam bosanmissa % 90 adam sucludur. Kadinlar cok yuva yikma meraklisi degil. (Bu bosanan adamlarin da eski karisi hep manyak cikiyor bide) Adamlar tabiri caizse defolu ki bosanmis yani bir sey var ki bu adamla olan yuvasini bir kadin yikmis. Bile bile lades demek bu...[l Anneniz boşanmış mi?

Yani sizin standartlarınıza göre, yuvası dağılmış bir çocuk ancak 2-3 kere hakeder babayı ya da anneyi görmeyi...
Hayata diğer akranlarından 1-0 geride başlamak zorundadır, çünkü o bir yıkılmış yuvanın meyvesidir.
Her gün sevgiye gerek yoktur, çünkü o çocuk mutluluk getirip o aileyi arada tutamamıştır( görevi o ya zaten!)
Öyle mi anlamalıyım?

Pardon da 'boşanma' eylemi karı*koca ilişkisi ve kadın erkek için geçerlidir.
Burada çocuklara yer var mı?
30 günde 60 kere görse bir adam çocuğunu gene az gene az...
Evlat yahu bu, oyun görüşmeleri, altın günü yapmıyorsunuz, ömrünüz boyunca bir canlının maddi ve manevi tüm sorumluluklarını aldığınızın bilincinde olarak, bütün benliğinizle yapıyorsunuz o çocuğu.
Annesi babası birbirini istemiyor diye 'itilmek' zorunda mı yahu!!!
İsterse günde 5 defa görsün, aynı evin içerisinde seslenmeye bedel midir bir çocuk için bu görüşmeler...
2-3 bile çok iyiymiş, vay be...
Mübarek günde zıplattınız sinirlerimi...
Yahu niye saptiriyosunuz konuyu. Çoğunlukla öyle olmaz mı. Boşanmış bir baba evladını ne sıklıkta görür ya da annesi ne kadar müsade eder. Ben farklı yazdım siz öyle algiladiniz. Benim sinirlerim bir ziplarsa neticesi farklı olur o yüzden kaale almiycam artık

Yahu niye saptiriyosunuz konuyu. Çoğunlukla öyle olmaz mı. Boşanmış bir baba evladını ne sıklıkta görür ya da annesi ne kadar müsade eder. Ben farklı yazdım siz öyle algiladiniz. Benim sinirlerim bir ziplarsa neticesi farklı olur o yüzden kaale almiycam artık
Çoğunluk olması 'doğru' olduğunu ispatlamaz hiçbir şeyin.
Bir kere benim yazımı özellikle alıntılayıp, verdiğiniz örnek saçma.
Bir anne çocuğunu ayda 2*3 kere görse yerden yere en önce siz vururdunuz eminim 'ne biçim annesin sen' nidaları atarak hem de...
Kusura bakmayın ama mesajınız buram buram ayrımcılık kokuyor.
O çocuk tek başına yapılmadı, öyle değilse de ayda 2 kere görülemez efendim!
Burada kadınların can korkusu var, yediği dayaktan beyni durmuş hala 'ama evlatlarım için yuvamı yıkamam' derken, baba yani 2-3 kere görüşme normaldir fikrinizi kati suretle reddediyor, size kendinize yakıştırdığınız bu ataerkil, bu ikinci sınıf toplum düzeninde mutluluklar diliyorum.
Ha bu arada sinirlerinize çok iyi bakın, çünkü bu akıl dolu yaklaşımları yapabilmek için o hücrelere de ihtiyacınız var, zıplatmayın onları kıyamam...

Cocuk sizinle kalacaksa zor olur insan yeri geliyor kendi cocuguna tahammul edemiyor cocuk buyuk sorumluluk annelik duygusunu yasamadan o olgunluga varmadan baskasinin cocuguna bakip buyutup ilgi sevgi gosterip herseyin onune koymak inan herkesin harci deil 1000 kiside bir kisi anca yapar sende anne olmus olsan cocugun olsa bi nebze anlarim ama anne olmadan baska birinin cocuguna annelik ben olsam beceremem cunku oyle zor ki cocuk oyle sabir istiyo oyle ozveri istiyoki kendini unutuyosun hayatini ona gore planliyosun boyle biseye insan ancak kendi cani kani olursa dayanir

Veda busem benim alintima girmissin yeminle zor buldum :)

Evet onlar ben 17 yasindayken bosandi.

Babamin isi iyidir, memurdur ama ayda 7 8 binden asagi kazanmaz. Annemi hic aldatmadi. Kufretmez. Dovmez. Centilmendir. Alkolu sever ama sarhos olup rezillik cikarmaz. Kavga bile etmez. Tip olarak da kivanc tatlitugun birebir aynisi. Asla yasini gostermez. Ne kadar da evlenilecek bir adam di mi?

Ama ic yuzu su, babam hala babaannemin sozunden cikmaz. Asla bir ev alayim bir araba alayim'i yoktur. Devamli para yeme derdindedir. Yarini asla dusunmez. Evde yapilan yemegi yemez. Kumar oynar. Bu da ic yuzu iste.

