• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dukan diyeti günlüğüm

princesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
1.946
1.072
198
Ankara
Merhabalar...
daha önce de birçok diyet yapmayı deneyip, arada kilo verip sonra geri alan ve şu günlerde görüntüsünden hiç memnun olmayan ben yeni diyetimle karşınızdayım.
Dukan diyetine arkadaşımın verdiği kiloları öğrenmem ve forumdaki araştırmalarımdan sonra dün başladım.
kitabına ise aylar öncesinden sahiptim.

kitabı dün sabah tekrar inceledim, yiyebileceklerimi kafamda tarttım, biraz da light ürünler alarak işe giriştim.
ve burada gün gün, evre evre anlatacağım.

ATAK DÖNEMİ- 1. GÜN
(61 kilo)
Sabah Dukan'ın sitesine girdim ve atak süremi üç gün olarak belirledim.
üç gün proteinle beslenmek benim için normalde zor değil ancak yazın mevye ihtiyacı artı dondurma artıı alkol beni zorlayacak gibi gözüktü.
yine de bir hırsla dün sabah başladım.

kahvaltıyı atlamak zorunda kaldım çünkü öğlen uyandım :)
öğlen çokça biftek yedim ki gözüm doysun. yanında da iki bardak light kola.
akşam light yoğurt yedim,
sonra bir şişe maden suyu içtim
ve gece yine acıkıp light yoğurt yedim.

Dukan diyetinde atak evresinde her gün 1 kilo verileceği iddia ediliyor.
benimse gerek vucutta su toplamam, gerek alkol (ve sanırım kolay kilo veriyor olmam) ilk günde yaklaşık 2.5 kilo kaybetmemi sağladı.(tartıda ertesi sabah bunu gördüm) 58. kg. (regl döneminin bitişi de bu döneme denk geldi.)

kısacası ilk gün sonunda 58 kiloya düşmüş oldum. ama bende bu hep böyledir, başta biraz inerim sonra aynı yerden devam.
ve genelde çabuk pes ederim.
dilerim bu kez pes etmem.

ATAK EVRESİ-2. GÜN
(58 kilo ile uyandım)
dünkü ilk günümün ardından neredeyse üç kilo vermiş şekilde uyandım. ama regl dönemimin bitişi ve alkol almayışımın da etkisi olduğuna şüphe yok.
bu benim için büyük sürprizdi.

2. günde öğlen uyandığımda
birbuçuk kaşık light yoğurt yedim.
akşama doğru ise tavuk ızgara sipariş ettim. (lakin yanındaki patatesi, pilavı, normalde yemediğim sebzeleri bile yiyesim geldi.)
şu an saat 22.00
gün boyu yediklerim bu kadar.
maden suyu içiyorum bir yandan.
aç da hissetmiyorum ama acıkırsam yine light yoğurt veya peynir yiyeceğim.
dukan'da gece yemek yememeliyim gibi bir düşüncem oluşmuyor niyeyse. her saat yiyebilirim gibi.
üstelik yoğurt yağ yakar.

ha bir de twister aletiyle (şu üzerine çıkıp döndüğümüz şey) 15 dakikaya yakın döndüm.
ve 20 dakika yürüyüş yaptım (ki yürüyüş demeye bin şahit ister, dura dura, sigara içe içe...)

sabah tartılacağım ama dilerim seyir evresine çok kilom kalmaz da seyir çok uzamaz :)

bir dönem bende yaptım ve her yediğimi yazdım artık yazmama gerek kalmıyor ve iki senedir hemen hemen aynı kilodayım. kesinlikle yararlı bir şey.

bir dönem bende yaptım ve her yediğimi yazdım artık yazmama gerek kalmıyor ve iki senedir hemen hemen aynı kilodayım. kesinlikle yararlı bir şey.

ben ciddi ciddi heyecanlıyım. şu an gece olmasına rağmen daha önce kilo verenleri vs. okuyorum. ne zamana kaç kilo veririm hesap yapıyorum vs :) bir kurtulsam zaten bir daha bu kadar kilo alacak hale gelmem, özen gösteririm:(

motivasyon için teşekkür:))

