Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

az yemek konusunda haklı olabilirsin ne zaman tıka basa (zorla)tavuk vs. yesem ertesi gün _400,_600 gr kilomda eksilmeler oluyor.ne kadar tok ve susamış hissedersek yani ağzımız kurursa yine ertesi gün kiloda eksilme oluyor.

benim de akşam aç yattığımda fark olabiliyor. sadecam az mı yiyorsun demişsin ben az yemiyorum gayettegüzel yiyorum valla :)

aynı lafı eşim dedi.diyeti oruç gibi yaptın .bozuldu ,bozulacak ,bozulur mu sorularından sıkıldı...:)
elimde değil o kadar zorluklardan nefsimize tutarak ilerliyoruz demi yani.kitaptaki şişmiş bolana iğne batırmak cümlesi beni çok etkilemiş.

belli ki çok etkilemiş :) ama bence o kadarcktan bişi olmaz. fazla çıkmanda tesadüftür bence :)) bu arada dukanın kitabında kg verme duraklaması hangi sayfada kızlar ? okuyim de azcık moral depoliyim:KK1:

Kızlarr gunaydın :KK3:

Bu sabah az da olsa -200 gr olmus nasıl sevındım hemen tıckerımı haftalardan sonra duzelttım :KK1:

Yolandam; oncelikle cok cok gecmıs olsun, kıyamam.

Tatlı sulanmadı canım ve buz gibi soguduktan sonra aldım yedım gayet guzeldi tadı.

Bu arada benim gogusler zaten 75B uffacıklar ; olmayan bir olcu olan 65 B olsun oldu olacak dumduz olur valla ayy :KK53:

Hepinizi opuyorum o güzel yanaklarınızdan

harika görünüyor canım eline saglık bende bi dahakien sadece beyazından yapayım. ben borcamda yapmıştım ama sulandı durunca böyle belki sulanmaz lütfen beni bilgilendir sonradan sulanıyor mu:44::44:

benimkiler 95 e sıgmıyorlardı şimdi 85 zaten resimden görmüşsünüzdü.. bu resimde bakın ne biçim..bunu geçen elbise denerken çekmiştim eşime göstermek için modelini

Son düzenleme:

ya sadecacım yirmi yıldır görmediim 50 li kiloları görmek için çok çabalıyorum inan benim için çok önemli
olmuyor olmuyor işte. bide hastayım hepten garip hissediyorum kendimi:KK59::KK59:

onuregecim muhtemelen ona baglıyorum. geçen cumartesi kilo verdiğim gündü ve ertesi gününden itibarnt pharmaton multi vitamin almaya başlamıştım. dün sabahtan itibaren onu bıraktım. iştah açma özelliği varmış demek ki bende kg vermeyi engelleyici oldu. şimdi de onu bıraktım, kg veririm diye beklerken ben almışım bu sabah :KK43:((
bi kaç gündür alerji gibi hapşırıklarım vardı demek ki onlar üşütmedenmiş. vitamini bırakınca hasta oldum. C vitaminim de yok evde edineyim bari ... :KK50::KK50::KK50:

goji beri ye c vitamini yerine

haklısın herşeyi düzgün yaparken bide allahın baklası için :)ama bozmuş sayılmazsın yani sen iradene yenilip yağlı ballı bişeyle bozsaydın o zaman vicdan azabı çek derdim..seninki hafif balondan hava kaçırtmak olmuş..hiiiç üzülme patlamaz balon bikaç kaşıkla hemde sebze sonuçta.. ben evvelki sene gürkan kubilaya gidiyodum haftada 2 kere bildiğin kaçamak veriyodu..ona rağmen veriyodum tabi bu kadar hızlı değildi ama..ölçülü yediğimiz sürece aslında çoğu şey bişi yapmaz..ama bi hedefe ulaşmak için çabucak yapmamalıyız..sende sıkıntı yapma ne kadar kafaya bişi takarsan veremezsin rahat ol relaks gitcekler canım kilolar