Uzaktan mukemmel yakindan les adamlardan.

Belki yaniliyorumdur ama butun bosanmis ama iyi dedikleri adamlarin bu yapida oldugunu dusunuyorum. Bu yapi bosanmamis adamlarda yok mu, var. Ama ben cekemem valla.

İçten içe istemiyorum dedim diye herkes yerden yere vurmuş. Haklı olabilirsiniz ama daha 25yaşındayım okulu yeni bitirmişim yeni atanıp kendime taze bir hayat kurduğum sıralarda bu insan karşıma cıkıyor ve bianda herşeyim oluyor. Siz sanıyorsunuz heralde hemen hop diye kucağına atladım hiçbirşey önemsemeden.. Aylarca reddettim sakın beni birdaha aramalardan tutun yüzünü bir daha görmek istemiyorum lara kadar direttim. Ben istemiyorum yapamam dedim bi deneyelim belki okadar zor olmadığını sende göreceksin dedi beni tanıyınca belki hafifleyecek bu düşüncelerin dedi öyle de oldu bir yıllık bir süreçte hiç pes etmedi beni tavlamak için. Şimdi de herşeyim oldu vazgeçmek nekadar kolay olabilir bnm için bilmiyorum. Evet ben daha kendimi cocuk gibi görüyorum hala kendimi eğitme aşamasındayken başkasının cocuğuna nasıl anne olabilirim doğru yani içten içe istemiyorum! O kadr üzülüyorum ki keşke sevdiğim adamın geçmişi böyle olmasaydı keşke bunları yaşamasaydı hiç bir engel olmadan bizde mutlu olsaydık.. Sonra bakıyorum biz zaten suan cok mutluyuz ama ilerde olacağımızın garantisi var mı? Eski eşi ve cocuğu olmasaydı yine de ilerde mutlu olacağımızın garantisi var mı?? Ayda neden iki üç kere görüyor konusu ise farklı illerde yaşıyorlar her haftasonu gidip gelemiyor işi dolayısıyla. Neden boşandıkları ise tabiki suan tek seçeneğim ondan dinlemek. Ne yapayım açıp eski karısına mı sorayım açıp annesine babasına mı sorayım ki ne sıfatla henüz öyle bişeymiz yokken. Bana sadece dava dosyalarını gösterdi dosya da yazan ise kadının haksız olup haklı tarafın ve,davayı kazananın erkek olduğudur. Kafa karışıklıklarım var doğru keşke bunları tecrübe etmiş birileri yazsa.yazsa bana. Cünkü böyle bişey başıma gelmeseydi ve bi arkdşm aynı durumda olsaydı vereceğim ilk ve tek tepki kızım salak mısın ne işin var olurdu. Teşekkürler

Bak canım, benim erkek arkadaşım boşanmış bir adam, boyunca çocukları da var. Kafamda soru işaretleri ile başladım bu ilişkiye fakat çocuklar ile çok iyi anlaşıyoruz arkadaş gibiyiz, babalarına anlatamadıklanı bana anlatırlar mesela veya beraber eğlenmeye gideriz, yemeklere gideriz babaları yokken bu yüzden işler korktuğum biçimde olmadı ama biz ender görülen istisnalardan biriyiz.

Eğer çocuklar küçük olsaydı ve ard niyetli olsalardı muhtemelen hayatım kabusa dönerdi ve bu ilişki kesinlikle sürmezdi.

Evet çocukları severim ve iyi anlaşırım ama ben yaşı küçük bir çocuğa annelik etmek istemezdim doğrusu. Her ne kadar çocuk annesinin yanında kalıyor olsa bile ne malum eşinin sırf siz evlendiğinizde huzurunuzu bozmak için çocuğu yanınıza göndermeyeceği, ne malum çocuğun azıcık büyüyünce aranızı bozmaya kalkmayacağı. Sen istediğin kadar bağlan, iyi davran, el üstünde tut günü gelir sert bir laf edersin, haklı olsan bile babaları hemen bu benim çocuğum deyiverir sen de dış kapının dış mandalı olarak kalakalırsın.

Haydi çocukla çok iyi anlaştın, yarın öbür gün işler kötü gider adamla anlaşamazsın boşanırsın, o evladın yerine koyduğun çocuk el olur gider, ne arar ne sorar, üzerinde emeğinin olduğu bir çocuğun bu davranışını kaldırabilir misin?

Sözün özü tam bir kumar bu durum. Yalnızca kalbini dinleme, iyi düşün ve mantığını kullan. Adam sadece boşanmış olsa şansını dene derim ama çocuklu bir adamla işler hiç kolay sürmez bunu bil.Çevremde çok kötü tecrübeler yaşayan arkadaşlarım var bu yüzden ben pek iyimser değilim bu konuda.