Dukan'ın bana belirlediğine göre
atak sürem 2 gün: 0.84 kaybedilecek
seyir 69 gün: 9 kilo kaybedilecek
güçlendirme ise 99 gün

ben bugün atağın ikinci gününü doldurdum ancak yarın da atak yapmayı düşünüyorum çünkü dukan'ın bana belirlediği ideal kilo da yüksek geldi.
yalnız seyirdeki 69 gün bana acayip fazla geldi:(
güçlendirme ise ayrı bir felaket:(
gün sayacağım napayım.
atakta son günüm...:ssz:

diyete başlayacağım diye twister almıştım, (üzerine çıkıp dönerek spor yapılan alet, bel incelten)
şimdi de internetten yağ oranı ölçen tartı siparişi verdim.
(daha önce diyetisyene gittiğimde yağ oranım bir kadın için oldukça yüksek çıkmıştı. verdiğim kilo yağdan gittikçe sevinmek istiyorum.)
biraz da kendimi heveslendireyim diyorum gerçi yeterince hevesliyim ama... :)
buraya bu kadar sık yazmamdan bellidir :)

diyetisyenden aldığım kağıdı buldum da yağ oranımda normale göre en az %10 fazlalık var.
birkaç güne kadar yağ oranımı da hesaplayacağım. bakalım ne kaybediyorum. %35 imiş. gerçekten aşırı. yüksekten 10 fazla.

dukan sayesinde kendi kendime konuşmaya da başladım. durmadan yazıp duruyorum.
yarın sabah da büyük marketlerden birine gidip yulaf kepeği-yulaf kepeği galetası, hindi, hindi salam ve jambon alacağım.
atakta üçüncü günüme girdim şu an.

dukan'a göre 70 gün içinde 10 kilo vermiş olacağım :17:

70 günden geri sayarım olmazsa. ama bir şekilde dayanmam gerek.

Son düzenleme:
işten ayrıldım evde oturuyorum.
yeni iş için, istanbul'a görüşmeye gitmem lazım haftaya çarşamba günü.
yani tam 6 gün sonra. diyetimin 10. gününde.
lakin gitmek bile istemiyorum. gerekirse eve kapanayım bu süre boyunca.
zira ben insanlara ve alkole pek "hayır" diyebilen biri değilim.
kesinlikle rakı balık yapalım muhabbeti olacak.
çıkışta iki bira içelim diyecek arkadaşlarım olacak.
10. günde bozarsam çok dokunur bana. allahım gitmemeliyim galiba. gidersem de bir numara yapıp kaçmalıyım.

neyse 3. günde çeneme vurdu. biraz susuyorum

atakta üçüncü günüm bugün...
neler yediğimi, içtiğimi yazacağım ama sabah kilo vermemiş uyandım.
dünkü gibi 58'di yani.
kaçamak yapmadım lakin bunu şeye bağlıyorum, gece yoğurt yedim sürekli su içtim, soda içtim. uyanınca da doğal olarak eksilmedi kilo.
yarın eksilir diye umuyorum.
ki bence öyle olacak.
şimdi bugün yediklerimi yazayım.

ATAK DÖNEMİ- 3. GÜN
Atakta son günüm bugün.
biraz zorlandım da ne yalan söyleyeyim.
bahçedeki ağacın yaprakları bile iştahımı kabartmaya başladı.

gündüz dukan için alışveriş yaptım (dün geceki hindi, salam aşermemden sonra bunu yapmalıydım.)
yirmişer dakikadan kırk dakika yürüyüp migros'a vardım.
yulaf kepeği ezmesi,
hindi füme,
jambon,
ve piliç salam aldım.
ha bir de pişirmek için hindi aldım.

eve geldiğimde yediklerim:
biraz fazlaca hindi, yanında yulaf kepeği ezmesi ile yaptığım krep (ki çok hoşuma gitti, keşke şu an hakkım olsa gene yesem)
light kola (2 bardak falan)
yemekten sonra damla sakızlı şekersiz kahve,
kayısılı lipton çay (ki hoşlanmadım doğadan'ınki daha güzel ama bulamadım)
şimdi de uludağ (şekersiz) gazoz içiyorum.