balondan hava pıslaması ?? :KK53::KK53::KK53:
:KK60::KK60: bende aylardır diyetteyim haftasonları full normal düzene geçerdim ama yavaşta olsa kg verirdim. bence dukan bu kaçamakların önüne geçilememe korkusundan bizi bu kadar korkutuyo. arada ölçülü yiyin dese ve yense sonra dicekler ki dukanın diyeti havagazı. adam bunu söyletmek istemyioo o yüzden dizginleri sıkı tutuyoo :KK53::KK53:

geçmiş olsun canım hastaymışsın şimdi iyileşmene bak
moralinide bozma seninde virajı dönmene az kaldı biraz daha sabret uzun zamandır diyet yapıyosun vucudunun direnmesi normal
ablamda bu diyeti yapıyo başka bir diyetle 5 kilo verdikten sonra dukana geçti atakta 1.5 kilo verdikten sonra kilo vermesi durdu 1 ileri 2 geri yerimde sayıyorum bırakcam diyodu (o başlayalı 30 gün oldu)son üç gündür tıkır tıkır kilo veriyo sende biraz daha sabırlı ol eninde sonunda gitcek bu kilolar emeklerimizin karşılıgını alıcaz:KK70:

ayy sahi mi söliyorsunnn, ablanda mı benim gibi olduuu ??:KK52::KK52: ben de atakta iki günde 1 kg verdim kalan 1.3 kg da seyirde gitti 25 haziranda benim de bir ay olacak.. bekliyorum valla kırılsın inadı diye ondan sonra tıkır tıkır gidecek inanıyorum.zira ben diyetime sadıgım onun da bana sadık kalacana inanıyorum gidicek bu yaglar gidiceeek.. :KK36::KK36:

Kızlarr gunaydın :KK3:

Bu sabah az da olsa -200 gr olmus nasıl sevındım hemen tıckerımı haftalardan sonra duzelttım :KK1:

Yolandam; oncelikle cok cok gecmıs olsun, kıyamam.

Tatlı sulanmadı canım ve buz gibi soguduktan sonra aldım yedım gayet guzeldi tadı.

Bu arada benim gogusler zaten 75B uffacıklar ; olmayan bir olcu olan 65 B olsun oldu olacak dumduz olur valla ayy :KK53:

Hepinizi opuyorum o güzel yanaklarınızdan

penaccım tebrik ederim canım benim süpersin devamı da gelsin inşallah :KK52::KK52::KK52:
evet bugün hastayım ama hava güzel bide ilacımı nereye koyduumu bulabilsem alsam yarına bişicim kalmazdı.hastalık birazda salaklık yapıyo bende :KK60::KK60: demek kaymaçinan sulanmadı süper bende o küçük çömleklerde yapayım kaymaçinamı. ama berrin yeni bir tarif vermiş labneli onu denemek istiyorum önce bu kadar tatlıyı kim yiyicekse hehe :KK52:
gögüsler tahta değildir de sen şimdi bide uzunsun kg da düşük o kadar küçülmesi normal. yarım limondan büyük olsun da nasılsa destekli çamaşırlar var ben çok biliyorum onlarla milleti kandıranları hehehe:KK1::KK1::KK1:

goji beri ye c vitamini yerine

aa bende goji var onu yiyim dimi. aldım dolapta duruyo valla korkudan yiyemedim kazık yiyince hahaha :KK60::KK60:

fistikhanim bu hareket nasil oluyor? biraz ayrintili anlatsan? yapalim da bizimkiler de kuculmesin yaaa :)

http://www.yumaksepeti.com/wp-content/uploads/2009/06/21.jpg
Ellerini burada olduğu gibi göğüs hizasına getiriyorsun. Avuç içlerini birbirine doğru yapıştırıp bastırabildiğin kadar bastırıyorsun. 1-2 saniye tutup bırakıyorsun canım