Bu arada, ailesinin lafı ile hiç sevmeden evlenen bir adama ne kadar güvenilebilir orası da muamma. Forum seviyorum, ölüyorum diye evlenip sonrasında ilgisiz ve umursamazca davranan eşlerinden şikayet eden üyelerle dolu.

Sözün özü, mantığını kullan.

İçten içe istemiyorum dedim diye herkes yerden yere vurmuş. Haklı olabilirsiniz ama daha 25yaşındayım okulu yeni bitirmişim yeni atanıp kendime taze bir hayat kurduğum sıralarda bu insan karşıma cıkıyor ve bianda herşeyim oluyor. Siz sanıyorsunuz heralde hemen hop diye kucağına atladım hiçbirşey önemsemeden.. Aylarca reddettim sakın beni birdaha aramalardan tutun yüzünü bir daha görmek istemiyorum lara kadar direttim. Ben istemiyorum yapamam dedim bi deneyelim belki okadar zor olmadığını sende göreceksin dedi beni tanıyınca belki hafifleyecek bu düşüncelerin dedi öyle de oldu bir yıllık bir süreçte hiç pes etmedi beni tavlamak için. Şimdi de herşeyim oldu vazgeçmek nekadar kolay olabilir bnm için bilmiyorum. Evet ben daha kendimi cocuk gibi görüyorum hala kendimi eğitme aşamasındayken başkasının cocuğuna nasıl anne olabilirim doğru yani içten içe istemiyorum! O kadr üzülüyorum ki keşke sevdiğim adamın geçmişi böyle olmasaydı keşke bunları yaşamasaydı hiç bir engel olmadan bizde mutlu olsaydık.. Sonra bakıyorum biz zaten suan cok mutluyuz ama ilerde olacağımızın garantisi var mı? Eski eşi ve cocuğu olmasaydı yine de ilerde mutlu olacağımızın garantisi var mı?? Ayda neden iki üç kere görüyor konusu ise farklı illerde yaşıyorlar her haftasonu gidip gelemiyor işi dolayısıyla. Neden boşandıkları ise tabiki suan tek seçeneğim ondan dinlemek. Ne yapayım açıp eski karısına mı sorayım açıp annesine babasına mı sorayım ki ne sıfatla henüz öyle bişeymiz yokken. Bana sadece dava dosyalarını gösterdi dosya da yazan ise kadının haksız olup haklı tarafın ve,davayı kazananın erkek olduğudur. Kafa karışıklıklarım var doğru keşke bunları tecrübe etmiş birileri yazsa.yazsa bana. Cünkü böyle bişey başıma gelmeseydi ve bi arkdşm aynı durumda olsaydı vereceğim ilk ve tek tepki kızım salak mısın ne işin var olurdu. Teşekkürler
Yazmanı bekledım burdamısın dıye
Bunları tecrübe etmış bırıyım.Inanacak mısın yoksa ben de deneyeyım mı Benımkı farklı olur mu dıyeceksın
Guzelım ben senın kadar aklı basında değildim.Yanı kımselere sormadım acaba olur mu yapabılır mıyım,karılarından nıye ayrılmıs hıııccc sorgulamadım.Dupeduz ona ınandım guvendım.Bı arkadasın yazdığı gibi önceki kadınlar kesın manyak hasta falan oluyor.Dava tutanağına gelınce haklı çıkarmak ıcın neler döndüğünü bilemezsin.Sımdıkı aklımla 10 yıl sonra dıyorum kı keske kadına sorsaymısım ya da ne bileyim bu kadar gözü kapalı,ama benı cok sevıyo,bensız yapamaz demeseymısım.Canım cok şamımı söylüyorum.ayaklarının altına dunyayı serse EVLENME Benım daha önce yazdıklarımı okuyabılırsen daha açıklayıcı olur emınım.herkes yazdı.Kızı bır numara oldugunda sen dış kapının mandası olacaksın.Bırılerı cocuk haklarından dem vurmuş.Hıcbı kadın evleneyım de kocamın cocuğuna bakayım dıye evlenmez.O kadar sever kı herseyıne razı olur.En büyük hatası da budur.Razı olmak.OLMA hayatım lütfen olma.Ben cocuk doğurmak ıstemıyordum.Ohh ne guzel cocuğu da var doğurmamı da ıstemez dedım.cocukları zaten severım ne sorun olacak dedım Öyle olmuyor yıllarca uğraşırsın sorunu cocuğun çıkardığını senı kabullenmedıgını anlatamazsın.Sonra kendı cocukların olur ayrılmak ıstersın ayrılamazsın.Berbat bır hikayenin ortasında bulursun kendını.Bakıre olmaman senı asıl bağlayan konu gıbı geldı bana.O konuda da ınanılmaz anlayıslıdır emınım.Inan kı son derece centılmen,acık görüşlü vs vs herseyı değişiyor zamanla.

sen gel arkadaşına soyleyecegın manyakmısın ne ısın var bu adamla yı kendıne söyle ve uzaklaş.Bır aya,6 aya ,bır yıla neye malolursa olsun bır ömre olmasın

X