şu an tok gibiyim, biraz başım ağrıyordu uludağ'ın şekersiz gazozundan açtım onu içiyorum.
gün boyu çok su içtim bu arada.
aklıma geldikçe su içiyorum.
yemekte iki bardak,
dışarıdan gelince iki bardak derken
toplamda iki litreyi aştım. biraz da içtiklerim tartıda kilomun düşmesini engelliyordur sanırım.

ATAK DÖNEMİ- 3. GÜN
Başlangıç: 61
Güncel: 58 (dün sabah 58 çıkmıştım tartıda, bu sabah yine öyleyim. üçüncü gün henüz dolmadı. yarın sabah tartılacağım asıl.)
Atakta son günüm bugün.
biraz zorlandım da ne yalan söyleyeyim.
bahçedeki ağacın yaprakları bile iştahımı kabartmaya başladı.

gündüz dukan için alışveriş yaptım (dün geceki hindi, salam aşermemden sonra bunu yapmalıydım.)
yirmişer dakikadan kırk dakika yürüyüp migros'a vardım.
yulaf kepeği ezmesi,
hindi füme,
jambon,
ve piliç salam aldım.
ha bir de pişirmek için hindi aldım.

eve geldiğimde yediklerim:
biraz fazlaca hindi, yanında yulaf kepeği ezmesi ile yaptığım krep (ki çok hoşuma gitti, keşke şu an hakkım olsa gene yesem)
light kola (2 bardak falan)
yemekten sonra damla sakızlı şekersiz kahve,
kayısılı lipton çay (ki hoşlanmadım doğadan'ınki daha güzel ama bulamadım)
şimdi de uludağ (şekersiz) gazoz içiyorum.

şu an tok gibiyim, biraz başım ağrıyordu uludağ'ın şekersiz gazozundan açtım onu içiyorum.
gün boyu çok su içtim bu arada.
aklıma geldikçe su içiyorum.
yemekte iki bardak,
dışarıdan gelince iki bardak derken
toplamda iki litreyi aştım. biraz da içtiklerim tartıda kilomun düşmesini engelliyordur sanırım.

selam saat sabaha karşı 04.35, az önce yataktan kalkıp süt içtim. şimdi de çok azıcık hindi füme yedim. aslında cok yemek istiyordum ama donmuş. bir de risk almak istemiyorum, hani dukan'da da gece yemek yemek zararlı mı bilmiyorum.
ters bir şey yapıp tüm diyeti bozmayalım.
bugün atak evremin son günüydü.
yarın seyire geçiyorum.
sabah kilomu ölçüp yazacağım.

kendime kıza kıza bir dilim hindi füme ile bir bardak light ayran içiyorum. biraz geç yatacağım ama yine de gece yemesem iyi olurdu:(

henüz seyir evresine geçmedim ama düşünüyorum da
atıyorum, akşam yemeğinin yanında;
köfte, domates, salatalık turşusu, yulaf kepeği krep ve diet kola olursa zaten benim normalde yiyeceklerim de bu oluyor.

ha hangi yiyecekleri çıkarttım listemden?
-patates yok, haşlanmış ya da kızartma
-pirinç yok. pilav yok.
-şeker yok.
-tuz az.
-alkol yok.

başarırsın sen bunu başarırsın.
çoğu zaman nasıl gizlendiğini düşün.
utandığını düşün. yaparsın.
üç günlük yediklerin çok iyiydi.
yarın da çok iyi olacak.
4 gün oluyor bak.
yarın seyirden devam. (ki geçmesem mi seyire diye düşünmeden de edemiyorum. zaten çok sebze yemiyorum ki... bir domates yiyeceğim fazladan, bir de salatalık belki.)

Back
X