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:günaaaydınnnnnnnnn kızlarrrrrr

bu gun 80 vipajını dönenerk 79.800 geldim haydi halaya

:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

bügün 26 günüm diyette ve ben 9 kilo verdim yarısı mr. dukanın sayesinde yarısıda sizin sayenizde

kızlar hepinize çok tesekkür ederim destekleriniz için :13::13::13::13::13::13::13::13::13::13:

durmak yok yola devam hep bereber dahada incelicez En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

(şimdi son iki günü okumam lazım oglum ilk karnesini aldıda )
Alllaaaahhhhh:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:Ben de çok heyecanlandım şimdi. Benim de bir 80 virajım var önümde. Helal olsun sana. Tıkır tıkır gitsin kilolar:KK52::KK52:

Oğlunu da öp benim yerime. Maşallah kuzuma:nazar:

gögüsler tahta değildir de sen şimdi bide uzunsun kg da düşük o kadar küçülmesi normal. yarım limondan büyük olsun da nasılsa destekli çamaşırlar var ben çok biliyorum onlarla milleti kandıranları hehehe:KK1::KK1::KK1:

Kız Allah seni bildiği gibi etsin e mi:KK9:Sabah sabah iyi güldürdün beni. Sen de gülesin innnşallahhh:KK19:

Kızlarr; kahvaltımı yaptım. Bari spora gideyim şimdi. Yani şu rejimden cok psıkolojıme ıyı geldiği için o an hiçbir şey düşünmediğim için su sporu cok sevmeye basladım artık ben :KK1: Takıyorum kulaklıgımı yukses ses muzık eslıgınde gaza gelıyorum :KK1:

Bu arada; eve gec geldıgım aksam aa saat 10 oldu artık bırsey yemeyeyım dedıgımın ertesı gunu hıc kılo veremezken; dun aksam saat 21:30 gıbı 3 adet kofte roka salatası yedım, ve bu sabah 200 gr vermişim, demek cidden vucudumuz bu sekılde kuruldu, ne kadar cok proteın yersek o kadar calısıyor kendısı.

Bu arada belirtmeden edemeyeceğim, ben bugün -800 ile uyandım.:KK64::KK66::KK64::KK66::KK64:Hemencecik tickerımı da değiştirdim. Sınırdayım şimdi. 70'li kiloları görmek istiyorum artık:KK74:

ne güzel yaaaa sizin için çok seviniyorum kızlar 4 temmuzda tatile gidiyorum ama tatil yaklasırken ben cıvıtmaya başladım sanki.

sizin bu haberlerinizi alınca gaza geliyorum valla:)

canım istersen bu diyeti tatilden sonra yap. çünkü dukan bu diyeti ömrünüzde sadece 2 defa baştan başlayarak tam anlamıyla yapabilirsiniz diyor. o yüzden kaçamak tutkunları, kaçamak yapıp bozmayın en baştan başlamayınnn :KK1::KK1:

Arkadaşlar tickerımı değiştiremiyorum şuan,iş yerimdeki bilgisayarda linki çünkü ama 66.8 olmuşum bugün,200 gr daha gitmiş son 8 günde 1300 gitmiş oldu yani:KK66::KK66::KK64::KK64:
:nazar::nazar:
ondan önce 8 gün hiç gitmemişti...sabredin gidiyor gerçekten...
shahdaroba sana söz verdiğim kadar hızlı ilerleyemiycem sanırım ama gene de gidiyor işte yaa...çoookk seviyorum bu diyeti...:KK1::KK1:
bu arada diyete başlayalı neredeyse 2 buçuk ay oldu,,ben başladığım günden beri diyordum önümde 2 tane diyeti bozma günü vermiştim kendime...ikiside çok yakın arkadaşlarımın düğünü..bir tanesi de bu akşam...çok abartmadan herşeyden yiycem ve alkol alıcam..kendime bu ödülü vermek istiyorum 10 kilo oldu...hakettim yaw...bakalım inşallah yarın sabah çok pişman olmam..2-3 gün çok katı bir şekilde atak yapmayı düşünüyorum inşallah çok fazla almadan atlatabilirim...sizinle de paylaşabilirim bakalım seyirde bir öğünlük sağlam bir ödül nasıl etki edecek...tabii siz yapmayın ama ben daha diyetimin başında bu 2 günü izin vermiştim kendime..diğeri de 1 ay sonra...
herkese selamlar...ben birazdan kuaföre gidiyorum..bayyyy:KK3::KK3::KK3:

ayy ne neşeli yazmışsın canım yaaa hihihihi :81::81:

iyi yolculuklar canımcım inşaallah kaçamaksız kilocuklar verilmiş olarak gelirsin

geldim geldim hihihi çok teşekkür ederim canikom benim :KK62:

canım burdaki bütün kızlar neredeyse bir sahte y keğeğinden geçtik piyasada koloy kolay bulunmuyor ama gebzede var orjinal kepek kargo yapıyorlarmış sanırım bir araştır derim ayrıca her markette var buğday kepeği yulaf ezmeside kullanabilirsin çünkü çorbalara ekmeklere vs lazım yani

canlarım ben yulaf ezmesi kullanıyorum bazen, ama buğday kepeği favorim ve beni de etkilemedi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. bu arada bi arkadaş dukan'ın sitesine mail attığını ve buğday kepeğini kullanabileceğimiz şeklinde cevap geldiğini paylaşmıştı, hatırlatayım dedim :KK1::KK1:

Kızlar; gecen gun Prof Dr Saracoglu tv deydı. Dedi ki; Turkıyede uretılen cola ile yurt dısındaki cola arasında tat farkı vardır, bunun da nedeni yasaklı bir madde varmıs ama ne oldugunu hatırlamıyorum sımdı ve tabii yurt dısında kanunlar cok sıkı oldugu ıcın o madde kullanılmıyor ama turkıyede kullanılıyormus.

Oyle bir bilgi paylasayım dedim :KK1:

ben de pek bi fark göremedim gibi ama ben dikkatli değilimdir hihi, ama böyle bir şeyin olması da çok muhtemel yani ihtimal dahilinde ben çünkü her şey olur bu ülkede diyorum efeeem yiyecek sektörü mahv-ı perişan çünkü :93::93:

ayrıcaaaa, döndüm ve kaçamaksız döndüm eksi kilolarla döndüümmmm!!!
berriiinnnn sende durumlar ne canım? 2+5e dönme taraftarıyım ben yahu, 1+1'in çetelesi zor tutuluyo sanki. ben de karıştırıyorum arkadaşların yazısını görünce aklıma geldi söylemek. :KK1::KK1:

yolandacığım, çok şıksın bu arada :)))

hihihihi yazı tipini küçük yapayım dedim amma küçük olmuş valla :)))

bu arada berrin elimde fazladan dijital tartı var, istersen kargoyla göndereyim sana ne dersin?

bi de pedometreyi alıyorum ben zeynebiimmm biraz gelmesi uzun sürecek galiba çünkü ebayden alıcam, gelince söyliyim sana adresini gönder ben de sana pıt kargolayıvereyim ne dersin?

hihihi cevaplarınızı bekliyorum hatunlar!!! :KK68::KK68:

bu arada hangi arkadaş yazmıştı cevap veremedim ben hem çalışıyorum hem okuyorum hihihi lisedeyken zordu sadece haftasonları çalışabiliyodum şimdi üniversitede saatler daha rahat, esnek ya daha çok çalışır oldum ehehehehe para ne lazım şey çok da tatlı geliyo meret kazanmaya başlayınca :KK23::KK23::KK17::90:

merhaba kızlaaarrr

Yolandacığım canım sanada geçmiş olsun, Alah acil şifalar versin

Arkadaşlar sabah migrosa uğrayayım dedim geçenlerde balsamik sirke çok pahalı gibi laflar duydum bi bakayım dedim. migrosta doğanayın 250 ml balsamik sirkesi 4.5 tl ye aldım... belki sizin gördüklerinizin boyutu büyüktür ama en azından değişik tat tatmak isteyenler için alınabilir

Son düzenleme:
Kızlar inanamıyorum tam 1,5 ay önce dukanı bırakmıştım bu süre zarfında ne çok kişi dukana başlamış :KK1: harikasınız vallahi şimdi bir kaç yüz sayfa geriye gidip neler olup bitmiş bir gözden geçireyim sonra hep beraber tekrar dukanlaşalım :KK64:

berrincim bi yazıyı aynen kopyalıyorum buraya.. baya tedirgin etti bni bu aspartam..

Aspartam’ın neden bu kadar tehlikeli olduğunu açıklayayım: Bu tatlandırıcının ısısı 86ºF seviyesine ulaşınca, aspartam içindeki metil alkol eformaldehite, sonra da formik aside dönüşüyor, bu da metabolik asidosise yol açıyor. Metanol zehirlemesi diğer koşulları açısından multiple sklerosise benziyor. İnsanlara yanlışlıkla multiple sklerosis teşhisi konuyor. MS ölüme yol açmazken metanol zehirlemesi öldürücü oluyor! Sistemik lupus da neredeyse en az multiple sklerosis kadar yaygın hale geldi, özellikle Diet Coke ve Diet Pepsi içenler arasında! Kurban genellikle suçlunun aspartam olduğunu bilmiyor. Kullanmaya devam ediyor, lupus da artık yaşamı tehdit edecek düzeye ulaşıyor. Diyet içecekleri bıraktıktan sonra sistemik lupus hastalarının asistematik hale geldiklerini gördük. Multiple sklerosis teşhisi konan hastalarda (aslında bunlar metanol zehirlenmesi hastaları idi) semptomları çoğu kayboldu. Görüş yeteneğinin geri kazanıldığı ve işitme duyusunun önemli ölçüde iyileştiğini gördük. Bu tinnitus vakalarında da geçerli idi.

Bir konferansımda “Aspartam kullanıyorsanız (NutraSweet, Equal, Spoonful vs) ve fibromalji, spazmlar, ani ağrılar, bacaklarınızda uyuşma, kramp, vertigo, bulantı, baş ağrıları, tinnitus, eklem ağrısı, depresyon, endişe atakları, bozulan konuşma, bulanık görüş veya hafıza kaybı semptomlarından şikayetçiyseniz muhtemelen aspartam hastasınızdır. Konferans esnasında ayağa kalkan kişiler “Bu semptomlardan bazıları bende de var” “Bundan kurtulmak mümkün mü?” diye sordular. Evet! Diyet meşrubat içmezseniz ve gıda etiketlerinde yazılı aspartam kelimesine dikkat ederseniz, evet!

Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bir yabancı Bay Espisto’ya (konuşmacılarımdan birisi) ve bana geldi ve “Neden bu kadar çok insanın MS derdi olduğunu bana söyleyebilir misiniz?” dedi. Bir hastaneye yaptığımız ziyaret esnasında bir hemşire ağır Diet Coke bağımlısı olan altı arkadaşının tümünde MS sorunu olduğunu söylemişti. Bu tesadüfün ötesinde bir durumdu! Diet Coke ve Diet Pepsi vs.

BU BİR DİYET ÜRÜNÜ DEĞİLDİR! Kongre Raporuna göre karbonhidrat birikimine neden oluyor ve sizi şişmanlatıyor. Formaldehit yağ hücrelerinde depolanıyor, özellikle kalça ve basenlerde birikiyor. Dr Roberts, bir kez bu ürünleri bırakınca ekstra spor vs yapmaksızın deneme süresi içinde 19 kilo kaybeden hastası olduğunu belirtiyor.

Aspartam özellikle şeker hastaları için tehlikeli. Hastalarında retinopati olduğunu düşünen hekimlerle konuştuk, aslında hastalarındaki semptomların nedeni aspartamdı. Aspartam kan şekerinin kontrolden çıkmasına yol açıyor. Bu nedenle şeker hastası proteinde bulunan diğer amino asitler olmadan aspartik asit ve fenilalanin maddelerinin nörotoksik hale gelmesi nedeniyle hafıza kaybından şikayet ediyor. Aspartik asit ve fenilalanin kan beyin bariyerini aşıyor ve beyin nötronlarını harap ediyor, şeker hastalarında (şeker hastası olmayan hastalarda da) çeşitli tipte beyin hasarı, nöbet hali, depresyon, manik depresyon, panik ataklar, öfke ve şiddete neden oluyor (Körfez Savaşında savaşan kadın ve erkeklerin tükettikleri binlerce Diet Coke ve Diet Pepsi içinde bulunan aspartam iyi bilinen Körfez Savaşı Sendromunun nedeni olabilir).

Dr. Roberts doğum arızalarına yani gebe kalma ve ilk gebelik döneminde tüketilmesi halinde zeka geriliğine neden olabildiği konusunda uyarıyor. Çocuklar özellikle nörolojik bozukluklar açısından büyük risk taşıyorlar ve NutraSweet kullanmamaları gerekiyor.

NutraSweet’e bağlı olarak çocuklarda görülen nöbet hali ve diğer bozukluklara ilişkin çeşitli vaka bildirebilirim. Maalesef anneleri çocuklarındaki bozukluğun aspartama bağlı olduğu konusunda ikna etmek her zaman kolay olmuyor. Ancak deneme-yanılma metodu ile diğer anneleri çocuklarının sağlığını ellerinde tuttukları konusunda uyarabiliyor. Şeker metabolizmasına (ki şeker hastaları için ideal) yardımcı olan ve SUNİ TATLANDIRICI OLMAYAN tatlı bir bitki olan Stevia FDA tarafından onaylanan bir diyet ürünüdür. MONSANTO’ya bağlı olduklarından FDA yıllarca bu tatlı gıdayı göz ardı etti. Bu konuda mevcut literatür: EXCITOTOXINS: THE TASTE THAT KILLS (Öldüren Tad) – Dr Russell Blayblock (Health Press) 1-800-643-2665 ve DEFENCE AGAINST ALZHEIMER’S DISEASE (Alzheimer Hastalığına Karşı Savunma – Dr H J Roberts.

Dr. Roberts aynı zamanda bir diyabet uzmanıdır. Bu iki hekim aspartamın öldürücü etkisini gösteren vakaların yer aldığı bir çalışmayı Internette yayınlayacaklar.

American College of Physicians Konferansına göre “bu ölümcül zehrin neden olduğu nörolojik hastalıklar salgınından bahsediyoruz.” Sorun bu: aspartamın 100 farklı üründe bulunduğuna dair Kongre tezleri mevcut. İlk tezden sonra peş peşe iki tez sunuldu, ana bir faydası olmadı. Hiçbir şey yapılmadı. İlaç ve kimyasal madde lobilerinin cepleri çok dolu. Bu madde halen beş binden fazla üründe bulunuyor ve HASTALAR TÜKENİYOR!!

Aspartamın yaratıcısı olan MONSANTO’nun bunun ne kadar öldürücü olduğunu bildiğinden eminim. Birçok kuruluşun yanı sıra Amerikan Diyabet Derneği, Amerikan Diyetetik Derneği, Amerikan Tıp Fakültesi Konferansına fon sağlıyorlar. Bu New York Times gazetesinde yayınlandı, ama bir faydası olmadı. Bu dernekler herhangi bir katkı maddesini tenkit edemiyorlar veya MONSANTO ile bağlantılarını açıklayamıyorlar çünkü gıda sanayiinden para alıyorlar ve ürünlerini desteklemek zorundalar.

Senatör Howard Hetzenbaum tüm bebek, hamileler ve çocukları aspartamın tehlikeleri hakkında uyaran bir yazı yazdı. Bu yazıda toplumda mevcut sorunlar (nöbet hali, beyin kimyasında meydana gelen değişiklikler, nörolojik ve davranış bozuklukları; semptomlar) hakkında yapılan bağımsız çalışmalar da yer alıyordu. Bu yazı güçlü ilaç ve kimya lobileri tarafından yok edildi, böylece herhangi bir şüphe taşımayan insanlar hastalık ve ölüm karşısında çaresiz kaldılar.

her ne kadar diet cola dukana aykırı olmasada aspartam ile tatlandırılmıştır ibaresi aslında içmememiz için koca bir sebep.

sayfa 200 lerde yazmıştım sanırım 1 ay gibi bir sürede 6 kilo yağdan vermiştim ve nerdeyse hergün light cola tüketmiştim.

proteinler malum genelde et ürünü olduğu için yanında cola istiyor bünye aslında bağımlılık yapıyor diyebiliriz. bende inşallah azaltacağım. özellikle bu aspartam yazısından sonra hepimizin azaltması şart...

splenda aspartama göre oldukça masum görünüyor onunla ilgili bir yazı da bu :)

bunu powerade in türkiye ve yurtdışındaki satış halinin içeriğine bakarken tesadüfen buldum.. türkiyedekinde aspartam var yurtdışında splenda - suklaroz

SPLENDA® Tatlandırıcı nedir?
SPLENDA® Tatlandırıcı, sukraloz içeren, şekerden yapılmış, tadı şeker gibi olan, düşük kalorili bir tatlandırıcı. SPLENDA® Tatlandırıcı şekerden daha az kalori ve karbonhidrat barındırır ve şeker yerine kullanılabilir. Sukraloz, patentli üstün teknolojik işlem ile şekerden (sukroz) üretilir. Sukraloz vücut tarafından tanınmamaktadır ve bu nedenle enerjiye yani kaloriye çevrilemez. Aspartam veya Sakarin içermez.

Hem tablet hem de toz halinde bulunabilen SPLENDA® Tatlandırıcı, şekere alternatif olarak yada diğer tatlandırıcıların kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Tablet halindeki veya poşet içerisindeki SPLENDA® sıcak ve soğuk içeceklerde, granül halindeki SPLENDA® yemeklerde yada kek, kurabiye gibi hamur ve sütlü tatlılarda da şeker yerine kullanılabilir.

Sucralose güvenli mi?
Kesinlikle, sukraloz çocuklar ve bebek bekleyen ve emziren anneler dahil herkese uygundur. 17 yılda yapılmış 100'den fazla araştırma, sukraloz'un güvenilirliğini göstermektedir. 80'den fazla ülke, yiyecek ve içecek ürünlerinde sukraloz kullanmaktadır.

Sukraloz'un güvenliğiyle ilgili çalışmalardan çıkarılan sonuçlarından bazıları:
* Bilinen yan etkisi yoktur.
* Ömür boyu günde 20 kilodan fazla şekere eşdeğer testlerde bile zehir etkisi tespit edilmemiştir.
* Vücutta birikmez.
* Kanserojen değildir.
* Gebelikte bebeğin gelişimini etkilemez.
* Sinir hücrelerine zarar vermez.
* Sukraloz enerji üretimi için metabolize edilmez.

SPLENDA® ürünlerine neden maltodextrin, dextrose and laktoz ekleniyor?
Sukaloz o kadar tatlı bir madde ki (şekerden 600 kat daha tatlı) bir çay kaşığı şekerin yerine çay kaşığının altı yüzde biri kadar sukraloz gerekir. Bir fincan çay ya da kahve için bunu ölçmenin ne kadar zor olacağını tahmin edersiniz. Bu nedenle, SPLENDA® granüle gereken hacmi sağlamak için maltodextrin eklenir. Aynı nedenle tabletlere laktoz ve poşet formuna dextrose eklenir. Bu ek maddeler yemeklerde ve diğer düşük kalorili tatlandırıcılarla birlikte yaygın olarak kullanılır. Maltodextrin mısır nişastasından yapılır ve tahıl ürünü içermez.

SPLENDA® Tatlandırıcı kullanmanın avantajları nedir?
SPLENDA® Tatlandırıcı sukraloz bazlıdır, şekerden yapılır ve tadı şeker gibidir ancak şeker olmadığı için şekerin kalorilerine sahip değildir. Tüm yiyecek türlerinde şeker yerine kullanılarak şeker alımını azaltır ve düşük şeker içeren ürünlerin, sağlıklı bir diyetin parçası olarak kullanılmasını sağlar. Şeker alımı kısıtlanmış kişiler için bu, yüksek şeker içerdiği için kaçınılan yiyeceklerin SPLENDA® ile hazırlanabilmesi ve tadına varılabilmesi demektir. SPLENDA® pişirme sırasında, tadından hiçbir şey kaybetmeden şeker yerine kullanılabilir.
Isıya dayanıklılığından dolayı, SPLENDA® diğer tatlandırıcıların aksine, tıpkı şeker gibi pişirme, fırınlama ve kaynatma öncesi tariflere katılabilir. SPLENDA® içeren bir tarifi uygulamak, normal bir tarif uygulamaya benzer. SPLENDA® pişirme sırasında yüksek sıcaklıklarda tadını korur.

Benzer şekilde, SPLENDA® ile hazırlanan içecekler şekere benzer tadını daima korur, sıcak havada bile

arkadaşlar dukana tek katılmadığım nokta aspartam meselesidir. Aspartam sendromu denen bir sendrom var , biliniyor, bu alınan dozla bağlantılı olarak baş ağrısı, kronik yorgunluktan, ciddi unutkanlığa kadar gider, önemli olan dozu ayarlamak. Günde 1 light colanın kimseye zararı dokunmaz, litrelerce içilmesi gereksiz ve sağlıksız zaten.Ben kendi adıma aspartamsız tatlandırıcı kullanıyorum ama genelde hergün de eskiden hiç tüketmememe karşın bir light cola(330ml) tüketiyorum, öğle yemeklerinde diğer dukanist arkadaşımla 1 kutuyu bölüşüyoruz

Günaydın kızlar,
Bu sabah hem hastayım üşütmüşüm hemde 60.9 geldim. Dün hiç kaçamakta yapmadım çok üzgünüm çoook:KK43:
sütümü içtim şimdi kahvaltı hazırlıyorum bi yandan da geçmişi okucam

yolicim benim gibi yap valla faydasını görüyorum dün akşama kadar her şey normaldi akşam canlı müziğe gitmiştim orda feci kaçamak yaptım eve geldim üstüne ligt dondurmamdan iki y.kaşığı yidim sabah 400 gr eksik çıktım ben bunu hep denedim kaçamak yapınca benim direnç kırılıyor artık buna ice eminim hemde ızgara tavuğun yanında pilav ve patates kızartma yemiştim sakın dukana söyleme canım

merhabalar, bu diyetle ilgili forumdaki yazıların bir kısmını okudum. Bu diyeti yapmayı bende düşünüyorum. Acaba aranızda bu diyeti yapıpda kan değerlerini ölçtüren var mı? Kollesterolün yükselmesinden korkuyorum... herkese sevgiler...

merhabalar, bu diyetle ilgili forumdaki yazıların bir kısmını okudum. Bu diyeti yapmayı bende düşünüyorum. Acaba aranızda bu diyeti yapıpda kan değerlerini ölçtüren var mı? Kollesterolün yükselmesinden korkuyorum... herkese sevgiler...

merhaba,ben her ay kan tahlillerimi yaptırıyorum, trigliseridim düştü, kan şekerim düştü, kolesterolüm az düştü, .LDL çok az yükseldi, ürik asidim düştü

X